Jelenleg 228 vendég és nincs tag online

2019. szeptember 17. 06:54

Kétágyús járművek: Kettős fenyegetés az ellenségnek

Írta:
(36 szavazat)
61 hozzászólás

A veteránok talán még emlékeznek az MTLS-1G14 amerikai Tier III-as prémium könnyű tankra, ami még 2011-ben került bevezetésre a játékba. Ez volt az első olyan tank, ami ikerágyúkkal rendelkezett és aminek szokatlan és izgalmas játékmenete azonnal felkeltette a játékosok érdeklődését.

(Mobilosoknak szólok, hogy a hajtás után 10MB-nyi autoplay videó található)

Közülük sokan kérték azóta, hogy rakjunk még be kétágyús tankokat a játékba. Nekik most van egy jó hírünk: úton vannak. Játékmenetükön és karakterisztikájukon még mindig dolgozunk, de már megoszthatunk néhány ötletet róluk.

Prototype 1: Az első és egyetlen

Mivel ez egy vadiúj mechanika, a közeljövőben megkezdjük a tesztelését a szuperteszten, mégpedig a Tier VIII-as szinten. Ahelyett azonban, hogy egy specifikus tankot tesztelnénk, létrehoztunk egy teszt tankot, a Prototype 1-et.

Ennek a tanknak két ugyanolyan kaliberű ágyúja lesz, melyekkel három különböző módon tüzelhet majd:

 • Ciklikus (szabványos): Egy ágyúval tüzel, ami minden lövés után újratöltődik.

  Tüzelsz az első (aktív ágyúval). Közvetlenül ezután az ágyú elkezdi az újratöltést és a második ágyú válik aktívvá. A második ágyúval egy rövid késleltetés után tudunk majd tüzelni. Ha vala játszottál olasz tankokkal, akkor ismerős lehet ez a mechanizmus.
 • Szekvenciális: Tüzelés felváltva.

  A szekvenciális tüzelés két módon történhet:
  1. Egy szünet után tüzelhetünk a második ágyúval, miközben az első újratölt. Ebben az esetben (ha lövünk a másodikkal) az első ágyú töltése megszakad és újrakezdődik. A tank automatikusan az első ágyút aktiválja. A második ágyú, amivel éppen lőttünk, addig nem töltődik újra, míg az első ágyú be nem töltött.
  2. Megvárod az első ágyú betöltését és csak azután tüzelsz a második ágyúval. Ez az eset sokkal inkább hasonlít a klasszikus "shot-by-shot" módra, csak különböző ágyúkból.
 • Dupla lövés: Lövés egyszerre mindkét ágyúval.

  A legszórakoztatóbb verzió. Az egyszerre történő tüzeléshez nyomva kell tartanunk a bal egérgombot és néhány másodperc "előkészítést" követően megtörténik a dupla tüzelés. Mikor az előkészítés kész, az ágyúk automatikusan elsülnek. Ha az előkészítés közben felengedjük a bal egérgombot, a folyamat megszakad és nem történik lövés (sem egy, sem kettő). A dupla lövés után mindkét ágyú blokkolva lesz és egy ideig nem kezdenek el újratölteni. Miután a blokkolás megszűnik, a betöltés elkezdődik, de felváltva (tehát nem egyszerre).

Átütés, sebzés és lőszer változások

Az alfa sebzés és átütés mindkét ágyúnál külön számítódik ki. Azaz előfordulhat, hogy az egyik ágyú átüt és sebez is, míg - az esetlegesen rosszabb rng-nek köszönhetően - a másik lepattan a célpontról. Mindezeknek megfelelően azon se lepődjünk meg, ha mindkét lövedék átüt, viszont eltérő sebzést okoz majd.

Játékmenet

 • A Prototype 1-gyel játszva szituációtól függően kell majd választanunk, hogy melyik ágyúval tüzeljünk. Figyelembe kell vennünk az adott játékhelyzet sajátosságait, valahol szimpla, valahol pedig dupla lövést alkalmazva.
 • A fő tüzelési módoknak a ciklikusnak és a szekvenciálisnak kell lenniük. A dupla lövések folyamatos spammolása nem egy jó ötlet. Egy dupla ágyús tank igen sokoldalú lehet, ezért ne csak a duplákra koncentráljunk.
 • Néhány játékmenettel kapcsolat kényelmi elemet fel kell áldoznunk a kétágyús tüzelés képességéért.

A dupla ágyús járművek koncepciója még nem végleges, de nagyon valószínű, hogy ezeket a tankokat közepes mobilitás, kiváló fordulási sebesség, stb. jellemzi majd. A koncepció életképességét még tesztelni kell és finomítani kell még a mechanizmuson ahhoz, hogy látszódjon hogy mennyire illenek ezek a járművek a játék jelenlegi metájába.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 17. 07:55
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sziszifuszi · 8 hónapja
  Ehhez a csodához mennyi xp-t kell,ki farmolni a KV3-ból?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 8 hónapja
   A teszt-szerver szerint ~52k.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Feri38_HUN · 1 éve
  KV-7 variáns.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 éve
  Kíváncsi leszek milyen lesz. Talán a dupla lövéssel 2 kritikust lehet lőni majd a kerekes szarokba sebzés nélkül.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 8 hónapja
   Max ha álló helyzetben van. A duplalövés közben elég nehéz mozgatni a célkeresztet, mivel folyamatosan lenyomva van a gomb. Plusz, mivel távolság van a két lóvédék között, kevés az esélye, hogy mindkettő eltalálja a száguldozó EBR-t.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis · 1 éve
  Igazán hiánypótló, más hiányossága nincs is a játéknak, amier figyelmet kéne fordítani
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rylian_Shina · 1 éve
  Érdekes, a nyívákolók 90%-a a kerekes futrinkáknál is mondta, hogy abbahagyja a játékot mégis itt van Megy a panaszkodás, hogy csak prototípus volt, meg csak tervrajzon létezett, de ugyanakkor akarják a magyar fejlesztési ágat, aminek nagy része szintén csak tervrajzon létezett
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HarsBoti · 1 éve
   Ezzel teljese egyetértek
   mielőtt én elkezdtem volna olvasni a kommenteket tudtam hogy fikázzák majd
   nekem bejön és várom hogy menjen majd a Public testre
   (nem akarok megbántani senkit a "fikázós" kijelentésemmel)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Commander_Markhusz · 1 éve
  Írok is a WGnek, hogy jó lenne már minden régi tankot töltőssé upgradelni mert T8ban a legtöbb sajna játszhatatlan a sok Progetto mellett. TigerII jó lenne 3 csövűre csinálni, sőt +1et a farába is 150mm HE pennel és 750es DMGel. Ja de amúgy az is faja lenne ha a dupla csövű tankokból is kihoznának olyan prémet ami 3+3 táras, szal 6 sec alatt kb lenukol2 szuperheavyt XD De amúgy előre látom lassan, hogy a WG kitalálja az Atombombát, ami 15killt és automatikus wint jelent persze a prémium shopban kb 10K Huf darabja.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 1 éve
  Szóval lesz megint egy végül is használhatatlan,de op-nak tűnő szarkupac ami csak arra lesz jó hogy a mázlista nyomorék tomatók szétcseszhessék vele más játékát egy egy mázlis dupla lövéssel, mert majd amikor értelmes ember kezébe kerül tuti az egyik lepattan stb.. miért nem lehet megoldani, ha már dupla lövés akkor simán minden duplázódik. Arról nem is beszélve, hogy az egyet lövő tankok már teljesen kiszorulnak a pikszisből így. Nem lenne ez rossz koncepció csak nem így ilyen formában előbb egyensúlyozni kellene a játékot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi41 · 1 éve
   A tomatoknak jó a halálcsillag becenevű szar is, mivel azzal nem kell gyenge pontokat keresn ha talál, nem kicsit sebez. "Hatalmas" tehetség kell ehez a tankhoz is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 1 éve
  Remélem az object430u is kap még egy csövet, ráférne már mert eléggé elveszett, még egy 8as med is komoly kihívás neki!

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.