Jelenleg 204 vendég és egy tag online

2019. augusztus 10. 21:38

Tudtad-e?

Írta:
Értékelés:
(24 szavazat)
32 hozzászólás
 • ...hogy 2014-ben a Brit Hadseregnek 227 aktív Challenger 2 tankja volt, míg Svájcnak 380, annak ellenére hogy utóbbi több mint 150 éve nem vett részt háborúban?
 • ...hogy a "XX. század utolsó nagy tank csatája" a semmi közepén zajlott le az iraki sivatagban?
 • ...hogy egy Challenger II tank Irakban túlélt 14 RPG és tankelhárító rakéta találatot úgy, hogy a legénység sértetlenül megúszta és 6 órával később visszatért a tankkal a bázisára?

Tudtad-e cikk gyűjtemény

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 10. 21:40
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  M8csavar · 9 hónapja
  Az irakiak RPG 7-eket használtak leggyakrabban, amit nem nagy kunszt túlélni egy Challanger2-ben vagy egy Abrams-ban. Ha véletlen nem gyújtja ki a motort akkor nincs gond, csak kicsit átrendezi a függelékelet: RPG 7V-nek 330 mm-es effektív páncélátütő képessége volt (90 fok-nál), a fejlesztett 7 VL-nek 500mm. A Challanger 2 front páncélján van 1400 mm feletti rész is, és nehéz találni 500 mm alatti oldallemezt (fontos helyen).

  Aki tud angolul (wiki):
  In one encounter within an urban area, a Challenger 2 came under attack from irregular forces with machine guns and rocket propelled grenades. The driver's sight was damaged and while attempting to back away under the commander's directions, the other sights were damaged and the tank threw its tracks entering a ditch. It was hit by 14 rocket propelled grenades from close range and a MILAN anti-tank missile.[32] The crew survived, safe within the tank until it was recovered for repairs, the worst damage being to the sighting system. It was back in operation six hours later.

  Másik:

  One Challenger 2 operating near Basra survived being hit by 70 RPGs in another incident. • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  imilee78 · 9 hónapja
  És azt tudtad-e, hogy egy brit tankoszlop (csupa Challenger II-es) letarolt és megölt több szász ártatlan ember Irak-ban!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 9 hónapja
   Forrás?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    imilee78 · 9 hónapja
    Forrást sajna nem adhatóm ki. Ezeket titokban tartják a megszálló vezetés emberei ezért nem írnak és a híradó sem említi!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     tothgabor1977 · 9 hónapja
     Te egy szupertitkos ügynökség összekötője vagy , aki olyanról is értesül amiről más élő ember nem! Na hagyjuk már! Ja és mindezt az infot kiteszed egy tankos forumba. :-) Ember!!!! :-) :-) :-D
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankos. · 9 hónapja
     Na basszus, téged lenyomoznak az IP címed alapján, majd a vallatáson előadod a forrást, ahonnan származik az infód.......
     Tudod figyelik a NET-et, van rá program, véged van nem bújhatsz el......
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 9 hónapja
     Ja értem...ok, konteó...ugorjunk....

     Ezen kívül mint moderátor kérlek, hogy ne trollkodj!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      netuddgi_hu · 9 hónapja
      Mi a Trollkodás ebben a hírben???
      Mert nem tudja kiadni valaki a forrást azért lehet igaz a hír!
      Mint az is igaz, hogy az Angolok a 2. Világháborúban a mai Izrael tengerpartjánál elsüllyesztettek egy hajót, ami 4000 fegyvertelen zsidót szállított, akik kiakartak kötni és letelepedni!
      Mindenki meghalt! De a dolog nem kapott nyilvánosságot, nem szerepelt a Nürnberg-i perben sem, pedig ez is háborús bűn volt!
      De tudjuk, a győztes írja a történelmet!
      Az Angoloknak volt a történelem folyamán jó pár érdekes tettük!!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       RockyRuciano · 9 hónapja
       Az tény, hogy Irak lerohanását + megszállását se a britek, se az amik nem tehetik ki a történelmi dicsőségtáblájukra, annak ellenére, hogy a világnak, de különösen az irakiaknak azért jobb lett azzal, hogy Szaddam Husszein eltűnt a színről (arra nem térnék itt ki részletekben, hogy volt időszak, amikor Irak és az USA világpolitikai szinten szövetségesek voltak --- mert ez csak a politika mocskát nem ismerők számára lehet meglepetés...).
       Az is tény, hogy az iraki megszállás és az általa kiváltott, mai napig tartó polgárháború sok ezer-százezer életet követelt és tett tönkre.
       De ezekből semmilyen szinten nem következik, hogy a "egy brit tankoszlop (csupa Challenger II-es) letarolt és megölt több száz ártatlan embert Irak-ban" (a szerző elírásai korrigálva). A brit sajtó annak idején még a pár ember halálával járó összecsapásokról is beszámolt --- úgyhogy a több száz ember letarolása és annak feltételezett elhallgatása tök légből-kapott. Ahhoz, hogy ne légből-kapott legyen, valamilyen komoly hírforrást kellene felmutatni --- ehelyett jön az önmagában is ön-ellentmondással terhelt "Forrást sajna nem adhatóm ki. Ezeket titokban tartják a megszálló vezetés emberei ezért nem írnak és a híradó sem említi!"
       Az angolok zsidókkal megrakott hajó-elsüllyesztéséről:
       Itt 2 megtörtént esetet vélek fatálisan összekeverni:
       - a Struma elsüllyesztése 780 körüli emberhalált okozott (a pontos szám vitatott még a történészek által is), de a hajót egy SZOVJET tengeralattjáró süllyesztette el 1942 februárjában, még a Fekete-tengeren, Isztambul közelében.
       - az Exodus-t 1947-ben (a II. világháború után) a britek nem engedték kikötni, hanem "visszairányították" a kiindulási helyre, Franciaországba kb, 4500 zsidó emmigránssal/immigránssal fedélzetén és ott partra tették őket --- de az Exodus nem lett elsüllyesztve!
       Mind az Exodus, mind a Struma elég jól ismert, híres eset. Akit jobban érdekel, annak ajánlom a Gerald Ziedenberg 2011-es könyvét Blockade: The Story of Jewish Immigration to Palestine 1933-1948. Rövidebb összefoglalóként pedig
       https://en.wikipedia.org/wiki/Aliyah_Bet
       (mindkettő angolul, bocs....)
       A konteó egymással nem szükségképpen kapcsolatban álló bizonyítékokból álló érvelés, ami nagyszabású összeesküvés létét tételezi fel. A konteó cáfolatát az adott konteó hívői jellemzően az „elmélet” megerősítéseként, az összeesküvők nyomok eltüntetésére tett tudatos kísérleteként, leplezésként fogják fel ---- ezért kontó a konteó. Így tapasztalat szerint rendkívül ritkán eredményes a konteó cáfolási kísérlete. Mégis megpróbáltam. Bocs!
       Trollkodás az többek kozött, ha valaki egy állítást ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykol avagy tényt erősen vagy szándékosan eltorzít.
       Ezennel részemről abbahagytam --- nem kívánom a "Troll-t etetni".
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bhalangir
       • Moderátor
       · 9 hónapja
       Persze, lehet igaz. Meg lehet, hogy nem igaz. Úgy korrekt és hiteles, ha megadod a forrását az állításodnak, nem bemondasz valamit, aztán ha senki nem tudja cáfolni akkor igaznak tekintjük. Régi és unalmas módszer. De meg is fordíthatjuk. Szerintem troll, de nem mondom meg miért, de attól még igaz! Ez így ezek szerint korrekt....
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Uncle Sam · 9 hónapja
        Az is csak néhány éve lett hivatalosan elismert, hiába volt rendszerváltás hogy Magyarországon atomfegyvereket tárolt a Szovjet Unió. Nagy nehezen beismerték, de azt itt tárolt eszközök száma és hatóereje csak sejthető, mert nagy a titkolózás. Vannak megmaradt létesítmények, és voltak olyan haditechnikai eszközök amelyek képesek voltak atomfegyver célba juttatására, amiből következtetni lehet az itt levő fegyverek számára. Szóval én sem tudom bebizonyítani, hogy itt voltak, dokumentumok nem nagyon vannak de biztosra lehet venni. Itt egy cikk, ami a rakéta fegyverek meglétét taglalja, de köztudott hogy Debrecenben állomásoztattak SU-24 vadászbombázó gépeket, amelyek képesek voltak atomtöltetek földi célok elleni bevetésére. https://amirolatortenelem.blog.hu/2014/09/28/atomfegyverek_magyarorszagon
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        tothgabor1977 · 9 hónapja
        Ez nyílván hülyeség! Legalább is az biztos, hogy neki nem súgott senki!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      M8csavar · 9 hónapja
      2003 megszállás kezdete óta erőszakos halált halt 150-600 ezer civil (sok a forrás és mind máshogy számol). Ha az átlagot nézzük akkor 300 ezer. Nincs infó, de jó része a megszállás és a harcok során hall hatott meg, mindkét fél által. Simán benne van hogy lemészárolnak a harc hevében pár száz embert.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bhalangir
       • Moderátor
       · 9 hónapja
       A kommentelő azt írta, hogy 1 tankoszlop lemészárolt több száz civilt. Infóval meg rogyásig a net, napra, eseményre pontosan, akár 2-3 ártatlan civil halála esetén is. Sőt, jelentések is készültek, és rengeteg kritikát kapott az USA hadserege, hogy nem volt elég körültekintő, és sok civil életét meg lehetett volna kímélni. A komment nem "akár megtörténhetett"-ről szólt.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       netuddgi_hu · 9 hónapja
       De Amerika meg a többi résztvevő mit keres egyáltalán Irakban???
       Miért nem húznak a jó büdös francba haza!
       Nagyon jó kitalált indokok vannak a háttérben, meg a sok pénz!!
       De igazságot ne keressünk, egy nép szív, a világ pedig csendben néz, most meg ugye jön a terrorista veszély, hála akik nem hagyják békén őket!
       Valahogy vissza akarnak vágni, de ezt meg mink Európaiak szívjuk meg, Amerika helyett!
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 9 hónapja
        Amerika azért ment Irakba,mert Irak aranyért akarta árulni az olajat dollár helyett, (csak dollárért lehet olajat adni és venni ezért is hívják a dollárt petrodollárnak) viszont ezt Amerika nem engedhette,mert:
        1) ha megengedi akkor más országok is váltanak dollárról aranyra
        2) a dollárt csak az olaj tartja életben

        nem azért van terrorista veszély,mert Amerika Irakban van, eleve az amerika által nevezett terroristákat a CIA hozta létre és pénzeli a mai napig (igen, az ISIS is ilyen)

        eleve afrikából is özönlenek a menekültek, főleg férfiak (azért ez érdekes,mi) pedig ott nem vergődik amerika.. lehet nem Orbánék a világ legjobb pártja,de abban igazuk van,hogy a migráció egy szervezett dolog,mert meg akarják szüntetni európában a nemzetállamokat.. ezt csak úgy tudják elérni,ha telenyomják olyan emberekkel az országokat akik nem is odavalósak.. lehet mondani,hogy hülyeség,de akkor gondoljon mindenki Trianonra.. mi engedtük,hogy nálunk letelepedjenek a különböző népcsoportok, majd azok az első adandó alkalommal kiszakadtak, vagy követelték a kiszakadásukat a területtel együtt ahol éltek, ahelyett,hogy hazamentek volna a saját országukba..
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         netuddgi_hu · 9 hónapja
         Hogy Irak mennyiért akarta adni az olajat az saját magánügye!
         Ha nem tetszik Amerikának, vegyen máshonnan!
         Ha Te venni akarsz egy órát, vagy cipőt, az árát soknak tartod, akkor pofán vered az eladót??
         Azért gondolkodjunk már,, nem ez a megoldás!!
         Amerikának az erőszak a megoldás, lásd Irak!
         Sajnos, ez igaz is!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          · 9 hónapja
          amerika nem Irakból vesz olajat, Irak akarta aranyért adni a piacon
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           netuddgi_hu · 9 hónapja
           Úgy látom nagyon tudod Amerika kivel üzletel!
           Még egyszer leírom, ha nem tetszik az eladó ajánlata, tovább kell állni, nem agyon verni!!
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            · 9 hónapja
            menjél mondd meg a FED-nek
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         netuddgi_hu · 9 hónapja
         Még annyit, nálunk a régi Nagy Magyarországon több népcsoport élt, nem mi engedtük, telepítettük be, volt olyan is, svábok, a szlovákok, a zsidók meg jöttek, de a többi a szerb, szlovén, horvát, szlovák, román, oláh, a saját területükön éltek, csak Magyarországhoz tartoztak, nem ugyan az!!
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         netuddgi_hu · 9 hónapja
         A Trianonról írt véleményed HÜLYESÉG!!
         Talán olvass utána egy kicsit, vagy keress rá a youtube oldalakon megtalálható filmekre Dr Sárközi előadásaira!
         Egy kicsit ott tudsz tanulni, mert nem a hülyeséget mondja, hanem a való igazságot, dokumentumokkal alátámasztva!!
         Amerika meg nyissa meg a hazájában lévő lezárt olajkutakat, ne keltsen háborút!
         Annyi olaja van hogy bele is fulladhatnának!
         Amerika így is a csőd szélén táncol, ha Kína, meg Oroszország piacra dobja a több tonnányi dollárt, végük mint a botnak!!
         Amerika pedig maradjon a saját portáján, ne keverje a szart, mert azzal csak büdösebb lesz!!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          · 9 hónapja
          nem hülyeség, mi engedtünk be egy csomó népcsoportot először a tatárjárás után, majd a török megszállás után, mivel 1 rakás terület elnéptelenedett.. majd azok a területek ahol sok nem magyar élt Trianonkor követelte az elszakadást
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          netuddgi_hu · 9 hónapja
          Bocsánat, rossz nevet adtam meg, nem Dr Sárközi, hanem Dr Raffay Ernő!!
          Több könyve, filmje jelent meg Trianonról is!!
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           siemkaktopl · 9 hónapja
           Azért tegyük hozzá Trianonhoz az vezetett, hogy az iszlám hóditások után elnéptelenedtek egész országrészek és emiatt kellett behívni a környező népeket.

           A tatár járás, az iszlám török pusztítása hatalmas volt. Hatalmas országrészekben élő lakosságot vittek el rabszolgának, amik így elnéptelenedtek. Ha nem hívjuk be a szomszédos tótokat, egyebeket elfoglalják maguk ellenállás nélkül. Ennyit tanult európa a történelemből, hogy most meg idehívja őket !?
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            netuddgi_hu · 9 hónapja
            Inkább ne írtál volna semmit, okosabb maradtál volna!!
            Tanulj történelmet, főleg évszázadokat!!
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             · 9 hónapja
             amúgy vicces,hogy te írod ezeket, úgy,hogy azzal sem vagy tisztában,hogy Amerika mit keres Irakban
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 9 hónapja
     De úgy tudom, a konteo.com részletesen taglalja, fotókat is mellékel, sőt van egy videó is, bár az kicsit életlen képet mutat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bandras32 · 9 hónapja
   " megölt több szász ártatlan ember Irak-ban!"

   Őőőőő, szerintem irakban nincsenek szászok.
   (bocsi )
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    netuddgi_hu · 9 hónapja
    Jó az észre vétel!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  japán · 9 hónapja
  Maximális rng kaptak
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DrPaso · 9 hónapja
  Ez mind nagyon jól hangzik

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.