Jelenleg 219 vendég és 2 tag online

2019. augusztus 9. 04:43

Az arty következmények nélkül kábíthat csapattársakat

Írta:
(9 szavazat)
49 hozzászólás

Többen is jelezték azon "anomáliát", hogy az SPG-k csapattárs sebezés után sem kékülnek be, így a csapatuk által továbbra is sebezhetetlenek maradnak, ergo következmények nélkül kábíthatják le a szövetséges tankokat. Ha ilyen esettel találkoztok és egyértelmű az artys rossz szándéka, csak jelentsétek, mást egyelőre nem tudtok tenni.

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 9. 04:49
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kolter · 1 éve
  Meg sem lepődtem . Az ember olyan mint amit tesz. Sajnálom azokat a játékosokat akik , összefutnak ezekkel a géniuszokal. Az a katartikus pillanat mikor RockyRuciano levonta a konzekvenciákat , teljesen izgalomba hozott. Ezeket semmi nem zavarja hisz játszani úgyse tudnak , így más játékát is tönkre teszik. PL: Mióta ki kapcsolták a csapat sebzést, rendszeresen előfordul ez a csodálatos taktikai húzás. Főleg akkor amikor 70 km/h val spoterel rámegyek egy tankra . Úgy nem sebez , csak utána megyek tízzel. Persze a többi ellenséges tank köszöni szépen. A múltkori csatában is ép a bátor élharcos irháját mentetem ., mert elment egy enemy spoter. Egy az egy gondoltam sima liba le pörgöm , ment is. Erre a beszart cliker azért oda lő ennyi volt . Azt még kilőtem , de mivel sehova nem tudtam menni , gondoljátok mi lett. Persze nem is lesz többet ilyen , menjenek lecsóba. És ez számtalanszor megtörtént velem.Más más szitukban Ezúton is biztatom beszari semmire se jó kis barátainkat lőjék csak szará saját csapat társaikat, és bíztasanak rá másokat is . Hisz nem gáz az a rendszeres agyon "nerffelt" három enemy szar , még lőjenek a saját clikerek is. Éljen a Pascucci medál mindenkit biztatok a gyűjtésére.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Proletar_Kukutyin · 1 éve
   Majd ha lehiggadtál, beszélhetünk.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kolter · 1 éve
    Az sose lesz.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kolter · 1 éve
     Nincs miről beszélgetni. Aki a saját csapatát lövi , ne dumáljon.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Kolter · 1 éve
      Menj csak lődd a saját tankjaidat . Great taktikus. Én meg spoterel kipatintom a te és haverjaid cliker tankjait .
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Kolter · 1 éve
       Pscucci medál a falon 130DB. Irány a végtelen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Amorphis · 1 éve
  Ez a részlet már csak szőrszálhasogatás szerintem, ahhoz képest hogy sebeztek is eddig az artyk. Nekem nem a baráti artykkal van a bajom, sokkal inkább az ellenféllel, ha 3 arty van. Olyankor szinte játszhatalan a játék kivétel nélkül. Ezen kéne változtatni szerintem, és nem volna gond az artykkal.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RockyRuciano · 1 éve
  Az alábbi cikkben külön leírták, hogy az artyk csapattárs-kábítás megmarad. Itt a wotinfo-n ezt nem láttam, de lehet, h.az én figyelmemet is elkerülte. (v. a fejlesztői videót közzétették és azt elégnek ítélték)

  https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/1-6-team-damage/
  Az idevágó kérdéses lényeget kiemelem:

  What About the Artillery?
  Getting under a rain of allied arty fire is very unpleasant. With the new mechanics, SPGs won't be able to damage their allies but they will still have a chance to stun them.

  A taktikai következményeket nagyon másként látom, mint az előttem megnyilatkozók:
  Eddig artyval játszva nagyon vigyáztam arra, hogy ne sebezzek csapattársat és még akkor is kivártam, ha úgy láttam, h a csapattárs alulmarad a közelharcban, mert (több)lövésnyi HP-hátránya van, esetleg 2-3 ellenféllel küzd, azok körbeveszik, stb ---- NEM löttem oda, nehogy megsebezzem, lelőjem a láncát. Többször felmerült bennem, hogy az ellenfél becélozva, megítélésem szerint a lövésem az ellenfélen nagyságrendileg többet sebezne ---- és én mégis várok, "várom" a csapattárs garázsmenetét és csak utána eresztem el a becélzott lövést. Ha az ellenfél topa volt, akkor akár még 2 lövésnyit is kivártam, nehogy csapattársat sebezzek.
  Mostantól ---- becélzom az ellen csapattárstól távolabbi felét és tűz. Az ellen, még ha túl is éli, de HP-ja mellett modul és/vagy legénység sérül valamint hosszan le lesz kábítva --- míg a csapattárs jóval rövidebb kábítást szenved. Ha szenved --- mert arra is látok esélyt, h kábítás nélkül megússza, hiszen az ellen teste eltereli/felfogja a lökéshullámot.
  Az meg evidens, h a T-t megnyomva előrejelzem a lövésemet, hátha a facehugból kihátrál és ezzel is csökkenti a kábítást.

  Kérném a tapasztaltabb/jobb játékosok véleményét ++++ esetleg - ha be meri vállalni - egy artysta is megszólalhat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Proletar_Kukutyin · 1 éve
   Mint öntudatos tüzér (igen, én bevállalom, de ez nem újdonság ), annyit mondanék, hogy én is így csinálom. Aki nem csak a küldetés miatt, "kényszerből" játszik artyval, annak tudni illik (és tudja is), hogy a lövés helyét előre jelezni illik.

   Bár annyival formálnám a magam esetére a dolgot, hogy továbbra sem lövök, ha párharc zajlik mindaddig, amíg ki nem derül, melyik fél győz. Így biztosan nem lövök meg csapattársat.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • Moderátor
    · 1 éve
    Én múltkor szándékosan belőttem közéjük, mert láttam, hogy a közelharcos társam veszíteni fog, viszont közeledik a többi csapattársam. Így lelassítottam a küzdelmet, ezzel is időt nyerve a túléléshez.
    Csak azért írom, mert lehet ennek taktikai szerepe is, még ha nem is túl gyakori az ilyen szituáció.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Proletar_Kukutyin · 1 éve
     Előfordulhat ilyen szituáció, mert vagy kábít csapattársat is, vagy nem. Személy szerint nem azért nem lövök ilyen helyzetben, mert annyira lovagias vagyok, hanem azért, hogy ne szidjanak engem és az anyámat, ha csapattársat is ér a lövés szele. Mert eddigi észrevételeim szerint az arty bármit csinál, az csak közgyűlöletet terem. Ha rendeltetésszerűen játszik (figyelmesen lő, előre jelzi a lövést, stb.), akkor is kapja be, mert "lopja a fraget" (ordas nagy baromság). Ezért inkább nem adok plusz támadási felületet, így nyugodtabban tudok játszani.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • Moderátor
      · 1 éve
      Értem. Mindazonáltal, ahogy magad is írod, ha rendeltetésszerűen játszol, akkor is bekaphatod, azaz te jó soha sem lehetsz, ha artyval játszol. Akkor meg mit számít, hogy mit gondolnak? Sokkal több meccs megy el a rossz nem-artykon, mint az artykon. Még 2019-ben is ott tartunk, hogy a csapat teljes védelem nélkül hagyja a bázis egyik bejáratát. Hiába jelezed, hiába pingelsz, ők már vissza nem jönnek, mert csak az "előre" gombot ismerik. Szóval inkább ne foglalkozz az ilyen emberek véleményével, inkább a saját szórakozásoddal törődj. Szerintem.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Proletar_Kukutyin · 1 éve
       Az egyetlen probléma az, hogy mielőtt ezt az önvédelmi taktikát választottam volna, egy ilyen szitu nem egyszer került a saját szórakozásomba, mert enyhébb esetben azonnal cserben hagytak a csapattársak, vagy addig lökdöstek (vagy kilőttek), amíg sikeresen el nem lehetetlenítették a játékomat. Akármennyire nem törődnék a gyűlölet hullámmal, a jogosnak vélt taplóság a nyakamra járt. Ezért választottam kevésbé pörgős, de kevesebb konfliktussal járó taktikát.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        PZoli
        • Moderátor
        · 1 éve
        Lökdösni tudnak, de kilőni most már legalább nem.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         RockyRuciano · 1 éve
         Srácok!
         Köszi a véleményeteket --- sokat segített abban h jó úton járnak a gondolataim.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sass Tamás · 1 éve
  Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy ez nem szándékos a tüzérek részéről. Egyik barátom mesélte minap, hogy mivel most kivették a csapatsebzést, így már "vígan" lehet lőni a boyokra is. Olyan kis terület, ahol nagyon közel szinte egymáshon harcolnak a tankok. Nem volt teszten, így nem tudta hogy kábítani továbbra is képes a sajátot. Ő csak lő ahová tud mondta. El sem hitte nekem, hogy tud még csapattársat kábítani. Azt mondta hogy ha lehetne is kábítani az úgysem számítana semmit. Ő sebzést azar a wn8 miatt és nem foglalkozik ilyenekkel.


  u.i: mondjuk annyi igaz, hogy a hivatalos oldalon írhattak volna annyit, hogy srácok azér kábítani még tudtok. Nem csak a MM, RNG okoz kábulatot hanem a sajáűt arty is még...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lucky man · 1 éve
  Arra lennék kíváncsi melyik az a nemzet amelyik a legtöbbet rinyál a wotban?(lélekszámhoz viszonyítva)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 1 éve
   Mindenki a sajátját mondja, mivel főleg a saját fórumait olvassa.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg · 1 éve
  A saját csapattárs direkt kábítása egy arty részről teljesen felesleges, mivel a hosszú töltési idő miatt ezzel magától veszi el a sebzés lehetőségét (és a pénzt is), ráadásul az elkábított csapatárs sem tud sebezni rendesen (csökken a találati esély, nő a vesztési esély). Nem értem, hogy miért tenne bárki is ilyet....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Nortonor
   • VIP
   • Kiképző
   · 1 éve
   Ne ilyen értelemben gondolj csapattárs kábításra. Képzelj el egy szó szerinti közelharcot ahol tudod, hogy DPM-ből le tudod nyomni az ellenfelet, erre odalő a barom, csak mert neki kell a sebzés, az enemyt sebzi, téged kábít, neked már nincs eü csomagod, az ellenfelednek van és ennyi volt a DPM fölényed.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Optimuskrime · 1 éve
    Ha genyó volt az arty akkor amúgy is oda lőtt volna. De most legalább nem fogsz sebeződni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ekitep67 · 1 éve
    Képzeljük el azt az esetet, hogy az arty normálisan játszik, jelzi, hogy hova lő, a progi szépen kirajzolja a koncentrikus köröket, a skuló elindul, majd 3-4-5 másodperc múlva odaér. Képzeljük el azt is, hogy a 20-30-40k csatás piros és narancssárga szakértők ezt lesz@rják, mert csak 1 méterről tudják elképzelni a közelharcot, 10-15 méterről már nem, ezért szépen belegyalogolnak a robbanási sugárba.
    Szerintem DPM fölénnyel is lehet robbanási sugáron kívül harcolni, csak sokan azért mennek belülre, hogy ezzel visszatartsák az arty-t a lövéstől, gyakorlatilag kisajátítva maguknak a sebzést...
    Ebben az esetben ki a hibás? Mert szerintem nem az arty...
    Mellesleg valószínűleg nem lenne lehetetlen leprogramozni, hogy ha az arty jelzett, az öngyilkosjelölt meg belesétált, akkor ne legyen büntetés
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Akos73 · 1 éve
     " mert csak 1 méterről tudják elképzelni a közelharcot, 10-15 méterről már nem, ezért szépen belegyalogolnak a robbanási sugárba."
     Facehug mint olyan mond valamit?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ekitep67 · 1 éve
      Te is csak írsz, nem olvasol.
      A belegyaloglásról beszéltem, nem arról, amikor már összesimulva tangóztok...
      Ha látom, hogy már van ott csapattárs, akkor nem lövök oda, ez egyértelmű.
      De hozzászólásom lényege az volt, hogy nem kellene automatikusan az arty-t büntetni csapatkábítás miatt, mert ennél a helyzet bonyolultabb.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Krisz79 · 1 éve
     Sziasztok! Ritkán szoktam artyval játszani. Mit kell nyomnom hogy látszódjon a csapattársaknak hogy hova fogok lőni? Sokszor láttam már ilyet meccsen de nem tudom mivel tudom én előhozni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Nortonor
      • VIP
      • Kiképző
      · 1 éve
      Na látjátok, épp erről beszélek! Sokan azt sem tudják, hogy létezik ez a funkció.
      Félre ne érts, nem ellened szól a dolog, mert te legalább megkérdezted amit külön köszönök, ha használni is fogod. És igen, a T gombbal tudod jelölni azt hogy hová fogsz lőni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Kismacko33 · 1 éve
      Asszem T billentyű, jelzi hogy becéloztad és mennyi van még a töltésből hátra
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hunter9956
     • Moderátor
     · 1 éve
     Mi az, hogy kisajátitani a sebzést?Ki spotolja a tankot? ki lesz spoton? Ki veszi fel a lövéseket?a sarokharcos?ő csak lopja a sebzést jó nagy távolságból, 0 kockázattal.Ha valakinek a seggébe mászok, vagy letámadom, hogy csak a tornyomat lőhesse akkor semmilyen jelzés miatt nem fogok eltávolodni, mert azzal csak én szívok.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ekitep67 · 1 éve
      0 kockázat?
      Önvédelemre és menekülésre képtelen jármű, 0 látótávolsággal. A csapattársak pedig a legritkább esetben mennek vissza segíteni, ha átcsúszik egy light...
      Mellesleg én sem arról beszéltem, amikor egymás s€ggében forgolódtok, ízlés kérdése , hanem arról, hogy jelzek, lövök, a skuló meg repül, és akkor gyalogol bele a sok sértődős...
      Ha az elejét is olvastad volna, láthattad volna, hogy arról beszéltem, nem kellene automatikusan büntetni az arty-t csapatkábítás miatt, mert a kép ennél árnyaltabb...
      Úgy tűnik, te fekete-fehérben látod a témát...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Hunter9956
       • Moderátor
       · 1 éve
       És ez mit számít, ha 300-400 méterre lévő tankokra tüzelsz? Senki nem fog visszalőni...
       Azt kellene megérteni, hogy a többi tank nélkül artyval nem tudnál játszani, ezért nem is kellene elcseszni a másik játékát azzal, hogy közéjük pottyantod a lövedékedet.És most elő lehet adni a szentet, hogy mindig jelölöd a célterületet, és ha ott van a csapattárs nem fogsz lőni, mert 99%-ban úgy sem ez fog történni...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        ekitep67 · 1 éve
        Ezt hívják prejudikációnak.
        Volt pár rossz tapasztalatod, és ezt kivetíted minden arty-ra.
        Ez alapján minden fehér, 50-es gázszerelő dollármilliárdos.
        Sajnállak.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      _tothjanos_ · 1 éve
      Nekem volt nem rég egy csatám az amerikai 8-as artyval egy top tier 10-es csatában, egyedüli artyként! Ritka, de annál jobban eső dolog történt utána....
      Megdicsértek a csapattársak és megköszönték az intelligens tüzér támogatást!

      Nem sok, azt hiszem 1500+ sebzés jött össze, de kábításból és hozzájárulásos sebzésből meg 9k+!!!! Folyamatosan kommunikáltunk, és jelöltem a célpontot....és ami szerintem a csapat szempontjából a leghatékonyabb volt - az egy Borsig-ot nem tekintve amit egy lövéssel kitéptem - nem egy célpontot támadtam, hanem a csoportban oldalazó és tornyozó ellenfelet! Volt, hogy 4 kábított, láncolt célpont volt a platzon a csapattársaknak "felkínálva".....

      Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy én vagyok a kurva nagy hős, hanem azt, hogy így is lehet artyzni! Arról nem beszélve, hogy még rendesen fizetett is....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Nortonor
     • VIP
     • Kiképző
     · 1 éve
     Tiszta sor, ha jelzi hova lő és belemásztál, akkor így jártál. Csak sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy 10-ből 2 ha tudja mire való a T betű...

     A közelharcról meg annyit, hogy vannak olyan tankok amelyekkel igenis ténylegesen 1 méteren belül "kell" tartózkodj, ezt hívják facehugnak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zsola0806 · 1 éve
    Az esetek 0,01%-ában előfordulhat ilyen. Váó... Jártál már így ebben az utóbbi 1 napban? Biztos dühítő lesz egy ilyen eset, de azért ne ájuljunk már el ennyire...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Csatabika · 1 éve
  Tegyük a kezünket a szívünkre, kivel nem fordult még elő soha, hogy véletlenül csapattársat sebzett/lőtt ki ? Ez benne van a játékban és nem könnyű leprogramozni, hogy mindig, mindenkor, abszolút igazságosan megítéljen minden szituációt.
  Artynál meg ugye halmozott a helyzet, hiszen 2-3mp is lehet mire célba ér a lövés.
  Ha addig bemozog egy gyors csapattárs a célterületre ?
  A bűnösöket meg kell büntetni, de a modern felfogás az, hogy inkább hagyjunk futni 100 bűnöst, mintsem büntessünk egy ártatlant.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Trevissz · 1 éve
  És már megint az arty. Megint megy a sírás. Látom egyeseknek semmi sem elég. Ki lett kapcsolva a csapatárs sebzés, mert egyeseknek könnyebb panaszkodni, mint megtanulni, hogy ne lője a sajátjait. Grat. 8 éven át volt egy rendszer, ami jól működött. És persze el kellet cseszni. Ha szándékosan lőtted a sajátjaidat ment a ban. Ha pedig véretlen, akkor azért nem járt büntetés. semmi baj nem volt vele. Erre megint egy értelmetlen hülyeség, ami rengeteg problémát vet fel. És ahogy sej tenni lehetett megönt a betámasztós esetek száma. Én szeretek artyzni. Mindig pingelem, hogy melyik tankot célzom. És mindig vannak hülyék, akik szándékosan belemennek a repeszsugárba. Saját hibájuk véget sírnak. Az ilyeneknek ellen nincs mit tenni.
  Egyébként FL ben is így működik a rendszer. Akkor meg mi a probléma? Ja az hogy arty. GG. De senkit se érdekeljen a (il)legális aimbot a kerekes tankokon. Ez véget valamiért senki sem panaszkodik. Ja persze mert nem kell hozzá ész.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 1 éve
   miféle legális aimbot van a kerekeseken? minden tankon ugyanaz az autoaim van, te is nyugodtan használhatod.. attól,hogy kerekes még nem fog weakspotra célozni automatikusan..

   ha pedig arról beszélsz,hogy nem kell konkrétan a tankra jobb klikkelni, hanem csak elég a közelébe és akkor is beméri, akkor gondolj már bele,hogy 80-90-nel mennyire nehéz rápakolni a normál auto aimot úgy,hogy még arra is figyelj,hogy merre mész..

   megy a rinya a kerekesek miatt,hogy így meg úgy op-k, mégis alig látni a meccsekbe őket.. 10 meccsből ha 4-en van kerekes akkor már sokat mondok..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Proletar_Kukutyin · 1 éve
   Szívemből szóltál. Ha valaki szándékosan tahó, azt tiltani kell a francba, de amikor a hülye az előre megjelölt területre csoszog, hisztizni kezd, és utána a tüzért kövezik meg (verbálisan és lökdöséssel, felborítással, stb.) az közönséges boszorkányüldözés.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.