Jelenleg

25
látogatónk van

2014. március 5. 11:18

Type 3 Chi-Nu Kai - Elemzés

Írta:
(30 szavazat)
43 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tank egyetlen valamirevaló része a 75 mm-es Type 5 ágyú 124 mm-es páncélátütéssel, 125 alfa sebzéssel, 0,37 pontossággal, 2,3 sec célzásidővel és 5 seces töltés (4,2 sec kimaxolva). Összességében véve az ágyú statjai nagyon jók egyetlen kis apróságtól eltekintve, az 5 másodperces töltés enyhén szólva is igen halovány, DPM-ben (damage/min) az egyik leggyengébb érték Tier V-ben. Így hosszú távon nehézkes nagy sebzést leadni vele.

Torony

Az egyetlen dolog amiben jobb a Chi-Nu-tól... vagyis nem, mert ugyan kap némi extra páncélt (Chi-Nu: 50/35/25 Kai: 75/50/50), ami kb. annyira elég, hogy Tier III környékű tankok nem fogják már gondolkodás nélkül belőni, de gondolom nem kell különösebben magyaráznom, hogy Tier V-ben már senkit nem fog meghatni egy döntetlen 75 mm-es páncél... Cserébe viszont ezért a hatalmas "acélfal gyár" toronyfrontért igencsak megfizet, ami miatt inkább visszasírja az ember a Chi-Nu tornyát: a kedves Kai kollégának csak 6,5°-es csőlehajlása van a sima Chi-Nu 10°-jával szemben, ami rögtön ki is zárja a hulldownozás lehetőségét. Aki már úgy gondolja, hogy elég és nem szeretné, ha tovább forgassam benne azt a bizonyos képzeletbeli kést, megnyugodhat, mert van még: toronyforgás 30°/sec ami már vetekszik egyes nehezekével; ez pont arra elég, hogy a rád rontó M7-ek és hasonló gyors tankok gond nélkül leforogjanak (nem mintha különösebben szükségük lenne rá), továbbá ott van még a 350 méteres látótávja, ami egy szimplán átlagos érték.

Felépítmény

Húsz tonna papír, nagyjából így lehetne összegezni. 50/25/20 mm-es páncél, ami nagyjából arra elég, hogy HE-vel ne tolják bele a maximum sebzést a vele egy szinten lévő tankok. Pattanni nagy valószínűséggel senki nem fog róla. Ha egy Tier III-as jön szembe velünk az is ugyanúgy át fog ütni mint egy Tier VII-es, az eltérés csak a sebzésben lesz... Sidescrapelni nemigazán lehet vele, mivel a test két oldalán van egy-egy behajló lemez (ala Tiger P) amit minden értelmesebb játékos kihasznál, ha meglátja. Továbbá van még egy igen érdekes dolog benne: postagalambok. Igen jól olvastad, postagalambok. Valamilyen oknál fogva a tank készítése során kifelejtették belőle a rádiót, így a japán mérnökök két megoldás közül választhattak: postagalambok vagy csőtelefon. Mivel ez utóbbi használata igen problémás egy mozgó járműnél így inkább a szárnyas patkányokra esett a választás. Viccet félretéve, a rádió kritikán aluli 400 méteres hatótávja nagyobb térképeken a pálya felére/negyedére elég, így halvány lila gőzünk nem lesz arról, hogy éppen mi történik a pálya másik felén, csak kapkodjuk a fejünket mikor az ellenfél már foglal... Egy másik fájó pontja a tanknak az átlag alatti álcája, ami első ránézésre nem túl vészes (13,85% álló helyzetben, 10,39% mozgásnál és 3,6% tüzelésnél), de mivel most egy tornyos TD-ről beszélünk (amivel ha meglátnak rögtön agyon is csapnak), ez nem túl szerencsés leosztás.

Felfüggesztés

Semmi extra. 38°/sec forgási sebesség, amit érdemes megemlíteni az a gyenge talajellenállás. Emiatt elég szenvedős vele nehéz terepeken haladni (mocsár és barátai).

Motor

Papíron 39 km/h végsebessége van, ami önmagában már undorító egy közepes tanknál, de ne feltételezze senki, hogy ezt valaha el is fogja érni, mivel ezt a tankot valójában mókusok tolják: van benne egy elkeserítően gyenge 240 LE-s valami amit nevezhetnénk motornak is, de nagyjából arra elég, hogy a nehezekkel együtt tudj mozogni... Hegyet meg se próbálj vele mászni, mert sose érsz fel. A valóságban a sebessége inkább 30-35 km/h környékén mozog.

Ajánlott játékstílus

[sóhaj] Campelj... sniperkedj, mást úgysem tudsz vele csinálni. Mednek lassú (meg úgy általánosságban is), tornyozni papír (és nem hajlik a csöve), így marad a "tornyos TD" szerepkör. Zártabb pályákon érdemes elindulni a nehezekkel és mögülük megpróbálni támogatni. Mivel a sebzése és a páncélátütése igencsak jó, ezért elég jól muzsikál ebben a szerepkörben. Ha hasonlítanom kellene valamihez, akkor azt mondanám, hogy erősen emlékeztet az M10 Wolverinera (sokkal rosszabb sebzési potenciállal). Egy jó sniper pozícióból könnyen lehet vele nagy sebzéseket összehozni, de közelharcra halálos vétek bevinni, mert pillanatok alatt bármi szétkapja.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor/Optika
 • Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Kuplungégető, Pillanatkép, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés.

Bevétel

Átlagos bevétel

A T-25 Skoda mellett az egyik legjobban hozó Tier V-ös prémium tank. Mivel sniperkedős pályákon könnyű vele nagy sebzéseket összehozni elég szépen termeli a kreditet is. Egy átlagos körben a tiszta profit 15-20k között mozog. Jó meccseken 30-35k kredit is összejön.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nagyon jó sebzés és átütés, az egyik legjobban kereső V-ös prémium tank

Hátrányai

 • átlagos látótávolság
 • minimális mobilitás
 • nemlétező páncélzat
 • lassú toronyforgás
 • gyenge csőlehajlás
 • szörnyű gyorsulás
 • gyenge DPM
 • 400 m-es rádió hatótáv.

Kiknek ajánlott

Mazochistáknak... a Chi-Nu-Kai egy tipikus új generációs prémium tank, azaz már nem a "különleges", hanem a "nem lehet jobb mint egy normál tank" jelszó égisze alatt született meg. Nos, nagyszerűen hozza is ezt a szintet. Nem mondom, hogy egy eredendően rossz tank lenne, de ha valaki megveszi a normál Chi-Nu-t, belerakja az alap motort, láncot és rádiót még akkor is egy jobb tankot kap mint a Kai. Ha pénz farmolásra kell egy Tier V tank, akkor ott a T-25 Skoda ami hasonló játékstílust követel, de nagyságrendekkel jobb mint ez a tank. A Kai-nak egyetlen funkciója van szerintem a játékban, mégpedig hogy legénységet húzzon benne az ember. Aki szeretné, hogy a japán ág minden rossz tulajdonsága egy tankba legyen sűrítve, akkor annak melegen ajánlom ezt a gépet. Egyéb esetben kerüld el messzire vagy ha már megvan gyújtsd fel, verd szét, ásd el és hintsd fel sóval a sírját. Két prémium tank van amit eddig megbántam, hogy megvettem... ez az egyik.

Eladva: Chi-Nu-Kai sikeresen eladva. Szerzett kredit: 300.000

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:01

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  paracletos
  • Tankos
  · 7 éve
  Az a véleményem, hogy ez egy jó páncélvadász.
  Igaza van azoknak, akik kipróbálták mint med tank és szidják.
  Viszont TD játékra nagyon is jó gép.
  Olyan mint a 7-es T25/2 csak tier 5-ben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CsakaregE
  • Tankos
  · 7 éve
  Ha a kacsa nem tud úszni, akkor a víz a hülye
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  borbolya
  • Tankos
  · 7 éve
  Röviden: ez a tank egy sipka sz@r.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 7 éve
  Ezt a tankot úgy kell felfogni, hogy egy tornyos td. Bár ha a sandboxon lévő átütés csökkentés megvalósul, akkor jaj neki!
  Nekem már két baltás a csöve, nem kellett megerőltetnem magam hozzá.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  javadamka1
  • Tankos
  · 7 éve
  De...A T-25 tier5 német prémtank csak a cseh ág bekerülése előtt kivették, pont a skoda t-25 miatt...Am továbbra is a t-25 a legjobb 5-s prémtank.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  werf06
  • Tankos
  · 7 éve
  Korrekt leírás, 50%-os leárazásnál 750 aranyért talán megéri megvenni, crew trainingre nem rossz szerintem. A T-25 Skodával való összehasonlítást nem értem, mert se nem V-ös, se nem prémium. A T-24-re gondoltál?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Andrej72
  • Tankos
  · 7 éve
  Nekem is tetszik. Bejön a rejtőzködős sniper stílus. :-*
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Newton_emlekirata
  • Tankos
  · 7 éve
  Most jöttem rá hogy mazochista vagyok, ugyanis én imádok evvel a tankkal játszani Szerintem egy nem rossz gép, elég szépen tud vele keresni az ember.Küldetés során kaptam meg, utána pár csatát mentem vele és azóta semmit, nemrégiben el akartam adni, de mondom japán med ág legénységhúzására megteszi STA-2 hiányában. Akkor kezdtem el megszeretni.. és én majdnem eladtam
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  boki11
  • Tankos
  · 8 éve
  3x, 5x szorzónál megyek vele, az STA legénységével, így pénzt is és XP-t is farmolok vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dormentblade-AST-
  • Tankos
  · 8 éve
  Anno én is megszereztem küldetéssel- sokan szidják, de én szeretek vele játszani, meg jól is keres. Lehet ócsárolni

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: STB-1 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.