Jelenleg 293 vendég és egy tag online

2019. június 4. 04:54

Skill4ltu: A legnagyobb bug vagy csal a Wargaming?

Írta:
(39 szavazat)
235 hozzászólás

A probléma nem volt teljesen körültekintően körbejárva és mint utólag kiderült, a laggolást a Skill4ltu ellenfelei által használt GM mod okozta (tudtukon kívül).

Skill4ltu - aki az egyik legjobb játékos az EU és RU szerveren - tegnap közzétett egy videót, melyben megvizsgálja a WOT egy viszonylag új problémáját, a laggolást (rövid késleltetést), ami látszólag csak bizonyos feltételek teljesülése esetén jelenik meg. A videóban elegendő bizonyítékot találtak ahhoz, hogy a nagyközönség elé tárják a dolgot, illetve hogy akár a Wargaming-től is hivatalos választ várjanak az ügyben. A videó elején lévő feliratok fordítása:

Skill4ltu: "Két héttel ezelőtt olyan üzeneteket kezdtem kapni a játékosoktól, hogy laggolni kezdtek, mikor ellenem játszottak... Ma egy klán eseményen ugyanez történt KylarZ-zal is; miután klikkelt az egérrel, a lövés csak egy-két másodperc után történt meg. Szóval úgy döntöttünk, hogy kivizsgáljuk a dolgot."

Utoljára frissítve: 2019. június 5. 15:44
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Akos73 · 1 éve
  Azért azt tegyük hozzá, hogy amit Kriminalis írt már inkább általános jelenség (szerintem neki is ez volt a problémája).
  Lehet, hogy nyersen fogalmazott, de szerintem igaza van.
  Per pillanat ez az oldal a dühöngés, a konteózás, és a sárdobálás melegágya. Mindegy egyes hír alatt jön reflexből a WG szidása, az RNG, az arty kérdés, a gold ammo stb... meg persze jön valami félhülye aki akkora bot, hogy az in game nevét fel sem vállallja, és jön valami anomáliával, hogy az ellenfél T62a-ja hogy tud 1.5 másodpercenként lőni (megtörtént eset).

  Akármilyen hír alá nézek be, jelen van ez a hozzá nem értő, wg-t szapuló toxikus stílus.

  Nagyon sok esetben találkozok azzal, hogy a kommentelő alapvető dolgokkal sincs tisztában. Kliens/szerveroldal tényleg évek óta megfejthetetlen a többség számára.
  ÉVEK ÓTA!! megy a sírás az RNG, a gold ammo, és az arty miatt.
  Na már most...
  Attól jobb lesz, ha reflexből spammeli valaki minden hír alá, hogy az RNG szar?
  Ha ennyire zavarja miért játszik még ezzel a játékkal?
  Saját szememmel láttam itt olyan felhasználót aki 3 egymást követő hír alatt fossa a hülyeségét, hogy őt zavarja az RNG. Kedves barátom, fogd meg magad, aztán húzzál el játszani mással!

  Másik visszatérő nagy kedvencem a (szerveroldalon történő számítások miatt) lehetetlen anomáliák, amikről a készült replay rejtélyes módon eltűnik. Esetleg az illető nem rögzíti a 10 kb-os file-t 2019-ben, mert a 2TB + 250gb ssd-re nem fér rá

  Elég árulkodó szerintem az is, hogy dühöngőből már a 3. topik fogy, és milyen népszerű a konteo is.

  Az is jelent szerintem valamit, hogy minden valamire való játékos konkrétan eltűnik inkább innét. Helyére jön 3 másik konteós 20k csata 1000 wn8, 1100 recent megmondóember.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hunter9956
   • Moderátor
   · 1 éve
   Persze, hogy eltűnnek a jó játékosok.Minek olvassanak ennyi hülyeséget?
   A végén mindig oda jutunk, hogy az eredményeiket csak a WG-nek köszönhetik, hisz ők is csak pont annyit tudnak, mint TomatoJózsika, csak a WG nekik adott extra RNG-t meg az ellenfelüket tűzképtelenné tette stb. és azért lettek ilyen szép lilák.Ha meg véletlenül megszólalnak a jobbak, jön a szokásos "WG bérenc, nem kell nagyképűnek lenni, meg te sem tudod jobban" stb. szövegek.
   Sokaknak fáj az igazság, és inkább ilyen szép kis mesékkel álltatják magukat.Tegyék ezt, saját magukkal csesznek ki, mert évekig tolják a játékot beszűkült állapotban, és nem képesek belátni, hogy bizony náluk is lehet gond, és nem csak a körülmények áldozatai.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tothistvan50 · 1 éve
    Persze az nem játszik, hogy kihátrált az e-sportból a WOT. Nyilván emiatt , meg a hihártálás valódi okai miatt senki nem pártolt el. És ez nem lehet semmilyen konteózás oka. A konteókat csak a rosszindulat, és az irígység szüli. Az oroszok meg azért jobbak, mert ők igazi tankos nemzet, a vérükben van, és kiváló jelleműek. A magyar inkább vizilabda, meg kajak kenu nemzet, mi azt szívjuk magunkba az anyatejjel. hahahahahahah.....
    Na jó nem akarom negálni amit írtál, mert az azért valós. Csak nem teljes.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Alexis · 1 éve
  Pumukli elvesz ezt Pumukli elvesz azt
  Nem látják a kis ravaszt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 1 éve
  3napja rágom rajta magam. tehát ha a wg álláspontja érvényesül akkor egy vétlennel nyújtott előny , azaz csít? Tehát tiltani kéne?
  Ha jól értem akkor. Ha nekem fent van meg az ellenfélnek is akkor belaggolok én -vagy ő vagy véletlen...?
  Vagy Skill nem laggol és az laggol akinek nincs a gépén. De mi van ha fordítva van. Nem accon van a mod, a gépen. És Skill megy Jóska accjával saját gépén Jóska a tiszta gépen a Skilljével?
  Mint írtam már , nem vagyok olyan képességű hogy bármiféle határozott kijelentést eszközölhetnék... Olyan volt már hogy kattant az egér , a befogott ellenfélen a célkereszt(papír) és én robbanok. Netem lassabb ok. Szétesik a célkeresztem pedig nincs sérülés jelezve a bal sarokba, Ugrál a célkereszt, leesik a spot a befogott ellenfélről és lövedék fecske majd eliszkol a fickó(feltünik máshol) tehát nincs ott és máris pontos a csúzli.

  No de kedves wg. 1hp-s KV4 top tier-ben? 3hp-s Type5??? Na ez viszont biztos!

  Szzval agyaltam, nem kell válaszolni, majd a dilidokival átbeszélem!

  Béke!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tothistvan50 · 1 éve
   Fölösleges tartanod attól, hogy egy moderátor kigúnyol. Nem fog fájni. Hál istennek ez nem a valódi hatalom.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 1 éve
    Mint, ahogy hála istennek a valóság se az, amit itt egyesek összeraknak teljesen megalapozatlanul.

    De azért sulykold kérlek, hogy a moderátor visszaél a hatalmával, miközben semmiféle moderáció nem történt azért, mert nem értettek veletek egyet.

    "ÁFF III/8: Az Moderátor Moderációval nem összefüggő véleménye magánvélemény, mely nem feltétlenül tükrözi az Üzemeltető álláspontját." Próbáld kérlek értelmezni!

    Nekem pont annyi jogom van véleményt formálni, mint neked. Majd ha azért moderállak, hogy beléd fojtsam a szót, vagy, hogy a tényeket meghamisítsam, majd akkor lehet reklamálni hatalmi visszaélésekről!

    Nem én akarok megalapozatlan állításokat tények és bizonyítékok nélkül valóságosnak beállítani......Jelenleg a szólásszabadság nevében szabadon lehet vádaskodni, teljesen megalapozatlanul is. Mégis milyen hatalmi korlátozás ért? Egy moderátor olyat írt ami neked nem tetszik? Ez már maga a diktatúra?

    Ne fárassz kérlek!.........
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi700 · 1 éve
  Látom, elég sokaknál továbbra sem állt össze a kép. (Ezen nem segít Scheff cikke sem, ami elég félreérthetően fogalmaz, vagy lehet, hogy ő sem érti a helyzetet.)

  Skill youtube videójában és facebookján (https://www.facebook.com/skill4ltu ) is látható, hogy a probléma a következő volt: Azok az emberek akik használták a GunMark (GM) modot, amikor Skill ellen játszottak, tapasztalhattak késéseket a lövésnél. Akik nem használtak GM modot, azoknak nem volt ilyen késés. (Hogyha volt, az más, valószínűleg hálózati hiba.)

  A WG-nek az egészhez semmi köze nem volt, és a probléma felderítésében is aktívan segítettek. Nem tudom miért gondolják egyesek azt, hogy a WG-nek érdeke lenne elrontania a játékosai játékélményét, amikor tőlük van a bevétele. A fodrász se vágja szándékosan rosszul az ügyfele haját, és a szakács se köp bele csak úgy az ételekbe.

  Mindezek mellett, a GM mod nyílt forráskódú (https://github.com/spoter/spoter-mods/tree/master/mod_marksOnGunExtended ) így bárki bármikor megnézheti azt.

  Ezek után nem sok értelmét látom a konteók gyártásának. Aki szerint valami gyanús, menjen és nézze meg a forráskódban, majd ha megtalálta, utána gyártson konteókat. Ha meg nem ért hozzá, akkor bízzon azokban akik értenek hozzá és le tudják ellenőrizni a kódot, ahelyett, hogy megalapozatlan hülyeségeket terjesztene az interneten.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nagyzsolt · 1 éve
   Mindkét linknél már tegnap is azt írta ki, hogy "page not found". Ez a mai realitás. Ha egy átlagember akar valaminek utánajárni, hogy következetes véleményt alkosson egyszerűen nem tud. Az egyik CC a hivatalos esport oldalon mást ír, mint egy másik. A források pedig mind 404. Itt tartunk a számítástechnika fénykorában.

   Én továbbra is azt mondom a WG turpissága van a dologban. Ha külső mod okozza a lagot, miért van az hogy bizonyos WG-hez közeli játékosoknál fordul elő ? Skillen kívül a többi cheatel? Még így sem világos, hogy ha ráviszed skilre az egeret a mod érzékeli a tank játékosának nevét, ez nem konteo? Ha viszont maga SKILL modja okozza ezt, akkor az hatással van a szerverre és az más játékosoknál okozza a laggot, ami szintén szerver oldali manipuláció eredménye.

   Így vagy úgy, sáros a wg
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tothistvan50 · 1 éve
    Már bocs, de mielőtt bosszankodsz, töröld le a beajánlott link végéről a ")" karaktert. Akkor bejön. Furi egyébként, hogy a python kódban egy objektum nevében van a skill4ltu kifejezés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ______Pistike______ · 1 éve
   Latom te is félre értetted az egészet .Nekem az a szar gunmark nem létezett és a tapasztalat ugyanaz volt .Közben más lila játékosok ellen is ugyanaz történt.., Most adok egy példát amelyik furcsának fog tűnni és elengedem neked magyarázd meg a végét : 1km autópálya a Googlemapon= X Km aszfalttal . most te meg a WG számítsátok ki mennyi is van igazából és miért .... .
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi700 · 1 éve
    Elég sok más okból lehet lag. Lehet a hálózattal vagy a géppel is probléma. Nem mindent kell ráfogni a WG-re.

    A példádat meg nem igazán tudom értelmezni...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sass Tamás · 1 éve
   Sajnálom de ez ostobaság amit írsz. Nem lehet hogy egy mod csak a cc-knél laggol be. Minden tankot ugyanúgy érzékeli a mod. Nem lehet az, hogy csak ha cc ül benne akkor laggol be. Ez napnál is fényesebb, hogy a wg szerver oldali buheráció miatt van

   Ha egy módtól belaggólsz lövés közben, akkor minden játékosnál elő kellene jönnie, nek csak mindig a cc-nél. A cikkben az az egyetlen konteo, hogy megcáfolódott. Miért? Mert a WG azt mondta? Mi alapján állítja? Hogy tud egy külső mod belaggoltatni valakit csak egy bizonyos embernél, aki ráadásul a wg arca?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi700 · 1 éve
    Ha utánajártál volna kicsit jobban az esetnek, tudhatnád, hogy a kódban volt egy hiba (ha megnézed githubon a változtatásokat, látható is, de gondolom ennyi munkát nem ér meg, inkább csak írogatsz informálatlanul) ami azt okozta, hogyha egy "skill4ltu" nevű játékos volt az ellenfél csapatában, akkor lövéskor beakadt a mod, és emiatt nem lőtt a játék egy ideig.

    A WG-vel kapcsolatos gyanúsítgatásokról meg már leírtam a véleményem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tothistvan50 · 1 éve
   Gyönyörű. Szép. És logikus. Nem is lenne kifogásom, ha nem játszottam volna az utóbbi egy hónapban. Olyan problémákat tapasztalva, amit bemutattak, anélkül, hogy izzott volna a videókártyám, vagy 1000-rel torrenteztem volna. Máskor meg akkor sem, mikor rendesen hajtottam a gépet, és a hálózatomat más célból is. Sajnos azt nem nyeli be senki, hogy amit lát, tapasztal, az hülyeség.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 1 éve
    A Föld lapos, a Nap és a Hold pedig körülötte kering. Én ezt a saját szememmel láttam! Ne is próbálj meggyőzni másról! Minden más csak hamisítvány. amivel át akarnak verni minket!..........

    Na tipegjünk......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  freezer · 1 éve
  Még 1 dolog, ha a GM programozó csávó volt olyan menő, h vmilyen oknál fogva Skill és csapata ellen késleltetni tudta a lövéseket, és ezt az architektúra megengedte, akkor mi akadályozza meg az egyszeri programozót abban, h a Skill változó helyére bárkit beírjon, tehát, h akárki van ellene, annak késleltesse a lövését?
  Mármint sztem ez nem lehetséges, csak akik védik a hivatalos magyarázatot, azok ezt h indokolják? Illetve ha az az indok, h eddig engedte az architektúra ezt, de majd mostmár nem, akkor eddig ki és mennyi csalhatott ezzel? Továbbá miért nem ismerik el az architektúrális gondot, és miért nem ad ki hivatalos patchet a WG erre? Van egy olyan mod szerintetek, amivel tetszőlegesen beleszólhatsz a csomagok késleltetésébe, és aztán fogod, kijavítod ezt a mododban, és akkor minden ok? Mindenki elfelejtheti az egészet?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nagyzsolt · 1 éve
  FRISSÍTÉS : Olvastam Scheffet és nem a játékosok (ellenfelek) modjai állította elő a laggot, hanem SKILL modja https://esport1.hu/news/2019/06/05/wot-worldoftanks-skill4ltu-konteo-megoldasa-scheff Nem arról van szó, amit itt írtunk, hogy akinek fent van a mod az laggol a másik nem, hanem hogy SKILL olyan modot használ(t) ami belaggoltatja minden ellenfelét, aki rá céloz.

  Magyarán, felrakott egy modot ami a szerver oldalra olyan befolyással volt, hogy szerver oldalon laggoltatta be az ellenfelek gépét. Ez így elég bizarr. Mindenesetre ezt könnyű igazolni vagy cáfolni. Mivel pár napja még fennállt a jelenség, így a mod még fent van. Ma is belaggoltatja az ellenfelet ha felteszed. Egyszerűen fel kell tenni minden GM modot. Egy kombinált modpackban pl ASLAIN beixelsz mindent és hajrá. Ha kilaggol az ellenfél, akkor a GM mod bugos, ha nem laggol ki akkor nem a mod miatt van

  Mellesleg nagyon érdekelne. hogy egy programozó szerint egy játékos egy külső moddal hogy tudja a szervert belaggoltatni, úgy hogy az késlelteti az ellenfél rá leadott lövéseit. Nagyon hihetetlen tényleg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   NomaxXx
   • VIP
   · 1 éve
   Mert valamit benézett ő is:
   Skill4ltu: No, Skill doesn't even need to have the mod. You need to have the mod and meet Skill. And it only caused issues to those who had the mod.


   Szóval nem, nem a szerver oldalon volt delay, hanem azoknál akiknél fent volt a mod és találkoztak Skill-el.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tothistvan50 · 1 éve
   Vázoltam alább egy verziót. Valamilyen szinten bennfentesnek kell lenni, vagy legalábbis kontroll alatt kell tudni tartani a kommunikációt (szolgáltatóként mondjuk). Ez még akkor is működhet, ha az architektura teljesen korrekt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   freezer · 1 éve
   Apropó, ha tényleg így lenne, ahogy mondják, és a programozó ezt megtette volna, akkor kinek az érdeke lett volna ez? Skill mondta neki? Aztán önmagát lebuktatná? Nem hiszem. A programozó fanatikus Skill hívő, és mintegy ajándékképpen csinálta neki titokban? Hát meredek...
   Az egésznek semmi köze a problémához? Valószínű....
   A WG áll a dolgok hátterében itt, ez van, sztem el kell fogadnunk, h ez egy manipulált játék, ahogy sok esetben a világban itt is nagyon fontos, h legyenek, mintaképek és manipulálható emberek, a birka tömeg, amik mi vagyunk, aki fizet. Amúgy én nem mondom, h nincsenek jobb meg kivételesen jó játékosok, de h a rásegítés meg van oldva, h még könnyebb legyen a dolguk, abban is biztos vagyok ezek után.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  atilis81 · 1 éve
  Ezért nincs komolyabb akció a D nap alkalmából, ez a bosszú. Skill dobhatna mindenkinek a fiókjára ezer aranyat, ha már annyi pénze van, kárpótlásul. Azt hittem a shop tele lesz 75%-os leértékelésekkel, ehelyett mindenki szépen szedje le modokat, ez derült ki az elmúlt napok eseményei után.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  freezer · 1 éve
  Egy dolgot azonban nem látok a kommentek között. Tegyük fel, h igaza van a védőknek itt és a WGnek is, mert ennek is van esélye, még annyi is mint mókusnak az erdőtűzben
  Szóval GM modot aki felrakta, annak késleltetve tüzelt a rendszer, ha meglátta az ellenfél csapatában Skillt. Namost ez miért programozta le így kedves GM programozó? Talán annyira szereti Skillt, h önkéntesen előnyhöz juttatta? Vagy erre mi a logika? Kiszemelte a kedvenc gunmark grinderét és adott neki egy kis előnyt? Majd egy ártatlan frissítéssel már minden rendben? Na erre mit mondtok?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tothistvan50 · 1 éve
   A tüzelés, vagy bármi késleltetésére ezek jöhetnek szóba józan ész szerint:
   - Instabil hálózati kapcsolat
   - Terhelt, vírusos, frissítés alatt álló, vagy hibás, elavult drivert használó saját
   kliens gép.
   - Szerver hiba.
   Mikor ez utóbbira volt példa, akkor mindenkinél egységesen jelentkezett a probléma úgy, mintha pl. túlmelegedett volna a videókártyánk. Spekuláció, de lehetséges, hogy csak bizonyos kliensek felé viselkedjen úgy a szerver, mintha éppen döglődne. Ezt a folyamatot egy másik kliens, akár mod közbenjárásával elindíthatná, persze ehhez "bennfentesnek" kell lennie. Ez valóban sötét spekuláció, de nem kizárt. Én is meg tudnám oldani, ha egy két hálókártyás gépet beiktathatnék a szerver elé. Ez alapból átengedné a teljes kommunikációt. A kedvezményezett kliens modja megszólítaná a szerveremet, átadná az indított mérkőzés adatait. Ezen adatok alapján meg kellene szerezni a csatában részt vevő többi kliens ip címét. Ehhez valszeg kellene a WG együttműködése, nem tudom a szabadon elérhető api tudna-e ilyesmit. Ezután nincs más dolgom, mint késlelteni a "kiválasztottak" kommunikációját. A dolog konstruktív módszerrel bizonyítható.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.