Jelenleg 483 vendég és 6 tag online

2019. máj. 17. 07:54

Megérkeztek: Leopard 2A4, Leopard 2A7+, Panzerhaubitze 2000

Írta:
Értékelés:
(20 szavazat)
9 hozzászólás

A járművek személyesen is megtekinthetőek a hétvégén a Honvédelem Napja alkalmából rendezett haditechnikai bemutatón Budaörsön, a képre klikkelve elolvashatjátok a részletes beszámolót:

Kép forrása: portfolio.hu

Utoljára frissítve: 2019. máj. 17. 08:12
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Aranyhorda · 4 hónapja
  Szépek, jó drágák és majd nem a legjobbak. (azt úgysem adnák el). Nézzük Izraelt: minden nő és férfi hadra képzett. Nálunk a sorkatonai szolgálat megszűnése óta nincs igazából jól képzett és tartalékos haderő! Két generáció már csak a gyerekcsinálásból él és azt sem tudja mi a fegyverhasználat,fegyelem,parancs (szamurájkard vagy ásó-kapa) kivételével. Minden tiszteletem a képzett hivatásosok előtt, de nincs kit irányítaniuk. Ha nem lesz változtatás, nekünk végünk. A külső testvériség még minket nem védett meg soha! (Haszonszerzés nélkül.) Valós példa a történelem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Aranyhorda · 4 hónapja
  Azért nincs olyan sok belőlük, hogy "szuper tűzerőt" képviselnének ha valakinek kedve lenne lerohanna minket! Ezt a pár db-ot sec- perc alatt beolvasztanák a körülöttünk lévők. Azért a magyar CASCO mégis csak a NATO tagság.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sztyopa · 4 hónapja
  Nem tud valaki összehasonlító linket leopard vs t-72-ről. Azért jó volna tudni, hogy miért jobb. Magyarul megérte-e a pénzét, vagy csak a Nato megkövetelte, hogy ez köll és pont.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Skjenngard · 4 hónapja
   Ugye ezt nem kérdezed komolyan? :O
   A magyar hadsereg a T-72M1 típusát használja, ami egy 1982-es konstrukció, míg az A7+ egy 2010-ben bemutatott modell, viszont mi teljesen újakat kapunk (Elvileg, gyakorlatilag upgradelt A6-osok lesznek.).
   Mindenben jobb, mint az az ócska ruszki vas és a modern hadviselésre is alkalmasabb (az A7+ kifejezetten aszimmetrikus háborúra 'tervezett' tank, vagyis városi harcra, ahol az IED-k és RPG-k jelentik a legnagyobb veszélyt).
   Amúgy a másik kérdésed is igaz, a NATO igenis megköveteli, hogy költsünk annyit a seregre, amit előírnak, ha már tagok vagyunk. És nyilván nem néznék jó szemmel, ha feljavíttatnánk a muszkákkal a régi hulladékokat, vagy esetleg levedlett T-80-asokat, esetleg T-90-eseket vennénk (utóbbit nem is hiszem, hogy exportálnál nekünk).
   Abrams nyilván szóba sem jöhet, azt nem osztogatják annyira az amerikaiak (kivéve a régebbi modelleket, de azzal sokra nem megyünk), ráadásul híresen orosz barátként vagyunk elkönyvelve náluk, így pláne nem.
   Más tank sem nagyon van, amit exportálni lehetne. A Leclerc iszonyat drága és a legmodernebb francia tank, a brit Challenger 2 megint csak nem export termék annyira. Mondjuk a baráti arab országok kapnak, de csak lebutított verziókat.
   Ellenben a Leo-ból annyi van mint a szemét, a hidegháborúban ontották magukból a németek, szinte minden velük szövetséges ország kapott belőle, viszont a Szovjetunió összeomlása után sok ország nem igazán akarta fenntartani, így egy részük visszakerült a németekhez. Azok amiket mi kapunk, talán kanadai vagy holland A6-osok, amiket feljavítanak nekünk A7+-ra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gest · 4 hónapja
    Azért nem csak a Leo van exportra, mások is pénzből élnek nem csak a németek. T-90MS verziót is árulják a ruszkik exportra, mi értelme lenne titkolózniuk a 30 éves alapmodell esetében?

    Abrams esetében való igaz, hogy a régebbi verziókat osztogatják, de hogy nem sokra mennénk velük? Gondolom ez vicc akart lenni, hiszen az M1A1 variánst exportálják, az meg pontosan kiderült Irakban, hogy "superior" a T-72 képest. Nekünk meg amúgy sem szuperhatalmak legújabb szupertankjai ellen kell fegyverkeznünk, hanem mint ahogy az olaszok teszik az Ariete-el, azaz nagy számú régebbi típus ellen kellene ütőképesnek lennünk.

    Egyébként a Leo A7 áráért vesztegeti exportra Dél-Korea a legújabb K2 Black Panthert, ami odaveri mind a Leot, mind az Abramset, mind a Leclerket, szvsz politikai okok miatt vettünk Leopardokat, nem azért mert nincs más modern tank a piacon.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 4 hónapja
   Karika a szaktörténész de pont ráérek.

   Mire mennének az új magyar harckocsik, Putyin rettegett szupertankja ellen? | PORTFOLIO.HU

   Ahogy fentebb már említettük, a Leopard 2A7+ elsődleges fegyverzetét egy 120 milliméteres Rheinmetall L/55-ös löveg jelenti, míg másodlagos fegyverzetét 2 darab 7,62 milliméteres MG3 géppuska alkotja. Érdemes megemlíteni, hogy a Leopard 2A7 típust ellátták digitális tűzvezető rendszerrel, lézeres célkeresővel, lövegstabilizátorral, a lövegcsővel párhuzamosított géppuskával és éjjellátó készülékkel. A löveg ráadásul képes izraeli irányított rakétákat is kilőni, a stabilizált Rheinmetall-löveg pedig állítólag mozgás közben, akár öt kilométeres távolságra lévő célpontokat is el tud találni. Akár más modern harckocsik, a Leopard 2A7+ is fel van szerelve számítógépes irányítási és kommunikációs rendszerrel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skjenngard · 4 hónapja
    Putyin rettegett szupertankja... Istenem Portfolio Egy tank, amiről senki nem tud semmi, harcot nem látott (valószínűleg nem is fog), nem gyártják sorozatban, mivel nincs pénzük rá, ellenben csodaszép propaganda videók vannak róla, ahogy MINDENT IS lelő, és csodaszépen fel tud vonulni a parádén (ha épp nem robban le).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.