Jelenleg 504 vendég és 5 tag online

2013. december 13. 09:56

Tanknumbers.com - Minden amit a WoT-os tankokról tudni lehet...

Írta:
Értékelés:
(16 szavazat)
8 hozzászólás

Yaneey hívta fel a figyelmemet az igen informatív tanknumbers.com weboldalra, mely egy ideje végre magyar nyelven is elérhető. Elképesztő mennyiségű információhoz juthatunk itt a WoT-os tankokkal kapcsolatban: a tankok összehasonlításától kezdve, az beforgatott tankok effektív páncélvastagságának számításán keresztül, a felszerelések/képességek/modulok számszerűsített hatásáig mindent megtalálhattok itt. De íme egy Yaneey által írt rövid ismertető, kedvcsináló:

A leghasznosabb pontja az oldalnak a Számológép. Ehhez először válasszuk egyet a jármű kiválasztása alatt kereséssel vagy a Nemzet szerint menüből. Bal oldalon felül fog megjelenni a jármű menüje, itt választható a Számológép. A Számológép oldal felső táblázatában kiválaszthatjuk az adott jármű moduljait. Bal oldalt rögtön kiderül, hogy az adott járműre rárakhatjuk-e egyből például az új tornyot/ágyút/felszerelést vagy előbb a lánctalpat kell kifejleszteni. Az elit gombbal mindent a legjobbra válthatunk. Középen képességek, felszerelések és fogyócikkek közül választhatunk, ezek és a fent kiválasztott modulok hatása pedig meg fog jelenni a lenti táblázatokban. Minden képesség és készség esetén 100%-kal számol az oldal.

A jármű menüjében a Szakasz pont hasznos lehet, ha a szakaszban lévő társunk olyan tankkal jön, aminek a sorsolásában nem vagyunk biztosak. Például az Elc Amx esetén ugyanazt a sorsolást csak az Elc kapja, viszont ha a táblázat középső részéből választunk, akkor a legrosszabb ami jöhet ugyanaz lesz. Az "OK párosítás" alattiak esetén az Elc tankkal jövő szakasztárs egy szinttel magasabbakat kaphat, mint amit egyébként szokott.

A Beforgatás & páncélteszt menüpont a beforgatás hatékonyságát számolja ki. A Jármű szöge alatti csúszkával tudjuk forgatni a járművet, és jobbra egyből látjuk az effektív páncélzat változását. A mellettük lévő Teszt gombra kattintva az adott páncélzatot mérhetjük össze az ellenséges tankok átütő erejével. Az oldal tetején lehetőség van a páncéldöntöttség beleszámítására is.

Hasznos még a Legénységképzés menüpont is. Itt a megadott értékek alapján kiszámolhatjuk, hogy az adott képzettségi szint eléréséhez mennyi tapasztalat, hány csata, illetve mennyi idő szükséges. Ha lent végdátumot adunk meg, akkor megkapjuk, hogy naponta hány csatát kellene játszanunk, és ez mennyi játékidőt jelentene naponta. Illetve fordítva is csinálhatjuk: megadjuk, hogy naponta hány csatát akarunk játszani, és kidobja, hogy mikorra várható az adott szint elérése. (Mindkét esetben úgy számol az oldal, hogy a fent megadott napi szorzót minden nap megkapjuk.)

Ezenkívül össze is lehet hasonlítani járműveket. A hasonlítás szint és típus alapján menüpontban lehetőség van például az 5. szintű közepes tankok összehasonlítására. Az itt megjelenő táblázatok rendezhetők is, és a színek jelzik, hogy az átlaghoz képest melyik tank rosszabb/jobb az adott dologban. Két jármű is összehasonlítható a Két járművet menüpontból.

Utoljára frissítve: 2013. december 13. 10:41
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  safalade · 6 éve
  @solinari
  Én is ezt használom :D

  Tank összehasonlító:
  http://tank-compare.com/en/#.UqtKStJ5OSo
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Solinari
  • VIP
  · 6 éve
  http://www.wotinfo.net/en/camouflage
  Ezek is csak approx. értékek. De vannak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 6 éve
  Az álca nem nyilvános adat, azaz nincsenek pontos értékek tankonként.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vaspaprika · 6 éve
  Nagyon jó oldal, köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Attiska · 6 éve
  Jó, már látom, vbaddict.net. Ellenben egy dolog hiányzik az összesítésből, az álcafaktor.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Attiska · 6 éve
  Talán az eddigi leghasznosabb oldal, nagyon tetszik. De honnét veszi a győzelmi statisztikákat, melyik adatbázishoz fér hozzá?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Umbapa · 6 éve
  nagyon jó köszi!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  I_M_P · 6 éve
  Hát ez ku..a jó!!!

  THX

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.