Jelenleg 250 vendég és 5 tag online

2018. december 10. 07:27

Pénzért kötvényt?

Írta:
(17 szavazat)
67 hozzászólás

Kisebb vihar van kialakulóban a külföldi fórumokon, melynek alapja a lenti képen is látható ajánlat (US szerver), amit sokan úgy értelmeznek, hogy a WG ígéretével ellentétben mégiscsak lehet pénzért kötvényekhez jutni.

Nos, öntsünk tiszt vizet a pohárba. Az ajánlat konkrétan arról szól, hogy most egy csomó bónusz cuccot is kapnak azok, akik prémiumot vásárolnak az amerikai szerveren, és ezen ajándékok közt szerepel 500 kötvény is. Ez így már p2w lenne? Szerintem csak szőrszálhasogatás. Szerintetek?

Utoljára frissítve: 2018. december 10. 07:33
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 2 éve
  [moderálva]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hunter9956
   • Moderátor
   · 2 éve
   Te nem véleményt írtál. Tényként akartad beállítani az általad leírtakat mindenféle alátámasztás,bizonyíték nélkül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 2 éve
  Igazából meg sem lep, hogy eljutottunk ide.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Trevissz · 2 éve
  Szerintem jogos a felháborodás. Lényegébe pénz addtál ki a csomag és a benne szereplö tárgyakért. Szóval a kötvényért is

  Szinte biztos vagyok benne hogy ha bevezetik a kötvényért való ritka tankok vásárlását akkor vele egy idöben jönek majd a kötény csomagok a boltba.

  Nem csoda, hogy csökken a játékos szám. Még QuickyBaby is megmondta, hogy a játék nagyon elment a fizes, hogy nyerj irányba.

  https://www.youtube.com/channel/UCQWHq9e1hN268yjgYq-0hNw
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 2 éve
   Szerintem meg fogalmunk sincs jelenleg, hogy ez csak egy átverés-e, de a tendenciák inkább afelé mutatnak.

   QB videójához:
   Én hiányolom az elemzésből a fizető/nem fizető játékosok arányát. Illetve azt is elég gyorsan elintézi, hogy az oroszok diktatúrához vannak szokva, ezért nincs az ő adataikban olyan nagy mértékű változás. Mindezt úgy, hogy közben a RU szervereken magasabb szintű játék megy.
   Valamint a viszonyítás gyanánt nem ártana hasonló időt megélt játékok játékosbázis arányainak változásával is összevetni. Példának okáért a WoW megjelenésének évében 5,5 millós bázissal nyitott, 2010-re elérte a 12 milliót, jelenleg kb. 5 millió van, és a jelenlegi tendenciákat nézve 2023-ra 4,5 millió lesz. A számok alapján haldoklik a játék, valójában még 2023-ban is bőven elég játékos lesz. Ha összevetjük azt, hogy a RU szerverek egy része ugyanúgy Európában van, nem nehéz kitalálni, hogy egy EU bázis drasztikus csökkenés esetén is könnyen összevonható lesz a két populáció, ami az orosz bázis stabilitását nézve hosszú ideig még biztosítja a játék elérhetőségét. Összességében tehát QB végkövetkeztetése inkább pánikhangulatot keltő, mint megalapozott.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Csory · 2 éve
    Azért nem teljesen értek veled egyet!
    Belegondolsz ez évben már 3 maraton is volt VIII-as prém tankokért. Nyilván aki kitolja 50+%-ért az már nem hagyja legtöbbször veszni a befektetett idejét. Augusztus óta 10%-kal drágultak kb. a prémium shop-os termékek. Vajon miért?
    Rita pár hetesi kérdezz-felek bejegyzésében konkrétan azt válaszolták, hogy fognak csinálni valamit jövöre a teljes rebalance és MM változások mellett a goldspam ellen is. Nyilván a játékosok többségét már nem tudják rávenni végtelenül arra, hogy vegyék meg teljesen feleslegesen az x+1-ik prémtankjukat, ha csak szenvednek vele. Kreditfarmolásra pedig szinte lehetetlen velük.
    A két szervert (EU-RU) butaság lenne összevonni, mert a két kultúra teljesen eltér egymástól szerintem és további játékosbázis vesztenének az EU oldaláról, ami már a bevételeikre is még jobb kihatással lenne.
    Szerintem a WG legnagyobb bevétele továbbra is az EU játékosokból van, amire figyelnie kell. QB sem azt mondta, hogy holnap meghal a WoT, hanem bekerül egy olyan fogyó spirálba, amiböl már nehezen lehet visszaút.
    A WoW és WoT összehasonlítása azért nem jó, mert nagyságrendi különbség van a két tábor között. Ha az EU-ból újabb 20-30%-nyi játékos távozik, azt a WG sokkal jobban megsínylené, mint a Blizzard.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 2 éve
     Nem hinném, hogy a WoT-ot érdemben az EU játékosok tartják el, már csak a számbeli arányokból is, de ehhez nincs adatom, ezért csak feltételezünk. Nyilván kellően nagy a mérték, de nem csak rajunk áll, mivel a játékosállomány 75%-a orosz. Önmagában a stabil orosz bázis bőven elégséges, számold csak átlag 1500Ft/hó-val játékosonként.
     Mellékesen EU szerveren is télre előkerüt sok mindenki, dec.-án már 927.123 játékos van (http://wot-news.com/stat/server/eu/norm/en).
     Tehát jó lett volna, ha mint mondtam a mértéket is nézzük, mert önmagában a csökkenés egy természetes folyamat, a mértéke a lényeges összevetve más játékok csökkenési mértékével.
     Az összevonásnak semmi köze a kultúrához, amikor randomba/klánozni este felmész, akkor pont teljesen mindegy milyen nyelvet beszél a másik randomban, klánba meg lesz akkor is ami eddig volt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 2 éve
  Nekem csak pár buta kérdésem van:
  1. Mikori ez a kép és ki csinálta?
  NA szerveren nem fut ilyen akció. WG forrást nem találtam, aki megerősítette volna, hogy pénzes csomagba bondot tettek volna.
  2. Ha csak kamu az egész akik már most lincselnek és pálcát törnek hatalmas erkölcsi magasságokból, vajon ugyanilyen vehemenciával fognak elnézést kérni?

  Legalább valami forrásnak utána lehetne nézni, mielőtt szokás szerint erkölcsi ítéletet és következtetést vonunk le, habzó szájjal szapulva a WG-seket, zsigeri rutinból szidva az édes anyját mindnek, tényként kezelve egy fórumhozzászólásból mindenki által átvett képet, aminek semmiféle forrásmegjelölése nincsen. Mindenhol csak a "állítólag" meg a "hivatalosan még nem erősítették meg" található.

  Nekem egyenlőre oltári kamu szaga van. Főleg, hogy 5 napos a post, de az akció nem elérhető,

  De vicces, hogy mindenki tényként beszél róla, miközben az igazságtartalma egyenlőre erőteljesen megkérdőjelezhető.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Fresnel · 2 éve
   Ezt az armoredpatrol hozta le. A játékosoknak availabla for you opcióként jelet meg. Tudod, ahhoz be kell jelentkezni accal a szerverre.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 2 éve
   Ez egy cikk a wotinfo-n, amit az oldal szerkesztői tettek fel. Nem gondoltam, hogy kétkedni kéne a hitelességében, forrásokat ellenőrizni, feltételeztem, hogy azt már a szerkesztők megtették.
   A véleményemet továbbra is tartom, ami csak annyi volt, hogy ha beteszik, akkor megszegik a szavukat, miszerint a kötvény nem lesz vásárolható, csak játékon belül lehet megszerezni. Hogy jó-e, ha bekerül vagy sem azzal nem foglalkoztam.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 2 éve
    A hír világosan egy fórum postra hivatkozik, és jelenleg a gondolattal való eljátszásra alkalmas. Egyébként egyetértek, bár emlékeim szerint arról volt szó, hogy még csak szóba se került (akkor), nem pedig azt mondták, hogy soha nem fogjuk. Ami azért nagy különbség.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Angelus1991ster · 2 éve
  Bárcsak..bárcsak ezért lehetnék zabos ezekre. Felőlem az anyjukat is árulhatnák csomagban, az sem érdekelnek A wg-s ígéret meg egyenlő a lufival.
  Ahogy cinikus nagy nemzetvezérünk mondta: Boldog karácsonyt! nekik!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Arthedainx · 2 éve
  Még ha lehetne prém tankot venni belőle amit korábban beharangoztak , de nem lehet sajnos.Én meg nem látom értelmét fejlesztett felszerelésekre költeni, nekem nincs szükségem rájuk, így hát 15k összegyült és csak 1-2szer rankedeztem.Többi a VIII-X-es csatákból meg a foci eventből jőtt.Most meg ha adnak egy pakba 500-at az nem nagy dolog
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   FleiszG · 2 éve
   Remélem hogy egyszer lehet majd tankra költeni a kötvényeket.
   Festésre, 3D-s külső megjelenítésre, más fajta garázsra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Arthedainx · 2 éve
    Az tetszene nekem is
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz · 2 éve
    Most is lehet, kiváltságosaknak. A CW-s nyereményeket kötvényért lehet kiváltani. Aki tudja pontosan, hogy működött (szóval nyert tankot), azt kérem írja le.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Arthedainx · 2 éve
     Igen CW tankokat lehet még kiváltani velük.Bár nekem nincs egy CW tankom se, de azthiszem úgy volt , ha CW szezonban elérted xy helyezést akkor 4k kötvényért kiválthattad a tankot.De ha véletlen nem volt elég kötvényed időt is adtak hozzá kifarmolni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz · 2 éve
      Volt valami licit is. Arra lennék kíváncsi, az hogy működött.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _Szazados_ · 2 éve
  Túl van ez reagálva. Aki béna, az kötvénnyel is az lesz, akinek meg kellett és pro klánban tolta, az eddig is össze tudott szedni sok ezret.
  Na és ha vásárolható, mi lesz? Megváltozik a meta vagy mi? Áhh...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tothistvan50 · 2 éve
   Sőt, aki béna az BÁRMIVEL is béna marad, tanúsítom. Még akkor is ha fejlődik valamennyire. Az ugyanis, ki mennyire jó (nézzünk akármilyen statot) egy viszonylagos érték. Csak akkor fejlődök igazán, ha GYORSABBAN fejlődök mint mindenki más. Hiába van egy év alatt 5k csatám, messze vagyok annak a szintjétől, aki 5 éve játszik és lenyomott 25k-t. MIre én is elérném az ő szintjét, addigra ő már 50k csatás vén róka lesz, tehát továbbra sem erek fel hozzá. Hihetetlenül sok zsét bele lehetne tolni ebbe a game-be, de azt, hogy felismerjem mikor kell megállni, mikor megindulni, nem lehet megvásárolni, sőt mások példáiból, visszajátszásaiból sem igazán megtanulható, meg az sem, hogy meg tudjam osztani a figyelmemet az aktuális célpont, és legalább a minimap között. Ugyanakkor a legjobbakat is meggyalázzák, ha az erőfölény átlép egy bizonyos szintet. Elég korlátozottan tud bármilyen eszköz a játékos képességeken kívül érvényre jutni, és még az sem garancia mindenre. A csalások is emiatt nem jelentenek akkora problémát, mint amekkorát jelenthetnének. Nem próbáltam, de lefogadom, én még aimbottal sem lennék unikum.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  miszterq · 2 éve
  Hazudnak ezek reggel, éjjel meg este.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Aur1n · 2 éve
   De még nappal is...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    miszterq · 2 éve
    Idézni sajnos csak pontosan lehet.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.