Jelenleg 226 vendég és 3 tag online

2018. szeptember 5. 06:59

Prémium ajánlatok: Loza's M4-A2

Írta:
(11 szavazat)
5 hozzászólás

Májusban már egyszer megvásárolható volt a Loza's Sherman és most ismét visszatér a boltba. Akkoriban nem voltatok túl jó véleménnyel róla, azóta vajon megváltozott a véleményetek róla? :)

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 5. 07:04
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 2 éve
  AzertsemJo !Igen igazad van ! Köszönöm a helyreigazítást ! A Wikis oldalt azért mertem belinkelni, mert a közölt számadatok (tankok repülők, teherautók) pontosak lehetnek. Eszembe jutott, valóban olvastam egy tengeralattjárós könyvben az Edinburgh cirkáló aranyáról amit a ruszkik küldtek az USA-ba, a kapott harceszközök és nyersanyagok kifizetésére ,de elsüllyedt. Ezek szerint Sztálin nem tagadta meg a kifizetést a háború alatt. Szerintem Sir W. Churchill fultoni beszéde után (1946.03.05) , ha még volt kifizetetlen számla azt már nem fizették ki, vagy nem küldtek több aranyat az "imperialistáknak".
  Erről is találtam egy írást ,de nem tudom ,lehet ez is Jereváni Állami Rádió vagy a Jereváni Népújság szerkesztőségében készült !

  http://hu.realityandmyths.com/kolcsonberlet/
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 2 éve
  Az oroszok ingyen kapták ezeket, az 1941-ben megkötött kölcsönbérleti megállapodás alapján.
  Az USA 11 567 db harckocsit és önjáró löveget adott át azzal .hogy majd a háború végén kifizetik az árát. Persze Sztálin egy centet se fizetett értük. mondván a háború fő terhét ők viselték.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lcs%C3%B6nb%C3%A9rleti_t%C3%B6rv%C3%A9ny


  Visszaemlékezések szerint az oroszok a mérete miatt "dom"-nak , azaz háznak hívták a Shermanokat és az 1944-45 ben, a magyarországi harcokban, fehér álcázófestéssel vetették be őket- Ez úgy látszik mégsem volt elég, mert a gonosz németek, tucatjával lövöldözték ki őket Székesfehérvár körzetében.
  Ez a Loza M4A2 tankja olyasmi lehet, mint a Fury .
  Igaz abban Bratt Pitt volt a parancsnok, és annyira jó volt, hogy még a Tiger I-es 88 mm. lövedékét is lepattintotta.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AzertsemJo · 2 éve
   Szeretem a Wiki-s oldalakat , a legtöbbjük a "Jereváni Rádió" szintjén van.

   Kicsit komolyabban , ha már a Wiki-n nézel utána a dolgoknak akkor legalább az "eredeti angol" felületen keresgélj , ott jóval kevesebb marhaságot hoznak össze.

   Konkrétan , a Szu soha nem tagadta meg a kifizetést ! Viszont az összegben és annak ellentételezésében tényleg nehezen jutottak megegyezésre az USA-val , egészen 1972-ig tartott amíg ezt lezárták. Az egyik fő gondot az USA-ba küldött nemesfém szállítmányok okozták. Ezek egy részét ugye elsüllyesztették így nem ért célhoz. Ezeket ugye az USA nem akarta elismerni - viszont szerinte rendben volt hogy ők az elküldött árukat számlázták le , megérkezéstől függetlenül.

   Gyakorlatilag a mai napig nincs tényleges , valós adat arról hogy az oroszok mennyi aranyat , platinát és egyéb nemesfémet hajóztak be az USA részére.
   Csupán egyetlen elsüllyedt hajó rakományáról van tényleges adat (4.5 tonna arany !) , egy másik esetében soha nem hozták nyilvánosságra hogy mi volt a fedélzetén - bár a megtalálását igen.


   Kis érdekesség , a közhiedelemmel ellentétben messze nem a SZU kapta a legnagyobb segítséget , a britek cirka 3 szorosát kapták meg az orosz szállításoknak. :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   vaskereszt · 2 éve
   Bratt Pitt nem gyenge kezdő volt, beforgatta a tankot
   Egyébként meg abban a filmben a telecsíkozott PaK-al se sikerül eltalálni azt a shermant a mező közepén, hiába vele volt az RNG
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morgos · 2 éve
  Ezt a mocskot mar megint aruljak

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.