Jelenleg 383 vendég és 3 tag online

2013. augusztus 21. 09:59

In memoriam -HHR-

Írta:
(0 szavazat)
4 hozzászólás

Talán hallottátok/olvastátok már, hogy a -HHR- klán, azaz a Hungarian Armored Hussar Regiment 2013.08.19-i hatállyal megszűnt. Mivel egy igen nagy múltú és eredményekben gazdag magyar klánról van szó, ezért nem megyek el e tény mellett és változtatás nélkül leközlöm a klán parancsnokának, Heinz_Guderian_1941-nek kommentjét az okokról illetve magáról a megszűnésről:

Sziasztok !

Ezúton tájékoztatjuk a magyar CW közösséget, hogy a -HHR- klán 2013.08.19-én befejezi működését. Ennek oka röviden annyi, hogy a vezetőség belefásult a 2 éve folyamatosan zajló küzdelembe, és már nem vagyunk annyira motiváltak, hogy fenn tudjuk tartani a magas színvonalat. Továbbá az utóbbi hónapokban egyfolytában FC hiánnyal küszködtünk, ami még több extra terhet rótt a vezetőkre. Sajnos sem FC fronton, sem pedig a vezetésben nem sikerült időben vérfrissítést eszközölni, illetve nem volt olyan lelkes új generáció, aki vállalta volna, hogy továbbviszi a klánt. A fenti történések automatikusan hanyatláshoz vezetnek, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni. A korábbi jó színvonalról nem szeretnénk lesüllyedni a "mocsárba", elveszteni a hírnevet, és végignézni azt, hogy hetek-hónapok múlva az egykoron sikeres klánt (ami nevet szerzett magának az európai hadszíntéren) egy jelentéktelen, gyenge csapatnak tartsák. Így a vezetés úgy döntött, hogy befejezzük az aktív CW-zést, és fájó szívvel szélnek eresztjük az embereket. (Ellentétben bármilyen rosszindulatú pletykákkal, a megszűnésünket nem a magyar körökben sokszor látott belháborúk, hatalmi harcok, kiválások-egyesülések, és egyéb gusztustalan emberi tényezők okozták, egyszerűen csak "szép volt, jó volt, elég volt".) A játékosaink java értelemszerűen helyet fog találni azon csekély számú magyar klánban, akik életképesek az európai térképen. Akik beszélnek idegen nyelvet, és nagyon jó játékosok, azokra sikeres karrier várhat bármelyik nemzetközi klánban. A maradék emberekkel, akik nem mennek máshová, vissza fogunk menni az eredeti klánunkba, a P-H-D-ba, és a továbbiakban baráti közösségként, "fun-clan"-ként fogunk működni.

A -HHR- története hosszú és bonyolult, telis-tele érdekes eseményekkel, pozitív és negatív dolgokkal egyaránt, erről egy rövid kivonatot hadd írjak le:

A vezetőség magja 2011 nyarán a R-o-T (Rise of the Turuls) nevű klánban találkozott, ahol a parancsnok egy tudatlan, mentálisan sérült, hazug, és csaló ember volt (akkoriban "pantika"...), így innen rövidesen távoztunk. (Innen származnak a magyar körökben talán ismert legendák, kötelező tagdíj arany formájában, a CW-zés pénzbe kerül, stb.) Majd 2011 őszén saját klánt alapítottunk P-H-D (Pannónia Harckocsi Dandár) néven, ahol összeállt a vezetés, ami egy tanácsként működött 5-6 fővel. Itt kezdtük el az érdemi CW-zést, és lépegettünk fel a szamárlétrán, nap mint nap tanulva és fejlődve. Ekkoriban a HPTS-sel haverkodtunk, és sok technikai segítséget kaptunk tőlük. Később megromlott velük a viszony, főként "crossy" különleges személyisége, illetve az ő meséi és szervezkedései miatt. Közben sorra gyűltek a 10-es tankok, nőtt az aktív létszám, dolgoztunk taktikákon, és kezdtünk nyeregetni a landing-eken. Eleinte Abbey pályán próbálkoztunk, majd váltottunk a Lakeville-re, és pár hét után sikerült először partra szállni a Baleár-szigeteken. 3 napig ostromoltuk a KIA-t, és végül negyedszerre sikerült nyerni, bár nem tartott sokáig az öröm.

2012 elején be-bejutottunk a térképre, ezen a környéken gyakran összekerültünk a HHR-rel (kötőjelek nélkül), akik szintén gyakran landing-eltek errefelé. Számos jó csata után tőlük jött az ötlet, hogy szorosabbra fűzzük a viszonyt, ők ekkoriban Olaszországban tanyáztak, Szicília felől mentek be. Pár hét után meginvitáltak az alklánjukba, a -HHR-be, és elméletileg testvérklánként működtünk, az önálló vezetést megtartva. Ezekben az időkben tanultunk tőlük, amiért hálával tartozunk. Pár hónap múlva az eredeti "nagy" HHR tönkrement, és az ottani vezetők a jobb játékosokkal együtt átjöttek a "kis" -HHR- -be. 2012 nyarától egy klánként működtünk, de gyakorlatilag a két tábor sosem vált eggyé, mindig is megvoltak a külön nézetek, különböző mentalitás, másfajta elképzelések, stb. Ugyanakkor a HHR FC-i rengeteg csatát vezettek, sok győzelmet és sok "tactic fail"-t nekik köszönhetünk, kétség kívül segítették a klán munkáját, de a klánbéli szerepük mindig is kétes marad számunkra.

Beléptünk az A-P és SRSLY vezette Rózsaszín Szövetségbe, és velük harcoltunk a Szürke Szövetség ellen. Kis ideig Spanyolországban nyomorogtunk, majd átvezényeltek minket Itáliába. Komolyabb sikereket ezidőtájt értünk el, ekkoriban vertünk meg igazi nagy klánokat, kiűztük a BIA Community-t Olaszországból, és pofozgattuk a 4SBP-t és az 1SBP-t is. A Szürkék utolsó napjaiban egyszer leestünk a térképről, de gyorsan visszajöttünk, és részt vettünk az utolsó hadmozdulatokban is. Miután a Szürkéket először kiverték Európából, egy fejezet lezárult, a Rózsaszín Szövetség célját vesztette. Ez volt a klán első sikeres európai szakasza. Még egy rövid ideig Olaszországban "áruló" rózsaszínekkel harcoltunk, majdnem sikerült egyedül visszafoglalni Itáliát az -ICE- -tól és -R-R- -től, felülről pedig a 322 ostromolta seregeinket. 2012 novemberében felerősődtek a belső konfliktusok, de igyekeztünk egyben tartani a klánt, ami nem volt könnyű. Végülis döcögött a szekér, de mindennaposak voltak a viták, és a nyomasztó hangulat. A korábbi HHR parancsnok, "Tyr" (aki azóta több új account-tal is játszik) önhatalmúlag fosztogatta a klánkasszát, a másik tábor vezető személyeivel, "haromt"-vel és "xxGAGAxx"-val pedig nehezen értettük meg egymást...... Végül egyedül maradtunk, és kiestünk Olaszországból, amiben nagy szerepe volt az ellentábor negatív hozzáállásának.

Az Európában ekkor zajló hatalmi átrendeződés keretében ("CptMisi" és "bontottcsirke" munkája nyomán) felvételt nyertünk a kissé megváltozott Szürke Szövetségbe, és velük kezdtük az új életet. 2012 karácsonya előtt egy sikeres hadjáratot folytattunk, Spanyolország felől Franciaországon át a Belga határig nyomultunk, ekkor volt a legtöbb területük, szám szerint 9, ezzel fel is kerültünk a CW főoldalra. 2013 első heteiben a hangulat kritikussá vált, és hosszú vívódás után megváltunk a "nagy" HHR-es vezetőktől, ezzel együtt az ő táboruk is kilépett. Ekkor vesztettük el 2 korábbi őstagunkat, "CptMisi"-t, és "Cpt_Hungarian"-t is, nélkülük az élet kicsit nehezebbé vált.

70-80 fővel újraszerveztük a klánt, Olaszországban folytattunk csapatépítő tréning-et. Innen a KAZNA ámokfutása miatt kiestünk. Rővid idő alatt megerősödtünk, "dabar123" fáradhatatlan toborzó munkája által, és teljes jogú Szürke tagként újabb hadműveletbe kezdtünk. Partra szálltunk a Jutland-on, és kelet felé terjeszkedtünk. Harcoltunk a Fusion-nel, sok nagyon kemény csatát játszottunk, és a MUROP-pal együtt a teljes kivonulásig hajszoltuk őket. Ezekben a hetekben tanultunk meg jól játszani Murovanka és Himmelsdorf pályákon. Egy kisebb belső incidens, illetve lappangó ellentét kicsúcsosodásaként kilépett tőlünk 2 további vezető emberünk, "Eszkimo46" és "Overklock", akiknek szintén sokat köszönhet a klán. A Kampány kezdetéig ücsörögtünk és farm-oltunk, volt pár hét nyugis időszak. Ez volt a klán második sikeres európai szakasza.

Elérkezett a Kampány, ahol eredetileg a Szürkékkel működtünk volna, de pár nap alatt kiderült, hogy a nagy klánok leosztották maguk között a lapokat, és a "kisebbekkel" nem törődnek. Ennek lett áldozata a HUNS is, mi pedig egyedül maradtunk. A Kampánybéli tevékenységünkről már írtam a korábbi nagysikerű hozzászólásomban, ezt most nem fejtem ki mégegyszer: link

Már a Kampány alatt is felmerült, hogy nem fogjuk sokáig bírni, a hatalmas harcokban alig volt FC-ünk, és minden egyéb munka is a vezetőségre hárult. Pár ember becsatlakozott a csaták vezetésébe ("V4J" - "SnipaHUN"), és nagy lelki fröccsök hatására még végigcsináltuk a kampányt, de ez már görcsös és erőltetett volt. Ennek ellenére így is nagyon szépen teljesítettünk. A Kampány ideje alatt került megrendezésre a WoT Magyar Liga is, amit sikerült megnyernünk "Kwagga" és "Robotzsaru" vezetésével. Ez volt a klán harmadik, és egyben utolsó sikeres szakasza. Szinte már becsületből, és a 2 év alatt kialakult megszokásból csináltuk tovább, beálltunk a Fusion-be, akik az eddigiek közül a legrendesebb és legbarátságosabb társaság. Sajnos eleve rossz helyre kerültünk, 6 órás időzónába és számunkra ismeretlen pályákra (Malinovka, Ensk), illetve igazi lelkesedés és motiváció nélkül már nem tudtunk sikeresen harcolni. Nyár is volt/van, ami aktivitási problémákat okoz, illetve elhivatott FC-ek nélkül nem tudtunk felkészülni a számunkra új pályákra. Többnyire csak vergődtünk ezen a környéken, erről a HUNS-os srácok tudnának bővebben mesélni...... Amit tudtunk, még megtettünk, támogattuk a Fusion-t, de most csütörtökön a vezetőségben megszületett a végső elhatározás, melynek értelmében befejezzük a CW-zést, és elhagyjuk a klánt, vagyis meghagyjuk a kissé kopott, de még meglévő fényében.

Így ért véget a csapatunk 2 éves pályafutása. Nagyon hosszú út volt ez, és mi tényleg a játék elejétől kezdtük, a nulláról. Innen építettünk ki egy Európában is sikeres klánt, amire talán emlékezni fognak a magyar körökben. Volt olyan időszak, hogy nem hivatalosan a legjobb magyar klán címet viselhettük. Együtt átéltünk hideget-meleget, egyénileg és csapatban is rengeteget fejlődtünk, illetve sikerült összerakni egy olajozott gépezetet, amiben mindenkinek fontos szerepe volt. Nagy eredménynek tartom, hogy szinte mindvégig sikerült megtartani a baráti légkört, a játékosok általában jól érezhették magukat. Annak ellenére is, hogy a magas színvonal fenntartása sokszor megkövetelte a nagy fegyelmet, és CW időben sokszor volt kapkodás, kiabálás, káromkodás. Már jóideje igazságos zsoldosztást vezettünk be, amit mindvégig fenntartottunk, és az emberek érdemeik szerint megkapták a klán által gyűjtött aranyat.

Összességében nagyon büszke vagyok a klánra, és mindenkinek köszönöm, aki kicsit is hozzájárult a csapat sikereihez. Nagyon köszönöm a vezetőség munkáját, és külön érdemnek tartom, hogy ennyi idő alatt is megmaradt az eredeti mag. ("Heinz" - "Jani09" - "dabar123" - "Bebasz" - "Robotzsaru") Többen jó barátokká váltunk, és többször találkoztunk a való életben is. Több vezető időközben távozott, vagy inaktívvá vált, de az ő érdemük is, hogy ez a történet megvalósult. ("CptMisi" - "Zee" - "Applebag" - "Eszkimo46" - "Overklock" - "figaroff") Korábbi FC-k, és diplomata, akiket már említettem ("haromt" - "xxGAGAxx" - "Kwagga" - "bontottcsirke") És természetesen nagy tiszteletemet és hálámat szeretném kifejezni a játékosoknak, hiszen a csatákat ők játszották, velük sírtunk és örültünk, és sokan közülük szintén az elejétől fogva velünk harcoltak. Anélkül hogy, bárkit megbántsak, de a legrégebbi és legmeghatározóbb katonáik: (fonok - wingedsin - Plokijuma - Varkfet - Miert - janowolf - Hunbethon - bakka - buckoka - Rigaw - _DomZol_ - Miki1971) (Elnézést kérek, ha valakit kihagytam !)

Az egykori és jelenlegi embereinknek minden jót kívánok, továbbá őszintén remélem, hogy a jövőben jó helyet találnak maguknak, és további sikereket érnek majd el, immáron más klán zászlója alatt. Köszönöm nektek srácok az elmúlt 2 évet, megtiszteltetés volt veletek szolgálni !

Végül köszönöm azoknak is, akik követték a pályafutásunkat, szurkoltak nekünk, és üdvözöltek minket random csatákban, ez mindig is jól esik az embernek.

Heinz_Guderian_1941
-HHR- parancsnok

"Szép a huszár, szép a huszár, felül a lovára,
Arany mente a hátára, kard az oldalára,
Virágcsokor a csákóján, úgy megy a csatába,
Ne sírj Rózsám, megtérek még a szabad hazába."

Utoljára frissítve: 2013. augusztus 26. 12:35
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fillér · 7 éve
  Emlékszem még arra az időre mikor 13 ezer játékos gyűlt össze csúcsidőben a szerveren. Emlékszem arra mikor 170 ezer játékos gyűlt össze. Már az utóbbi fél évben lehetett látni hogy nem megy jól a tankozás, mikor én abba hagytam csúcsidőben már csak 130-120 ezer fő volt fent. Nem tudom most milyen a helyzet, de szerintem akik régóta játszanak azoknak nagyon rossz érzés, hogy folyamatosan babrálnak a tankokkal a pályákkal, minden patchel hoznak valami olyat amivel az eddigi dolgokon változtatnak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Radeon · 7 éve
  Inkább szerkesztem és nem írok rosszat a HHR-A egyes tagjairól ami ma volt.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 7 éve
  Ezt inkább az eredeti (forrás) helyen írd le, nem biztos hogy itt olvassa: link ([url]http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/244521-magyarok-klanhaboruban/page__st__880[/url]).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Agent19 · 7 éve
  Kedves Heinz_Guderian_1941!

  Az érdemeiteket nem akarom elvitatni, tényleg nagyon nagy dolog, amit a klánotok véghezvitt a két év alatt. De, és itt jön a de... Egy dolog mellett nem tudok szó nélkül elmenni, éspedig az mellett, hogy a leírásban nem kimondottan finom jelzőkkel illetsz valakit, akiről nem is tudod biztosan, hogy ő-e az, akire valóban gondolsz. Idézem: [i]"A vezetőség magja 2011 nyarán a R-o-T nevű klánban találkozott, ahol a parancsnok egy tudatlan, mentálisan sérült, h

Kapcsolódó elemek


KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.