Jelenleg

25
látogatónk van

2016. február 25. 08:44

A WG EU álláspontja az "illegális" MOD-okkal kapcsolatban

(30 szavazat)
175 hozzászólás

Rita blogger a minap posztolt egy cikket, melyben nehezményezte a WG álláspontját és válaszát egy ticket-ben bejelentett fejlesztett célzórendszer MOD-dal kapcsolatban, miszerint "Bár ez a MOD segíti a célzást, de nem tekinthető csalásnak vagy illegális MOD-nak".

Miután a cikk következtében megmozdultak a játékosok a hivatalos fórumon is és a WG is elolvasta az érintett cikket, felvettek a kapcsolatot Ritával és következők történtek ez ügyben azóta:

Rita beszélgetése a WG EU-val:

A Support személyzet szerint (akik ketten voltak), az érintett - előző cikkben posztolt - ticket-re adott válaszai helytelenek voltak (értsd: nem fordítottak kellő figyelmet a a ticket-re és helytelen választ adtak rá).

Ekkor a WG EU staff megkérte Ritát, hogy módosítsa a cikket, de Ő nem volt erre hajlandó, aminek egyetlen oka volt: mindenki hibázik, de az EU support munkáját és reakcióit kritikán alulinak tartja az illegális MOD-okat használó játékosok vizsgálatát és kitiltását illetően (tisztelet a kivételnek). A Support staff konkrétan egy korábbi esetnél azt sem tudta mi a különbség egy élő felvétel és egy replay fájl között (komoly), azaz gondatlanságukat a játék ismeretének ilyen szintű hiányosságai is tetézik.

Rita tisztában van vele, hogy a Support staff bére a gyorsétteremláncok kiszolgálói bérének szintjével vetekszik, de ha valaki aláírt egy munkaszerződést, akkor végezze el normálisan a munkát amit vállalt!

MrConway (WG admin) egyeztetett a Support vezetőivel és a következőket írta az illegális MOD-ok listájával kapcsolatban:

Először is bocsánatkéréssel tartozunk a helytelen információkért, amit a support staff adott a válaszában. Természetesen van egy belső listánk, mely iránymutatást ad a Support számára azzal kapcsolatban hogy mely MOD-ok fogadhatóak el és melyek nem. Ha valakinek meggyőző bizonyítéka van arról, hogy egy játékos a csalásnak minősülő MOD-ok közül használt valamit, akkor azt jelentse a Supportnak, csatolva minden bizonyítékot. A Support kivizsgál minden egyes esetet és ha valós a sérelem, megfelelő - igen súlyos - szankciókat eszközöl az érintet játékossal kapcsolatban. Az ellenőrzés azonban sokszor nehézkes, hisz a WG nem fér hozz áa kliens oldalhoz (a játékos gépéhez), de ha egyértelmű bizonyítást nyer a MOD használata, azonnal lépnek az ügyben.

Rita hisz MrConway-nek, hisz köztudott hogy a WG nem rendelkezik 100%-os ellenőrzési lehetőséggel a használt MOD-okat illetően.

Rita válasza a fentiekre:

Készítsetek egy nyilvános listát és hagyjátok hogy a közösség segítsen Nektek ennek összeállításában, az adatok összegyűjtésében. Biztosan segíteni fognak, annak ellenére hogy jelenleg az az általános vélekedés hogy a WG semmilyen téren nem hallgat a játékosokra. Ez már jobb lenne mint a semmi.

Rita eztán kifejti még hogy nyomás alatt fogja tartani a WG-t a nyilvános listával kapcsolatban, illetve kéri hogy kapjon mindenki teljes támogatást a Supporttól, mert a közösség sokkal többet érdemel annál, mint amit most kap.

Rita rámutat még arra, hogy érzése szerint a WG-nél vannak olyan belsős emberek akik támogatnák egy ilyen nyilvános lista létrehozását, azonban olyan, magas szintű valakik/valamik is, melyek épp hogy gátolnák a dolgot.

Összességében Rita úgy érzi hogy ha csak egy kis felfordulást is sikerült csinálnia a WG irodákban az üggyel (természetesen a Ti segítségetekkel), akkor már megérte a dolog.

Utoljára frissítve: 2016. február 25. 09:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Katsura_Taro
    • Tankos
    · 8 éve
    Te még az iróniát sem ismered fel, mondd csak?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FSB1000
    • Tankos
    · 8 éve
    Dehogy akarok én a tanítód lenni, de ennyit megér, hogy kicsit csöndesebben nyomd a csalózás énekét.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Katsura_Taro
    • Tankos
    · 8 éve
    Szóval tanító jelleggel nyomod az igét. Értem... Gondoltam is, hogy Te lehetsz erre a legalkalmasabb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FSB1000
    • Tankos
    · 8 éve
    #169Katsura_Taro [H-W-D]:
    Nincs különösebb szándékom, azonkívül, hogy zavar a kétszínűség.
    .
    Amit te használsz modot az nem csalás, amit a másik az meg igen. És nem csak te vagy így vele ez itt olvasható alant. Ez szerintem zavaró.
    Meg az is zavar, hogy mindenki nagy szájjal mondja mennyi a csaló és így lesznek a jó statok, a lila játékosok, de konkrétat senki sem linkelt olyan modot ami letölthető és a mostani verzióval játszható.
    Csak megy a duma róla... De semmi konkrétum., ami saját kipróbálással visszaigazolható lenne.
    ,.
    Talán csak bele akartam törölni az orrotok, hogy a "csaló" moddal játszva leírom miben és mennyit segít, hogy megértsétek nem a csalástól lesz JÓ a jójátékos.
    Nem a szuper aim, meg a falon át láncoló hülyeségtől lesz valaki jó játékos, hanem mert lát a pályán, és már bele van idegződve hova merre kell menni és mikor hol mire számíthat. Tudja hogy kerülje el a gyors halált és tudja hogy képes sokat sebezni.
    Nem kell ehhez sok ész 30-40K csata után félig automata vagy. A másik felét kiteszi egy kis játékintelligencia, türelem, átlátás, játékkedv, bátorság és kezdeményező készség.
    Írom ezt úgy hogy magamat középszintű játékosnak tartom.
    Nem báncsa' az egomat a Wot-középosztály, mert nem itt kell epinészt növesszek, még magam előtt sem.
    Szagértője sem vagyok a játéknak, csak olyan sokat játszottam, és olyan sokat olvastam a játékkal kapcsolatban, hogy tudom itt nem érdemi viták zajlanak.
    Egy mérce van ha játékteljesítményt nézünk, ez a stat. És ebben a statban erősen dominál a sebzés átlag meg a winráta..
    Persze akinek gyenge az nem így gondolja... meg persze tiszta csalás a játék, merthogy ő csak a piros - sárga -narancs mezőnyben ténfereg.
    ehhh...
    .
    Épp olyan értelmetlen vita ez mint ami évekig ment a WG rng + MM manipulációjáról.
    Aztán mikor bebizonyosodott akkor jött a szöveg, hogy nem kell azzal foglalkozni.
    Nem hát, de a legjobb táptalaja annak a hiedelemnek, hogy az ellenfél mindig csal.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pkrusi
    • Tankos
    · 8 éve
    ezért tolom most wowssal inkább az új verzióváltásig.
    talán azutén kevesebb lesz a cheat
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Medden_EU
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="400V"][quote name="leonhart79"][quote name="bodzy"]Ebben nagy igazság van..... ;-)

    [quote name="Medden_EU"]

    Szóval szerintem szard le ki mit használ, játssz, amíg úgy tudsz felállni, hogy nem vagy idegbeteg és nem arról szól az egész, hogy szidod a csapattársaidat, szidod az ellenfelet, ha láthatóan béna és kilőtt, akkor azért, ha láthatóan jó, akkor mert biztos csal azért. Na innentől te már függőségből játszol, sajnálod kidobni az időd/pénzt amit beleöltél, a statot, de ilyenkor már nem élvezed. MÁSSAL JÁTSSZÁL, EZT MEG TÖRÖLD LE![/quote][/quote]

    Ha nagyon zavarna az hogy kik csalnak a játékban már abbahagytam volna, de nem izgat mert:
    - ez CSAK EGY JÁTÉK, szórakoztatás a célja ha nem szórakozok jól nem játszom
    - nem vagyok statpadder, lesz@rom a számokat a célkitűzésem mindíg a köv. 10-es tank fejlesztése illetve csaptjáték ha van kivel
    - még mindíg jobb ezt játszani esténként mint a trendi kereskedelmi csatornákat (kanális) nézni
    - ha mégis felbosszant akkor váltok FIFÁ -ra (szigoruan offline)
    az hogy ez minden héten előjön ezen az oldalon és ekkora érzelmeket vált ki emberekből az csodálatos. Ha egymást kell sározni arra rengeteg jelentkező van, ha segítséget kérsz ezen az oldalon annál kevesebb. mindenesetre respect nekik: bodzy, Morphelo, Toydolls, és bocs ha valakit kihagytam.[/quote]


    Én kipróbáltam próbaképp az auto aimot és hidd el mikor ilyen 2000 meg 3000 csatás játékosok röhögve láncon tartanak 200 meg 300 m ről meg néha közelebbről is az feltűnő és nem új accos rerollokról van szó hanem kezdőkről.

    Itt van egy replay, nem csalnak benne csak olyan modot használ ami falon, épületen keresztül is lockolja az ellenfelet.

    [url]http://wotreplays.com/site/index/version/44/nation/1/level/10/tank/709/sort/uploaded_at.desc/page/3/[/url]

    Megnézheted ha egy szintet lép a mod és nem csak a tankra teszi hanem gyenge pontokat keres 0.08 mp enként ahogy forog az ellenfél és amit lát a célkeresztje akkor az igen is előny. Ezt kombinálva hogy lánc,test,torony, külön választható célzással mire rakja az aimot. Egy 13 - 16 éves gyereknél meg hidd el alap hogy ezzel kezdi a játékot milyen modok vannak. Más játékokban is pl CS teljesen alap, ha kicsit is van rutinod vagy aimot kapcsol vagy WH t.

    Szóval igen is jó hogy Rita kezdeményezett egy ilyet, csak az a baj ellent mond a WG koncepcióval mert a WG nem fog banolgatni olyanokat akik fizetnek, vagy nem akarja hogy olyanok hagyják ott a játékot akiktől pénzt kaszálnak.

    Meg ami még vicces mikor néztem ESL közvetítést a WG ott szórakozott élő adásban a lézer modokkal ami pl tiltott meg eleve meg van festve minden tracer nyom mikor valaki lő egyet.


    Edit: ezzel az aimos témával azt akartam körülírni hogy a játék gyakorlatilag semmiből sem áll csak abból hogy szaladgál meg nyomogatja a jobb bal gombot egész csata alatt. Rettentően leveszi a terhet a játékos válláról, látni a replayben van mikor még sniper mód se kell annyira egyszerű.[/quote]

    Na megegyszer. Ez nem fog valtozni hidd el. Ha igy nem elvezed a jatekot, haverokkal TSel, ha csak a szamoknak elsz, hagyd abba, mert ez nem valtozik meg es nem hinnem, hogy erdemes olyanra dologra pazarolnod a szabadidodet, ami nem kikapcsol, hanem felidegesit. Minden egyes nappal kevesebb van az eletunkbol, tedd fel magadnak a kerdest megeri?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Katsura_Taro
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="FSB1000"][quote name="Katsura_Taro"]Nem hiszem el, hogy még mindig azzal jön valaki, hogy nincs tiltólista, tehát nincs csalás. Most komolyan lista kell ahhoz, hogy felismerjétek mi a csalás? Farizeus duma...[/quote]

    Hol van az EU tiltó lista, és szerinted melyik az a mod ami csalásnak minősül?
    Mik azok az egyértelmű feltelekkel amelyekkel eldönthető egy modról, hogy csalás vagy nem az?
    -
    Pl a hitzone?
    Ez is lehet csalás, hiszen a játékban nem létező előnyt biztosít annak aki használja, azzal szemben aki nem használja, pedig semmit nem csinál a mod, csak a tankok kinézetét változtatja meg.
    -
    Épp az a hazugság ha valaki azt állítja van tiltó lista EU szerveren.
    És épp az a jellemhiba, ha valaki azt gondolja azért vannak nála sokkal jobb játékosok, mert azok biztos csalnak, és közben szilárdan hiszi, hogy érti a játék mechanikáját, de a számára nem megmagyarázható események mind csalások.
    -
    És amikor kérem, hogy mutassatok egy olyan modot ami a mostani verzióval működik + letölthető, és szerintetek egyértelmű csalás, akkor jön a törlés, meg a hülyevagy gyerek, hogy ilyet kérdezel, meg bannolni kéne az ilyet, mert terjeszti a szennyet.
    Szánalmas....
    .
    Még arra is képtelenek vagytok, hogy a "csaló" mod jellemzőit definiáljátok.
    vagy.. írják ha kell/ha nem: érthetetlen módon kilőnek, nem látom kicsoda, nem tudom honnan = csalás.
    Ez is hasznos mod lehet.... Honnan tölthető le?[/quote]

    Nem igazán értem, mi a szándékod. Nem csak, hogy megnevezni lehet ilyen modot, de még video is volt fenn róla itt a fórumon, ahol stronghold live stream-en használt valaki egyértelműen csaló módokat.Persze mivel nincs EU lista, ezért nyilván nem csalt, ugye jól értelek? Ezt a ki mit hisz, meg mi a megmagyarázhatatlan dolgot meg tartogasd másnak, kevesen posztolnak ide olyanok, akik nincsenek tisztában a játékmechanikával. De még folytathatod, ha akarod. Legtöbb emberben van erkölcsi érzék, nem kell neki lista ahhoz, hogy felismerje a csalást.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    400V
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="leonhart79"][quote name="bodzy"]Ebben nagy igazság van..... ;-)

    [quote name="Medden_EU"]

    Szóval szerintem szard le ki mit használ, játssz, amíg úgy tudsz felállni, hogy nem vagy idegbeteg és nem arról szól az egész, hogy szidod a csapattársaidat, szidod az ellenfelet, ha láthatóan béna és kilőtt, akkor azért, ha láthatóan jó, akkor mert biztos csal azért. Na innentől te már függőségből játszol, sajnálod kidobni az időd/pénzt amit beleöltél, a statot, de ilyenkor már nem élvezed. MÁSSAL JÁTSSZÁL, EZT MEG TÖRÖLD LE![/quote][/quote]

    Ha nagyon zavarna az hogy kik csalnak a játékban már abbahagytam volna, de nem izgat mert:
    - ez CSAK EGY JÁTÉK, szórakoztatás a célja ha nem szórakozok jól nem játszom
    - nem vagyok statpadder, lesz@rom a számokat a célkitűzésem mindíg a köv. 10-es tank fejlesztése illetve csaptjáték ha van kivel
    - még mindíg jobb ezt játszani esténként mint a trendi kereskedelmi csatornákat (kanális) nézni
    - ha mégis felbosszant akkor váltok FIFÁ -ra (szigoruan offline)
    az hogy ez minden héten előjön ezen az oldalon és ekkora érzelmeket vált ki emberekből az csodálatos. Ha egymást kell sározni arra rengeteg jelentkező van, ha segítséget kérsz ezen az oldalon annál kevesebb. mindenesetre respect nekik: bodzy, Morphelo, Toydolls, és bocs ha valakit kihagytam.[/quote]


    Én kipróbáltam próbaképp az auto aimot és hidd el mikor ilyen 2000 meg 3000 csatás játékosok röhögve láncon tartanak 200 meg 300 m ről meg néha közelebbről is az feltűnő és nem új accos rerollokról van szó hanem kezdőkről.

    Itt van egy replay, nem csalnak benne csak olyan modot használ ami falon, épületen keresztül is lockolja az ellenfelet.

    [url]http://wotreplays.com/site/index/version/44/nation/1/level/10/tank/709/sort/uploaded_at.desc/page/3/[/url]

    Megnézheted ha egy szintet lép a mod és nem csak a tankra teszi hanem gyenge pontokat keres 0.08 mp enként ahogy forog az ellenfél és amit lát a célkeresztje akkor az igen is előny. Ezt kombinálva hogy lánc,test,torony, külön választható célzással mire rakja az aimot. Egy 13 - 16 éves gyereknél meg hidd el alap hogy ezzel kezdi a játékot milyen modok vannak. Más játékokban is pl CS teljesen alap, ha kicsit is van rutinod vagy aimot kapcsol vagy WH t.

    Szóval igen is jó hogy Rita kezdeményezett egy ilyet, csak az a baj ellent mond a WG koncepcióval mert a WG nem fog banolgatni olyanokat akik fizetnek, vagy nem akarja hogy olyanok hagyják ott a játékot akiktől pénzt kaszálnak.

    Meg ami még vicces mikor néztem ESL közvetítést a WG ott szórakozott élő adásban a lézer modokkal ami pl tiltott meg eleve meg van festve minden tracer nyom mikor valaki lő egyet.


    Edit: ezzel az aimos témával azt akartam körülírni hogy a játék gyakorlatilag semmiből sem áll csak abból hogy szaladgál meg nyomogatja a jobb bal gombot egész csata alatt. Rettentően leveszi a terhet a játékos válláról, látni a replayben van mikor még sniper mód se kell annyira egyszerű.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    leonhart79
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="bodzy"]Ebben nagy igazság van..... ;-)

    [quote name="Medden_EU"]

    Szóval szerintem szard le ki mit használ, játssz, amíg úgy tudsz felállni, hogy nem vagy idegbeteg és nem arról szól az egész, hogy szidod a csapattársaidat, szidod az ellenfelet, ha láthatóan béna és kilőtt, akkor azért, ha láthatóan jó, akkor mert biztos csal azért. Na innentől te már függőségből játszol, sajnálod kidobni az időd/pénzt amit beleöltél, a statot, de ilyenkor már nem élvezed. MÁSSAL JÁTSSZÁL, EZT MEG TÖRÖLD LE![/quote][/quote]

    Ha nagyon zavarna az hogy kik csalnak a játékban már abbahagytam volna, de nem izgat mert:
    - ez CSAK EGY JÁTÉK, szórakoztatás a célja ha nem szórakozok jól nem játszom
    - nem vagyok statpadder, lesz@rom a számokat a célkitűzésem mindíg a köv. 10-es tank fejlesztése illetve csaptjáték ha van kivel
    - még mindíg jobb ezt játszani esténként mint a trendi kereskedelmi csatornákat (kanális) nézni
    - ha mégis felbosszant akkor váltok FIFÁ -ra (szigoruan offline)
    az hogy ez minden héten előjön ezen az oldalon és ekkora érzelmeket vált ki emberekből az csodálatos. Ha egymást kell sározni arra rengeteg jelentkező van, ha segítséget kérsz ezen az oldalon annál kevesebb. mindenesetre respect nekik: bodzy, Morphelo, Toydolls, és bocs ha valakit kihagytam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    · 8 éve
    Ebben nagy igazság van..... ;-)

    [quote name="Medden_EU"]

    Szóval szerintem szard le ki mit használ, játssz, amíg úgy tudsz felállni, hogy nem vagy idegbeteg és nem arról szól az egész, hogy szidod a csapattársaidat, szidod az ellenfelet, ha láthatóan béna és kilőtt, akkor azért, ha láthatóan jó, akkor mert biztos csal azért. Na innentől te már függőségből játszol, sajnálod kidobni az időd/pénzt amit beleöltél, a statot, de ilyenkor már nem élvezed. MÁSSAL JÁTSSZÁL, EZT MEG TÖRÖLD LE![/quote]
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.