Jelenleg 308 vendég és 3 tag online

2015. december 8. 07:06

Tömeges BAN a RU szerveren

Írta:
Értékelés:
(18 szavazat)
230 hozzászólás

Az orosz szerveren egy hatalmas átmeneti BAN hullám söpört végig a játékosokon (legtöbbjük egy top klán tagja), éspedig a Rampage személyes küldetések manipulálása miatt. Közülük 450 játékost megfosztottak a T-22 sr. nyereménytanktól és a WG meg is nevezte és ezáltal "szégyenítette" őket a fórumban, valamint felhívta a figyelmét mindenkinek arra, hogy aki másodszor is megsérti a WG ÁSZF-t, azt végleg kitiltják a játékból.

A történet pikantériája, hogy a küldetéseket visszaállítanák és könnyebben megvalósíthatóakká tennék, hisz még néhány WG vezető szerint is gyakorlatilag lehetetlen egyes küldetéseket megcsinálni, ezért ők maguk is leálltak a teljesítésükkel. Illetve talán egy kevésbe OP tank jobb nyeremény lenne egy ilyen sorozathoz.

És még mielőtt... idézném Hunyadi_Loveszdandar hozzászólását, ezt mindenki tegye magévá mielőtt hozzászólna:

[...] tegyünk helyre egy-két dolgot:

 • az NEM csalás, ha az MM klántárssal sorsol össze
 • az NEM csalás, ha összeszámoltok csataindításkor
 • amiért a bant kapják, arra nem a csalás a helyes szó, mert nem arról van szó [...]

Amiről itt szó van azt etikátlan/unfair játéknak hívják. A bant akkor kapod, ha összefogsz az ellenfél csapatába sorsolt társaddal (akár klántárs, akár haver) és mások játékát megzavarva, tönkretéve, szervezetten "ipari méretekben" együtt csináljátok a saját küldetéseiteket. És ha valaki 1x csinált ilyet, azért még nem bannoltak senkit. Ehhez jóval több "befolyásolt" csata kell.

Utoljára frissítve: 2015. december 8. 14:12
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Leopardusz · 4 éve
  [quote name="rejkov"]Miért, kihez kellene mérnem magam? Itt is kijön a kettős mérce. Vér istván miért érdemel jobbat? Én nem akarok jobb mm-et kapni, mint mások. És rosszabbat sem.[/quote]ugyan, nézd a dolgok jobb oldalát... ;-) Vedd ugy, h nem akárki kap szigoritott mmet 8) Csak a jóók
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov · 4 éve
  Miért, kihez kellene mérnem magam? Itt is kijön a kettős mérce. Vér istván miért érdemel jobbat? Én nem akarok jobb mm-et kapni, mint mások. És rosszabbat sem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 4 éve
  Van 170 kifejlesztett tankom T8-ig bezárólag és 14k csatám. Ennek tudatában mondom, hogy a stílusodnak megfelelő tankokkal kényelmesen lehet játszani ebben a MM rendszerben úgy, hogy legyen benne kihívás és sikerélmény is elegendő.

  Ami az igazságosság kérdését illeti, "véristvánhoz" minek méred magad? Ő alacsonyabb battletierben sem képes arra, amire te magasabban. Sőt, legalább dupla olyan jól játszol. Tényleg az hiányzik, annyira, hogy széthentelhesd őket sűrűbben? Ha ez akkor játssz olyan op tankokkal ahol ezt megteheted. Vagy felejtsd el, hogy 2 tierrel magasabb a többi és kezeld úgy, hogy ez az alap. lelkileg sokat fog segíteni! Szerintem egy olyan elvi kérdésen lovagolsz, aminek nincs sok jelentősége. De ott a T10 endgamenek, oda el kell jutni és akkor 100%-ban top tier leszel. Egyik klántársnak 36k csata alatt 19db T10-es tank gyűlt össze. Ha ezt leharmadolod, akkor is 12k alatt 6db T10-est össze lehet szedni és máris toptier vagy folyton.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov · 4 éve
  Nem kérek sokat. Csak annyit, hogy egy adott tankkal a csaták 1/3-adában legyek top tier, 1/3-adában, középső, és 1/3-adában low tier. És ezt minden tankkal, mindenkinek. Ha a mostani játékfelállást nézzük, ez lenne a korrekt. Az is elég lenne, ha menék 100 csatát, és csak akkor teljesülne. Még teszem azt a 33.33333 hoz képest 1-2-%-os eltérés is beleférhetne. Arra még azt mondanám, hogy a fair kategória. De ne legyen már a csaták fele low tier, tudva, hogy vannak, akiknek a csaták fele top tier.

  Most ez olyan nagy kérés?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 4 éve
  Nézd, ha annyi időt és energiát fektet egy ember egy játékba akkor ez ezzel jár. Sehol nem lesz írva egy guide a játék mellé, és ha még lenne, akkor se olvasgatna senki 100-200 oldalas leírásokat install előtt. A különböző oldalakon utána kell olvasni, hogy mi hogyan működik, mi az optimális, meg kell érteni a játék működését stb. Ez minden játékban így van ami Multi MMO. Másrészt az "end game content" az T10, na jó ha nagyon jó szívű vagyok T8 de inkább T8light-T10. Ha addig nem lenne tier szórás, akkor másképpen lenne kiegyensúlyozva minden. Ugyanúgy lennének op tankok, nehezebb helyzetek stb. Ha tényleg fejlődni akarsz akkor ez a rendszer ideálisabb, mert van átmenet a tierek között, így amikor feljebb lépsz nem kell folyton egy teljesen új spot és weak rendszer megtanulni. Ha meg csak kikapcsolódásként zúzni akarsz arra is meg lehet találni a megfelelő tankokat, amik a maguk tier limitjében elég erősek ahhoz, hogy átlagos tudással is megtalálja az ember a számítását. Nem védem minden áron a WG-t, csak úgy érzem, hogy sokan indokolatlanul, különösebb háttértudás nélkül szapulnak valamit úgy, hogy nem sok fogalmuk van róla, de úgy állítják be, mintha ők annyira értenének ehhez, vagy sokkal jobbat is tudnának csinálni. És sokszor követelnek olyan dolgokat, amit egyszerűen vagy nem is lehet megvalósítani, vagy a játék tönkretételével járna. A MM rendszer ennek egyik eklatáns példája. Egy több száz oldalas játékelméleti, pszichológia, és matematikai alapú szabadalom alapján létrehozott rendszerbe, mely figyelembe próbálja venni azt, hogy alapvetően egy ingyenesen hozzáférhető játék olyan legyen, ahol a játékosok megragadnak és pénzt költenek, próbálják egyesek (nem rád gondolok most!) beállítani úgy, hogy "hülye WG ennél még én is jobbat csinálok bazz!". Úgy kritizálnak, hogy végig se gondolják annak lehetséges következményeit amiről papolnak.

  Ezzel az egésszel pedig az a bajom, hogy ez mint ragály terjed, ide jönnek terjesztik az "igét" amitől hígul a rendszer, jogalapot nyer a csalás és hosszú távon ez tönkreteszi a játékot. Ez is csak egy piaci alapon működő szolgáltatás. Ráadásul olyan, amit ingyenesen kipróbálhatsz, ha akarod sose kell fizetni érte. Ezek után bármi építő jelleget nélkülöző kritika; valótlan, tudatlanságon alapuló információterjesztés meg zavar engem.

  Aki játszott már más MMO-val is az tudja, hogy máshol is sok minden így van. A balance patchkor elcsúszik, nem sikerül, változik; lesznek bugok; lesznek kifelejtett kiskapuk. Nem kell annál nagyobb feneket keríteni mint ami. Akit meg ennyire frusztrál ez a játék az szenvedés helyett miért nem néz másikat? Van még egy tonna PVP alapú MMO a piacon, ami között lehet szemezgetni, ahelyett, hogy itt tobzódna a "hülye a fejlesztő kommentjeivel". Einstein egyik mondása, ami itt sokakra igaz: Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

  Ha már ennyire rossz élmény az egész, akkor itt kell hagyni. Nekem az az érzésem, hogy a többség önmagát frusztrálja teljesen feleslegesen amikor csata eleji várható winrateket meg MM tier limiteket nézeget. Ha nem lenne odaírva, elfogadná, hogy most ilyen tankok jönnek szembe, most nyertünk, most vesztettünk, és nem pörögne feleslegesen rajta.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov · 4 éve
  [quote name="Bhalangir"]
  Bocsánat, de az MM rendszer ismert. Az, hogy mit gondolunk róla az más kérdés. Amikor belogolsz, akkor előre tudod, hogy ez vár rád, és ha nem akarod akkor nem lépsz be. Amikor bemegyek játszani és agyonvágják a játékomat, mert éppen riggelnek arra meg nem vagyok előre felkészülve, és bosszanthat annyira, hogy szóvá tegyem. Ne fordítsuk már meg, hogy azért, mert igazságtalan az MM rendszer ezért minden más igazságtalanságot is nyeljek le szó nélkül, vagy húzzak a levesbe ha nem tetszik. Illetve ezen alapon bármiféle trükkös kihasználás az jogalapot nyer.[/quote]

  Persze, meg be is csillagozza mindenki a szerződést, hogy elfogadom a feltételeket, de a szerződésbe nem írják bele a jobb teljesítmény miatt felkeményedő mm-et, az rng-t, meg a többi faszságot. Az ember csak elfogadja a játék szabályait, de ezt minden más játékban elfogadja, ha játszani akar. Ez nem ad plusz információt semmimről. Az ember meg próbál jobban teljesíteni, belefeccol időt, meg pénzt, hogy megtanulja, és mikor már várja a megérdemelt jutalmat, vagyis hogy jókat játszhat, jön a pofon, mert olyan csatákba rakja, ahol sokkal kevesebb esélye van alkotni valami értékelhetőt. És ez rohadtul igazságtalan. Minden játékban, ha az ember jó, akkor élvezheti azt, hogy jó. A boxban sem teszik a pehelysúlyú boxolót nehézsúlyúak közé, ha már bajnok lett pehelysúlyban. De ok, legyen +2 csata is, de akkor az arány legyen már 1/3, 1/3, 1/3 mindenkinek. Ezzel nem lenne semmi bajom. Szóval nálam emiatt az egész wg, és az mm egyenlő a sportszerűtlen játékkal, és a felhasználó félrevezetésével. Ha nekik lehet, akkor szerintem másnak is. Igen, ismert az mm rendszer, de attól hogy ismert, nem változik semmi. Ugyanolyan sportszerűtlen marad. És én irgalmatlanul rühellem a kettős mércét. Nálam ez a wg-nek lehet, a játékosoknak nem, ez olyan erősebb kutya baszik szituáció. Nem tudok ellene tenni, max szóvá tehetem. És amikor emiatt valaki mégis a wg pártját fogja, szóvá is teszem.

  Tudom, nem az a megoldás, mint nálunk magyarhonban, hogy ha az egyik lop, akkor a másiknak is lehet. Ez ebben a formában hatalmas baromság. Nem elsősorban a bannoltakat akarom védeni, pusztán szemet szúr a kettős mérce, és az, hogy a játékos társadalom is ezt alkalmazza. Ne legyen már a wg az isten. Ok, a riggelő játékosok kaptak bannt, de a wg-nek is kijárna egy kurvanagy picsánrúgás a saját politikája miatt. Kár, hogy nincs senkin akkora bakancs, ami képes lenne erre.

  Szóval, nem tudom picsán rúgni a wg-t, bár nagyon szeretném, tőlem csak annyi telik, hogy a visszanyaló fagyi mellé álljak. Ez sem jó logikailag, és erkölcsileg sem, de ebben az esetben jobban érzem tőle magam. És ezzel nem ártok senkinek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  eldegor · 4 éve
  [quote name="Ötletes"]
  [i][b]A NAP KOMMENTJE![/b][/i]

  Tehát azt állítod, hogy aki hülye tomato a játékhoz, ahhoz barátságos lesz az MM, aki meg super unicorn, azt meg beleveri a porba igaz?
  Akkor magyarázd már nekem kérlek alássan, hogy a tomato miért marad tomato, a lila meg miét marad lila, ha elvileg ellentétesen működik esetükben az MM? Nem kéne a tomato statjának javulnia a liláénak meg romlania hosszútávon?

  Esküszöm sírok belül ilyenkor...[/quote]

  mondjuk azért mert az unikornis nehezebb körülmények közt is sokkal jobban produkál, mint paradicsom könnyített körülmények között? :-*
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 4 éve
  [quote name="LazarusShield"][quote name="Bhalangir"]
  A megérzésed teljesen helytálló, ugyanis van egy beépített balance a játékban. Ezt a szabadalom le is írja: www.google.com/patents/US8425330 most nem mazsolázom ki, mert már sokszor volt róla szó, de a lényege, hogy sok bukás esetén a battle ranged alacsonyabb, sok győzelem esetén a magasabb felébe sorsol. Ennek okát a hivatkozó matchmaking szabadalomba le is írják. A lényeg, hogy próbálják a játékos szintjéhez mérten folyamatosan fenntartani a kihívást, amit ezzel a változóval is kezelnek.[/quote]

  Erről nem tudtam, köszi a linket, egyébként a vonatkozó rész ez lehet:

  [b]According to another aspect, the matchmaking server may store a win/loss percentage for each user (or vehicle) at a given battle level. As the player's win/loss ratio decreases, the player becomes more likely to be placed in battles having battle levels at the lower end of the allowable range, whereas as the player's win/loss ration increases, the player becomes more likely to be placed in battles having battle levels at the upper end of the allowable range. Thus, when a player has been repeatedly put into too many difficult battles, the balancing is done in favor of easier battle sessions, thereby encouraging the player by providing an easier game environment. Similarly, when the player has been repeatedly put into too many easy battles, the balancing is done in favor of harder battle sessions, thereby keeping the player challenged instead of letting the player become bored with easy games. A first possible algorithm is to divide the permissible battle levels evenly across a range from zero (0) to two (2), and place the vehicle into the battle level corresponding to the win/loss ratio, where any ratio greater than two (2) automatically results in the vehicle being placed in the highest possible battle level. Another possible algorithm is to increase the battle level by one (within the permissible range) for a vehicle each time a player wins a battle with that vehicle, and decrease the battle level by one (within the permissible range) each time a player loses a battle with that vehicle. If the battle level is already at the upper end of the range and the player wins the battle, the battle level may remain constant. Similarly, if the battle level is already at the lower end of the range and the player loses the battle, the battle level may remain constant.[/b][/quote]

  igen, ez az pontosan

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.