Jelenleg 327 vendég és 9 tag online

2015. október 13. 08:04

Levél az alsóházból...

Írta:
Értékelés:
(60 szavazat)
52 hozzászólás

Előzmény: A fórumon váltottunk pár sort a med tank felszereltségéről, mi lehet jó CW-re stb, majd ezt az üzenetet kaptam PM-ben. Gondoltam megosztom veletek, mert én nagyon jót mulattam a stílusán... - Bodzy

Üdv Bodzy mester!

A fórumon magamról a legnagyobb lelki nyugalommal mondogathatom hogy én annyira fekete statú noob tomato vagyok, hogy nekem negatív a WN8-am és ha kilőnek akkor az XVM szerint megnő a csapatom győzelmi esélye...

Engem rohadtul nem zavar ki mit gondol rólam... de a csapattársaimról nem terjeszthetek hasonlókat, mert esetleg akadhat közülük akinek rosszul esne az ilyesmi. Pedig...

Ezért ezt most csak levélben megy... pár megtörtént eset.

 1. Múltkor mondta az egyik srác a TS-en, hogy lepattant a japán heavyről. Mondta erre neki a klán vezetője, hogy akkor töltsön be goldot. Srác válasza az volt, hogy "azt nem hoztam, mert drága".
 2. Minap ugyanezzel a tagunkkal együtt szakaszoztam (hogy pontos legyek véletlenül az MM ugyanabba a csatába és ugyanarra az oldalra rakott be bennünket) és feltűnt, hogy az ő tankjának kevesebb az életereje, mint az én ugyanolyanomnak. Némi töprengés után leesett, hogy az lehet, hogy ez az orvosi csoda még nyilván nem rakta rá a jobb tornyot, pedig állítása szerint már minden maxon van a gépezeten (orvosi csoda az, aki lábon hordja ki az agyhalált).
 3. Másik remek pillanat CW-n az volt, hogy az egyik srác bejött M-44 artyval CW-t játszani (ezt viszonylag rendszeresen megteszi). Felmerült bennem, hogy meg kéne kérdezzem tőle, hogy ezt vajon miért. Erre elmagyarázta, hogy a tankokkal olyan rosszul játszik, hogy így jobban járunk vele. És tényleg... ha az artyval talál egyet, az sebez is egy emberest, ha meg tankkal játszik, azzal is csak max egyszer szokott találni.
 4. Vannak egyéb gondjaink is: nincs Field Commanderünk, olyan tagunk meg végképp nincs, aki vállalná is ezen posztot és hangyányit alkalmas is volna rá...
 5. Egyébként se lenne könnyű dolga, merthogy mindenki azzal a tankkal jön CW-re ami van neki vagy amivel szeret játszani... találjon ki egy FC csak úgy röptében az épp aktuális mapon valami jó taktikát egy random változó összetételű tankhordának. 
 6. Persze ha lenne FC és taktika és normális tankok, a dolog akkor se működne egyszerűen: vannak ugyanis még bizonyos kommunikációs nehézségeink is!! Nálunk előfordul hogy nem mindenki van fenn TS-en (közös játék közben), meg van akinek nincs mikrofonja... így egyik tag írogat, másik Q betűt nyomogat, többi meg TS-en dumál. Hogy ki miről marad le, milyen fontos infó nem jut el hozzá, az változó. Nincs normális TS szerverünk se, marha jó amikor csatában levő játékost harc közben kidob a játék...
 7. Amit még nem említetem: mi nem magyar nyelvű klán vagyunk... Hivatalosan a TS nyelve angol lenne, de valójában angol, magyar és orosz szöveg egyaránt szokott röpködni - mármint csata közben... mindenki döntse el melyiket érti.

Na most ha ezek után esetleg ne adj Isten azt feltételeznéd hogy minden csatánkat elveszítjük, akkor tévedsz! ...volt már egyszer egy döntetlenünk is! A másik tomato team annyira félt tőlünk (mi meg tőlük), hogy egyik csapat se mert nekiugrani a másiknak... Noname magyar klán volt amúgy az ellenfél. Mindkét team bőszen végigkempelte a játék idejét, ellenfelet nem is sopotoltunk fel (valszeg ők se, nem jelzett a hatodik érzék*)

*Igenis van olyan játékostársunk, akinek a tankjában olyan legénységen már van hatodik érzék!

Ebből a csatából mindenki séretlenül jött ki! Igaz nyersanyagot egy grammot se kapott így egyik fél se... De lagalább a statunk javult - és ugye a stat a lényeg! És most már nem mondhatja senki, hogy "Ti minden meccseteket elveszítitek"!

Sőt: valójában akadnak nyert csatáink is. Minden héten szokott lenni néhány nyert csata is (mi csak ezeket tartjuk nyilván - a vereségeket felesleges, azokból van bőséggel).

Ezt most nem rakom ki fórumra (pedig toborzószövegnek megfelelne... mindenki tudná mire számíthat...) ...azért remélem neked sikerült néhány vidám pillanatot szereznem azzal hogy mindezt összeírtam.

Ja, szóval amit mondani akartam: hidd el, megalapozott az az állításom, hogy nem a medem felszereltségének milyensége miatt fogunk veszíteni CW-ben!


U.I. (bodzy): Vannak játékosok akik a maguk örömére játszanak, ezt el kell fogadni! Addig amig mint Ő is felismeri és elfogadja azt, hogy annyit tud amennyit, addig nincs is semmi baj! 

Az ilyen játékosokat kedvelem, valószínűleg íróként jobban megállná a helyét, bár nem néztem mit is tud a játékban WN8 stb, nem is érdekel.

Egyszerűen egy jó fej embernek tartom!!

(a levél publikálásához természetesen megkaptuk a Szerző hozzájárulását)

Utoljára frissítve: 2015. október 13. 10:34
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun · 4 éve
  [quote name="Jacktor"]K1llMask-ról lassan leszállhattok, tegnap kérte a törlését az oldalról (erre sem kell reagálni, köszi).[/quote]

  Azért adtam egy +1-et, hogy érezze a törődést:D

  [quote name="bodzy"]Ne akarjatok többet látni mint azt ami benne van ! Szeret játszani, ha megy megy ha nem nem de NEM ÉRDEKLI a STAT a WN8 !!!!!!! Fogadjátok el !!! Amúgy egy igen művelt okkos EMBER ! És még humora is van !!![/quote]

  Egy tíz nyelvet beszélő bölcsész lehet sokkal haszontalanabb mint egy kőműves még is a nyelvész a műveltebb. Az viszont már elgondolkodtató, hogy melyik kerül többe a társadalomnak és hogy mennyi hasznot hajt, szóval ez azért nem ilyen fekete és fehér:D
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Geri01252 · 4 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"][quote name="CrawlingChaos"]A Wotlabs-on írt egyszer egy érdekes dolgot RocketBrainSurgeon. Elmondása szerint megkereste két veterán tiszt az amerikai hadseregből, hogy kikapcsolódásként játszanak, de egyszerűen nem megy nekik a játék. Ígértek neki egy nyolcas prémium tankot, hogy fizetnek x időre egy prémiumfiókot neki + az apró, ha szakaszozik velük és elmondja, mit csinálnak rosszul. Az ürgéknek 500 körüli WN8-a volt 47% körüli WR-rel, több tízezer csatából.
  RBS totál meghasonlott, mert az ürgék teljesen tiszta gondolkodású értelmes emberek voltak, volt gyakorlati tapasztalatuk a terepviszonyok taktikai kihasználásáról, tisztában voltak a legfontosabb fogalmakkal (beforgatás, sidescrape) mégis szörnyen játszottak. Ha jól emlékszem a fő megállapítása az volt, hogy szörnyű volt a helyzetfelismerő képességük, sokat kempeltek, top tier tankkal is sokszor voltak túl defenzívek, míg máskor simán kigurultak a nyilvánvaló mészárszékbe, mert a láthatósági rendszerrel nem igazán tudtak meg bírkózni - értették, hogy van, mégsem tudtak mit kezdeni azzal, hogy az ellenfél akkor is láthatja őket, ha ők éppen semmit.
  A cikket azzal zárta, hogy ő rossz szájízzel fogadta el a fizettséget, bár a két veterán nagyon hálás volt neki: ő úgy érezte vajmi keveset tudott a játékukon javítani. Utóbb visszanézett a statisztikájukra, és azt látta, hogy a recent eredményük már sárga, és 49% feletti WR-t produkáltak. Azzal nyugtatta magát, hogy hát végül is ez már fejlődés.[/quote]

  Mondjuk én ezt meg tudom érteni. Valós körülmények között egy hiba az életükbe kerülhet és például hiba az, hogy úgy mész előre, hogy azt se tudod hol van az ellenfél. Valószínű ezért maradtak hátul és játszottak túl defenzíven. Az egyszerű halandó, aki csak játszik tudja jól, hogy ha kilövik majd kezdi előlről. Lehet yolozni stb. Vagy bejön vagy nem.

  Ettől függetlenül az tényleg furcsa, hogy sok értelmes ember mennyire gyenge ebben a játékban, pedig szerintem egyszerű mint a faék. Mégsem képesek egyszerre látni a pályán, a térképen és ennek megfelelően időben - megfelelő - döntést hozni. Furcsa... [/quote]

  Nyilván ez csak magánvélemény és csak spekuláció, de szerintem az értelmes emberek alul teljesítésének oka elsősorban 2 dolog.

  1. Alapvetően szimulátorként kezelnek egy arcade játékot. A WOT - habár sok eleme valóság alapú (a hangsúly az alapún van nem a valóson) - nem szimulátor. Hiába az értelem a realitás érzék... sok esetben ez csak hátráltat.

  2. A legtöbb értelmes ember - tapasztalataim szerint - picit többet agyal másoknál. Értsd, kevésbé cselekszik ösztönösen. Ami ebben a játékban hátrány. Tizedmásodpercnyi töltéskülönbség esetén ha nem rutinból és ösztönből lövöd a weak spotot már halott is vagy.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos · 4 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]Mondjuk én ezt meg tudom érteni. Valós körülmények között egy hiba az életükbe kerülhet és például hiba az, hogy úgy mész előre, hogy azt se tudod hol van az ellenfél. Valószínű ezért maradtak hátul és játszottak túl defenzíven. Az egyszerű halandó, aki csak játszik tudja jól, hogy ha kilövik majd kezdi előlről. Lehet yolozni stb. Vagy bejön vagy nem.[/quote]

  Szerintem is abszolút érthető. Egyébként RBS végkövetkeztetése is az volt, hogy hihetetlennek tartotta, hogy ezek az emberek egyébként igen is élvezték a játékot, bár egyébként tudatában voltak, érezték hogy rosszul játszanak, és nem kezdték el külső dolgokra fogni, hanem meg volt bennük az igény a fejlődésre, csak tanácstalanok voltak, mit is tehetnének. Ő meg azért volt tanácstalan, mert amiket alapból magyarázott volna nekik, azoknak tudatában voltak.

  Egyébként arról meg tanulmányok vannak, hogy általában ahhoz, hogy az ember érezze mennyire jó vagy rossz egy területen, ahhoz ismeretek kellenek és intelligencia, egészséges önkritikával párosulva. Az embereket bármely tevékenység kapcsán, amit rendszeresen űznek, megkérdezik, hogy az átlaghoz képest mennyire csinálják azt jól, a 95%-uk úgy nyilatkozik, hogy az átlagnál jobban... Ahhoz általában már ismeretek és áltag feletti intelligencia kell, hogy az ember úgy gondolja, hiába foglalkozik valamivel, nem megy neki úgy, ahogy mehetne. Ami viszont nincs azzal összefüggésben, hogy egyébként élvezik-e.
  Nem kell messzire menni: hányan fociznak, teniszeznek úgy, hogy csapnivalóan csinálják, de nekik örömet, kikapcsolódást jelent?

  Egyébként az eb pont az utolsó félmondatodban van elhantolva Hunyadi: "megfelelően időben - megfelelő - döntést hozni". Az emberek zömének ez komoly kihívás, amiben hajlamosak elbukni. Az együttműködés szinergiáján felül talán ezért is van, hogy szakaszban sokan jobban teljesítenek, ha van valaki, aki megmondja a szakaszon belül, hogy hová menjenek, mikor vonuljanak vissza stb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  McLepi · 4 éve
  Az emberek különbözőek.
  Az örök dilemma (pl.) egy MMO-ban:
  "Játsszak-e egy olyan játékkal, játékmóddal, ahova BÁRKIT beengednek életkorra, mentalitásra, nyelvtudásra, hitvallásra, nemre, stb.-stb. tekintet nélkül?"
  Különben is "ÉN" kikkel játszanék szívesen együtt?
  Kifélével beszélgetnék?
  Valójában ez csak attól függ, hogy mennyire nyitott valaki... :-x
  Spec én nem ismerek "normális" embert, ergo én sem vagyok az.... :oops:
  Illetve szokás mondani, hogy ha mindenkit őrültnek nézel, akkor TE vagy őrült.
  A "normális vagyok" életérzés megerősítésére szeretnek az emberek hasonszőrűek társaságában lenni.
  Aztán persze mindig kiderül, hogy csak pár dologban hajazhatunk egymásra.
  Azért "bátran" dicsérjétek/fikázzátok EMBERtársatok.
  1000%, hogy igaza van mindenkinek... A SAJÁT szemszögéből. :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rezsi70 · 4 éve
  Igen.

  Nagyon egy nézetközpontúvá tetted így. A saját igényeid felől megközelítve, azokhoz indokokat felállítva, majd szummázva és lezárva.
  :)
  Nem baj ez, de nem feltétlenül helyes. Ha valaki vitatkozni akarna, akkor tudna érvelni ellene.
  De volt már számtalan és legfőképpen parttalan vita a játék motivációiról, igényekről, stb.. Minek még egy?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 4 éve
  Ne akarjatok többet látni mint azt ami benne van ! Szeret játszani, ha megy megy ha nem nem de NEM ÉRDEKLI a STAT a WN8 !!!!!!! Fogadjátok el !!! Amúgy egy igen művelt okkos EMBER ! És még humora is van !!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Strictly · 4 éve
  [quote name="rezsi70"]Bakker, debil vagyok...
  :)
  De legalább tele rossz szándékkal. :)

  Bodzy, nem hittem volna, hogy egy könnyed hangulatú, ironikus írásra ennyi reagálás lesz.
  :)[/quote]

  Szerintem nem is a hangulatával van a baj, én inkább azt nem értem, hogy tudja így élvezni a játékot, illetve mi tartja vissza hogy fejlődjön?Őszinte, rendben van ezt értem és tök jó, de én pontosan emlékszem, amikor még narancssárga/ sárga voltam és még most zöld statban is van jó néhány kör, ahol megdöglök pár perc alatt és baromira nem élvezem.
  biztos mindenkinek van olyan meccse amit 3 perc alatt megnyer 15-3-ra, de lehet kevesebb fun része van, mit mondjuk megmaradsz egyedül 3 tank ellen, kikapsz, de úgy, hogy azt a 3 tankot a végén sakkban tartottad vagy, hogy kiszedtél belőle egyet, de az élmény még is mélyebb, hiszen azt érzed b@kker meghatározó voltam és tettem valamit, tettem valami olyat amivel megint átléptem a határaimat...Vagy tévedek?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 4 éve
  Én sem vagyis bíztam benne ;-)

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.