Jelenleg

23
látogatónk van

2020. máj. 31. 08:11

T-44-100 - Út a 3. GM-ért

Írta:
(31 szavazat)
55 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2020. máj. 31. 08:14

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Muglics
  • Tankos
  · 3 éve
  Ebben a videóban nagyon jól látható mi is a gond a mai WOT-al.
  Az ember beugrik a prémtankba, betölti a skulót, nem kell ismerni a játékot, a gyenge pontokat, nem kell gondolkodni, nem is tervez csak megy előre ész nélkül.
  Hiába klikkel neki a T-44-100, hogy mit is kellene csinálni.. Inkább rohan a Revoval, hogy szétlövesse magát.
  Ez csata jó példa arra, hogy illik túl látni a full prémlőszeren és elismerni az ezen fanyalgóknak (köztük nekem is), hogy nem azon múlt ez a teljesítmény.
  Úgy fest a 3 gunmark csak 3 csillagot ér
  Egy kérdés merült fel bennem, miért nem lőtt bele 4:28 körül első szándékból a T-28-ba? Van egy tippem de az nem biztos.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Aur1n
  • Tankos
  · 3 éve
  Tetszett a játék. Akkor is odamentél volna először, ha van arty?
  Tök jól reagáltad le a csapattárs pofátlanságát. No meg a Standard B elleni kill is király volt. A csapattársakat nem nagyon érdekelte a másik...

  Az egyébként miért van,. hogy az összegzésnél más név látszik mint a neved?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ba_nshee
   • Kiképző
   · 3 éve
   Igen, elég jól védve van artitól, többnyire csak szplesselni fog tudni. Ha középre mész, akkor érdemes a szikla közelében játszani, mert a balodon veled szemben lévő bástyamaradvány kitakar az artitól. Ha a hegyre egyből és ott harcba kerülsz, akkor is értelemszerűen érdemes megpróbálni közben a bal oldalra keveredni.

   018 vége környékén változtattam meg a nickem, az egyik ok az volt, hogy kiejthető legyen angolul beszélőknek. : )
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Aur1n
    • Tankos
    · 3 éve
    Köszi. Kipróbálom majd.

    Azt tudom, hogy Ba_nshee-ra változtattad, de a videó végén a csapat összegzésnél A_Tomato van kiírva és nem Ba_nshee. Azt láttam, hogy rejted a neved, de az összegzésben úgy tudom, hogy rendesen írja ki a csata végén.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ba_nshee
     • Kiképző
     · 3 éve
     Áh! Jó név. : ) Ezek szerint wot-recordon így jelenik meg, Bodzy pedig onnan hozza a képeket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Illenatronix
  • Tankos
  · 3 éve
  Olvasom a kommenteket, valaki a fanyalgók közül rakjon már be egy videót mit alkot lowtierként t44-100-al gold nélkül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Omnipadmebumm
  • Tankos
  · 3 éve
  Köszönöm a videót, nagyon jó kör, én azért tanulok belőle. Leginkább azt kellene elsajátítanom, hogy hagyjak ott bizonyos jónak ítélt pozíciót ha fókuszba kerülök, sajna legtöbbször maradok aztán garázs . A zz top- ot külön. Gratula
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ba_nshee
   • Kiképző
   · 3 éve
   Köszönöm szépen a gratulációt.

   Ahhoz a szituációhoz hozzáteszem, hogy bár nyilvánvaló szerencsével éltem túl a lejövetelt (vagy tökéletesen megszögeltem az RHM ellen, kitudja! ), az ottani döntést mást vezetett. Hangokból is tudhatod, de a kill feedből (minimap felett) kiderült, hogy miután meglőtt engem, a skalp is a StandardB-jé volt, valószínűleg kettő lesz neki a tárban. Annak is van némi jelentősége itt, hogy 100% Controlled Impact/Irányított Ütközés van a tankomon. Tehát, menekülés helyett azonnal és lendületből fel akartam volna vállalni az 1v1 DPM harcot vele.

   Ha nem így van, menekülni akarok, akkor megpróbálok lejönni a másik oldalon, ami nem kockázat nélküli, de ezzel mögé is kerültem volna a T-10-nek. Ha nem ismered, akkor F7 magasságában, ott ahol többször lőttem is, le lehet jönni a hegyről sérülés nélkül. Elég egyszerű, élesben is ki lehet próbálni bármikor, csak az a lényeg, hogy először rá kell esni a kiszögelésre, "második szintre", onnan már nem fogsz sérülni. Mindkét oldaláról neki lehet menni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Omnipadmebumm
    • Tankos
    · 3 éve
    Igen azt láttam, én is( vagy csak én) meglepődtem, hogy ketten vannak, a menekülés mázlis volt. De nagyon gyorsan döntöttél, én ilyenkor már dacból is beleállok, aztán garázs . Az f7-et köszönöm, kipróbálom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Black_Sheep_01
  • Tankos
  · 3 éve
  Én is hozzátenném a magam 2 centjét.
  Régen egyik zászlóvivője voltam a "gold lőszert nem használok csakazértsem" pártnak. Nem ütöm be az ellenfelet? A fene eheti, az RNG nem velem volt. De én az elvek embere vagyok, akkor sem goldozok, majd megkerülöm, vagy lövöm a gyenge pontot. Na igen.

  Megkerülöm? Csőpályákon? A többi ellenfél addig nem bánt, amíg flankelek? Kigurulok, célzom a gyenge pontot, várom a szűkülést, és ezt az ellenfél megvárja? Hát a francokat. Rá kellett jönnöm, hogy évekig magamat szopattam, rengeteg csata elment azon, hogy pattogtam kritikus helyzetekben, valamiféle "lovagias" erkölcstől vezérelve. Gold lőszer használatának mellőzésével az ellenfélnek adok több esélyt a csata megnyerésére. Mit nyertem vele? Jobban éreztem magam? Nem igazán, mivel az ember akkor szórakozik jól a WoT-tal, ha sebez és nyer. Én pedig pont ezek ellen hajtottam az elveimmel.

  A gold lőszer kreditért vehető. Bárkinek elérhető, nem csak a kiválasztottaknak. Manapság már önti a WG a kreditet a játékosokra, ez nem lehet akadály.

  A prémtankot a játékosok elsődlegesen farmolásra használják, de ez még nem ok arra, hogy megszabjuk bárkinek, hogyan használja a tankját.

  Még egy fontos dolog: a prém lőszer önmagában nem tesz senkit jó játékossá. Hiába a nagyobb pen, ha rosszul helyezkedik, ha nem méri fel a kockázatokat, ha lassan és/vagy rossz döntéseket hoz, ha a minimapot nem figyeli folyamatosan. Ez a játék észjáték, nem a reflexekről szól, hanem a helyzetfelismerésről. Aki jó benne, az felfogja, hogy a nagyobb pen több sikerélményhez juttatja, előnyt ad, amit hülyeség lenne kihasználatlanul hagyni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ba_nshee
   • Kiképző
   · 3 éve
   "A prémtankot a játékosok elsődlegesen farmolásra használják, de ez még nem ok arra, hogy megszabjuk bárkinek, hogyan használja a tankját."

   Csak annyit tennék hozzá, hogy bár a credit régóta nem szempont, a prémium tankjaim továbbra is kiemelt értékkel bírnak számomra is. Mindenekelőtt, nem kell hozzájuk dedikált legénység. Mivel a T10 tankjaim vannak prioritásban, és mivel a legénységeimnél is magasak az elvárásaim (jah, kicsit túlzó is a dolog, belátom), ezért nem vagyok hajlandó időt találni azonos ágon több legénység felképzésére is. Jelenleg, egyetlen nem premium, nem reward, nem tízes tank van a garázsomban, azt is csak egy gyors gunmarkhoz vettem vissza. Tehát, a premium/reward tankok tartják folyamatosan nyitva az összes többi tiert számomra.
   (Egyébként, ez elvileg a legénység újradolgozásnál változni fog és három azonos nemzetű és típusú tanknál is lehet majd használni őket. Tehát, az ágon lévő tankok is prémiumként fognak viselkedni ilyen szempontból. Örülök is neki!)

   Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy még mindig sokan nem tudják, hogy célzottan legénységet képezni csakis prémium tankokban! Mert min-den-egy-es bónuszod másfélszerezi. Például most kikértem az 5x győzelem szorzókat a havi tank jutalmakból. Meg a naponta felhasználható 2x szorzók. Meg a personal boosters 4x. Ami győzelemnél 11x, de a tank miatt már 16,5x. Prémiumfiókkal már 22x. Gyorsított legénységképzéssel, négy főnél már közel 25x. Ez nem a maximum. Van nagyobb saját boostereim is, klános is lehetséges, de volt olyan is, hogy két különbözö 5x küldetésem volt egyidejűleg. Az már szinte csalás, igaza volt a kollegának!

   Az, hogy az egybekötött gunmarkolás és legénységképzés közben jön csomó credit is, már csak egy járulékos plusz. Teljesen igazad van, hogy elsődlegesen nem erre használják, de hihetetlen sok időt megspórolnak akkor is, ha valaki komoly legénységekre pályázik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  siemkaktopl
  • Tankos
  · 3 éve
  Jézusom full gold + pótkaja. nagy segély kombó.

  Ez csak viszi a pénzt. Miért akkor a tank ?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rohamnyuszi
   • Moderátor
   • Tankos
   · 3 éve
   Sokszor elgondolkodtam már, hogy vajon mi végre a kritika ha nincsen mögötte magaslat ahonnan szépen ívelve alászórnánk a degradáló megjegyzéseket. Értsd. adott egy személy akinek van kézzel fogható teljesítménye, és ennek megkérdőjelezése nem az adott egyéni teljesítmény tükrében, hanem blaszfémiák tömkelegében kerül megítélésre.

   Mintha azzal csesztetném Usain Bolt-ot, hogy mi a retkes hóhér szerelméért nem összekötött lábbal futott, tudva, hogy nekem a sarki boltba elmenni is heroikus kihívás lenne.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    siemkaktopl
    • Tankos
    · 3 éve
    Nem tudom. Kezdjük ott, hogy habár nehéz lehet felfogni számodra, de nem mindenki full goldozik. Nagyon sokan, mint én is több tank ágat húzunk egyszerre, mert szenvedélyünk a játék. Minél több tank típus megismerése, végigjátszása, hogy fejlődjünk és lássuk több aspektusból a játék szépségét.

    A legtöbb csata stockosan, pótkaja nélkül, gyakran 75%-os legénységgel mennek le. Goldot nem is használva, hisz akkor nem jut pénz megvenni a nagy ágyút, kövi tankot. Így esélyünk sem lenne ilyen full goldos csatákat menni, amivel természetesen ennyit lehet lőni. Legtöbben dolgozunk is, így nem tudunk hónapkig farmolni 200k kreditet üsszegyűjteni erre a nagyszerű eredményre, mivel van életünk. Nem ülünk grindelve a gép előtt egésznap.

    Sajnálom hogy egy viélág omlott ösze benned
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
     • Tankos
     · 3 éve
     A szótárban a "free to play" mellett megemlítik:
     (lsd. = Rohamnyuszi )
     (A lsd nem = elesdé)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ba_nshee
     • Kiképző
     · 3 éve
     Na F2P Nyuszinkat aztán jól betaláltad ezzel a nehezen felfogható világomlasztással! Aki még az elején sem költött garast sem a játékra, aki még az enyémnél is komolyabb masinán veszi elő néha-néha a tankokat. Ő aztán pláne semmit nem tud a stock tankokról és alaplőszerekről. Beleszületett, mint itt mindenki!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ba_nshee
   • Kiképző
   · 3 éve
   A játék öröméért? A győzelmekért? Az általános törekvésért, hogy kihozd a tankodból és magadból a lehető legtöbbet?
   Nem szempontok? Csak a napi betevő kis credit összekuporgatása? Ahogy gondolod, te is úgy játszol, ahogy csak szeretnél.

   Másodszor, netto 152k profitot hozott a csata (a videóban lévő jelentésben nem szerepel a klános booster) és összességében is jelentős creditet termelt. Megint másodszor, köszönöm szépen, a magam ügyefogyott szisztémájával és célkitűzéseivel is 200 millió credit felett vagyok már. Majd szólj, ha összeírtad, hogy mire tudnám elkölteni.

   Harmadszor, lentebb említik a gunmark grindjét, de gyorsan tisztáznám és megelőlegezném a többi kommentet azzal, hogy az én esetemben semmi köze hozzá. Ez a tank optimális felszerelése, lőszerelosztása, minden esetben így szerelném fel, és minden tankomat eszerint szerelem fel. (A T44100-nál ez jelentősen kényelmesebbé, tehát szórakoztatóbbá is teszi a vele való játékot a lassú és a szintjén alacsony átütésű lőszerek miatt.) A credit régóta nem tényező, más szempontot pedig senki nem fog megetetni velem. Én nem érezném magam okosabbnak attól, ha kitalálnék és mondognék magamnak olyanokat, mint "ha a szimplán rosszabb lőszert választanom, akkor többet kell ám gondolkodnom", nem érnének többet a győzelmeim, nem céloznék jobban, és pláne nem változna meg a játékról alkotott tudásom attól, hogy milyen lőszert viszek csatába. Én attól érezném magam hülyén, ha szándékosan, megfogható ok nélkül, már előre limitálnám a tankom, és azt, amit hozzá tudok tenni a csatákhoz. (Mielőtt valaki kitalálná, pénzt nem kell költenem hozzá, megtanulni viszonylag korrekt szinten játszani volt feladat.) De ismét, ki hogyan szeretne játszani.

   Azzal teljes mértékben egyetértek, hogy általában és jelenleg az AP-APCR és APCR-APCR tankok alapvetően játékdizájn fiaskók és egyértelműen változásra szorulnának, de ezért nekem nem tisztem kezeskedni. Elvileg, lesz változás egyszer.

   ***

   A csatával kapcsolatban, nem számítottam videóra, pláne nem szélesebb közönségre. Csak feltöltöttem két csatát, amikor két Ászt mentem egymás után, ez volt a második. Aztán írtam a tankról a régóta nem fellapozott naplómban, Bodzy pedig volt olyan kedves, hogy megajándékozott hozzá egy videóval. Amellett, hogy viszonylag izgalmasra alakult a vége, jah, nem egy 10 ezres vagy éppen tökéletes kör.


   ui.:
   JÉ ZU SOM
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    siemkaktopl
    • Tankos
    · 3 éve
    -30 ezer kreditet vesztes csata. A klán bosster nem számítandó a csatában. Prém nélkül így 30k mínuszba jönne aki, ami nagyon sok egy prém tankkal. Én minden 8-as prémmel plusszba jövök ki. Még az olyan használhatatlanokkal is mint (T-34, FCM, CDC, IS-6). Ez a csata nekem shame. Egy felesleges kredittemető. A prém tankok funkciója a kredit termelése. Ha szórakozni szeretne az ember miért nem megy 10-esbe, hisz ott nem kaphatsz 2-vel nagyobbat vagy tierlimites (val2, B2)-vel?

    Az írásodból úgy vettem ki, hogy azzal mentegetőzől, hogy rengeteg kreditet van. Nekem is van 80 milla és mégsem goldozom. A játék úgy van megcsinálva, hogy a sima lövedékekkel ügyesség és találékonyság kell betalálni, hisz nem visz át mindenhol. A golddal ellentétben. Golddozni tulajdonképpen olyan, mint felborítani ezt a fair play szellemet és szinte már cheattel ér fel szemléletben.

    Ez a gameplay egy átlag játékos szemében, aki alig használ goldot, pótkaját eladja, hisz kell a kredit tankot húzni. Stockos tankokkal megyünk csatákba 100 meccset lehúzva mire kifullozzuk elég irreális és nevetséges képet ad. Már már megbotránkoztató is egyben.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ba_nshee
     • Kiképző
     · 3 éve
     Mi az, hogy nem számít? Egyik oldalról konkrét 120/150k credittel több van a számlámon a csata után, mint a csata előtt, átlagra vetítve is hozza a sok-sok creditet. Másik oldalról, még mindig azt állítod, hogy mivel így játszom, ezért csak viszi a pénzt, ezért nem lehet értelme a tanknak, felesleges credittemető. Az milyen mágikus logika?
     Úgy kellene tennem, mintha nem lennének a bónuszok a játékban és/vagy nem lenne jó átlag átlagteljesítményem a tankkal? Valójában már ezek is a játék keretein kívül vannak? Fel kellene halmoznom fél vagy egy milliárd creditet, és közben úgy kellene tennem mintha nem is lenne, mert az.. nem számít? Ilyenkor tényleg teljesen komolyan vesszük magunkat?

     Azt értem, hogy szerinted itt bűnben járok, megbotránkoztatok, "szinte csalok", mentegetőznöm kellene, de én egy pillanatig sem mentegetőztem, éppen ellenkezőleg. Ezért reagáltam még a gunmark felemlítésére is, hogy nincs összefüggésben. Majd szerinted mentegetőzök, mert kompetitív szemlélettel közelítek egy online csapatjátékhoz. Kicsit nyugodjatok már meg.

     A creditem mennyiségét részben az eredeti felütés miatt számszerűsítettem, részben azért, hogy rámutassak, ha megtanulsz jobban játszani (+ melléteszel egy épkézláb garázsmenedzsmentet), akkor neked sem kellene többé aggódni a credit miatt. A játék erre minden lehetőséget megad, egyáltalán nem túl bonyolult, elérhető dolog, ha nem kifogásokra, kibúvókra megy el az energia - miközben, ahogy írod, szenvedélyed ez a játék. Tovább megyek, aranyra, prémiumtankra, prémiumfiókra sem kell költened. Ha szeretnéd. Most akkor mi lesz? Persze, tudom, hogy mi erre a válaszod.

     Visszatérve, egyik oldalról, én azt mondom, hogy nekem évek óta nem szempont a credit, míg a te fejedben (ahogy a másik hozzászólásban utalsz rá), én hónapokat görnyedek a gép előtt, hogy legyen creditem full golddal csapatni a credittemető tankom - amivel valójában creditet keresek. (Jelzem, itt megtorpantam, mert alig hiszem el, ott tartunk, hogy tényleg leírtam az utolsó mondatot.)
     A valóságban, az elmúlt két évben kb. 3 óra nyolcas SH-t játszottam és kettő szombat esti tízes sh sessiont. Viszonylag keveset wotozom ezekben a hónapokban és semmit nem játszom a creditszerzés céljával. (A Frontline hoz másfél milliót óránként, de nem ezért toltam azt a napi 1-2 órát azokon a heteken.) Eközben az egyenleg folyamatosan felfelé megy. Már ha számít, hogy a kiírt számok többet mutatnak.

     Ahogy írod, neked nagyságrendileg 100 csata kihúzni tank modulokat, bele se merek gondolni, hogy szerinted mennyi kell egy másik tank kifejlesztéséhez a "nem csaló játékosoknak". Csak kíváncsiságból, a bemutatott ideológia mellett mennyi lejátszott csatád van? Ugye több, mint nekem (30k)?

     Sokszor fel lett már említve ezen a fórumon a Dunning-Kruger hatás, de szerintem ennél nem kell gyönyörűbb példa hozzá. Nyilvánvalóan alig látsz tovább az orrodnál a tankos garázsodban, eközben teljesen komolyan elhiszed, hogy itt minden hozzászólásoddal, éppen te borítasz világokat más fórumozókban.

     folytatom -->
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ba_nshee
      • Kiképző
      · 3 éve
      " A játék úgy van megcsinálva, hogy a sima lövedékekkel ügyesség és találékonyság kell betalálni, hisz nem visz át mindenhol. A golddal ellentétben."

      Nagy kedvencem! Plusz, megint sikerült itt hanyatt esni T8 247 APCR pentől. Az visz minden tankot a játékban. Kés a vajat. Csak jobbklikk, vagy csak a hozzávetőleges irányban, nem számít. Kettőötven APCR? PF! AZ GOLDBÓL VANAZ VISZI!
      Nagyon képben vagyunk. Amihez még gyorsan hozzáteszem, hogy a páncélértékeket vagy épp gyengepontokat nagyon régóta nem az alap lőszerek átütéséhez, pláne nem az outdated T8 lőszerek alap átütése körül balanszolják. De sebaj.

      Akárhogy is, szerinted én a csalás körül mozgok, szerinted a kíválóságjeleket "aranylőszerhez" adják, szerinted, amit nem alap modulokkal (és lehetőleg 75% legénységgel) játszanak, amit bármilyen bónuszért, leárazásért vagy jutalomért adnak, az lényegében nem számít. A garázsmenedzsment valójában nem része ennek a játéknak, csak a teljesen szűz tankok összecsapása az igazi fair play, az igazi playerek játéktere. Rendben van. Én is bemutattam egy szemléletet, te is bemutattál egyet. Nekünk kettőnknek biztosan nem kell közös nevezőre jutnia. Most akkor képzeljük el, hogy nem megyünk oda más eredménye, öröme alá, hogy hangsúlyos minősítés közben mindenáron rákényszerítsük a saját, horizonton sem lévő szemléletünk a másikra? Amire nekem nem kellett volna elmondanom, hogy te nem is ezt a játékot játszod és nem is ennek a játéknak a szabályait követed.

      Amivel együtt, nagyon messze állunk egymástól, nagyon máshol vagyunk a játékban. Továbbá, te nyilvánvalóan nem azért vagy itt, hogy figyelj másokra vagy előrébb juss a magad a frontján, ami ismét rendben van, játszd a magad játékát, de akkor próbálnék nem több időt szánni erre ezután.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     siemkaktopl
     • Tankos
     · 3 éve
     Bocs még annyit : -20k pótkaja -20k nagyjavító -20k nagyfelszerelés. Mert ugye neked nem vonja le a csata végén, mert már van a garázsodba betárazva belőle. Egy átlag playernek prém és booster nélkül ez a csata -90k kreditbe fájna. Ráadásul prém tankkal. Amivel 30-50k-t kellene hozni átlagban

     szép napot
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
      • Kiképző
      • Tankos
      · 3 éve
      Ha nincs értelmes hozzászólásod a videóhoz, csak a kicsinyes sírás a prémcikkek és gold lőszer miatt (btw kreditért van szóval ingyen van), akkor hanyagold a témát.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       siemkaktopl
       • Tankos
       · 3 éve
       A kérdésre illendő válaszolni és te kérdeztél. Egyébként olvassuk ezt olyanok is, akik más aspektusból játszunk. Más a játékunk célja és máshogy vitelezzük ki. Nyilván jobb köridőt mennék egy McLarennel, de ettől még ez a kör számomra nem ad hasznos infókat. Azokat a pontokat én nem tudom belőni alap lőszerrel, főleg nem stockosan. Így nem tudok ebből sokat tanulni sem

       Tudod ez olyan, mint amikor megmutatja a gyűjtő a luxusverdáit, hogy nézd mennyivel repeszt. Majd amikor elmondja a szomszéd, hogy ő a Földön él, sértődve visszakérdez, hogy te tudsz a trabantoddal 500-al repeszteni? Mert ugye az van csak neki képletesen...

       ***

       Nincs ingyen a gold sem. Tudod azt is ki kell farmolni, mert van ára neki és nem ilyen körökkel fogja az ember.

       Szép napot
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        ragnar95
        • Tankos
        · 3 éve
        szerintem engedd el, ezen az oldalon soha nem lehet kritikát (értsd.: nem pozitívat) megfogalmazni semmiről, de főleg nem a játékról (ugye ez egy tökéletes játék ), mert rögtön lehurrognak a helyi moderátorok, adminok, kiképzők, ki tudja még mennyi rang van,hogy csak tomato vagy, vagy nem értesz a játékhoz, vagy valami hasonló /ahogy btw ez alatt a poszt alatt is megtörtént/ Aztán ha kiderül,hogy amúgy te is unicum vagy mint ők, akkor jön a reroll vagy valami más kifogás,hogy amúgy te akkor se értesz a játékhoz

        nem mondom,hogy mindennel egyetértek amit leírtál, viszont az eredeti kommenteddel teljes mértékben.. még,ha lenne 200 millió kreditem akkor se mennék full golddal semmivel.. nem fog minden meccs pozitívan kijönni, sőt 10/8 meccs legalább -50 - -100k kredit lenne (amit ugye nem farmolok vissza, mivel a prémium tankjaimmal is full golddal játszok),ha még emellett tankokat is húzok akkor elég hamar el lehet verni azt a 200 millát (még mielőtt nekiállna nekem is valaki magyarázni, én is unicum vagyok, vannak 3GM-os tankjaim és nem full golddal hoztam őket össze /10-15 goldot szoktam vinni tankonként/, sőt mondok jobbat, még pótkaját is csak az olyan tankokon használok, amin tényleg muszáj /értsd.: nem a 3GM miatt, hanem,mert a tank statisztikái nem jók/)
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Bhalangir
         • Moderátor
         · 3 éve
         Tényleg ennyire nehéz? A csata pluszt hozott. Ha te tényleg unicum vagy, nem értem, hogy hogyan nem vagy képest kontextusában látni ezt az egészet.....? Egyébként ja, az alap komment tök legit, kár, hogy se alapja, se igaza nem volt. De megkérdezni lusta volt. Aztán a kifejtésbe meg írja a saját magának is ellentmondó dolgokat meg még az alap komment háttere is kibuggyan, hogy minősítgessen egyet. Szóval jah, tényleg, ha valaki ámokfut egy kört, akkor valóban nehogy már ámokfutásnak nézzük, inkább simogassuk meg és biztassuk! Mint unicum esetleg fejtsd már ki ennek okát, hogy miért kellene?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Black_Sheep_01
         • Tankos
         · 3 éve
         Miért ne lehetne vitatkozni? Elég sok unikumot ismerek, vannak köztük olyanok, akik ritkán lőnek goldot, mégis tudnak érvényesülni. Nem az a gond, hogy milyen lőszertípust használ valaki, hanem az, ha emiatt reklamálnak. Mindenkinek a saját döntése, hogy mit mivel használ.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
         • Tankos
         · 3 éve
         Visszakérdezek, és nem rád vagy Siemkára gondolok.

         Miért nem lehet kérdezni és miért kell kritizálni olyanoknak akik kb azt sem tudják merre a tank eleje?
         Miért nem lehet megkérdezni ezt vagy amazt az helyett hogy megmondanánk egy amúgy nagyságrendekkel jobb játékosnak hogyan "kellene" csinálnia?

         A Stat az nem minden, unikum és unikum között is van különbség, aki t67el farmol wn8at az nem annyira hiteles. Reroll is lehet unikum, de az sem annyira hiteles mint az, aki a saját statjának viszongtagságait leküzdve lett az. Ha V. tierben elérem az unikum szintet vajon egyenértékű ez azzal aki ugyanezt tier X-ben is tudja?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
   • Kiképző
   • Tankos
   · 3 éve
   Hány 3 Kiválóságjeles tankod van?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    siemkaktopl
    • Tankos
    · 3 éve
    Nincs egyen sem. Én a játék élvezetéért játszok. Nem esne jól zsinórban napokig egy tankkal menni, főleg nem full golddal. Nem is használok goldot, így nem is lesz 3 kiválóságjelem. Sajnálom, ha egy világ omlott össze benned
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 3 éve
     ". Én a játék élvezetéért játszok"

     Vadász vadász!
     https://www.youtube.com/watch?v=UaNohte6G_k
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kriminalis
     • Tankos
     · 3 éve
     Szerinted aki goldot lő, vagy eredményesen játszik (gm) az nem élvezi magát a játékot?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Rockimaki
      • Tankos
      · 3 éve
      olvastam egyszer valahol, hogy a közepes játékosok élvezik legjobban a játékot
      aki nagyon béna meg aki nagyon unikum állítólag annyira nem
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
     • Kiképző
     • Tankos
     · 3 éve
     Akkor meg hanyagold a témát A felhozott "érveid" pedig nem állják meg a helyüket.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Slandyke
      • Tankos
      · 3 éve
      A maga szemszögéből Siemkaktopl -nak is igaza van és meg is indokolta. Egy másik nézőpont, aminek szerintem szintén van létjogosultsága. Ezzel együtt a fenti teljesítmény szerintem is megsüvegelendő.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
       • Tankos
       · 3 éve
       Szerintem a véleménye helytálló lett volna 2-3 évvel ezelőtt. Manapság, mikor a WG szórja a prémtankokat meg a különböző nyereményeket, már abszolút nem. Ha valaki kreditet akar farmolni, akkor bemegy SH-ba vagy FL-be és ott megszedi magát. Ha ezek közül egyikre sincs lehetősége, akkor marad a random. Azonban prém és prém között is van különbség. Egy Somua-val nagyon ritkán lőnék APCR-t, mert az alap átütése is jó és köszönhetően az MM-nek tier 8-ban ritka a tier X (10/3 max). Ellenben egy Bourassque-val már gondokodnom kellene, hogy biztos dmg vagy hátha beadja dmg. Azonban az oldskool prémtankok (IS-6, T-44-100, T-54 mod1, 112, stb) már sokkal kifizetődőbb prémlőszert használni, mint simát. Azonban nem elfelejtendő, hogy még így is pluszba tudsz kijönni vele.
       Továbbá Tier X-ben az APCR prémes tankok nálam leginkább csak APCR-t használnak. Ez azt jelenti, hogy egy átlag körben van -48k kredit "jövedelmem". Megyek egy átlag tier 8 prémtankkal 1 kört, meglett a kredit, mehetek vissza tier X-be. Ha meg mégsem, akkor van 170 millió az accomon, nem fog egyhamar elfogyni.


       Tehát röviden: aki nem tud gazdálkodni a wotban, annak igenis fájók az ilyen videók és az olyan képek, ahol látható a full gold. Azonban ha rájössz, hogyan kell gazdálkodni a játékban, hogy valós pénz nélkül is állandóan legyen prémnapod, prémtankod, gyűljön a kredit, akkor utána már olyan problémáid sem lesznek, hogy "stock tankkal megyek be randomba, nincs kredit, inkább elvesztem a csatát, de én nem lövök prémiumot"...Ha pedig ezeken nem képes túltenni magát, akkor jogtalan a "picsogása".
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Ba_nshee
        • Kiképző
        · 3 éve
        Nem tudom, Daki szokta néha hangoztatni, ha nem lett volna a játéknak az elején a csak aranyért lehet venni nagyobb átütésű lőszert időszaka, akkor soha nem lett volna komolyabb sírás a lőszertípusok miatt, és természetesen soha nem akalult volna ki ez az eltörölhetetlen, megsemmisíthetetlen goldammozó fáklyás-vasvillás kultúra. Sarkos, de érdekes rajta elgondolkodni. És tényleg érdekes jelenség, hogy ennyire nem tud túllépni ezen a játék közössége. Nekem meggyőződésem, hogy még a lőszerváltoztatás után is évekig a játékkal lesz. Vagy örökre. Ugyanúgy több creditbe fog kerülni, ugyanúgy le lesz nézve, ugyanúgy jönni fognak az ingame chitchat mesterek.

        A fentihez hozzátenném, hogy a gazdálkodás mellé, azért nem árt egy OK teljesítmény sem, akkor pl a maratonokon se kell letolnod 2000 csatát, de teljesen egyetértek, hogy egyre-egyre és látványosan könnyebb ilyen oldalról is.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Rockimaki
         • Tankos
         · 3 éve
         vegyék ki az alaplőszert csak gold alapáron és nincs rinya
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
       • Tankos
       · 3 éve
       Tudod ez olyan dolog, hogy én nem szeretem a Masseratit, mert milyen szar bőrülése van, meg egy olasz hulladék. És nem azért mert nekem nincs. Nem is értem, hogy Hamilton minek F1-es kocsival versenyzik, amikor mehetne trabival is nem?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Slandyke
        • Tankos
        · 3 éve
        Nem. Teljesen más dolog.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
         • Tankos
         · 3 éve
         Szerintem meg nem.
         Nyilván aki komolyan veszi ezt a játékot, és eredményes akar lenni az kihasználja az adott lehetőségeket, aki meg nem az nem.
         F1 ben az sem mindegy hogy hogy melegszik a gumi, míg az utcai közelekdésnél meg pont mindegy.
         Azt akarom ezzel mondani, hogy én megértem ha valaki nem használ "extra" felszerelést, de attól még nem kevesebb a teljesítménye annak aki igen.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Slandyke
          • Tankos
          · 3 éve
          Ha mindenáron ezt a párhuzamot szeretnéd használni, van olyan aki vehetne maseratit, de úgy gondolja vannak fontosabb dolgok is amire a pénzét/idejét költheti. Ettől még szeretheti az autókat, sőt akár jó sofőr is lehet az illető. Ettől még a maserati szép. Csak különböző nézőpontok.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
           • Tankos
           · 3 éve
           Nem.
           Ha ingyen kapnál egy Maseratit, hülyeség lenne nem használni.
           Hozzáteszem én sem minden tankomba töltök goldot, pótkaját, mert nem látom értelmét.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Slandyke
            • Tankos
            · 3 éve
            Én kapásból eladnám, ami azt illeti, van a pénznek sokkal jobb helye is. De itt nem is arról van szó, hogy az ember csak úgy kapná a dolgokat. Ami a goldot, meg a pótkaját illeti.. Ha valaki a csúcsra tör, akkor a legjobb eszközöket kell használnia természetesen. Sőt! Jómagam is full golddal viszem a Turan -t és nem izgat, ha -50k lesz a köröm. De ettől még az is érthető számomra, ha valaki ezt pazarlásnak érzi. Más a nézőpont. Ha úgy veszed a random, az csak valamiféle gyakorlás és grindolás. Felkészülés a tétmeccsekre.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Ba_nshee
             • Kiképző
             · 3 éve
             Na igen, de az teljesen más, ha megérted, hogy valakinek pazarlás, valakinek (már) nem. Ha érted, hogy mindenkinek mások az aktuális céljai a játékban is. Ha érted annyira a játékot, hogy tudd, nem ezek határozzák meg az átlagteljesítmény, eredmények túlnyomó részét. Ha érted, hogy az optimális, maximalizáló felszerelés és az erőforrások a javuló teljesítmény, fejlődés egy lehetséges eredménye, és nem fordítva.
             Ha átlátod annyira a játékot, hogy tudd, másfél lövésnél sem volt jelentősége a nagyobb átütésnek a fenti csatában. (Esetleg még azt is tudhatod, hogy kb. nulla lövésnél volt jelentősége, hogy csak APCR volt a tankomban a szituációs használata helyett.) Hogy tudd, a tizedmásodpercek töltés- vagy célzásidőn sem okoznak rövidtávon releváns különbséget. Hogy tudd, ha nem így lenne, akkor is mindig lehet nálad (vagy nálam) sokkal jobb játékosok köreiből tanulni. Ha legalább ennyi alapod megvan, akkor az is teljesen más, ha megfogalmazol valamiféle kritikát a játékossal vagy a videó készítőjével kapcsolatban.
             Ha az ilyen videók alatt folyamatosan panaszkodók bármelyike is valóban tanulni akarna bármit is, akkor pl. az egyik megkérdezné a jelen lévő játékost, hogy milyen hibákat látott a saját körében, ha már egyszer felütötte a labdát. Nem történt volna meg.

             Siemka itt rövid úton több fórumozót is különböző módon minősített, értelmi készségektől, "személyes élethelyzeten" át, etikátlan viselkedésig, mindezt azért, mert én máshol tartok a játékban, vagy mert valaki röviden felszólalt ennek a ténynek a megvilágosítása okán. Szerintem ne törjünk emellett lándzsát, még akkor sem, ha jelenleg nagyon békeszeretők és befogadók próbálnánk lenni (pár órája olvastam bele az adminok topikba). Persze, csak a szubjektív véleményem.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Slandyke
              • Tankos
              · 3 éve
              Nézd! A teljesítményed önmagáért beszél. Úgy vélem kellett hozzá nem kevés tehetség és elég sok a játékra szánt idő, gyakorlás, tanulás. Megkockáztatom némi készpénz is elment trendi járművekre. Ezzel sincs semmi gond, meg persze enélkül is játszhat jól valaki. Valamikor néztem a statjaidat és azt kell mondjam emelem kalapom! Ha éreznék motivációt, akkor sem tudnám negyedét sem letenni az asztalra. Viszont szerintem ezen a szinten már illik elegánsan átlépni az ilyesfajta kritikákon. Én biztosan nem csinálnék ügyet belőle. Egy vélemény.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Ba_nshee
               • Kiképző
               · 3 éve
               Szívesen megosztom, nem titok. Ugyan nem emlékszem már pontosan az első évre, de lennie kellett pár prémium hónapnak forinttért, a többi szerintem már a tankok csomagjaiban volt, után meg már nem fizettem érte. Ha minden igaz, négy és fél nyolcas prémium tank összesen, és x darab kis tank a biás legénységekért, mert akkoriban meg nem tolongtak egymás hátán. Ennyi, nem hiszem, hogy nagyon elszaladnék a fizető átlagtól. A tanklistán többnek tűnik, főként a bérlet tankok és a (klán)goldból vásárolhatók miatt. Amihez még az is hozzátartozik, hogy régóta nem használom a megvásároltakat, talán pont a kb. félárón vásárolt T44100 volt most kivétel. Én is ugyanúgy a maraton tankokat játszanám SHban, Frontline-ban, általában legénység képzéshez, mint bárki más.
               Természetesen, a bele fektetett pénz segített az elején gyorsabban haladni, messze-messze kevesebb lehetőség volt ingyenes tankokhoz és prémiumnapokhoz is. Ebben az évben például még mindig egész egyszerűen csak pluszban vagyok jutalom prémium napokból. Vagyis, már öt hónapja teljesen ingyenes napokból! Sőt, már annyira belekényelmesedtem, hogy elkezdtem nem azt kérni a pl havi tankjutalmaknál sem .

               A kritikád minden további nélkül elfogadom, valahol egyet is értek vele. Múlt héten szombatig nem olvastam a fórumot, aztán meglepetésemre láttam, hogy kikerült a videó, már "tudtam", hogy milyen komment fog érkezni. Először, úgy gondoltam, hogy a szemléletem, perspektívám nyilvános megpendítése még rendben van, talán nem teljesen haszon vagy érdekesség nélküli, de aztán kétségtelen elszaladt velem valamennyire. Én tudom, hogy amúgy mennyi mindenen átlépek általában. Mindegy, most majd megint ignorálom az aranykommenteket fél évig - remélhetőleg.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
             • Tankos
             · 3 éve
             Érteni én is megértem, csak azt is tudom, hogy egy szint felett nem az.
             A jó játékosoknak gyakorlatilag "nullszaldós" és ugyan nem ismerem a tankot, de ha Bazsi azt mondja "kéri a tank" akkor elhiszem neki.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Ba_nshee
              • Kiképző
              · 3 éve
              Igen, általában minimum nullszaldós. Nincs igazán realitása, hogy én bárhogyan el tudnám veszteni a felhalmozott creditet. Ha mindenképpen fel kellene vázolni egy forgatókönyvet hozzá.. mindegy, nem ragozom.


              Sok átlag feletti játékos egyébként még mindig, éppen a consumables raktáron csúszik el. Valójában fontosabb, mint bármiféle prémiumlőszer használat. Ahhoz, hogy szituációsan használj erősebb vagy csak más típusú lőszert, ahhoz ma már tényleg nem kell sok minden.

              De visszatérve, számomra igen hamar sarkos pontjává vált a gazdálkodás részének a "kajás raktár" felépítése a féláras leárazások alkalmával.
              Számomra ez volt egy korai cél pl két új tízes tank megvétele helyett. Ma már ez a raktár miért ne alapon 80 millió körül van, ami nyilván overkill, de mindig figyeltem rá, hogy sose vegyem a kiegészítőket teljes áron. Az első 10 millió/1000 darab anno még persze nem volt annyira egyszerű.

              Ha belegondolsz, ha teljes áron veszi valaki mindhárom nagy kiegészítőt, akkor én minden egyes csatával kb. 25 ezer credittel vagyok beljebb. Ha ez az átlagnál jobb játékos lejátszik így napi átlag 20 csatát, akkor egy hónapban én 15.000.000 credittel lennék előrébb hozzá képest. Akkor ez három évre nézve? Halo? Ez a vezető oka, hogy miért találkozhatsz rengeteg "leszegényedett" erős játékossal. A streamerek jórésze is, nem hiszed el, jó párnál még mindig nincs rendes raktár. Pedig ők nem havi 600 csatát tolnak ám! Legyen mondjuk 30 millió havonta. Beleszámoljuk, hogy nem mindig nagyot használ, vagy néha vett párat leárazva, akkor is legyen nagyságrendileg 300 millió évente, amit ők nem spórolnak meg. Még mindig. Ha ezt leviszed csak kajára, kis javítókra (~12k csatánként), még akkor is óriási összegről beszélnénk. Ilyen egyszerű.

              Ehhez képest olyan dolgok, hogy okosan használad a boostereid, az egyéb leárazások, hogy aktív klánban vagy e, vagy épp, hogy 20 vagy 50 APCR-t viszel egy olyan tankban, ahol nincs valódi döntés két lőszer között, már nem is számít annyit.

              ***

              Amúgy a tank részre akartam válaszolni . Gyenge az AP-ja, minden szempontból, bármelyik releváns viszonyításhoz képest. Persze, gyors medium, jelenlegi tier nyolc mm, komolyabb problémák nélkül el lehetsz vele főként AP-t lődözve. Én nagyon nem kedvelem az ilyen lassú lőszereket ilyen tankokon, de ez inkább a saját problémám. Bárhogy is, ha valaki, akinek szempont a credit és creditszerzés tanácsot kérne, akkor jó pár tankot hamarabb ajánlanék. Van egy raklap nagy alfás tank ahhoz. És raklap olyan is, amivel én is főként alaplőszert használnék, mert értelmes lőszerválasztéka van. Tehát, még elméleti szinten sem fog visszaütni a spórolás. Sem erősségben, sem kényelemben.

              (És még egyszer utoljára, ha a legegyszerűbben fogalmazom meg, akkor én minden tankomat úgy szerelem fel jó ideje, mintha minden opció azonos áron lenne.)
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Slandyke
              • Tankos
              · 3 éve
              Száz szónak is egy a vége. Fölösleges kikérni magunknak, ha valaki szóvá teszi, hogy valamit gold és/vagy pótkaja segítségével sikerült teljesíteni. Ezt mi is tudjuk, hisz pont azért használjuk őket, mivel a játéktudáson túl ez az a plusz, ami a kimagasló teljesítményekhez kell. Nélkülük tendenciózusan gyengébb eredményt fog elérni az adott játékos. Az olimpikonok is kihasználnak mindent a teljesítményük mégis önmagáért beszél. Ettől még legitim az a vélemény, hogy az élsport sokba van. A magam részéről szívesebben nézek a fentihez hasonló pompás kört mint egy középszerűt.

              Ez a kör sem jöhetett volna létre "gold" nélkül

              http://wotreplays.eu/site/5398014#province-slandyke-tur_n_iii_protot_pus
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
               • Tankos
               · 3 éve
               Azt magyarázom, hogy bizonyos szintű tudás felett van jelentősége vagy tűnik el a jelentősége dolgoknak.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                Slandyke
                • Tankos
                · 3 éve
                Én pedig annyit mondtam, hogy mindkét nézőpont legitim. Szerintem. És ezt is csak azért írtam, mert van aki megkérte, hogy hanyagolja a témát. A magam részéről szeretek nem csak egyféle véleményt olvasni egy-egy kérdésben.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   OldTusk
   • Tankos
   · 3 éve
   Szerintem te más videót néztél..Egyetlen "gold" lőszert nem vitt magával, pótkaját pedig én is minden tankba rakok, ami nem gyúlékony...Ennek ellenére rendszerint pozitív egyenleggel zárok...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Balog
    • Tankos
    · 3 éve
    Persze......
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Black_Sheep_01
    • Tankos
    · 3 éve
    Full golddal megy, csak az első slotba rakta az apcr-t. A 3. GM goldigényes, itt már számít, hogy mennyi lepattanód van. Golddal nyilván kevesebb, ha együtt tudsz élni az apcr hátrányaival.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.