Jelenleg 198 vendég és nincs tag online

2014. szeptember 16. 13:14

0.9.3 - A lepattanók (ricochet) új mechanizmusa

Írta:
(7 szavazat)
8 hozzászólás

Az orosz fórumon a WG kiposztolt egy összefoglaló írást a lövedékek lepattanásának új, 0.9.3-ban érkező mechanikájáról. A cikkben leírják hogy jelenleg hogy működik a rendszer, illetve hogy ez miben fog megváltozni. Erről olvashattok a Bővebben... után.

Ahogyan most működik

A lepattanó (ricochet; geller) egy olyan eltérített lövés, mely nagyon meredek szögben találja el a páncélt. A WoT esetében ez azt jelenti, hogy ha egy AP vagy (kaliber alatti) APCR lövedék 70°-os szög fölött találja el a páncélt, akkor automatikusan lepattan, azaz bármilyen károkozás nélkül irányt vált a páncélon. A HEAT lövedékeknél ez a határszög 80°. A HE és HESH lőszerek viszont soha nem pattannak le. A lepattanás tényének kiszámítása abban a pillanatban történik meg, mikor a lőszer eléri a páncélt (a normalizáció a lepattanás-ellenőrzés után jön csak).

A lepattanás azonban soha nem történhet meg, ha a "3 kaliber szabály" érvényesül. Ez a szabály akkor lép életbe, ha az ágyúcső (nem a lőszer!) átmérője több mint 3x nagyobb, mint az eltalált páncél vastagsága (a HEAT lövedék az egyedüli kivétel a szabály alól). Továbbá akkor sem történhet lepattanás, ha a tank egy külső modulját éri a találat (lánc, optika, ágyú).

Mi változik

Jelenleg a lepattanónak kétféle típusa érvényesülhet:

 • Mikor a lőszer úgy kap gellert a tank egy pontján, hogy röppályáját folytatva célja ismét a tank egy pontja, akkor megpróbál ott átütést elérni. Ha ez sem sikerül, a lőszer eltűnik. 
 • Illetve mikor a lőszer simán lepattan a "semmibe" és úgy tűnik el.

A 0.9.3-as verzióban miután a lőszer lepattan, minden esetben folytatja útját a lepattanás után is az új röppályáján (nem tűnik el, mindegy merre megy utána). Mikor ez megtörténik, az AP és APCR lőszerek 25%, a HEAT lőszerek pedig 0% átütés csökkenéssel folytatják útjukat. Ha lepattan egy lövedék egy tankról majd ezután csökkentett átütéssel eltalál egy másik tankot, a találat pillanatában az átütés esélye a már megszokott módon lesz kiszámítva. Második lepattanó nem lesz, azaz ha a 2. tankon is gellert kap a lőszer, akkor eltűnik.

Az az eset, ha egy általad kilőtt lövedék megpattan egy ellenséges tankon, majd ezután egy saját tankot sebez meg, nem lesz csapatsebzésnek tekintve és nem lesz büntetve.

{youtube}JNre8RCudSs|690|420{/youtube}

Utoljára frissítve: 2014. szeptember 16. 14:42
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EddieCivic4g · 6 éve
  [quote name="segamega"]Még szerencse nem két Maus állt be mert saját magát lőné ki dupla pattanóval [/quote]
  Várjál, majd amikor az E100at lövöd szemből, és visszajön a lövedék
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  segamega · 6 éve
  Még szerencse nem két Maus állt be mert saját magát lőné ki dupla pattanóval
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EddieCivic4g · 6 éve
  Remekül lehet majd biliárdozni. Semmi gond, ha szemből nem ütöm át a Maust, majd jól meglövöm az M103 tornyát, az arról lepattanó lövedéket meg már oldalról kapja a vasegér
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNlaca · 6 éve
  Nem pattan le. Legfeljebb nem okoz sebzést. Igen ha kicsi a kaliber --> keveset sebez az ágyú + az ellen páncélja erős (lsd kis szintű britel lősz kv-1et, AT TD-t stb) akkor nem okoz sebzést. Ennyi. De nem lepattan. Bár történhet ilyen nagyobb szinteken is. Pl GW tiger P 210 mm-es ágyúval lőttem már Tiger I-be 0 sebzést. Persze itt sem arról van szó hogy lepattant volna. Sőt ebben az esetben még csak az ellen páncélja se volt túl vastag. Itt az történt hogy a Tiger ágyúját lőttem el. És nem háborogni kell ilyenkor, hanem gondolkodni meg megnézni alaposan a csata végén a jelentést. Mindenre van magyarázat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pap32 · 6 éve
  Méghogy nem pattan le a HE!!!
  Kv2-vel átlag 100 csatánként 1x beza' megtörténik...az AT-sorozat tagjain is kell célozni minimálisan....hogy biztosan "csinálj is valamit"...
  Meg ugyebár...azok a "m@therf@cker" tüzérrel játszók is biztosan tudják, hogy alacsony szinten (tier3-4) egyes nemzeteknél (pl. brit b!tch gun) sokkal több a lepattanó, mint a splash-sebző találat....kv1 kb. felejtős...(torony abszolút, a testre meg mákkal sebzel vagy 80-at :/ )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  eldegor · 6 éve
  áá, ez csak újabb segítség a kezdőknek - el sem kell találniuk és sebeznek csak most már rá lehet fogni, hogz lepattanó volt másik tankról...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Get200 · 6 éve
  nekem egy kicsit káosz szaga van.. de az biztos, hogy papírtankokkal kerülni kell a maust
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.