Jelenleg

20
látogatónk van

2022. október 17. 16:44

Roham 2022: Új kompetitív játékmód: (10.12-11.20)

(38 szavazat)
103 hozzászólás

Október 12-től több héten át lehetőségünk lesz arra, hogy 7v7 csatákban mérjük össze tudásunkat velünk hasonló képességű játékosokkal szemben.

A 7v7 csaták Tier X-es tankokkal zajlanak, a Griffin szezon keretein belül. A mód sok új játékmechanizmust tartalmaz és a rengeteg jutalom közt egyedi progresszív 2D stílusokat is elhelyeztek számunkra.

Az 1.18.1-es verzió nyilvános tesztje már a kanyarban van, ne maradjatok le róla és teszteljétek majd elsőként az új módot.

Időpontok (EU2)

Esemény időtartama: Október 12. 08:00 - november 20. 22:00.

Napi időpontok:

  • Hétköznapokon: 14:00-02:00
  • Hétvégéken: 12:00-02:00

Alapvetések

  • A játékmód gyűjtői és kifejleszthető X-es tankok között zajlik 7v7 formátumban. Tehát legalább egy X-es tanknak lennie kell a garázsunkban ahhoz, hogy részt vehessünk benne.
  • Az MM a játékmód rangsoroló rendszere által megállapított szintek szerint válogatja össze a hasonló képességű játékosokat. Figyelembe veszi tehát a mi pozíciónkat és ahhoz hasonló minősítésű ellenfeleket keres számunkra.
  • A csatába bekerülés előtti visszaszámlálás alatt (az előszobában) lehetőségünk lesz még akár másik X-es jármű kiválasztására vagy a felszerelések, lőszerek és fogyóeszközök variálására.
  • Ebben a módban minden tanknak meg lesz a saját harci szerepköre. Ettől függően három szerepkör-képességet is kapunk majd, három töltöttségi szinttel. Értelemszerűen minél magasabb a töltés szintje, annál erősebb lesz az adott képesség hatása. A szint növeléséhez Presztízs pontokat kell gyűjtenünk a csatákban, bármilyen hasznos művelet végrehajtásával. Több pontot kapunk majd a harci szerepkörünkhöz leginkább kapcsolódó akciókért.
  • Az "Érdekes pozíciók" térképen történő elfoglalásával aktiválhatjuk a harci képességeket és segíthetünk csapattársainknak előnyt szerezni ellenfeleivel szemben.
  • A klasszikus 3 fős szakaszok helyett ez a mód csak 2 fős szakaszokat engedélyez.
  • A Roham két sor jutalmat kínál. Az első egyedi progresszív 2D stílust, dögcédula elemeket és még sok mást tartalmaz és a mi rangunkon alapul. A második hagyományosabb, értékesebb jutalmakat tartalmaz, úgymint például kötvények és felszerelések, ez a sor a győzelmeink számát veszi majd alapul.
  • Ebben a játékmódban is szerezhetők Battle Pass pontok.

Annak érdekében, hogy a játékmód tökéletes legyen mindenki számára, számos új játékmechanizmust vezettek be.

Csata előtti előszoba

A csata előtti lobbyban történő várakozás alatt még lecserélhetjük kiválasztott tankunkat, felszereléseit, fogyóeszközeit és lőszereit. Arra azonban ügyeljünk, hogy csak felkészített, tehát megjavított, lőszerrel és legénységgel feltöltött tankokat választhatunk majd ki.

Presztízs pontok és szerepkör képességek

Minden járműnek speciális szerepköre van a csatatéren való viselkedésétől függően. Minden csata során presztízs pontokat szerezhetünk szerepkörünktől és teljesítményünktől függően. Szerepkörétől függően minden járműtípus rendelkezik egy szerepkör-képességgel, aminek három töltöttségi szintje lehet. Minden azonos szerepkörrel rendelkező tank azonos képeséggel rendelkezik.

Például, a támadó nehéz tankok megkapják a Harctéri javítás képességet, ami aktiválás után egy zónát hoz létre, ami fokozatosan visszaállítja a saját és a csapattársak HP-ját egy bizonyos sugáron belül. A támadó közepes tankok ezzel szemben Harag képességet kapnak, ami néhány másodperccel csökkenti a töltési idejüket. 

A csata kezdetén egyik képesség sem érhető el. Hogy aktiváljuk őket, legalább egyes szintre kell töltenünk őket. Ehhez nincs más dolgunk, mint a legjobbat nyújtani a csatákban és ezáltal presztízs pontokat gyűjteni, hogy feloldhassuk először az első, majd a többi szintet is. Minél magasabb a képesség szintje, annál hatékonyabb lesz a képesség. Aktiváláskor a szint lenullázódik, majd rövid lehűlési idő következik.

A presztízs pontok azt is befolyásolják, hogy hány Rating pontot nyerünk vagy veszítünk, amik a módban történő előrehaladáshoz szükségesek.

Térképek és érdekes pozíciók

A játékmód csatái a következő térképeken zajlanak majd:

A térképek közül néhányat némileg átdolgoztak kifejezetten a játékmód számára, hogy versenyképesebbé tegyék a csatákat. Hozzájuk adtak továbbá fedezékeket, átjárókat, stb.

Minden térképe rendelkezik ún. Érdekes pozíciókkal, melyeket Tüzérségi Főhadiszállásnak (TF) és Kommunikációs Központnak (KK) neveznek. Miután elfoglaltunk egy ilyen pozíciót, képesek leszünk aktiválni egy egyedi Taktikai képességet.

  • Ha elfoglaljuk a TF-et, tüzérségi csapást vezényelhetünk egy kiválasztott területre.
  • A KK elfoglalása után aktiválhatjuk a Radart, mely 3 másodpercre felfedi az összes ellenség jármű pozícióját.
  • Az érdekes pozíciók helye és száma térképenként eltérhet.
  • A TF foglalási ideje 15 másodperc, míg a KK 7 másodperc alatt befoglalható. Csak egy tank foglalhat egy érdekes pontot.
  • A foglalást ugyanúgy visszalőhetjük, mint a random csatákban. Sérülés után az adott tank minden addigi foglalási pontot elveszít és 5 másodpercig nem is tudja újrakezdeni a foglalást.
  • Míg nem aktiválják egy érdekes pozíció Taktikai képességét, addig nem lehetséges azt újra elfoglalni.

Fog of War

A csaták még kiszámíthatatlanabbá tétele érdekében a játékmódban a Fog of War mechanizmus is be lesz kapcsolva. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a csata elején nem látjuk hogy az ellenfél milyen tankokkal jött be a csatába.

Szuperszakaszok

Eldönthetjük hogy egyedül vagy egy barátunkkal létrehozott szakasz tagjaként megyünk csatába. Csatlakozhatunk egy hét azonos minősítésű játékosból álló szuperszakaszhoz is, így szembe szállva az ellenfél szuperszakaszával.

Ahhoz, hogy 2 fős szakaszt létrehozhassunk, a két játékos Rating pontja között nem lehet nagyobb a különbség mint 350 pont. A 7 fős szuperszakaszoknál a legmagasabb és legalacsonyabb pont között nem lehet 480-nál nagyobb különbség.

Csata alatti kommunikáció

Használhatjuk a játékba épített hang chatet, hogy összehangoljuk a taktikát. Ez az opció alapértelmezetten le van tiltva, de a H lenyomásával bármikor aktiválhatjuk.

A szakasz/szuperszakasz hang chat már a lobbyban is elérhetővé válik. Ha nem kapcsoltuk ki a hangkommunikációt egy szakaszban, akkor automatikusan csatlakozunk majd a csapat chathez.

Versenyezz egyenrangú ellenfelekkel!

A Griffin szezonban a tapasztalatunk és egyedi képességeink lesznek fő előnyeink. Az MM figyelembe veszi a mód rangsorolási rendszerében elfoglalt pozíciónkat és automatikusan megtalálja az értékelésünkhöz közel álló ellenfeleket, így állítva össze egyenlő erősségű csapatokat.

Az MM egyenletesen osztja el a különböző rangú és osztályú játékosokat. Azok, akik 7 osztályban különböznek egymástól, nem kerülhetnek ugyanabba a csatába.

Rangsoroló rendszer

Minél magasabb a rangunk, annál több jutalomhoz juthatunk. Az előrehaladást itt rangsoroló rendszernek hívják, amit rangok és osztályok alkotnak. Új rangok és osztályok eléréséhez nyernünk kell és Rating pontokat kell gyűjtenünk. Az értékelésünk közvetlenül az eredményeinktől függ: minél hatékonyabbak vagyunk, annál több Rating pontot kapunk minden győzelem után.

A Rating pontokat el is veszíthetjük, vereséggel, döntetlennel, a csatából történő idő előtti kilépéssel vagy AFK-zással is.

Összesen 7 rang van a módban:

  • Kezdő
  • Vas
  • Bronz
  • Ezüst
  • Arany
  • Bajnok
  • Legenda

Az első öt rang négy osztályból áll (D, C, B és A), míg a legfelső két rangnak csak egy osztály van.

Értelemszerűen a legmenőbb rang a Legenda. Csak a legképzettebb és legkitartóbb játékosok 10%-a érheti ezt el.

Ranglista és rang inaktiválás

A játékmódnak saját dinamikus ranglistája lesz, mely csak azokat a játékosokat jeleníti meg, akik elérték a két legfelső rangot, a bajnokot és a legendát.

A játékosok pozíciója a ranglistán a megszerzett Rating pontok számától függ. Pontegyezés esetén a módban több csatás játékos kerül előrébb.

Ha egy ideig nem vagyunk aktivak, a megszerzett pontjaink száma elkezd csökkenni. Az a mechanika a Kezdő és Vas szinteken ki van kapcsolva.

A felső négy rangban minden csata bizonyos számú "tevékenység töltettel" jutalmaz minket. Ezek a töltetek fokozatosan feltöltik az aktivitási sávunkat, ami maximum 14 töltetet képes befogadni. Töltet úgy is szerezhető, ha elérünk egy olyan rangot, amire az inaktivitási mechanika vonatkozik (ezüst és afölött). Ha nincs aktivitási töltetünk, a Rating pontjaink száma csökkenni kezd (rangtól függően).

Szezon jutalmak

A Griffin szezon két sor jutalmat is hoz magával. Az első jutalomsor egyedi testreszabási elemeket tartalmaz.

Miután lejátszottuk az első csatánkat a módban, kapunk egy 2D stílust, amit felrakhatunk bármely X-es tankunkra (majd átpakolhatjuk ha szeretnénk). Azonnal megkapjuk a stílus 1. szintű verzióját. Ahogy új rangokat vagy teljesítményeket érünk el, a stílusunk úgy kap majd új elemeket (emblémákat, feliratokat, álcákat).

A legmagasabb VII-es szintű stílust a Legenda rang elérésekor kapjuk meg. Ebből amúgy összesen akár 5 példányt is szerezhetünk a szezon során.

Új rangok elérésekor további exkluzív testreszabási elemeket is ad, beleértve a következőket:

  • Egyedi dögcédula elemek
  • Griffin mastery medálok
  • Feltűnő legenda csík

Wing and Claw 2D stílus
os64.jpg
os65.jpg
os66.jpg
os67.jpg
os68.jpg
os69.jpg
previous arrow
next arrow
Exit full screenEnter Full screen
Wing and Claw 2D stílus
os64.jpg
os65.jpg
os66.jpg
os67.jpg
os68.jpg
os69.jpg
previous arrow
next arrow

Emellett a bajnok és legenda játékosok naponta kötvényeket is kapnak extra jutalomként,

A második jutalomsor értékes játékon belüli cuccokat ad nekünk (kötvények, felszerelések, tartalékok, stb.), amikhez győzelmekkel juthatunk hozzá. Ez a jutalomsor 8 szakaszra van bontva.

Végezetük, az első csatánk után a következő három 7v7-re is alkalmas bérelhető jármű válik elérhetővé számunkra:

  • FV217 Badger
  • M48A5 Pattin
  • IS-4

Ezek a normál verzióik replikái, azaz gyakorlatilag tök ugyanazok mint a fejlesztési fában lévő társaik. A szezon végén el lesznek távolítva a fiókokból.

Utoljára frissítve: 2022. november 20. 08:46

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    máté.nyitrai
    • Tankos
    · 1 éve
    Sziasztok! Annyi kérdésem lenne hogy azt a skillt kapom meg ameddig eljutottam (ezüst) vagy aszt amelyik szinten lezárul az esemény?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FleiszG
    • Tankos
    · 1 éve
    Sziasztok!

    Na tegnap meg is lett 160 győzelem, ehhez 301 csatát kellett mennem és ezüst B volt a legmagasabb szint eddig.


    Ameddig tart az event, szerintem csak ezzel fogok játszani.
    Azért mert:
    - Tökös eventből az 5 főt beleültettem a M4 54 és elkezdtem farmolni vele a nagy ágyúra illetve később a field modokra.
    - Hozza rendesen a battle pass pontokat, bondokat, XP, crewXP.
    - Gyors játék menet így 1 óra alatt többet hoz mindenből mint a sima (kivétel a kredit, nincs prém idő max személyes illetve néha klános booster).
    - A kredittel kb 0 ra jövök ki 1 óra játékkal, de ha vesztek is akkor is kreditet cserélek bondra.


    Tankok amelyikkel 301 csata alatt mentem:
    - T110E5 (legtöbbet, úgy érzem simában nem de itt és az előző rankedben ezzel éreztem a legjobbnak a játék élményt)
    - S.Con
    - 277
    - Progi / AMX 105 - viszonylag keveset
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    1976andras
    • Tankos
    · 1 éve
    Ahhoz, hogy haladj előre, nem kell más csak 100 % szerencse, hogy milyen csapattársakat kapsz magad mellé. 80 % szerencse, 20 % játéktudás.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hammer0307
    • Tankos
    · 1 éve
    Köszönöm szépen a segítséget.49% sokkal rosszabbnak éreztem. De majd segít ezen a WG
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankpeti
    • Tankos
    · 1 éve
    Aki nem találja a Rohamhoz tartozó statisztikáit, lesse meg az alábbi képet, hogy hol találja.
    (Szolgálati feljegyzés -> Statisztika/Járművek -> Csata típus: Roham)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RockyRuciano
    • Tankos
    · 1 éve
    Nem értem a kommentelő egy jelentős részének fanyalgását.

    Igen, a rang-rendszeren lehetne javítani, leginkább a Ranked-hez hasonlóan a védettség bevezetésével, vagy azzal, hogy a vesztes csapat legjobbja nem veszítene pontot. Viszont a Rankedhez képest itt rang-rendszernek leginkább szimbolikus a jelentősége, úgyhogy részemről maradhat akár így is. Az sem is biztos, hogy kell ezen változtatni --- lehet, hogy azért kell így hagyni, hogy aki akarja, ebben találja meg azt, ami miatt feltétlenül sírnia/siránkoznia kell.
    Nekem nagyon bejött. Igyekszem minden nap játszani (amúgy hetente 2-szer, max. háromszor játszom), naponta egy órácskát. Imént elértem a 100. győzelmet, kb. 200 csatából, így az áhított 160 győzelem nagyon simán meglesz. A 100 győzelem után gondoltam szusszanok egyet, így született meg eme komment. (Nem tudom, ki honnan veszi, hogy hány csatát játszott ebben a módban meg mekkora win-rate-tel --- gondolom valami mod kell hozzá. Így én a saját csataszámomat tippelni tudom csak) Amúgy a Vas és a Bronz között jojózgatok kb. 10 napja – átlagjátékosként nem hiszem, hogy többre számíthatok vagy többet érdemlek.
    Engem 2 dolog bosszant:
    1) amikor 2-3 light-ot tesznek be egy csapatban a csatába vagy 2 arty-t (még olyan is volt, hogy 4 EBR volt igaz, csak egyszer és hála istennek az ellenfélnek). Ezen nagyon jó lenne, ha a WG változtatna a jövőben --- ebben a módban, ezeken a térképeken 1 is sok ezekből, nemhogy 2-3 (netán 4). Lightokra és artikra kellene a limit!
    2) még mindig vannak bugok ebben a módban (az, hogy a Tökfesztivállal lényegében egyszerre hozták be, gondolom belejátszott/belejátszik ebbe)

    Ám ezekhez képest rengeteg pozitívum van: ömlik a bond, rengeteg BP-pontot lehet szerezni, kreditet tekintve a kapott prémiumnapoknak meg a 500ezres kreditjutalmaknak köszönhetően bőven plusszban fogok majd zárni. De még inkább: a jutalmakon kívül is jó ez a mód!

    Egyrészt mivel elég hosszan tart, így normál életvitel mellett is végig lehet vinni --- ellentétben mondjuk a Ranked-del, de főleg a maratonokkal, ahol messze nem ez az érzésem.
    Legfőképpen pedig az, hogy ebben a módban jó, élvezetes csatákat lehet menni, jobbakat, mint akár Randomban, akár Ranked-ben. Ehhez jön még az, hogy saját teljesítményem sokkal-sokkal jobb, mint Randomban! Igaz, arra még nem teljesen jöttem rá, hogy ez minek köszönhető – talán annak, hogy a pályának megfelelő tankot tudok választani, a tankot a csapathoz tudom igazítani, meg általában a csapatjáték nyomait, netán jeleit látom ebben a módban.
    Egyszóval, nekem nagyon bejött ez a mód. Hosszú ideje ez az első, amit igazán fejlesztésnek tudok nevezni a WG részéről (és nem csak módosításnak, meg tessék-lássék tákolásnak). (mondjuk az 1.18 verzióban is voltak jó változások --- amikor a Ghost Town változásával itt az Ostromban találkoztam először, az azért meglepett, de még ennek ellenére is jónak találtam)
    Úgyhogy nekem nagyon bejött! Remélem, a 160 győzelem elérése után is lehet játszani (nekem ez lenne a logikus, de nem merem biztosra venni).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      RockyRuciano
      • Tankos
      · 1 éve
      Annyival egészíteném ki, hogy a 208. csatára lett meg a 100. győzelem. (Perretz kommentje alapján megtaláltam a vonatkozó statisztikát)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SuPeRV1SoR
    • Tankos
    · 1 éve
    Silver A-ból most estem le tegnap este Bronz C-be, tényleg jó a MM...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Heiner
      • Tankos
      · 1 éve
      Semmi köze a MM-hez. Maguk választanak a tankjai közül.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hammer0307
    • Tankos
    · 1 éve
    Sziasztok.Valahol meg lehet nézni hogy menny a win ratem ebben a módban?ha tippelnem kéne 30-40%.de kíváncsi volnék.köszi
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz
      • Tankos
      · 1 éve
      Játékon belül a Szolgalati feljegyzésnél, a statisztika oldaladon, jobb oldalt van egy lenyíló lista, ott válaszd a Roham módot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    I_W_Y_Tanks
    • Tankos
    · 1 éve
    Nekem az a fura, hogy a hangkommunikációt miért nem kapcsolja be senki?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      RockyRuciano
      • Tankos
      · 1 éve
      Ezt én se értem.
      De több okot/magyarázatot tudok elképzelni:
      1) sokan a Random egy módosított változatának fogják fel (szerintem NAGY tévedésként), és mivel hozzászoktak, hogy ott ha van is, ritka az értelmes kommunikáció, így itt be sem kapcsolják. Ide sorolom azt is, aki nem is tud a kommunikáció lehetőségéről, mert hanyagul el de olvassák a módhoz adott leírást.
      2) akkora „ego”-k vannak, akik senkivel nem akarnak kommunikálni, csak mennek a saját fejük után.
      3) biztonságosabbnak érzik nem bekapcsolni, mivel „úgyis csak tahóságot hallanának”
      4) nyelvtudás hiánya
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Doma · 1 éve
    Arra lennék kíváncsi, hogy ki az, aki többet nyer, mint veszít ebben a módban? Ugyanis nekem minden nap több a vesztés, mint a nyerés, pedig nem vagyok szar játékos... Tegnapi nap előtt, nagy szenvedésekkel elértem az ezüst A-t, erre tegnap 32 meccsből 13 win, mai napon pedig 21 meccsből 5 win... Visszaestem Vas A-ba. Nekem az a véleményem, hogy botokkal igyekszik a wg kitölteni a játékos állományt, így mindenki szopik és nincs olyan, aki csak nyer. Így a botok elviszik a győzelmi arányt negatívba, te pedig a 160 győzelemért játsz 600 meccset. Kövezzetek meg, ha valaki nem érzi azt, hogy itt sántít valami.... Eddig az összes ismerős, aki eljutott bronz, vagy ezüstig, hirtelen elkezdett 3x annyit veszteni és lecsúszott....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      perretz
      • Tankos
      · 1 éve
      Átlagos játékosként tegnap fejeztem be, 49.69%WR-el, nekem nagyon bejött ez a mód. 60TP és IS-7 -el mentem az esetek 98%-ában.Ha kiugrót akarsz látni, a TRIGG-es Dani(sokszám), kettes szakaszban kb 15 csatát nyert zsinórban.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Termis
      • Tankos
      · 1 éve
      Nekem 54% win rate.
      De ő szintén nem tudom, aki ebben 4 nap alatt megcsinálta a 160 win-t
      Én 67-nél tartok és már 0-24 grindnak érzem. Pedig a win rate-m alapján még annyira pocsék sem vagyok.
      Jó nem játszom mindennap, és 1-3 óránál többet egyszerre ha oda jutok, de akkor is...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Tankpeti
      • Tankos
      · 1 éve
      Matematikailag a rendszer egy átlagos/jó játékosnak (hasonlóan jellemezhető tankokkal játszva) biztosítja az 50% körüli győzelmi arányt, tehát a 160 győzelem 320 körül megoldható ( ha a végére érek - hamarosan - akkor lesz egy bőséges elemzésem / kritikám az egészről ).
      Azok akik trollkodnak, átlag alattiak, nem elvárt tankokat játszanak (lásd arty, light, bizonyos pályákon td, vagy nem meta heavy/med, és nem veszik figyelembe a csapat összetételét), azok az 50 alatti szekcióba esnek, akik pedig meta tankokkal jól játszanak, az 50 feletti szekcióba esnek. (ez egyéni/2 fős szakaszban)
      Ha valakinek 600 meccs kell a 160 győzelemhez (ez kevesebb mint 30% győzelmi arány) nagyrészt a személy az oka, nem a csapat.
      Az is fontos kérdés, hogy valakit érdekel-e a rang-rendszer: én az elején direkt spameltem a meccseket, mert tudtam, hogy mindenki alacsony rangokban van. Sokan vannak akik az alacsonyabb rangokba még mindig ezt csinálják, így teljesen elborult lehet ott a játék, míg ezüst és afölött kiegyensúlyozottabb (nem a meccsek kimenetele, hanem a győzelmi arány).
      Abban viszont nem tévedsz, hogy mivel a győzelem a cél, így senki sem tud egyoldalúan előre haladni (ellenben egy stráfos rendszerrel). Plusz mivel a ligákban más-más pontozási rendszer van, így ezüstben (és bronzban) kéne tömörülnie a játékosok többségének (átlagosak), mert följebb több pontot lehet veszíteni mintsem nyerni egy meccsel.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.