Jelenleg

24
látogatónk van

2022. március 22. 07:11

15 vitatott tank a múltból

Írta:
(21 szavazat)
24 hozzászólás

Az EU szerver 11. és a WOT 12. közelgő évfordulója alkalmából a thearmoredpatrol.com készített egy kisebb összeállítást a játék talán legvitatottabb járműveiről, az OP-któl egészen az őrült fantázia tankokig bezárólag. Következzék ezen cikk fordítása, jó szórakozást.


#15 - Bat.-Châtillon 155 58

Mikor a Bat.-Châtillon 155 58 a 0.7.4-gyel bekerült a játékba, felbolygatta némileg a közösséget. Ez a francia SPG teljesen körbeforgatható toronnyal, gyors célzási idővel és hihetetlen manőverezhetőséggel rendelkezett, de mindezek tetejébe még egy 4 lőszeres autoloader ágyút is rászereltek, ami 6 másodpercenként volt képes lőni egyet.

A 0.9.18-as verzióval az összes többi artyval egyetemben ezen is keresztül ment a nerf-henger, így kezdeti csillogása szépen a feledés homályába veszett.

#14 - Rhm.-Borsig Waffenträger

A 0.8.9-es frissítés egy teljesen új német TD ágat mutatott be a nagyközönségnek. Ezek a tankok már nem a páncélzatukra, hanem az álcájukra építettek. A Borsig pedig minden másnál jobbra sikerült e terén. Teljesen körbeforgó tornyának köszönhetően egyenletes tűzerőt volt képes biztosítani anélkül, hogy felderítették volna, legjobb ágyúja pedig - ironikus módon - az alap ágyúja volt, így mindenféle gyötrő grind nélkül egyből egy lopakodó tömeggyilkosba ülhettünk bele a tank kifejlesztése után.

Nagyon frusztráló jelenség volt, mikor többeket is úgy lőtt ki ez a tank a csatában, hogy végig fel sem spotolódott, ergo az egész csata alatt senki nem látta. Viszont ha sikerült felderíteni, esetleg nyílt terepen, akkor az megpecsételte a sorsát.

Köszönhetően a TD osztályon végrehajtott módosításoknak - mint pl. a 0.9.1-es camo nerf, a 0.9.6-os látótáv nerf vagy a sok térkép módosítás, ami a mesterlövészek hatékonyságát csökkentette - a tank azóta veszített már kicsit régi fényéből.

#13 - T18

A Tier II fókavadásza. Nagy sebessége és páncélzata egy olyan ágyúval van megspékelve, ami akár III-as tankokat is képes egylövésezni. Ha 100%-is BIA-s legénységet rakunk bele, felszereljük álcával és olyan modulokkal mint pl. szellőzés, egy igazi tömeggyilkost csinálhatunk belőle.

A T18-at az évek során többször is nerfelték, de továbbra is azon tankok közé tartozik, melyeknek egyértelmű feladata az ellenség földbe taposása.

#12 - FV304

Rengeteg SPG létezik, de FV304 csak egy van. Ez volt a messze legtrollabb arty az egész játékban. De miért? Hisz botrányosan alacsony a lőtávja, kicsi a sebzése, az átütése és a robbanási sugara...

Nos, az FV304 gyorsabb volt mint a legtöbb könnyű tank és szükség esetén még felderítőként is használható volt, gyorsan lőtt és pontosan. Legjellemzőbb (és az áldozatok szemszögéből legutáltabb) tulajdonsága azonban az elképesztően meredek tüzelési röppálya, amivel olyan célpontokat is el tudott találni, amikről más SPG-k csak álmodoztak. A 0.9.3-as verzió persze ezt is taccsra vágta, de anno ikonikus tank volt.

#11 - Marder II

És íme egy másik fókavadász, a Marder II. Ha új vagy a játékban, valószínűleg most felkiáltasz hogy "Mi a francról beszélsz? A Marder II egy hulladék!". És igazad is van, de ez nem volt mindig így. Agilis volt, fantasztikus ágyúja volt jó horizontális kitérítéssel és őrült álcával megspékelve. Mikor már fullos legénység ült benne, nem sok tank volt képes megállítani. A nerf azonban többször is lecsapott a Marder II-re (0.8.0 és 0.8.9), így végül feledésbe merült.

#10 - M4 Sherman

Üdvözöljük a derp ágyúk egyik mesterét, az M4 Sherman, V-ös amerikai közepes tankot. De kérdezhetitek: "Hogy kerül ez erre a listára? Ez egy teljesen jó tank, és még nem is OP, nemde?"

Nos, lassítsunk picit. A tanknak egy 105 mm-es Howitzer derp ágyúja van, ami Howitzer ágyú HEAT prémium lőszert képes lőni. A 0.8.6-os frissítés előtt ezek a HEAT lőszerek őrülten nagy átütéssel (150mm) rendelkeztek. Ezzel az M4 képes volt a földbe taposni az útjába kerülőket a csatatéren; az V-ös vagy kisebb tankokat akár egy lövéssel is a garázsba tudta küldeni, de még a VI-osoknak is súlyos károkat volt képes okozni. Ez így valódi problémává vált, mivel a prémium lőszerek mindössze 2800 kreditbe kerültek ekkor és prém fiókkal simán megengedhette magának bárki hogy kizárólag HEAT-tel lőjön és még így is profitáljon.

A 0.8.6 azonban végett vetett ennek. A lőszer ára 4000 kreditre nőtt, átütése pedig 150-ről 104 mm-re csökkent. Ez véget is vetett az M4 uralmának, pedig fun volt míg tartott. Nagyon fun.

#9 - M18 Hellcat

Képzelj el egy forgó tornyos TD-t, Borsig álcával és 72 km/h sebességgel, ami gyengébb ágyúja miatt Tier VI-ba került be. Őrültségnek hangzik, ugye? Ennek megfelelően be is került egy ilyen a WOT-ba a Hellcat személyében, ami anno tierjének legerősebb TD-je volt. Mérföldekkel legjobb. Nagyon jó volt az ágyúja, gyorsasága és mozgékonysága felülmúlhatatlanná tette a TD-k között, álcája pedig már-már legendás szintet képviselt. Mindezekhez csodás látótáv is társult, így a Hellcat a stathúzók álomtankjává vált.

Persze vannak akik nem szeretik ha másnak valami jó, és nerfért kiáltottak, de a Wargaming nem hallgatott rájuk. Így még többet sírtak, de továbbra is ignorálva lettek. Végül azonban a WG úgy döntött, hogy a TD-k rontják a játékélményt, ezért a térképeket ennek megfelelően módosították, elvették a TD-ktől az álca bónuszt és nerfelték a Hellcat-et. Ez a 0.9.3-as verzióban történt, az M18 pedig azóta sem tért vissza régi önmagához.

#8 - Type 59

Talán a leggyűlöltebb tank ami felbukkant a játékban, a hírhedt Type 59. Hírnevét egyetlen jellemzője adta: elképesztően OP volt. A valóságban azonban egész más volt. A Type 59 egy Tier VIII-as közepes tank volt, se több, se kevesebb. Akkor miért volt ez a gyűlölet irányába? Ennek megértéséhez vissza kell mennünk a WOT korai napjaiba. Az akkori Type 59 nagyon erős páncélzattal rendelkezett, rendkívül mozgékony volt és könnyített MM-mel rendelkezett (max. Tier IX-be rakta, ráadásul akkoriban a harci tierek kiterjedése jóval nagyobb volt mint manapság). Ez pedig azt jelentette, hogy a Type 59 a legtöbbször top tier volt és Tier V-ös tankokat lőtt. Legyünk őszinték, kinek tetszene ez?

Népszerűsége egészen addig nőtt, hogy tierjének domináns tankjává vált a csatákban. Type-ok farkasfalkái portyáztak a térképeken és egyenként küldtek vissza a garázsba mindenkit aki szembejött.

Mivel a tank pénzért is megvásárolható volt, ezért sokan akkor kiáltottak először Pay2Win-t. A tank annyira népszerűvé vált, hogy a Wargaming 2012 januárjában ki is vette a boltból. Azóta csak különleges alkalmakkor juthatunk hozzá.

#7 - FV215b (183)

Mit kapunk ha tüzérségi ágyút rakunk egy tank alvázra? Egy tankot, ami a legnagyobb sebzéssel rendelkezik a játékban. A 183 mm-es ágyúval felszerelt FV215b Tier IX-es tankokat képes egy lövéssel kikapni, de néhány Tier X-est is meg tud lepni ezzel. Természetesen ennek a sebzésnek súlyos ára van, konkrétan 8000 kreditbe kerül a prémium HESH lőszer darabja a tankba. De vannak más rossz hírek is: ágyúja a játék egyik legpontatlanabbja, újratöltése napokban mérhető és mindössze 12 lőszert tudunk magunkkal vinni.

Persze, vannak jobb X-es TD-k a játékban, de a betöltött és tüzelésre kész FV 183 elé SENKI nem fog kimenni elsőként egy saroknál. Ez egyetlen tank a játékban ami megérdemli hogy "Halálcsillag"-nak hívják.

#6 - T57 Heavy

Egyik X-esről a másikra ugorva, köszöntsétek az első X-es nehéz tankot a listán. A tank az amerikai közepes ág tetején van, ami ág tele van autoloader ágyús tankokkal, és nem kivétel ez alól a T57 sem. 4 lőszeres tárját 6 másodperc alatt képes kiüríteni majd 24 másodperc alatt újra is tölteni. A több mint 3200-as DPM érték akkoriban kiemelkedőnek számított. Ez a tank egy igazi támadó erőmű, ezért is utálják sokan. OP-nak nevezik és metán kívülinek. Aztán ott vannak a másik oldal is, akiknek meg van a tank és használják is. Ők valóban egyensúlyoztatni akarták a tankot, de azzal, érveltek hogy rámutattak rossz sebességére, lassú célzására és nyomorúságos győzelmi arányára.

De ilyen az autoloaderek természete. Elképesztő tűzerő potenciállal rendelkeznek, de csak ha tudja az ember mit csinál. A tank végül a 0.9.3-ban kapott némi nerfet.

#5 - Tiger

A listán szereplő tankok többsége vagy OP vagy annak tekinthető, vagy csak rontja a játékélményt. De a lista 5. helyezettje más. Egy tank, amitől rettegtek a II. Világháború harcmezőin, a hírhedt Tigris. És a legjobb hogy a WOT-ban is vezethetünk egyet, képzeld csak el az izgalmat. Így nem meglepő, hogy sok új játékos elsőként a Tiger német nehéz tank ágát kezdi el kihúzni, hogy mielőbb rátehesse kezét erre a legendára. Beszállnak a tankba, kihajtanak a garázsból, közben teljes biztonságban érzik magukat... aztán darabokra lövik őket. "Mi a franc folyik itt?!" - teszik fel a kérdést, aztán szép lassan rájönnek, hogy a WOT elég lazára fogja a gyeplőt, ha történelmi hűségről van szó. Az 1940 előtti tankokat a II. VH utáni tankokkal állítja szembe, olyan prototípusokkal mint a T29 (ami soha nem látott harcot) vagy az O-Ni, ami soha nem is létezett.

A tapasztalt játékosok nagyon is jól ismerik ezt az érzést és egyszerűen már csak megvonják a vállukat ilyenkor. És igazuk is van, hisz a WOT végülis csak egy árkád lövölde, II. VH előtti és utáni tankokkal.

#4 - T-50-2

A T-50-2 egy V-ös könnyű tank volt 72 km/h-s végsebességgel, amit könnyedén el is ért, hisz úgy gyorsult mint egyetlen másik tank sem a játékban. Közelebb állt egy versenyautóhoz, mint a WOT-hoz. A fizika bevezetése előtt a T-50-2 pilóták teljes sebességgel száguldozhattak a csatatereken, tereptől függetlenül. De a 0.8.0 megváltoztatta ezt. Elkezdtek minden irányba csúszni és farolni, és ez vicces volt. De itt a probléma. Egyáltalán nem történelmi. Órákat töltöttünk azzal, hogy megtudjunk valamit a T-50-2-ről, de azon kívül hogy látszólag Object 211-nek hívták, nem találtunk semmit. Ha valóban létezett, akkor sem volt 550 LE-s motorja. A 0.8.7-es verzióban az MT-25 váltotta fel, ami igazán már senkit nem érdekelt. Majd 2019-en a Wargaming Jól megérdemelt jutalomként visszaadta a tankot a közönségnek.

#3 - AMX 50 Foch (155)

Az OP magas tierű TD-k körüli sírás valószínűleg 10 évvel ezelőtt kezdődött a 0.7.5-ös verzióval, mikor bekerült a játékba az AMX 50 Foch (155). Ez a X-es TD volt az első a maga nemében, ami autoloader ágyúval rendelkezett, ami 10 sec alatt 3 lövést volt képes leadni, így a több mint 2500-as DPM-mel szinte bármilyen tankot képes volt egy tárból kiszedni. De ez még nem minden. A tanknak nagyon erős elülső páncélzata is volt és az 1200 LE-s motorjának köszönhetően valóban gyorsnak volt nevezhető. Ja, és lopakodni is tudott. Mondani sem kell, hogy a játékosok felsikoltottak és nerfet követeltek. Hosszú ideig sírtak és végül 2014-ben a 0.8.11-es verzióval a Foch páncél, sebesség és alfa sebzés (-100) gyengítést is kapott.

#2 - KV-1S

Biztos sokan vártátok már ezt a tankot is a listára. Ez a VI-os erőmű a jó páncélzatot és mobilitást kombinálta egy pusztító 122 mm-es ágyúval. Egy is elég erős volt belőle, de ha hármas szakaszban mentek csatába, megállíthatatlanok voltak. Ez a tank évekig OP volt. A közösség nerf iránti igényét sokáig fejtegette, de a WG hajthatatlan maradt. Így teltek az évek és a KV-1S-ek tovább trollkodhattak Tier VI-ban. Végül valószínűleg mert már belefáradtak a sok sírásba, a KV-1S-t is utolérte a nerf szele és két tankká vált szét. Ez 2013-ban volt.

Több mint egy évbe telt mire ez ténylegesen is megtörtént, de 2014 őszén végül a KV-1S is megváltozott. Lejjebb került egy szinttel és helyét a KV-85 vette át. A KV-1S most Tier V-ös tank. Sebességét és mobilitását megtarthatta, ahogy 122 mm-es Howitzer ágyúját is 450-es alfával, amivel szinte bármilyen könnyen páncélozott tankot képes egy lövéssel a garázsba küldeni. Tehát lényegében a WG lerázta a játékosokat azáltal hogy látszólag beleegyezett a nerfbe, hogy aztán Tier V-ben készítsen egy új szörnyeteget, ahol talán még OP-abb a tank mint VI-os korában volt.

#1 - Waffenträger auf E 100

Gondolom senki nem várt mást a lista tetejére. Egyszerűen a Waffenträger auf E 100-nak kell állnia a dobogó tetején. És könnyű belátni ennek okait is. Soha egyetlen tank sem nézett úgy ki, mint ez, és valószínűleg nem is fog. Mégis mit gondolt a Wargaming mikor a 2. német TD ág tetejére egy teljesen nevetséget sci-fi tankot rakott? A problémák listája ezzel a kialakítással olyan hosszú, hogy külön cikket is érdemelne.

A WT-E100 a szélsőségek tankja volt. Kezdetnek, ennek a tanknak volt a legrosszabb álcája a játékban. Bárki, bárhonnan felderítette. És hatalmas célpont volt, gigantikus toronnyal, amin semmi páncél nem volt, konkrétan a Tier I-es tankok is átütötték és az SPG-k "Kedvenc célpontok" kézikönyvében is kiemelt helyet foglalt el. Újratöltése egy percig tartott, és miután kitárazott, egészen hátra kellett visszavonulnia. Másrészt viszont a játékban lévő tankok közül ennek volt a legbrutálisabb visszatartó ereje. Kevesebb mint 10 sec alatt ki tudott végezni bármilyen tankot a 12,8 cm-es extrém pontos és gyorsan szűkülő ágyújával. A tank játékra gyakorolt hatása meglehetősen súlyos volt, és nem a jó értelemben. Kempelő játékstílust igényelt, senki sem kockáztatta meg hogy összefusson vele egyedül, ahogy a WT sem vállalhatott kockázatot. És volt még egy probléma vele. Sok tank ami ehhez a tankhoz vezet, hasonló karakterisztikával rendelkezett: remek ágyú, jó álca, nem létező páncélzat. De mivel a WT-nek nincs álcája, az előtte tanultak mind mehettek a kukába. Rossz tervezés, talán az egyik legnagyobb baklövés amit a WG valaha elkövetett a játék designban.

A 0.9.15-ben a WG eltávolította a WT-E100-at a játékból és kicserélte a Grille 15-re.


Forrás: https://thearmoredpatrol.com/

Utoljára frissítve: 2022. március 22. 10:32

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Puma_81
  • Tankos
  · 1 éve
  Én a kis tankok közül ide tenném a Matildát.Brutál jó páncél, 2s alatti töltés, mindent is átütő alap lőszer...imádtam. Vagy a kis leopárd, ami mindent felgyújtott a kis vacak gépuskaszerű lövegével...akkoriban nem használt a többség prém lőszert, mert csak aranyért lehetett tölteni..jó idők voltak
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov
  • Tankos
  · 1 éve
  5-ös ELC kimaradt. Nem elég, hogy szanaszét tudta spotolni a régi nyiltabb pályákon az ellent, de gold ammoval 8-as heavyt is lehetett vele ölni szemből.
  És a pz1c-t is hiányolom. És a régi 5-ös souma td-t is.

  Mostanra minden tankot lezúztak, amivel lehetett érdemben harcolni a 2-3-al nagyobbak ellen. És lett helyettük tier 12-be való chieftain, meg 4láncos objekt, mert olyan kurva fontos volt kilőhetetlen retkekkel telepakolni a játékot. Nehogy már ugy érezze az ember, hogy tier 10-ben végre nem kell 2-vel nagyobbak ellen játszani.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNterRichie
  • Tankos
  · 1 éve
  Köszönet a cikkért, jó volt kicsit felidégzetni egy-egy emlékezetes, pro és kontra élményt ezekkel a tankokkal kapcsolatban olvasás közben Bár minden, ami le van írva igaz (volt), valahogy mégis nagyságrendekkel játszhatóbbnak érzem az akkori WOT-ot a mostanival szemben. Régen minden jobb volt effektus...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ce1018
  • Tankos
  · 1 éve
  Azért a Hetzer is jó volt a nagy ágyúval, amíg volt átütése a prém lőszernek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis
  • Tankos
  · 1 éve
  Még néhány tank ami a teljesség igénye nélkül eszembe jut:
  Régen a KV-2 egy az egyben tier5-ben volt sima KV néven. Ugyanazzal a páncélzattal, ugyanazzal a löveggel. Emlékszem anno még botként himmelsdorfon lőttem vele az első top gunomat, miközben még totál semmit sem értettem a játékmechanikából.
  Pz4: Volt még régen rá egy iszonyú erős löveg. Azt hiszem talán a Scmalturm lövege, csak egy szinttel lejjebb.
  Su85: Szintén volt rá még a kezdetek kezdetén valami tier7es löveg.
  Su26: Teljesen beteg töltésideje volt, perma-tracken tartotta a tankokat
  Régen számomra még az IS-4 is érdekes volt amúgy, amikor tier9ben volt a játék gold ammo mentes időszakában, megfejelve azzal a fasza +-4-es MM-el.
  Amúgy kövezzetek meg, de sosem értettem ezt a nagy WT-E100 sírást. Már a régi metában sem volt szeritnem annyira eszméletlenül erős mint ahogy beszéltek róla. 420-ról spotolták fixen, és ha nem teljesen szefós volt az ellenfél akkor azonnal töltötte át a HE-t, és penelgette be a tornyodat, mellé fixen vitt 2 modult is. Ahhoz, hogy valakit konrkétan full hp-ról kitárazzon nagyon User errornak kellett történnie. Az sem volt valami mókás amikor eg ypercig álltál letolt gatyával. Mai metában meg egyenesen életképtelen lenne szeritem. Mókás lenne 1 percig tölteni a 3 perces turbo meccsben miközben 14:45kor spotol egy EBR xdÉn a Grille-t komplexebb tanknak éreztem a nerfek előtt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  atis123Juve
  • Tankos
  · 1 éve
  A T57-nél kimaradt a legfontosabb tulajdonsága, hogy a menet közbeni szórása brutál jó volt, és menetból tárazta ki az embereket. Ez volt a legfőbb probléma, rendesen szét is b*szt*k.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sol_
  • Tankos
  · 1 éve
  Amik még felfértek volna a listára (egy régi motoros szemszögéből):
  - (KV-2)troll ágyús KV1 tier 5-ben, még a KV-2 előtti időkből
  - O-I és különösen az O-I-Exp. a japán heavy ág bevezetésekor
  plusz az OP Hellcat idején a T-67 is OP volt (igaz h nem annyira mint a hellcat, de az is stathúzó tank volt) és a chaffee-nek is volt egy OP-s időszaka még a max tier8-s light-ok idején (igaz h közel sem volt annyira OP, mint a T-50-2)

  Egyébként jó a lista (egyedül a T57 heavy-t furcsállom, főleg ilyen előkelő helyre sorolva).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BaliSan
   • Tankos
   · 1 éve
   Ne feledkezzünk meg a Pz 4-ről sem, mikor még a fejleszthető 5-ös tankon megvolt a 7,5 cm Kw.K. 44/1 L/70 ágyúja ( ami most a prémium 6-os Pz 4-é).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bando72
   • Tankos
   · 1 éve
   A KV2 troll ágyús KV-1 az nem a 152-es derppel volt hanem a T-150 107 mm-es fegyójával emlékeim szerint, de mocskos OP volt az is!
   T-67-el maximálisan egyetértek az igazi statpadder tank volt anno
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg
  • Tankos
  · 1 éve
  A HellCat-ra ráférne némi "Buff", ha a lőszerkészlet emelését annak tekintjük. A testvérének (Jackson) a 90mm-es löveggel 40 a lőszerkészlete, a HellCat-nak 26. Ugyanaz a löveg....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nem_vagyok
   • Tankos
   · 1 éve
   A lőszerkészletnek nincs köze a löveghez, inkább a tárhelyhez.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ticsungg
    • Tankos
    · 1 éve
    Azért írtam idézőjelbe a Buff-ot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vintage
  • Tankos
  · 1 éve
  "A KV-1S most Tier V-ös tank."Mióta?...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ticsungg
   • Tankos
   · 1 éve
   Addig volt TIER 5-ös tank a KV-1S, amíg meg nem jelent a gyűjtői tankok (Kukázott tankok) ága. A KV-85 került a kukába, addig a KV-85 volt a KV-1S helyén a TIER 6-ban.

   A Régi KV-1S-t pedig a WG kiadta KV-122 néven egy TIERrel feljebb. Prémium tankként természetesen. Jól mutat az IS, IS-2, IS-2 Shielded IS-2 Berlin mellett, de gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz mind
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 1 éve
   a cikk valószínűleg nem teljesen friss, össze lett ollózva, mert a KV1-S elég sokáig volt 5-ös, akkor lett 6-os, amikor a gyűjtői tankok megjelentek.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BukfencTomi
    • Tankos
    · 1 éve
    a KV-1S 6-os tank volt, amikor megjelent a Kv-85 akkor a KV-1S lement tier 5-be. amikor a KV-85 kikerült az ágból gyűjtői tanknak, a KV-1S visszakerült ugyan tier 6-ba, de csak árnyéka annak ami régen volt....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 1 éve
     akkor én még nem toltam, amikor 6-os volt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Judged
  • Tankos
  · 1 éve
  Tetten èrhető a fejlődès a VöGö rèszèről, az egyedi jellemzővel rendelkező op tankokat felváltották az egykaptafára kèszülő copy-paste fake ágak ès a sz..tòs mm, meg a turbò csaták kora, ahol ülhetsz te fullos chiftenben is, 3 perc alatt úgy lövegcsőre húznak, hogy mèg a 3-15 vègredmènyt is alig van időd leolvasni.
  Ez aztán a balanced fejlődès kèremszèpen!
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.