Jelenleg

36
látogatónk van

2022. január 28. 14:34

WZ-114 maraton (01.28-02.07)

Írta:
(59 szavazat)
59 hozzászólás

Pénteken új tank maraton indul, melyben a tömérdek értékes jutalom mellett a kínai WZ-114 Tier IX-es prémium nehéz tankot is megszerezhetjük magunknak (kredit és XP szorzót, valamint minden egyéb prémium tank bónuszt hordoz a tank).

A tank a boltból is megvásárolható lesz egy aranyos kis csomag részeként, aminek alap árát csökkenthetitek majd a lenti küldetések teljesítésével.

Szabályok

A maraton időtartama: 2022.01.28. 9:00 - 2022.02.07. 10:00

I. fejezet

A maraton I. fejezete 10 napig tart és 10 egymást követő szakaszból/küldetésből áll, melyek mindegyike két módon teljesíthető:

 • Elkötelezettséggel: Ezek főleg a megszerzett alap XP köré épülnek majd és Tier VI-X tankokkal teljesíthetünk őket. Kizárólag azon csaták számítanak, melyekben a top 10 alap XP szerző közt végzünk (mindegy ki nyer vagy veszít).
 • Kiválósággal: Ezeket a némileg komplexebb kihívások, melyeket csak Tier IX-X tankokkal teljesítünk.

Ha úgy érzed, hogy nem teljesítheted az összes küldetést, akkor is megéri belevágni, ugyanis minden egyes szakasz teljesítésével -10%-os árkedvezményt kapsz majd a jutalom tank árából a boltban (tehát ha a 6. szakaszig jutsz el, akkor eredeti árának 40%-ért veheted majd meg a tankot). Fontos: Ha kiváltod a csomagot, a kifullozza az összes küldetésedet, amiket utána már nem teljesíthetsz.

Mindegy melyik módon teljesítünk egy küldetést, a játék automatikusan továbblép a következőre, ha ez megtörténik. Az egyes szakaszok teljesítéséért is jutalmakat kapunk.

Maraton küldetések

II. fejezet

Miután teljesítettük az I. fejezet küldetéseit (vagy megvettük a csomagot hozzá), újabb 10 napi küldetés vár ránk, amiket kizárólag a jutalom tankkal tudunk teljesíteni a következő jutalmakért: személyes tartalékok, prémium napok és legénységi könyvek. A küldetések indulásuktól számítva 24 óráig érvényesek.

Utoljára frissítve: 2022. február 8. 06:57

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankimádat
  • Tankos
  · 9 hónapja
  Én abszolút nem vagyok jó játékos , de még nekem is sikerült ingyen kihúznom. Az ingyenes dolgok meg részemről mindíg jó dolgok. El lehet vele szaladgálni időnként még jó sebzési eredményeket is elérni. 2k feletti sebzésekkel lehet zárni...Nekem az teljesen kielégítő. Sajnos lassú a célkereszt szűkülése és az újra töltése is tragikus.
  Sajnos kreditzabáló tank. Csak és kizárólag TOP tierben hozz némi kredit hozamot. Legalábbis nekem. Plusz egy prémium tank a garázsban amibe időnként jól esik beűlni. Ennyi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   FleiszG
   • Tankos
   · 9 hónapja
   Szia!
   Hány csatát mentél?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tas_Lee · 9 hónapja
    Örömködő topikban meg lehet tekinteni Ferrari-fan kolléga már szolgáltatta az infót. Megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankimádat
    • Tankos
    · 9 hónapja
    Szia. Bocs de nem számoltam. Napi 7-8 órát , így tudom megfogalmazni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kissla74
   • Tankos
   · 9 hónapja
   Elismerésem! Mondjuk nem kell ahhoz op játékosnak lenni hogy végigvidd. Inkább időmilliomos fanatikusnak ... Most karanténban vagyok, tehát minden esélyem meg lett volna hogy kihúzzam. De napi átlag 25 csata után kiégtem. Egyszerűen nem motivált. Ennyi.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankimádat
    • Tankos
    · 9 hónapja
    Mivel táppénzen voltam itthon, volt időm rá.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tas_Lee · 9 hónapja
  Ha már karantén, gondoltam kihúzom ezt a rakás szart, bár inkább a vele járó jutalmak érdekeltek f2p játékosként. Megosztok pár adatot és gondolatot ezzel kapcsolatban. 338 csatámba fájt ez az epic gépezet. A Buraszk/Progetto pároson kívül csak a friss amerikai nehéztankokkal játszottam. A 338 csatából levonva a 28 db, M-II-Y tankkal játszott csatámat kapunk ugye 310 csatát egy hét alatt 8-as gépekkel. Nézzük a MM-et: (igen, kigyűjtöttem excelbe, mert kocka vagyok és volt rá időm) 196 csata bottom tierként, ebből 102 (!!!) 10-es tankok ellen. 98 csata full 8-asban, valami csoda folytán voltam top tier is 16 csatában. 6-os tankokat 9-szer láttam, először 61 csata után. Ez kb. a közröhej kategória, valahol 2017-18 táján volt ilyen okádék a MM. Különösen vicces ez azok után, hogy 2020/21-ben minden második fejlesztői hírrepesz arról szólt, hogy a MM tweakelése az kiemelt feladat főleg a 8-as tier, azt Dimitrij majd balanszolja. Közben a mapok nagy része ugyanott bugos ahol 1.0-ban is volt - ennek kb. 4 éve ugye, pedig tudjuk, hogy mapokat is folyamatosan javítják (érts: cseszik szét). A fentiekhez még hozzájön az a mérhetetlen mennyiségű retard szar, aki ezt a játékot játsza mert ugye 1000 csata után manapság már mehetünk a Maussal repeszt spammelni. (Bár ehhez a tapasztalathoz nem kell maratonozni, elég itt körülnézni a fórumon). Városi heavy dühöngőbe tó mellett crossolgató O-ho lakevillen 30 k csatával, 1v1-ben betöltött, támadási kényszer alatt lévő FV tádét rássolgató Leopard, Strv s1 kempek 14:50-től 3:20-ig olyan bokrokban, amikből csak akkor látsz rá valakire ha már a csata végi push-t kapod. Duplabokor ismerete, mint ha nem is létezne. Gyenge pontokat ismerni/lőni? Lőszerek alapjait megtanulni? Ááááhh dehogy nyomd meg a 2-est aztán dáváááj dimitri valami majd beakad, ha nem akkor meg bot team/noob all/retards/uninstall - persze először is fürdés a legközelebbi tóban, a toxic chat megvár. Aki nem volt olyan időmilliomos, mint én egy fillért se fizessen ezért a hulladék tankért, sőt a fenti adatok és egyebek miatt azt javaslom, hogy egy kurva fillért se költsetek a játékra, mivel itt érdemi fejlesztés a balansz irányába 4-5 éve nincsen ás láthatóan nem is lesz. Végezetül az első napot leszámítva így sikerült zárni:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Death_leaper
   • Tankos
   · 9 hónapja
   Nagy Gratula ügyes vagy! Teljesen igazad van borosal és astonal tolom és katasztrofa mennyiszer vagyok bottom tier nagyon xar a leosztás épp azért mert nyolcasokkal játszanak e legtöbben ezért hihetetlen miért nem tud full nyolcas közeget adni. Az mm meg csodálatos tegnap szintén tízesekhez rak egyik oldalt két tizes ebola (279), mi meg egy E100, és egy fv215b-nek örülettünk...ki is léptem azonnal 15:1 lett....ja azt elfelejtettem még a pálya jobb oldalán is voltak ahol gyorsabban fellehet érni a malomhoz...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Janimperator
   • Tankos
   · 9 hónapja
   Szép eredmény! gratulálok!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 9 hónapja
   Az miért olyan meglepő, hogy 8-as tankkal inkább vagy bottom tier, mint top tier, amikor kb minden értelmes játékos 8-9-10-es tierbe játszik, szóval logikus, hogy kevés a 6-7-es tank és nem fogsz sokszor bekerülni ellenük.. Ha nincs kis tierű tank akkor nem is tud ellenük bedobni az mm.. Vagy jobb lenne botokat farmolni?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tas_Lee · 9 hónapja
    Egyáltalán nem volt meglepő. Az volt a meglepő (nem), hogy az MM ismét alulteljesít az ígértekhez képest és ahhoz képest, hogy állítólag ebbe micsoda munkaórákat ölnek. Házi feladat: https://www.wotinfo.hu/index.php/item/8909-fejlesztoi-hirrepeszek-307-mm-statisztikak-es-in-game-kommunikacio . " Vagy jobb lenne botokat farmolni?" Leírtam, hogy így is botokat farmoltam - még pár példával is szolgáltam. Egy buraszknak egyébként sem jelent problémát a t9-10 kifejezetten örültem a bottomnak, több a HP=több az XP=hamarabb tank.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar018
     • Tankos
     · 9 hónapja
     "Az volt a meglepő (nem), hogy az MM ismét alulteljesít az ígértekhez képest és ahhoz képest, hogy állítólag ebbe micsoda munkaórákat ölnek." Megint megkérdezem: ha nincs annyi kis tierű játékos, hogy neked a 8-as tankod ellen bedobálja őket, akkor hogy dobjon be mégis top tierű meccsekbe botok nélkül?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Tas_Lee · 9 hónapja
      Én meg még egyszer elmondom, hogy semmi gondom azzal, hogy nem hatos/hetes tankok ellen játszom,nem is hiányolom őket és nem is a lehetetlent/csodát várom, hanem játékfejlesztést. Egyébként igen, a megoldást leírtad. Ha annyira kevés már a hatos tierben a játékos, akkor nyugodtan fel lehet tölteni botokkal (nem bagókkal meg vivaldikkal, igazi botokkal), ahogy 1-5 tierig. Vissza lehet állítani a tankrewardsot is, ahol dobták a 6-7 tieres tankokat. Lehet eventeket rendezni, ahol 6-7 tiert játszva kapsz jutalmat. Amennyiben a korábbi százalékok (cikk) csökkentek, akkor hozzá kéne nyúlni a játékhoz nem csak pofázni róla meg éveket várni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Janimperator
       • Tankos
       · 9 hónapja
       Nekem is az jutott eszembe, hogy lehetne valami event amit tier 4 - 5 - 6 -ban tartana játékosokat, csak az a gond, hogy uzletileg jobb a WG-nek ha minnel gyorsabban feltereli a játékosokat tier 8-9-10be
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Tas_Lee · 9 hónapja
        Régebben erre tökéletesek voltak a történelmi csaták évfordulói. Kurszk, D-nap, Wacht am Rhein stb. csak akarat és kreativítás kérdése lenne ezeket rendszeresen spammelni és a történelmi tankokra korlátozni (ezek ugye mind 3-7 tier).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KLC_KTE
  • Tankos
  · 9 hónapja
  Sok maratontankot kihúztam már ingyen (régi accon Cérna AX, TS-5, Bourrasque, Renegade, új accon 122 TM, Amx30 proto), volt amit nehezen, volt amit könnyen. De ennél láttam, hogy nincs értelme belefektetni a munkát. Inkább megvettem a szovjet gyűjtői artyt, hogy parancsokat gyűjtsek a 260-hoz meg a 279e-hez. Ennek több értelme volt, mint rápörögni a maratonra. Egyébként annak ellenére, hogy most van ennek a tanknak a "szezonja", már most borzasztó ritka és az a pár lézengő játékos sem tud vele tényező lenni. Ez most így sikerült.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kissla74
  • Tankos
  · 9 hónapja
  A nem túl jó stat egy dolog. Érdekelne mik a gyakorlati tapasztalatok vele? Nekem úgy tűnik csak 60%-os kedvezményt sikerül összehoznom. Többre nincs időm. Megéri megvenni ezzel a kedvezménnyel? És még 1 kérdés: anno az STRV K maratonnál szó volt arról hogy az a tank kötvények farmolására is alkalmas. Ez szintén? És ha igen, akkor ez mennyi kötvényt jelent csatánként? 5-10? Előre is köszi a válaszokat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BornToPay
   • Tankos
   · 9 hónapja
   Én 80%-al még megvettem szerdán.Megbántam, mert ennyit sem ér. Tank ászt 7. csatában rápakoltam vele hála egy világtalan Vz55-nek és még azt a kört se lehetett élvezni. Volt vele olyan köröm, hogy szinte semmit sem hibáztam el,mégis 574 dmg-vel zártam,mert a 8 lövésemből 7-et ellőtt az ágyú másik térképre. A szűkülési idő iszonyatosan gáz, a célkereszt pedig KV2-t megszégyenítő mértékben ugrik szét az apró elmozdulásokra is, ez pedig nem túlzás. Csak az ágyú miatt a 3. helyre tenném az eddigi 9-es prémiumok között. AZ STRV az 1., a második helyet pedig úgy sem érdemli meg hogy nincs több 9-es prémium. Remélem ezzel mindent elmondtam
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 9 hónapja
    " a célkereszt pedig KV2-t megszégyenítő mértékben ugrik szét az apró elmozdulásokra is, ez pedig nem túlzás"
    Hát igen, a tanks.gg-n ezt már lehetett látni, mert mindhárom soft statja 0.33, ami eget verően gyenge.
    "AZ STRV az 1., a második helyet pedig úgy sem érdemli meg hogy nincs több 9-es prémium."
    Na ez nagyon jó megfogalmazás!

    3 streamer videóját néztem meg kíváncsiságból és egyedül Tankelit mondott rá pozitívat, de azután ő is feltett később egy másik videót, amiben már módosította az értékelését rosszra.
    A nyers adatokból is látszott, hogy ez egy tier 8-ban is elmegy/rossz tank lenne (nincs dpm, rossz célzási idő, szörnyű szoft statok, gyenge mobilitás, beüthető páncél). Neki se kezdtem a maratonnak, annyira nem láttam értelmét, mert az egy dolog, hogy rossz tank, de ráadásul nem is érdekes vagy fun (ellentétben egy Tog II-vel például).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kissla74
     • Tankos
     · 9 hónapja
     Oké, akkor ez felejtős. Egy fillért sem adok ki érte... Mondjuk ha tényleg ennyire sz*r, akkor szerintem várható egy buff is hozzá a későbbiekben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mikroby
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Talán ez az első tank, aminél úgy döntök, hogy nem akarom megcsinálni a maratont.
  Igen, oké 9-es prémiumtank, viszont nem látom benne a vonzást.
  Gyakorlatilag mindenben rosszabb mint tiertársai - esetleg átütésben nem, és nyilván nem lesz prémium kreditszorzója.
  Itt random 9-es tankokkal hasonlítom össze:
  https://tanks.gg/compare/wz-114?t=ae-phase-i____M.-1.-1%7Em-vi-y%7Em103%7Etnh-t-vz-51
  Nem okvetlen a hasonlóság okán, csak ami eszembe jutott beledobáltam.
  Az első nap megcsináltam az első 4 szintet pár órás játékkal, de egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy leüljek a játék elé, amikor nincs kedvem hozzá.
  Van aki lát valami fantáziát ebben a tankban? Van aki meg fogja csinálni fullra?
  Ha igen, miért igen, ha nem miért nem?
  Érdekelnek a vélemények.
  Előre is köszi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tank_szemelyzete
   • Tankos
   · 9 hónapja
   6-os szintet mindenképp meg akartam csinálni az ígéretesen kinéző álcaszett miatt. 2-es szinten csaltam a Halálcsillaggal (első csatára meglett a szint), a többit XP-ből kifarmoltam. Jelenleg 7-es szint első negyedénél-harmadánál vagyok. A maradék pár nap alatt szerintem behúzom a 7-es szintet (T8 tankokkal farmolom a kreditet a köv. heti CW eseményre). De ha nem lesz meg a 7-es szint, az sem gond.
   Maga a tank teljesen hidegen hagy. Fejlesztési fában és prémium tankok között is kismillió jobb, illetve élvezetesebb tankot találni. (Ha szereted a szintedhez képest brutális alfát, akkor HEAT-es troll O-I, HEAT-es troll KV-2, SU-100Y, ISU-152, Caliban és 50TP is jobb opciónak tűnnek ennél a kínai jószágnál.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Talicska
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Hat sok sikert a maratonhoz en 6.szinten abbahagytam!Nem tudom masnal is igy van e,de elegem van a csodacsapat ellenfelbol akik 3-4 perc alatt lealazza a csapatot max 5-15 eredmennyel zsinorban 27 x.Tegnap is, azelott is ugyanigy..azt azert nem hiszem el hogy veletlenul sem kerulhetek en is ilyen csapatba.Mar arra gondolok hogy a WG belerakdossa a bot tankokat a jatekba....tul jo allandoan az ellenfel.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Puma_81
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Nekem speciel jól adta. 39csata, 23 győzelem. 830as átlag xp. 6-8tierben. A vesztes csaták is lehetnek jók...én azt nem szeretem, amikor a csapatom nyer 15-2re
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   FleiszG
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Szia!
   6. szint, nem rossz. Akkor jól megtoltad az elmúlt 3 napban
   Most végeztem a 3 szinttel és már 1000 XP meg van a köviből
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Eddye68
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Semmi különleges csak a szokásos hétvégi MM Ha feltoltad a 6. szintig még elég jól is bírtad.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rttrenato
  • Tankos
  · 10 hónapja
  NeM LeHeT a MaRaToN aLaTt Jó NaPoT ZáRnI Vagy rohadtúl mázlis voltam, vagy nem tudom, de ma ritka erős napot zártam, erre büszke vagyok, de még mindig sokat kell tanulnom, és gyakorolnom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Szergej azt mondta Minszkben, hogy mi lenne, ha retek tankokkal spammolnánk tele a karácsonyi ládákat & a 9-es tiert? A játékosok erre hatalmas megerősítő választ adtak. Már most minden csatában van egy 114 pedig még a maraton legeleje van. Simán faraghattak volna az árából, de nem. Nekik azonnal kellett! Megnézték a pent és az alfát és megkeményedett nekik. Ennyi elég is volt és apuci számláját lemerítették.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 10 hónapja
   Strv-ből is elég sokat lehetett látni a marathonja alatt/után, mostmeg szerintem én vagyok az egyetlen ember aki játszik vele
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Red_Dragon_HUN
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Baromi csicsás. Ezzel a karácsonyi girlanddal a csővén akkor sem kéne, ha csoda tank lenne és ingyen adnák. Én ezeket a karácsonyi álcákat sem tudom elviselni a tankjaimon. Még ha le lehetne szedni a vicsorgó csőszájféket...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 10 hónapja
   Pont az általad felvetett problémára fel is készült a WG, mert a girland ki-be kapcsolható rajta.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUNterRichie
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Különleges problémára profi megoldás.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  b30wu1f
  • Tankos
  · 10 hónapja
  Rejtőzködő tigris, mi? Egy kurva nagy heavy 5.76 álcaértékkel. Rejtőzködő. Micsoda névválasztás a maratonnak (meg a tanknak).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Mikroby
   • Tankos
   · 10 hónapja
   A WG mindig is "nagy" volt ezekben a névadásokban.
   Emlékszem amikor egy szutyok useless tankot promóztak, hogy "csapj oda keményen" meg ilyesmik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Nortonor
   • Kiképző
   • Tank elemző
   · 10 hónapja
   https://www.youtube.com/watch?v=yt_ZhbVhLMY
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 10 hónapja
   Nekem egy régebbi film jut eszembe, aminek az volt a címe, hogy: "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Talán innen vették csak megfordították a jelzőt. Ha nem, akkor passz...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    b30wu1f
    • Tankos
    · 10 hónapja
    Ang Lee klasszikusa nekem is eszembe jutott, de ugye, ott a tigris guggol, ezért végül elvetettem, mint lehetséges inspirációt.
    Továbbra is talány maradna a névválasztás, ha nem láttam volna Nortonor linkjét. Úgy már minden világos.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 10 hónapja
     Pedig éppen azért nem kéne elvetni, mert az eredetit nem lehet egy az egyben lemásolni. Szerintem. Lásd például Louise Hamilton nevű Battle pass-os legénységi tagot, vajon azt sem Lewis Hamilton inspirálta?
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.