Jelenleg

8
látogatónk van

2016. november 4. 07:41

59-Patton - Elemzés

(61 szavazat)
33 hozzászólás

Barkóba

A tank 2015. szeptemberében érkezett meg az EU szerverre, akkor eléggé inkorrekt állapotban. Aztán a 9.15-ös patchben Vologya kezei között használhatóvá vált. 400 méteres látótávot, töltésidő javulást, pontosságot és tolatási sebességet kapott. Ha még most sem tudod, hogy kiről van szó, akkor ki itt belépsz hagyj fel minden találgatással, kapcsold ki a józan eszed és csak olvass... A színpad az 59-pattoné!

Paraméterek

Ágyú

Az 59-patton kapott egy 90 mm-es 190/250/45-ös átütésű 240/240/320-as sebzésű csúzlit. Lőszer ár a következő: 305/4000/230 kredit, és ebből a tank 54-et visz magával. Én 44/6/4 arányban töltöttem fel a lőszerkészletet, de néha jobb lenne a 42/8/4.

Az alaplőszer egész kellemes 914 m/s-os sebességgel közelít a célpont felé, de nem egy CDC, ahol a gold csak biztos tartaléknak van. Az a fránya 2-es gomb elő kell kerüljön a lőszerválasztásnál :/ Aranylőszernek HEAT-et kapunk, ami áldás és átok egyben. Áldás, mert nem veszít az átütéséből és mert 1219 m/s sebességgel repül, ami a gyors kumulatív skullók közé tartozik, hátrány pedig mert minden kerítésben és autóban elakad.

A löveget 100-as legénységgel 7,19 mp alatt tölti, amit töltésgyorsító + Bajtársak (már nem BiA) + szellőzéssel 6,19 mp-re lehet lerövidíteni, pótellátmánnyal pedig még tovább csökkenthető 5,94 másodpercre. Így a percenként kiosztható sebzés 2325,33 lesz (BiA+töltésgyorsító+szellőzés), kajával pedig 2425,9 a DPM-ünk. Hát ez nem sok, de nem is kevés. A 8-as közepes nem táras tankok mezőnyének első 5-6 tankja között van.

Ezt a sebzés mennyiséget egy alap 0,35 m/100m-es pontossággal juttatja célba, ami szellőzéssel és BIA-val 0,33-ra, míg kajával 0,32-re javítható. A célzási idő elég baráti, szellőzés+BiA-val 2,11 mp, kajával 2,02. Ez elég jó érték, amihez egy nagyon jó mozgás közbeni szórás érték társul: BiA+szellőzés+vertikális stabilizátorral 0,11/0,11/0,10 (mozgás/test forgatás/torony forgatás közben). Ez gondolom, sokaknak annyit mond, hogy szépen tudok másolni adatokat. Valóban így van, viszont tudom hogy mi rejlik mögötte. A tank 150 méteres lőtávon belül 100/68 lövést biztosan bevisz. Az elmúlt 30 egynéhány csatámban ezt az értéket adta ki, és valljuk be ez szép arány. Persze ez változik, egyenes arányban Vologya alkoholszintjével, és ha az kritikus szintre ér, akkor -25% a pontosságodból és beszűkülten sem fog tankot érni a lövedék. Mentségére szóljon ez minden tanknál így van.

Torony

Na ez ám az igazi móka és kacagás. Egy M48A1 Patton módosított tornya kapott helyet a tankon.

A különbség nagy, és pont ott ahol a legrosszabb. A kupola alias El Tumor. Nos El Tumor nem kicsi, de tényleg!! Képes vagy Sandriveren a dűnék között úgy mozogni, hogy te spottolsz, téged is spottolnak, de csak El Tumort látja az ellenfél. Ez legjobban hulldownban ütközne ki, ha nem lenne egy egészen ritka tank... ami miatt az ellenfél sokszor nem a kupolát lövi. De tényleg, inkább áttölt robbanó lőszerre vagy csak lövi a torony azon részét amit lát vagy bemegy vagy nem alapon csak, ezzel is csak lepattanó sebzésünk mértékét növelve.

Hála a méretes kupolának 400 méteres az alap látótáv, ami az első helyen van a tier 8 prémium medek között. Sajnos a legtöbb kupolát ért lövés viszi a parancsnokot is egyből. Így könnyen vakok lehetünk, hiába van Gyűrűk urát megszégyenítő "két tornyunk".

A torony amúgy 177/76/50 mm ami nem sok, de egész jól használható hulldownban. 

A kék és piros mezők lepattanók, mert az effektív érték 280-320 helyenként 450+ értékek között változik és erre még jön a beesési szög is, a sárga és nem színes részek viszont átüthetőek. Ezek értékei 170-190-210 között mozognak. Itt említést kell tenni az ágyúsüllyedésről. De miért itt? Egyszerű, ha a tank a képen szereplő helyzetben áll, csak 7 fokot süllyed az ágyú. Viszont ha 30 fokban elfordítjuk a testet, akkor már 9 fokot süllyedhet és így remek helyzetekből tudunk lőni.

A torony 46 fokos forgásra képes másodpercenként, ami kellemes, de ha testtel rásegítünk még jobb lesz.

Felépítmény, felfüggesztés, motor

A már jól ismert Type 59 alvázát kapta a tank, de szerintem a modulok elhelyezését átvariálták. 100/80/45 mm vastag, de az eleje jó döntése miatt a felső front 160, az alsó front 180 mm effektív értéket kap.

Sidescrape manőverre használható a tank, de legyünk észnél. Nem egy Jagdpanzer E 100 ellen kell próbálkozni. Kb a 90-100 mm kaliberű lövegeket biztosan pattintja, a 122 mm-esek közül a 7-es és 8-as tankon lévőket képes pattintani, de felette nagy lutri. De ha már nekünk kell így felvenni a lövést, ott erősen ajánlott inkább elhúzni a csíkot.

Az álca értékei 4,16/3,13/0,99%, hála El Tumornak. Nagy látótáv, de rossz álca? Hát nem mi leszünk a következő Fishing&Hunting műsor főszereplői... Bokrot talál az ember sokat, de olyat ami kitakarja a kupolát is, már igen csak nehézkes egy-egy pályán.

A lánctalpak egész jól bírják a strapát és 46 fok/mp sebességgel forgatják a tankot. A talajellenállási értékei kemény és közepes talajon (0,86/0,96) egész kellemesek, de puha talajon (1,92) mintha enyvvel kenték volna be a láncokat.

Erre rádob egy lapáttal a motor, ami nem egy erőmű. 520 lóerő próbálja a tankot 50/20 km/h sebességgel mozgatni előre/hátra. Kb. 14,5 póni jut egy tonnára... Nos hátra még csak-csak tartja az előírtat, de előre a 46 lenne a reális. Persze képes elérni az 50-et, de csak betonúton, ha puha talajra érkezik akkor szinte megbénul.

12%-os eséllyel kap lángra. Ez nem rossz, de nem igényli az automata tűzoltókészüléket (ami a gyulladás esélyét is csökkenti), de egy kis tűzoltó azért legyen benne.

1400 hp-ja van, ami nem sok, de nem is 1300, mint egy T-54 mod. 1-nél. A klasszikus mondás itt is él: Gazdálkodj okosan!

Modulok, legénységi tagok

Mivel nem találtam képet arról, hogyan is helyezkednek el a modulok, ezért tapasztalatok alapján szedtem össze.

Igen, külön fejezetet fordítok a modulokra, legénységre, mert bizony kihat a hiányuk a tankra.

  • Motor: Ha hátulról meglőnek, akkor elég könnyen sárgul. Pirosra még nem lőtték 300 csata alatt, de ha már sárga, akkor is iszonyatosan lomha lesz. A modul hp-ja 190.
  • Lőszerrekesz: Nem jellemző hogy meglövik, kicsit biztonságosabb helyen van mint a Type 59 esetében, de előfordul hogy pukkan a tank. A modul hp-ja 170.
  • Parancsnok: A kupola miatt gyakran fog elsőként meghalni a legények közül és ilyenkor se 6. érzék, se látótáv (se sokmás). Vak és még könnyen sebezhető is leszel.
  • Sofőr: Hajlamos egy első görgőt vagy egy frontot ért találat esetén odaveszni, és ha már gyógyítottál parancsnokot, akkor buktad az aránylag jó mobilitásodat.

Arty találat esetén nem jellemző, hogy több modul menjen tönkre egyszerre, de néha a legrosszabbkor üt be a krahk.

Ajánlott játékstílus

  • Tier 6-8-as ellenfelek: Itt a remek (440+ méteres) látótáv miatt lehet menni a frontvonallal, előbb fogsz spottolni mást, mint téged fognak, de meg kell gondolni hogy honnan lősz az ellenfélre, mert az álca értékek nem a legjobbak. Az alaplőszer elegendő lesz mindenre. Azért nem kell előre rohanni, de mindig próbálj a csatatér effektive közepén lenni, ahonnan mindenkit ki tudsz segíteni, de el is tudsz menekülni, ha szorul a helyzet.
  • Tier 7-9-es ellenfelek: Kicsit keményebb ellenfelekbe is belefuthatsz, épp ezért már kellhet a gold lőszer. Az eddig nagyon jó látótávod már kezdi erejét veszíteni a 8-as könnyű tankok miatt, de még mindig nagyon előkelő helyen áll. A 9-es nehéz tankok már kemény diók lesznek, ezért érdemes a medekkel együtt mozogni és csipkedni. Így elkerülhető a gold lőszerek túlzott használata.
  • Tier 8-10-es ellenfelek: Itt már sok a kemény vas. A nehezeket ne te próbáld lekapcsolni és a durva TD-ket is kerüld. Próbáld meg a medeket fedezni, esetleg a kemény tankok oldalát, (ha rálátsz) hátulját lőni. A látótáv már normál méretűre fog degradálódni és a 2-es gombot is le kell porolnod.

Most, hogy ezt mind elolvastad felteszed a kérdést, hogy a francba is kell ezzel akkor játszani??!! Hát nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Nincs definiálható játékstílusa. Amolyan mindenes, de mégse. Tud spotolni, de rossz az álcája. Jól mozog, de csak kemény talajon. Mozgás közben 150 méterig megbízhatóan pontos, de nem egy orosz med, amivel jobbgomb és balgomb. Egy szó mint száz: Helyzetfelismerés. Ez a tank erről szól.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Függőleges stabilizátor Mk 1
  • Távcső/ Fokozott szellőzés 2-es szint

Szerintem a látótáv fontosabb, mint a DPM. Biztosabb látni az ellent távolról és időben lelépni ha kell, mint utolsó pillanatban Rambo-ként mindenkit szétlőni.

Ajánlott fogyóeszközök

Szerintem mindenből elég a kicsi, de néha elkélne egy 2. javító is. Pótkajázni lehet, mert nem jellemző hogy égne, de ez prémium tank és így a kreditet kéne termelnie.

Ajánlott legénységi képzettségek

  1. Parancsnok: 6.érzék + BiA + Javítás
  2. Vezető: Simautazás/Megelőző karbantartás + BiA + Javítás
  3. Lövész: Pillanatkép + BiA + Javítás
  4. Töltő/Rádiós: Biztonságos elhelyezés + BiA + Helyzetfelismerés

Mivel egy kínai közepes tank legénysége kerül bele, ezért érdemes a megelőző karbantartást kifejleszteni, mert azok könnyen gyulladnak. Javítás azért kell, hogy megspórold a javítócsomagot későbbre, ezért 2. skillnek mehet és majd újra osztod.

Bevétel

NAGYON JÓL HOZZA A KREDITET!!!! Eszméletlen hozama van. Azért nem egyszerű vele 100.000 felett keresni, de lényegesen könnyebb, mint a legtöbb 8-as prémmel. A titka, hogy sokat kell lőni, de itt van egy előnyöd ;) A 440+-os látótáv miatt szinte minden körben fogsz spottolni. 2.000 sebzésre 55-60.000 között fizet, 3.000 sebzésre már 75k körül fogsz kapni; a személyes rekordom eddig 4.300 sebzésre + valamennyi spotra 142.000 kredit volt prémiummal, egy tier 10-es meccsben.

WN8

Egész jól lehet vele WN8-at farmolni, ahhoz képest hogy prémium tank. Ötvözzük a kellemeset a hasznossal. 

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó látótáv El Tumor miatt
  • Gyors HEAT lőszer
  • Ritka, ezért nem ismerik a gyengéit
  • Eszméletlen jól keres
  • Jó toronypáncél
  • 9 fokos ágyú süllyedés
  • WN8 könnyen jön vele
  • Menet közben pontos
  • Jó áron adják

Hátrányai

  • Gyengécske a motor, rossz talajellenállás
  • Hajlamos több modul sebződést összeszedni 1 lövéstől
  • El Tumor
  • HEAT a gold lőszer
  • Ritkán kapható

Kiknek ajánlott

Olyan játékosnak aki játszott már 2-3 8-as közepes tankkal és kitapasztalta már a gyengepontokat, így tudja hogy mit tud átütni. Ismeri kell a térképeken a jó hulldown helyeket és könnyen sikeres leszel.

Videó

Külön köszönet a videóért Bodzynak!


Az elemzést írta: Pici_Maci

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:08

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Siberiak
    • Tankos
    · 4 éve
    Most 30%-os kuponnal kicsi el több mint 6000ft volt. Ritka, jól keres ezért vettem meg. Tényleg ritka és tényleg jól keres csak még szoknunk kell egymást.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PiciMaci
    • Tankos
    · 5 éve
    Egy letűnt kor gyermeke
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dikkmánvas
    • Tankos
    · 5 éve
    Ezt a tankot legjobban a type 64hez hasolitanám.Nekimész egy gallynak,vagy felpattan egy kavics,és sebzödik is.Ha nemlönek,nemakadsz el semmibe akkor jól ad csata végén.ha eltalálnak,3 lehetöség van:vagy egyböl döglesz,vagy modulnk annyi,vagy elkezd égni.Ez a tank egy lánctalpon guruló bomba :troll2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Tankos
    · 6 éve
    Am jó a kritika meg minden én nekem nem is ezzel van a bajom hanem azzal ,hogy mit is keres ez a tank a játékban? Semmi történelmi hátterenincs, nem valós tankról beszélgetünk. Nem is létezett se tervben sem prototípusként se. De ha már egy ilyen tankot akartak berakni akkor miért nem az eredetit tették be? (a pattonnal sokat kísérleteztek, tesztelve a képességét, gondolok költséghatékony is lett volna ha nem kell tornyokat legyártani csak rászerelni egy már meglévő alvázra; így tették ezt a merkavával amire felszerelték a patton tornyát) Miért is nem létezhetett egy ilyen tank? Egyszerű, az alváz toronygyűrűjére egyszerűen nem fért volna rá a patton tornya.
    Akit érdekel a téma az utána tud ennek olvasni itt: http://www.tanks-encyclopedia.com/59_Patton_Fake_Tanks
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PiciMaci
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem nagyon is jól működik! Ha kicsit ügyesebben tudnék játszani vele, akkor felkerülne rá a 3-ik csillag a csőre, de az vár magára egy picit. Annyit tudok tanácsolni kedves zabos1, hogy próbálj meg vele egy picit visszafogottan játszani. Ne rohanj ki, várj egy-egy pozícionálás előtt. Használd ki a tank előnyeit, és akkor nem lesz olyan nehéz a tier 10 sem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zabos1
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez a tank valakinek működik?Rossz döntés volt.55 meccsből 54 tier 10 gyakorlatilag szart se ér.Csak gold de így nincs bevétel IX-X ben a sima lőszer simán pattog nem lő be semmit csak véletlenül.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PiciMaci
    • Tankos
    · 7 éve
    Hálás vagyok a sok hozzászólónak, hogy elmondtátok a véleményeteket! :thx2: Örülök, hogy sokaknak maradandó élményt adott az elemzés!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Cave
    • Tankos
    · 7 éve
    Nagyon jó elemzés, ismét.

    Ugyanakkor csatlakoznék az előttem szólóhoz: a múltkor egy fél órán át kerestem, hogy pontosan melyik cikkben is volt, amiben azok a "csodálatos" képek mutatták a fontos és gyenge pontokat. Végül meglett és jót mosolyogtam, hogy ezért emlékszem a Patton összes moduljának a helyére...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    TivadarToth
    • Tankos
    · 7 éve
    Jó az elemzés, az ábrák elérték céljukat: mindenkiben megmaradtak!

    Profi grafikusok is manipulálnak hasonló módszerrel - nem mintha PiciMaciról nem feltételezném, hogy esetleg profi lenne..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PiciMaci
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="bodzy"]FülesMacko Meséi sorozat jön? ?? :taps:[/quote]

    Ha van rá igény, rajtam nem múlik!

Legfrissebbek a szerzőtől: PiciMaci

Tovább a kategóriában: « Type 58 - Elemzés
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.