Jelenleg

29
látogatónk van

2013. január 11. 14:10

Tank elemzés: 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger

Írta:
(120 szavazat)
56 hozzászólás

8,8 cm Pak 43 Jagdtiger

  VIII NÉMET PÁNCÉLVADÁSZ

Írta: Jacktor - Verzió: 1.1

Paraméterek

Ágyú

Egy egyedi, ám annál nagyszerűbb ágyúval lett felszerelve (8,8 cm PaK 43 L/71 Ausf. A). Ennek sebzése és átütése ugyanaz, mint a 8,8 cm KwK 43 L/71-es lövegnek (Tigris top ágyú), azaz az átütés 152-253 mm közt, a sebzés pedig 180-300 mm közt változik. Ez az átütési érték már tier 8-as mezőnyben is megköveteli azt, hogy kizárólag a tankok gyenge pontjait célozzuk, ezért azok ismerete szinte elengedhetetlen. Tier 9-es nehéz tankra (kivéve francia) max. oldalról vagy hátulról lőjünk rá, mert szemből nem fog átütni.

Amivel többet nyújt (nem is kicsit) ez az ágyú mint pl. a Tigrisre szerelhető testvére, az a pontosság (0,34 m -> 0,30 m), a célzási sebesség (2,9 s -> 1,92 s) és a RoF érték (8,22 lövés/perc -> 11,59 lövés/perc).

Vertikális kitéríthetősége 1°-kal feljebb tolódik, mint az alap JagdTiger ágyújáé, azaz -7°/+15°, de nem igazán kerültem még olyan helyzetbe ahol emiatt lettem volna hátrányban. Lőszerrel rogyásig fel van pakolva, összesen 68 fér a tárba, amit nekem még soha nem sikerült kiürítenem.

Felépítmény

Egy az egyben megegyezik a normál JagdTiger-ével, vagyis 250 mm-es frontpáncél van a felépítményen. Ez órási előnyt jelent egy tier 8-as mezőnyben, ha úgy használjuk a tankot, ahogy kell. Látótávja ennek is 390 m.

Felfüggesztés

A Jagdtiger-énél 4°-kal lassabban, azaz 18°/s sebességgel képes csak fordulni Fordulási sebessége megegyezik a Jagdtiger-ével, azaz 22 fok/mp.

Motor

A motorja elvileg 50 LE-vel (700 LE) erősebb mint a JagdTiger-é, de én ebből a különbségből semmit nem érzékeltem, talán épp a gyengébb felfüggesztés miatt.

Ajánlott játékstílus

A tank két kiemelkedő tulajdonságát kell előnyünkre fordítanunk. Az egyik a felépítmény frontpáncélja, azaz lehetőség szerint olyan helyeket keress vele, ahol eltudod rejteni az alsó páncéllemezt (a hasát). Ha sikerült így beállnod, tier 8-as tank csak nagy szerencsével lesz képes átlőni (ha egyáltalán sikerül neki). Persze nem árt kicsit be is fordítani a testet közben (már amennyire az ágyú közepesnek mondható horizontális kitéríthetősége engedi - mert hogy a gyors töltés miatt két lövést közt nincs értelme a célpontról elfordítani a tűzvonalat). Értelemszerűen az arty-k ellen nem véd ez a taktika, de a pályák legtöbbjén találni erre alkalmas "arty-mentes, beálló" helyeket.

Másik jellemzője, ami miatt végül e mellett a prémium tank mellett döntöttem, az az ágyú 11,59-es alap RoF-ja. Töltésgyorsítóval, Ventilátorral és Elit alakulattal 4,3 másodpercenként lövök egyet, ami 3350 körüli átlag DPM-et jelent. Más, gyorsan lövő ágyúknál általános probléma hogy az ágyú nem képes becélozni a rövid töltési idő alatt, azaz nem képes azt hatékonyan kihasználni. Ez a jelenség a JagdTiger 8,8-nál az eleve jó pontosságnak (0,30 m) és az elképesztően gyors 1,92 másodperces célzási időnek köszönhetően egyáltalán nem tapasztalható.

E két jellemzőt szem előtt tartva az általános taktikám az, hogy egy olyan helyet keresek a pályán, ami viszonylag arty árnyékban van, ahol eltudom rejteni a tank alját és ahonnan viszonylag nagy (népsűrűségű) területet látok be. Én periszkóppal használom a tankot (az esetleges 1v5-ös végjáték vagy az "egyedül tartok egy oldalt" szituk miatt), a csata elején pedig mindig a frontvonal mögött foglalok helyet, azt folyamatosan szem előtt tartva, hogy mindig tudjak sebezni valamit.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Periszkóp

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék - mint német tank, sajnos ez is gyakran hajlamos a kigyulladásra.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, BiA (Elit alakulat), majd Szerelés. Értelemszerűen a szereléssel kezdve, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztva a skilleket.

Bevétel

Egy statisztikai oldal szerint a nettó bevételt tekintve a Type 59 után a 2. legjövedelmezőbb prémium tank a mezőnyben. Prémium fiókkal és kis odafigyeléssel gond nélkül lehet hozni vele nettó 40k-t körönként, ehhez kb. 1.500 sebzést kell kiosztani, míg 2.500 sebzésért már úgy nettó 60k, 4.500 sebzésért pedig 120k a jutalmunk.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Minden jóval felszerelve 4,3-as töltési idő
 • Nagy pontosság, gyors célzás
 • Magas DPM
 • Tier 8-as tankok által szinte átlőhetetlen felépítmény

Hátrányai

 • Viszonylag lassan fordul
 • Kicsi a végsebessége
 • Hegymenet és puha talaj nagyon megfogja
 • Nulla álcaképesség

Kiknek ajánlott

Mindenkinek aki szeret TD-zni. A nagy alfa sebzés hiányát bőven ellensúlyozza a magas DPM érték, viszont a kis átütés megköveteli hogy mindig a tankok gyenge pontjait lőjük vele, míg lomhasága megfontolt játékstílust kíván, ezért kezdő játékosoknak nem ajánlom.

Videó

A lenti videó eredménye: 1.588 XP - 3.332 sebzés - 110.907 kredit - Felderítő és Szárnysegéd medál.

A replay fájl linkje.

Utoljára frissítve: 2022. november 9. 07:24

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  QlennQuagglechek
  • Tankos
  · 3 éve
  Halika!
  Srácok akik mostanában tolják vele, vélemény?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mázli11
  • Tankos
  · 4 éve
  Sziasztok! Nem tudom régen ez a páncélos milyen lehetett... De jelenleg siralmasnak találom. Ebben az állapotában semmire nem jó. Gáz,hogy egy fejlesztési fának a csúcsán található... Ez lenne a hab a tortán... Szerintem nem csak tolni kellene a wg.-nek az új tankokat, hanem beilleszteni a régiek közé.... Nagy a baj.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BlaZe
  • Tankos
  · 5 éve
  Nagyon régi és elavult már a leírás, úgyhogy updatelném picit az újaknak a szubjektív véleményemmel:

  Sok évvel ezelőtt másfél év free to play játék után, először adtam pénzt a WG-nek és azt ezért a premium járgányért tettem. Hosszas gondolkodás után akkori klántársaim győztek meg róla és 3 verhetetlen okom volt rá.
  - német TD ágat akartam húzni és, hogy ne gagyi legénységgel szenvedjem őket végig arra ez tökéletes
  - tier limites premium, sose lát X-es meccseket, fuck yeeeeah!
  - Baromi sok pénzt hoz.

  Jelenleg 2018 májusában, a mostani MM miatt, sajnos már nem csillog annyira a gép. Tier 8-as meccseken is már beütik átlagos játékosok. Frontját minden viszi, a superstructure is átüthető premium lőszerrel a mostani OP új tankokkal, illetve kevés olyan hely van, amit effektív játék közben eltudsz érni, hogy eldugd az alját. A közben idejét múlt, gyengusz átütés miatt, sok goldot kell lőni vele ha sebezni akarsz.
  Ha eltörlik a tier limitet hamarosan, a Jgtg 8.8 használhatatlan lesz. Kérdés mennyire buffolják fel - ez még nyitott ugyebár.
  Mivel a legénységi szám nem változott, ezért skillezni őket ez még mindig megéri.
  Creditet nagyon szépen termel(ne) most is. Ha toptier vagy és megvan a közel 2k dmg simán bejön 60k premium nélkül. Prem fiókkal 100-120k is gyakran bejön. DE mivel baromi ritkán dob be top tierbe, azért nagyon nehéz vele 2k dmg-et összeszedni, hacsak nem lődözöl gold skulókat, de az meg drága, tehát akkor arra elmegy a nagy kereset.

  Szóval 1 mondatban: Mostanában én már nem ajánlom megvételre. Sokkal jobb, élvezhetőbb német prem td-k vannak a játékban már, ha csak nem kifejezetten JGPE100 a cél.

  Én már ki xp-ztem a X-est, megvárom amíg top of the tree lesz és majd megveszem. A kis Jgtg 8.8 még porosodik, amíg becserélem valami másra, mert így haszontalan.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNknight
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Neotilius"]mentem vele haverom accján jónéhány kört és elég borzalmas egy jármű. Htalmas profil, 0 camo, az ágyú tűrhető. Noobokat csapkodni jó vele, de egy ügyesebb játékos egy mobilisabb tankkal azonnal kinyír. Mennyire nevetséges, hogy a wg meg behozta nyáron ezt a scorpion g(ay)-t ami szerintem egy undorító jármű. Ha top tier! Nyomkodja az 500+ lövéseket a tier 6-os járművekbe és mire felspotolod már el is rohant mert persze ennek 60-al kell száguldozni. Még a ferdinél is jobb, nemhogy ennél.[/quote]

  Vegyél 1 Skorpion G-t!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 6 éve
  Nos van vele pár száz csatám, rokonaim ajánlására -dicsőítése miatt szereztem be. Néha az őrületbe kerget. van hogy nagyon adja.
  Ami engem idegesít hogy sokszor pontatlan és emellett produkál olyat hogy a tank előtt leesik a földre a lőszerem. Volt olyan eset hogy kv4 oldalárra 5x lőttem és 2x egymás után előtte hullott a földre a lőszerem.
  [i]Pénzhozama egyértelműen rosszabb a Löwétől. Tehát az a legendás pénzhozama már nem érvényes.[/i] Lehet vele csatákat eldönteni (leginkább városi pályán) ha a többi csapatjátékos védi az oldaladat és nem tier9 es nehéz tankok vannak veled szemben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Neotilius
  • Tankos
  · 7 éve
  mentem vele haverom accján jónéhány kört és elég borzalmas egy jármű. Htalmas profil, 0 camo, az ágyú tűrhető. Noobokat csapkodni jó vele, de egy ügyesebb játékos egy mobilisabb tankkal azonnal kinyír. Mennyire nevetséges, hogy a wg meg behozta nyáron ezt a scorpion g(ay)-t ami szerintem egy undorító jármű. Ha top tier! Nyomkodja az 500+ lövéseket a tier 6-os járművekbe és mire felspotolod már el is rohant mert persze ennek 60-al kell száguldozni. Még a ferdinél is jobb, nemhogy ennél.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MrBadFortune
  • Tankos
  · 7 éve
  Az első prémium tank, amit megvettem, és ezzel játszottam a legtöbb meccsemet. Nekem messzemenőkig bevált. A StugIV TD küldetéseit ezzel oldottam meg, csak a T28 HTC miatt kezdtem el normál TD-ket húzni. Nem mondanám egy akciófilmnek, lassan mozog és forog, viszont pénzt azt csinál dögivel. És ami még nekem szempont volt, az a 6fős legénység: gyakorlatilag bármilyen más német tankomba tudok legényeket képezni, az E100 meg a Jagdtiger is tőle kapta, és sanszos, hogy a Maus és a JpzE100 is innen fogja.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pkrusi
  • Tankos
  · 8 éve
  el is felejtettem, hogy buffolva volt... hétvégén mentem vele pár kört alap legényekkel, élmény vele játszani most már
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Geri01252
  • Tankos
  · 8 éve
  Ha el tudod rejteni a puha pocakját és tier 8-ban vagy valamint még van is előtted 1-2 heavy hogy az artyknak legyen jobb dolga mint téged one shotolni... akkor ez a gép egy álom... jelenleg 4,6 sec alatt köpi az áldást és jó eséllyel te vagy az utolsó akit lőni fognak mert a heavyk többet sebeznek és puhábbak mint a 250 milis frontod. Személyes rekordom vele eddig 4270 dmg de szerintem vannak emberek akik ennél jóval többet kitudnak hozni belőle... Prém nélkül is ontja a pénzt prémmel meg volt már 100k feletti kör is vele.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: E 25 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.