Jelenleg

14
látogatónk van

2015. augusztus 31. 09:13

Pz.Kpfw. IV Ausf. H - Elemzés

(48 szavazat)
33 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Pz. Kpfw. IV Ausf. H nevezetű német tier 5 közepes tankon kettő darab használható ágyút találhatunk. Az egyik a 7,5 cm L/48, aminek az átütése 110/158/38 mm, a hozzá járó sebzés pedig 110/110/38. Ez az ágyú viszonylag ritkán látható ezen a tankon, annak ellenére, hogy egy minden szempontból korrekt közepes tank ágyúról van szó. Hogy miért is? Szimplán annyi a válasz, hogy ehhez a tankhoz jár egy 10,5 cm howitzer is. Mivel tízből kilenc ember ezt használja a tankon, ezért az elemzés is arról fog szólni, hogy a szóban forgó howitzerrel hogyan lehet majd effektíven használni a tankot.

Mielőtt még rátérnénk a különböző paraméterek részletes kivesézésére, összehasonlítjuk a többi nemzet tier 5-ös howitzeres képviselőivel (amerikai és brit Sherman egy oszlopban lesz, mert minimális az eltérés):

  Pz. IV H M4 Sherman/Sherman III G1 R
Életerő (hp) 480 480/465 460
Motor teljesítmény (LE) 440 460 450
Lóerő/tonna arány (felszerelés nélkül) 17,13 15,29/15,12 12,95
Sebességhatár előre és tolatva (km/h) 40/18 48/18 40/12
Forgási sebesség (fok/mp) 32 37 30
Páncél elől/oldalt/hátul (mm) 80/30/20 50,8/38,1/38,1 60/60/60
Toronypáncél elől/oldalt/hátul (mm) 50/30/30 63,5/63,5/63,5 60/60/60
Toronyforgási sebesség (fok/mp) 44 37 28
Látótáv (méter) 350 370 350
Rádió hatótáv (méter) 710 615/550 710

Amint láthatjuk, a Pz. IV H bizonyos területeken kiemelkedik (toronyforgás, életerő, lóerő/tonna arány), míg másokon átlagos vagy alulmarad (sebesség, látótáv, forgási sebesség). Most viszont nézzünk meg valamit, amiben minden howitzeres társát felülmúlja, mégpedig az ágyút (Sherman III mindenben egyezik az amerikai tesóéval, kivéve a csőlehajlást, ami a Sherman III-nál 10 fok).

  Pz. IV H M4 Sherman G1 R
Átütés (mm) 64/104/53 53/101 53/104
Sebzés (hp) 350/350/410 410/350 410/350
Újratöltési idő (mp) 8 9 10
Célzásidő (mp) 2,3 2,5 2,6
Pontosság (m/100m) 0,55 0,55 0,54
Csőlehajlás (fok) 10 12 8

Amint láthatjuk, a csőlehajláson és a pontosságon kívül alázza a vetélytársait. Töltésgyorsítóval és szellőzéssel 6,75 másodperces töltési időt kapunk ezzel a tankkal, ami mellé a 2,3 másodperces alap célzásidő nagyon baráti. Mit is jelent ez? Csupán azt, hogy a Pz IV H tier 5-ben kap olyan ágyú statokat howitzerrel, amit a többi tank csak tier 6-ban. Ezzel egy effektív, nagy tűzerővel rendelkező közepes tankot kapunk.

Annyit még hozzátennék, hogy ha kezdők vagytok és nem akarjátok a tankot megutálni s helytelenül sz*rnak ítélni, akkor az AP lőszert szépen felejtsétek is el (true story). 59 lőszer fér el benne, ami nálam 8/9/42 elosztásban van, de ebből én csak a 42 HE lőszert használom, a többi jóformán csak dísz.

Fontos még említést tenni a lőszer sebességéről is, ugyanis mivel howitzer ágyút használunk, jön a vele járó betegség is, azaz a lassú, ívesen szálló lövedék. Ezt úgymond előnyként is fel lehet fogni, mert így már holt biztos hogy belátjuk, hogy a tank nem mesterlövészkedésre van kitalálva. Ha 250 méternél távolabb látunk egy tankot, akkor lőjünk csak rá, ha egy helyben áll és látszik a teljes profilja, mert a sebzéshez nem árt el is találni a célpontot.

Torony

Amint azt már láthattátok, ez a tank nem a páncéljáról híres (50/30/30 mm), hanem annak hiányáról. Az csak a ráadás, hogy ez a tank azon egyikek kevese, aminek jobb a testpáncélja, mint a toronypáncélja.

De ha már gyenge, akkor rakjunk még rá egy kémény méretű kupolát is, ami a még a legextrémebb szögben is annyi védelmet nyújtson ami pont nem elég a tier 5 tankok ellen, ráadásul csak arra szolgáljon, hogy könnyebb legyen ellőni, ugyanis nem kapunk cserébe nagy látótávot. A 350 méter közepes tank számára átlagos ezen a szinten.

Egy minimális pozitívuma azért van a toronypáncélnak. Ez abban kimerül, hogy az eleje kivételével kap egy extra lemezt a torony köré, ami megvéd a HE lőszer maximális sebzésétől, mert mástól bizony nem fog. A lövegpajzs még adhat némi védelmet, de még így is átütik a tier 5 tankok. A fejünket viszont nagyon gyorsan tudjuk kapkodni, ebben 44 fok/mp fog segíteni.

Felépítmény

Közepes tank létére kifejezetten korrekt testpáncélt kap szemből ez a német csoda. Ez a tank egyetlen része ami az RNG segítsége nélkül is képes pattintani lövéseket, de azért erre ne alapozzunk. Főleg azért ne, mert a 80 mm csak a döntetlen részre vonatkozik, a döntött része fergeteges 22 mm effektív páncélzat. Egy acélfalat sikerült összeszerencsétlenkednem vele, de ez inkább a Pz I C multifunkcionalitása miatt volt (az a tank tényleg mindenre alkalmas, még ellenfélként is).

Oldalsó és hátsó páncélról azonban nem érdemes beszélni, mert ott még a biciklikormány is átüti, ha a szél túlságosan nagy sebességgel dönti neki. Vagy talán mégsem? A tank oldala ugyanis szintén kap extra lemezt, ami a HE lőszertől meg fogja védeni a tankunkat. Milyen szerencse, hogy ennek nincs semmi hátulütője. Ugye? UGYE???? Emlékeztek még a 10 fok csőlehajlásra? Ez egy nagyon barátságos érték, nemde? Na, ezt oldalirányban el lehet felejteni, a 10 fok akkor igaz, ha 45 foknál jobban nem fordítjuk se jobbra se balra a tornyot. Oldalra kemény 5 fokos csőlehajlást kapunk és ha a nemzetközi hangok be vannak kapcsolva, akkor ilyenkor még a legénység is kínai nyelven kezd el beszélni. Ennek annyi a következménye, hogy amikor dombokon használjuk, néha igazítani kell a testet is (mint a videóban amikor a Crusadert próbáltam lőni), hogy az ágyúnkat rá tudjuk vinni a célpontra. Emellett jópárszor úgy kell sarkokon kijönni mint egy TD, mert sokszor az 5 fok csőlehajlás nem lesz elég hogy a tankok leggyengébb részét lőjük. Szerencsére a korábban említett ágyú statok ezért a kényelmetlen szituációért kompenzálnak.

Álca érték még nem jött szóba. Ennek a tanknak az egyik erőssége, bár ez inkább akkor használható ki, amikor a 7,5 cm ágyút használjuk, a howitzer ugyanis nem egy mesterlövész ágyú. Emellett még végjátékban lehet a tank eme erősségét kamatoztatni, ahol a szellőzés és látótáv növelő képességek is segíthetnek.

Felfüggesztés

Fejlesztett lánctalppal a forgási sebességünk 32 fok/mp. Ez inkább az alsó kategóriába sorolandó. A legtöbb tank mozgékonyabbnak fog tűnni, bár az tény, hogy a Pz IV H ennek ellenére sem érződik lomhának. A talajellenállása jónak mondható a puha talaj kivételével (1,00/1,10,/2,40), ezért próbáljuk kerülni vele a mocsarakat.

Motor

A tankunk 25,68 tonnát nyom, ehhez pedig kapunk egy 440 lóerős motort. Ehhez jár a 17,13 lóerő/tonna arány, ami az átlag feletti kategóriába sorolandó. A végsebessége viszont nem eget rengető, mivel csak 40 km/h-val fogunk száguldozni. Ennek ellenére mindenhova oda fogunk érni, ahol a tank előnyei kihasználhatóak lesznek.

A motor viszont hallott a VK 36.01 H illetve a Tiger I betegségeiről és mint a jó kistesó, ő is elkezdi utánozni őket. Ez mit is jelent? Szimplán annyit, hogy a motort gyakran fogják egy lövéssel pirosra lőni, ha oldalról és hátulról eltalálnak. Egy T14 képes egy lövésből megtenni. Ez az egy modul az, ami nálam figyelmet felkeltően sokszor sérült. Ez nem azt jelenti, hogy minden csatában ellövik, egyszerűen csak a többi modulhoz képest sérül gyakran.

A motor egyébként 20%-os eséllyel gyullad, de ez kb. annyira igaz, mint a T-34-1-nél a 12% (egy kis segítség: nem gyullad ilyen gyakran :).

Ajánlott játékstílus

Kemp bush, shoot gold, very uniqum, very win. Viccet félretéve, ezzel a tankkal érdemes a frontvonalon harcolni, ezt azonban csak akkor tegyük, ha jön velünk 2-3 másik tank is.

Van egy remek kis támogató tankunk, ami rendesen oda tud csapni, ahhoz azonban, hogy ezt folyamatosan tenni tudjuk, kell pár csapattárs, egyrészt hogy ne mi kapjuk a teljes fókuszt, másrészt hogy csipegessünk a többi tankkal foglalkozó ellenfélből, ugyanis az ágyú pontossága igényli a közelharcot.

Ha van választék, akkor lehetőleg a japán tankokat illetve a papír TD-ket (T67, Hellcat, Marder, Nashorn, Kenyérpirító) vegyük célba. A legtöbb tier 5 TD-t egy jól leadott lövéssel már garázsba is küldhetjük ráadásul még édesanyánk életkorát is meghosszabbítjuk ily módon. Közepes tankokat oldalról is egylövésezhetjük, a lényeg hogy ne a lánctalpba menjen a lövés, ami ugyebár elnyeli a sebzés nagy részét mivel ez a tank HE lőszerrel effektív.

AP-t csak akkor használjunk, ha az ellenfél oldalasan van és nagy oldalprofillal rendelkezik (M6, T1 Heavy, M4 Sherman, Type 58, T-34-85), azonban itt is csak olyanok ellen, akiknél tudjuk hogy biztosan átüti a lövés. Prémium lőszert én nem szoktam használni, azonban vannak szituációk, amikor többre megyünk vele (KV-1, KV-1S, T29, M6, T-150, ARL 44 hátulja). 104 mm átütés oda pont elég lesz, ugyanis, a HE 53 mm átütése kevés lesz a teljes sebzéshez.

Ebben a tankban az a legjobb, hogy mivel HE lőszert lövünk howitzerrel, ezért szinte garantált a sebzés minden találó lövéssel, cseszheti az alacsony HP-n levő KV-1 a sidescrapet a többi orosz csodával együtt. Csak nagyon extrém esetben fogunk pattanni (AT széria, T29 lövegpajzs). Ettől függetlenül ugyanúgy a gyengepontokat érdemes célozni a minél nagyobb sebzésbevitel érdekében, már ha van rá mód.

Ha ránk figyelnek ne álljunk le célozgatni, csak lőjünk, hogy mi magunk ne kapjunk cserébe semmit. A gyenge részek lövése azért fontos, mert minél páncélozottabb a tank annál kisebb sebzést tudunk belelőni. Alfasebzésünk ugyan 410, de nehéz tankokba inkább olyan 100-150 közötti sebzést várjunk, kicsit páncélozottabb medekbe pedig 150-250 körülit, de persze ha sikerült a remek pontosságunkkal a gyengepontokat eltalálni, akkor ez több is lehet (ez persze tier 5-6-ra érvényes, tier 7-ben még ennél is kevesebb). Ezért fontos, hogy mindig a leggyengébb részét célozzuk az ellenfélnek mint az orosz nehéztankok döntetlen frontpáncélja, Churchill tankok tornya (KV-1, KV-1S és KV-85-be simán bele lehet 170-220-akat is lőni). Ha pedig látunk egy KV-1-et oldalasan, akkor inkább a tornyot lőjük, mert bár az jobban páncélozott az oldalánál, a lánctalp meg fogja enni a sebzés nagy részét, mivel az ágyú kis eséllyel fogja csak eltalálni az oldalát a lánctalp fölött.

Csak akkor lőjünk láncra ha láncolni akarjuk, hogy a csapat lelője. Ez a taktika főleg tier 7-ben lesz hasznos, ahol a 70-100 sebzés a tier 7 nehéztankokba nem fog meghatni senkit. Ott jobban járunk, ha inkább lelőjük a lánctalpukat, amikor oldalasan vannak. Ez persze inkább a KV-3 és T29-nél jó ötlet, mivel az erős tornyukon kívül nagyrészt csak a láncot tudjuk lőni. A többi tanknál lehet lőni a hatalmas oldalprofilt vagy a viszonylag ’"gyenge’" tornyot, mert az nagy eséllyel 120 fölött fog sebezni.

Bizonyos szituációkban ki lehet használni azt is, ha egy tanknak rálátunk felülről a motorterére (El Halluf dühöngő domb, Live Oaks med útvonal), ilyenkor azt mindig célozzuk be, mert még ha nem is üt át, a motort be tudja sárgítani vagy még gyújtani is. Ezért a tank egészsége érdekében a csőlehajlást mindig próbáljuk kihasználni, hogy minél kisebb célpontot nyújtsunk az ellenfél számára. Ebben az ágyú rendkívül barátságos tulajdonságai is nagyban segítenek majd. Szerencsére rengeteg pálya van, ahol ezeket az előnyöket kamatoztatni tudjuk (El Halluf dühöngő dombja, Karelia déli oldal dombja, Widepark vasútja, Steppes ütközetmód foglalóköre mögötti domborzat, Live Oaks vasút melletti része, Airfield középen a dühöngő melletti bokorral teli domb, Murovanka erdő és még lehetne sorolni). A lényeg, hogy ne egyedül menjünk (ez természetesnek tűnik, de már megszokhattuk, hogy hányszor hagynak egyedül egy oldalon a csapattársak).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Fokozott szellőzés
  • Célzásgyorsító/távcső (kinek melyik tetszik)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Nagy valószínűséggel nem lehet kimaxolni az 1. skillt, hacsak nem tartjuk meg, vagy nincs 3x legénységi xp, tier 5-ben ugyanis kevés xp kell a következő tankhoz. Azonban nem kizárt, hogy ez a jármű annyira megtetszik majd, hogy garázsban marad.

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség
Parancsnok 6. érzék Elit alakulat Felderítő
Lövész Pillanatkép Elit alakulat Javítás
Vezető Sima utazás Elit alakulat Kuplung égető
Rádiós Helyzetfelismerés Elit alakulat Javítás
Töltő Biztonságos elhelyezés Elit alakulat Javítás

Bevétel

Átlagosan 15-20k kreditet lehet szerezni vele. Tankász körökért (ami nem túl nehéz) 25-30k is össze tud jönni. Szerencsére nem, vagy csak nagyon ritkán igényel prémium lőszert, illetve a javítása is rettentő olcsó, mivel csak tier 5-ös. A lényeg, hogy nem fogsz veszteséges köröket menni, csak ha arra hajtasz (prémium lőszerrel lövöd a repülőket Fiery Salient-en, sajátot lősz, prémium fogyócikkeket használsz, amit rádiósra és sárga lánctalpra használsz el :)

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Howitzer ami olyan statokat kap, amik más tankoknál csak tier 6-tól lehetségesek
  • Jó csőlehajlás
  • Jó toronyforgás
  • Jó álca
  • Magas DPM (bár csak akkor érződik ha gyenge páncélzatú tankokat lövünk)
  • Legtöbb HP a tier 5 nem prémium medek közül (Chi-Nu mellett)

Hátrányai

  • Rossz toronypáncél és indokolatlanul nagy kupola
  • Átlagos végsebesség
  • Átlag alatti forgási sebesség
  • Gyakran kap piros motort
  • Oldalra csak 5 fok a csőlehajlás

Kiknek ajánlott

Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani. Bár kell hozzá egy kis tapasztalat és türelem, mert nem egy agyonpáncélozott gépről beszélünk, kis idő után könnyedén rájöhet mindenki, hogy miben rejlenek az erősségei és milyen módon lehet effektíven használni. Pénzt lehet vele keresni, sebezni sem túl nagy tudomány, főleg hogy a lövések 90%-a sebez is, ha eltalálja a célt. Aki a német nehéz tankokat tervezi húzni, annak pedig így is úgy is "túl kell esnie" ezen a tankon. A lényeg, hogy ne úgy kezdjétek vele a játékot, mint én, tehát HE lőszert használjatok ne AP-t és akkor nem lesz gond.

Videó


Az elemzést írta: viktor9421

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:29

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme
    • Tankos
    · 5 éve
    N1 elemzés! A kedvenc tankom német vonalon. Miért? Ez a tank mindent tud, és a mai napig megállja a helyét a tank is és az elemzés is. Nem kell beszarni a VII-es heavyk ellen sem, a howitzerrel lehet keseríteni az életüket rendesen. Farmolásra akkor lesz tökéletes, ha legalább egy skillvonal meg van a legénységnek, ugyanis V-VI szinten a gamerek többsége nem 100%-os legénységgel tolja, de még VII. tieresek is jórészt 100% skillek/perkek nélkül vannak. Felszerelésnek töltésgyorsító és venti - a leírásban lévő okok miatt -, 3. cuccnak mindenképp periszkóp! Nálam a biztonságos elhelyezés helyett álcázás ment, persze én a lassan sunnyogós játék képviselője vagyok. Ha ugyanis a látásjavító perkek megvannak, 470 körüli látótávot kapunk, ami a vaksi V-VI tieresek ellen bűven elég, hogy spotolni tudjuk őket. Bokor pedig minden pályán van, úgyhogy éljünk ezzel rendesen. Főleg, hogy a howitzer első lövése kritikus fontosságú, élvezzük ki a rejtőzködés és periszkóp előnyeit. Sok csatában másodlagos spotterek leszünk (ha sok TD, vagy arty van a csapatunkban rengeteg pontot kaphatunk a sebzésük miatt), de off-road vezetéssel terepen sem rossz a sebességünk, így lehetünk elsődleges spotterek is (csapatelosztás függvénye). A rekordom 2000 körüli spotsebzés volt, miközben a sajátom 1000 volt - erre jó a periszkóp. Amit nem ír a cikk, vagy csak mostani frissítés nem tudom: a howitzer bizony egyszerre több ellenfelet is sebezhet , így érdemes lehetséges gócpontokat is fogni vele óvatosan- pl. Empire's Border közép, Red Shire vár bejáratok. Mivel a howitzer nem túl pontos, viszont gyenge részt érve halálos 1 shotkill a kis tankoknak, és TDknek, érdemes eleve olyan helyre sunnyogni bandában, ahol nagy a valószínűsége, hogy oldalazva elhalad majd valaki - főleg városi pályák, pl.: Minsk nyugati oldalán a rácsozott kapu a házak közt, vagy Parison a map közepe délről lőve jut eszembe, de van sok ilyen hely. Spotolásra egyedül is remekül el van, köszöni szépen. Oldalt forgatni remekül lehet vele, mert van egy jó közepes sebessége és ha nem rohanunk mint az őrültek, hanem periszkóppal bokorról bokorra fordítunk oldalt (pl. támadásunk sikerrel járt, de az ellen közben viszi a bázisunkat és homerunt kell produkálni) akkor is előnyben leszünk az ellenséggel szemben. Talán az egyetlen klasszik német tank, ami nem vesztett semmit a használhatóságából, howitzerrel egyszerűen mindenre alkalmas. Az utána következő és csalódást keltő nehéz szörnyek után is üdítő foltja a játéknak. Hamar tanulható a játék vele, sok pénz, TP, élmény és szép tankászok szerezhetők vele, ajánlom mindenkinek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    petitank
    • Tankos
    · 5 éve
    Szerintem ha össze kellene vetni a tesójával a pz 3 4 el akkor a z utobbi mert jobb minden téren csak kár hogy nincs rá howitzer sajna
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kaszas58
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez az eggyik olyan tank, amivel kritikus lövésekkel szedett össze a nagy kalibert.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bedohaza
    • Tankos
    · 7 éve
    Barátom a kis ágyúval kezdett és kb 45 %-os winrate-e volt. Mellesleg kék játékos. Mondtam neki hogy tegye fel a Howitzert aztán szakasz. 1000 sebzésre 2 killre tankászt adott amit nem volt egy nagy művészet összehozni. 10 csatából 6 tankász. Azóta mindkettőnknek meg lett vele a 3-ik gunmark is.
    Goldot szinte sose lövök, de amit rengeteg játékostól látok, hogy nem ismeri a tankot. Oldalasan próbál lenézni mint a pantherekkel. Úgy egy katasztrófa ez a tank, ráadásul oldalról semmi páncélja nincs, szóval a sidescrapelőket is simán lehet lőni ap-val. Egyesek ap-t használnak penne de mire elég a 64-es átütés? Arrahogy másiknak megcsináljuk a pattintós kületést.
    És még valami. a repesszel is célozni kell. Ez nem kv-2 hogy akkor is sebez 300-at ha t29 lövegpajzsát lövöd el. A másik pedig amikor valaki elhiszi hogy ez a tank az Isten. A howitzer ha egyszer hibázik a pötyögetők (m7-es és társaik) 2 pillanat alatt szétszedik. Mivel ők gyakran gyorsan mozognak is miközben lőnek, a howitzer gyakran mellé vagy láncba talál és megint egy kemény 7 sec reload vár ránk ami alatt 2* megölnek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Co5a No5tra
    • Tankos
    · 7 éve
    Imádom ezt a gépet! Az előbb mentem vele egy ilyet: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=710shot_010.jpg
    Mindjárt elérem a 3. gunmark-ot , pedig alig több, mint 100 játékom van vele.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    viktor9421
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="kobipeti"]Első video 7:52-nél, ha az automata célzás elétart a mozgó járműnek, az szokványos? Vagy ne kérdezzek butaságokat?[/quote]

    Nem automata célzás volt, szimplán elé céloztam ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Flanker
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="kobipeti"]Első video 7:52-nél, ha az automata célzás elétart a mozgó járműnek, az szokványos? Vagy ne kérdezzek butaságokat?[/quote]
    Jó kérdés, az autómata célzásnak Mindig a tank közepére kell céloznia. (mindamellett hogy nem néztem meg a videót, csak a hsz-re reagáltam)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kobipeti
    • Tankos
    · 7 éve
    Első video 7:52-nél, ha az automata célzás elétart a mozgó járműnek, az szokványos? Vagy ne kérdezzek butaságokat?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szmertyij
    • Tankos
    · 8 éve
    Ráadásul bárhol találják el az instant "motor kaput", vagy lánc, gyakran mindkettő.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szmertyij
    • Tankos
    · 8 éve
    A repesz ágyú egy fos!
    Crusader-be T-28-ba 110-eket sebez, meg úgy általában mindenkibe max 150-et. (persze kivétel az extrém szarul páncélozott tankok)

Legfrissebbek a szerzőtől: viktor9421

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.