Sokan kicsit fordítva ülik meg itt a lovat. Az alapvető gondolkodásmód, hozzáállás rossz. Pontosan így gondolkodtam én is, ezért szar játékos voltam. Most sem vagyok kiváló, bár a recent wn8 3.2 k körül mozog, még nagyon sokmindent kell tanulnom. Egyszerű a képlet, el kell fogadni, hogy a játékban 25% az rng. Írni kell a meccsek után a statisztikáidat, amiket kifogásolsz és lám, amikor a tények szembe jönnek, más lesz a képlet, mint amikor az érzéseidre hagyatkozol. Évekig lehet mantrázni és hinni abban, hogy én tulajdonképpen jó játékos vagyok, de a játék szivat. Egészen addig, amíg ez a hozzáállás nem változik meg, addig stagnálni fogsz, mert ez a hozzáállás akadályoz meg a fejlődésben. Elnézve nagyobb streamerek adásait, sokszor látom őket is szenvedni az rng miatt, de nem elkezdenek picsogni, hanem más megközelítéssel kezdenek játszani. Minden ezen múlik. Igazatok van abban, hogy néha a játék segít, néha pedig ellenszélben kell tolni, attól leszel sikeres, ha mindkét alkalommal ki tudod használni a kínálkozó lehetőséget. Ha alád nyúl az rng, akkor told, ha megy "szivat", akkor defenzíven játsssz, a következő meccsre pedig engedd el a negatív gondolatokat. Nincs direkt szivatás! Évek óta nézem a statokat, mindig szépen kirajzolódik nagyobb vételi mintán az adott játékos dpg-je és hozzáállása. 100 meccsnél kisebb mintákban lehet anomália pl tanktípus miatt( td-vel sok a sebzése, de mégsem magas a wr,ez azért van, mert alapvetően tdvel nehezebb megszerezni a mapcontrolt, de ez sem igaz mindegyikre), de ennél nagyobb vételi mintákon mindig stimmel az adott wr,wn8 és tier szerinti dpg. Lehet ezt vitatni, több ezer stat azonban nem hazudik. Szóval a kifogások keresése helyett el kellene kezdeni az adott rng,csapatösszetétel stb. hibáztatása helyett a megoldáson gondolkodni, hogyan lehetek eredményesebb játékos. Nekem sikerült megváltoztatni a gondolkodásmódomat, nem mondom, hogy néha nem megyek a falna egy-egy nyilvánvaló 0:15 vagy 15:0 átélése után, hogy ez most mi volt, de megyek a kövibe és igyelszem elfogadni, hogy ez egy ilyen játék,amit ezzel együtt kedvelek. A statom is elkezdett felfelé kúszni szépen, bár ez engem kevésbé érint, mert nem ezért játszom, de lehet látni a fejlődést, amióta elengedtem a toxikus magatartásomat és a hibát a játékomban kezdtem keresni. Nagyon sokat kell még tanulnom a játékról, főleg magasabb tierben, de ez is menni fog, ha nem térek vissza ahhoz a mantrához, amit itt sokszor tapasztalok és amit magam is nyomtam éveken keresztül napi példákat hozva rá, hogy így meg úgy az mm,rng,szórás stb... PEACE!
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...