És hogy Tankpeti kérésének is eleget tegyek, miszerint rendeltetésszerűbben kellene használni a Dühöngő topikot:
ROHADT OBJ.279E NERF!
Bővebben: végre megszereztem a TANKOT. Russian bias, Stalinium armor, alsólemez- és (viszonylagos) gyengepont-mentesség stb. Na, mondom én, akkor betesszük az Obj. 279e Unió-4 küldit (sok felfogott sebzés), aztán az Obj. 279e-vel teljesítem a SAJÁT KÜLDIJÉNEK másodlagos feltételét

Erre basszus, a
WG úgy megnerfelte a játékosok úgy kitapasztalták ezt a tankot, hogy Tier 10 HEAT lőszerek most már szinte egytől egyig átmennek a felső lemezen (kivéve, ha megemeled a tankod elejét, mert akkor laposabb szögben látnak rá), és sokszor már alaplőszerek is. És itt nem csak az Strv 103B alaplőszerére (308 pen) kell gondolni... Legutóbb Pilsen pályán egy
ISU-152 ISU-152K full szemből, velem egy szintből
260 280 penes alaplőszerrel beütött! Szóval a páncél most már inkább csak hulldownban megbízható, csak éppen ahhoz a stílushoz rendszerint kevés a csőlehajlásod... Vagy rejteni kell a tank testét, csak hát a többi orosz nehéztankhoz képest ez ugye magasabb...
Ebből is látszik, hogy az Obj. 279e egy elhibázott konstrukció volt. Pontosabban szólva, nehezen kiegyensúlyozható konstrukció: ha vastag a felső lemez, akkor kb. nincs az elején gyengepont (és szemből "törhetetlen" OP-ság a tank,
ez volt az eredeti állapot), míg picivel vékonyabb felső lemez esetén az EGÉSZ TESTEDET boldog-boldogtalan átüti szemből (ez van most). Jobban jártam volna, ha a WG alkalmazza a CS-63, WT auf E100 és E50M kapcsán már jól ismert "költői szabadságot", és "hagyományosabb" két lánctalpas, brutál felső lemezű, de belőhető alsó lemezű tankként teszi be. Akkor csak az alsó lemezt kellene rejteni, nem az egész testet.
Na mindegy. Az élet alkalmazkodik az új kihívásokhoz. Nem lehet agyatlanul tolni a frontot
az új Obj. 279e-vel? Sebaj, akkor finoman, óvatosan fogjuk tolni. A toronypáncél továbbra is elég jó, DPM van, jobb játékosok bukkanókkal megemelik a tank elejét (hogy javítsák az effektív páncélt) vagy csak a tornyukat mutogatják, így összességében továbbra is használható lesz a tank. Max. kihal CW-ről. (Erről mondjuk Banshee-t kéne megkérdezni, ő brutálisan átlátja a játék mélylélektanát.)
Frissítés: rosszul emlékeztem, az Obj. 279e páncélját nem nerfelték. A bejegyzést ezzel és egyéb pontatlanságait áthúztam, és
piros betűvel beírtam a javításokat.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...