hát... olyasmiféle mintha igen, habár a pörkölt s a tokány 2 külön fogalom errefelé ( pityókástokány van de pityókapörkölt nincs:)
Mondjuk igen,de ha így nézzük,akkor itt a pityókát szinte külön növénynek kezeljük,burgonyaféle,de sokan nem ismerik.Én úgy tudom,de lehet,hogy tévedek,székely földön a pityóka az,ami nálunk a krumpli.
Ha már bodzy feltett egy barchobát én folytatnám.Mik ezek?Kikötés csak annyi van,hogy Kopi nem válaszolhat és nem is súghat. Ő szerintem tudja miért mondom ezt.
Figyelem: Spoiler!
1.Vinete
2.Murok
3.Pánkó
4.laskasirittő
5.Lapittó
6.Potyoló (ez a kedvencem)
7.lajbi
8.salopéta
9.Pipe
10.Csitkó
A 10-es nem az amire sandorati mindig gondol.
Nálunk a potyoló az olyan szilvalekvár, amit nem főznek sűrűre, hanem épp csak míg levet enged.
A lebbencses paprikás krumplinak van még több megnevezése: kuhin, öhön, slambuc. Ez itt pl cserászka.
Vagy ami nekem új, hogy a tejforralót sálkának hívják.
A pityóka meg valóban a krumpli tudtommal. Az amire te gondolsz, az a csicsóka. Amit régen a szegények krumplijának neveztek, de mióta rájöttek mennyire egészséges 3x annyiba kerül, mint a krumpli. (depedignemfinom. )
Egyébként nagyon szép magas szárú napraforgóhoz hasonló virága van.
Last edit: 9 éve 1 hónapja by Katjaton.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tiger, JackassJana, Lord_Loga
Ha már bodzy feltett egy barchobát én folytatnám.Mik ezek?Kikötés csak annyi van,hogy Kopi nem válaszolhat és nem is súghat. Ő szerintem tudja miért mondom ezt.
Figyelem: Spoiler!
1.Vinete
2.Murok
3.Pánkó
4.laskasirittő
5.Lapittó
6.Potyoló (ez a kedvencem)
7.lajbi
8.salopéta
9.Pipe
10.Csitkó
A 10-es nem az amire sandorati mindig gondol.
Nálunk a potyoló az olyan szilvalekvár, amit nem főznek sűrűre, hanem épp csak míg levet enged.
A lebbencses paprikás krumplinak van még több megnevezése: kuhin, öhön, slambuc. Ez itt pl cserászka.
Vagy ami nekem új, hogy a tejforralót sálkának hívják.
A pityóka meg valóban a krumpli tudtommal. Az amire te gondolsz, az a csicsóka. Amit régen a szegények krumplijának nevezték, de mióta rájöttek mennyire egészséges 3x annyiba kerül, mint a krumpli. (depedignemfinom. )
Tényleg igazad van,összekevertem a csicsókát a pityókával ,pedig én is nagyon szeretem.A potyoló meg azért a kedvencem,mert réges régen konyhán dolgoztam és voltak Csíkszeredai kollégáim és direkt szívattak ezekkel a szavakkal és a potyoló volt az első amit nagyon megtanultam.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Katjaton
Azért a hasonlóság, mert a csicsóka a napraforgónak a rokona. Mégis a gumóját esszük
A burgonyának pedig a paradicsom a rokona, mégsem a gumóját esszük ...
Szerintem Gaia egy troll
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tiger, Szete58, sandorati, Katjaton, Bence0721
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...