Jelenleg 183 vendég és 2 Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 5 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 7 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 7 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 20 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 4 napja

SEGÍTSÉG! [régi]

12 éve 5 hónapja #2433 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Ilyesmin soha ne agyalj hanem lődd ki a picsába. Egyrészt ne tegye tönkre a kreditszemlélet a játékélményed, másrészt meg nem tudhatod hogy azzal a frag-gel nem-e épp a győzelemhez segíted a csapatot, ami több kredit, több xp (már csak a frag miatt is).
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2434 Írta: RogerNyul
Megválaszolva: RogerNyul
... még annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy az 1HP-s tank is ugyanakkorát sebez, ha eltalál, mint a full HP-s. Szóval ne tökölj velük, lehet fraglopásnak tűnik, de, ha valóban emiatt nyer a csapatod már megérte szerintem. :woohoo:
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #2435 Írta: Memnon
Megválaszolva: Memnon
A support nehéz tankról kicsit TD szemmel. Az a legnagyobb probléma, hogy erre a szerepre a TD-k többsége alkalmasabb, a troll ágyús TD az más, azzal közelebbről kell lövöldözni. De az is csak akkor működik ha van ott egy nehéz tank is aki kivégzi a lesebzett ellenfelet és leköti a többit amíg a TD tölti a troll ágyót a fedezék mögött, máskülönben ellövi magát aztán amíg tölti trollt rámennek ketten és szétkapják.

A TD toronyhiánya akkor gáz ha nem megy előre a tigris és ott állnak egymás mellett. Viszont 300 méterre már a test mozdítása nélkül is elég nagy területet lehet belőni, és rögtön nem hiányzik a torony. Ebben az esetben a medet kitudom lőni az oldalából fenekéből, az ellenfél nehéz tankjába is beletudok csípni néha. Ráadásul tuti van valami fedezék még a nehéz tank és a TD között ahova a Tigris vagy más support nehéz visszavonulhat, a TD meg közben tudja fedezni, hogy ne lőjék rommá mielőtt odaérne.

Viszont ha ott állnak egymás mellett az egyenes út a vereséghez. A TD-t vagy rövid úton kiszedik mellőle vagy nem fog tudni segíteni neki. Kivéve az amcsi tornyos illetve a troll ágyús TD-k, azokkal nem akkora gond az ilyen szituáció, viszont a medet ebben az esetben már nem biztos, hogy kiszedem a fenekéből mert lehet nem fogok tudni ráfordulni, vagy épp a Tigrist használja fedezéknek, vagy valószínűbb hogy én vagyok a fedezék miközben engem lő aztán meg a Tigrissel szemben is én leszek neki a fedezéke.

Az a baj, hogy az MM szerint a nehéz tank az nehéz tank. Nem TD-nek, és nem Mednek teszi be a csapatba hanem egy másik nehéz helyett. Nemfog tudni kihez képest hátra menni mert ő a front vonal. Ha a háttérben supportkodik akkor ott van a frontvonal. Ha másik nehéz előre megy egyedül akkor meg azt lövi ki a túlerő fél perc alatt mert hiányozni fog mellőle. Aztán megint ő a front vonal, és lehet közelharcozni amit elakart kerülni, csak éppen a félcsapat hiányzik már mellőle. Ha ő nem megy előre a med sem tud felmenni a dombra mert ha megteszi ott marad tök egyedül céltáblának vele szemben a ellenfél nehéz tankja, oldalában a medekkel/felderítőkkel, nem tud az ellenfél oldalába-hátába se kerülni mert ahhoz egyrészt helye nem lesz, meg mert ahhoz valakinek kéne az ellenféllel szemben lenni és annak a valakinek nem neki kéne lenni és nem is egy TD-nek.
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #2436 Írta: s2firestar
Megválaszolva: s2firestar

... még annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy az 1HP-s tank is ugyanakkorát sebez, ha eltalál, mint a full HP-s. Szóval ne tökölj velük, lehet fraglopásnak tűnik, de, ha valóban emiatt nyer a csapatod már megérte szerintem. :woohoo:

Három kivétel létezik ez alól a szabály alól, ami inkább illem kérdése.

1) Ha valakinek az az egy kill hiányzik a Top Gunhoz, és ott van az ellenfél közelében, szemmel láthatóan ki fogja lőni (ha viszont lepattan, akkor azonnal rá kell lőni az ellenfélre, megmentve az illető életét).
Főleg, ha verseny van.
2) Ha egy három fős platoonnak a Testvériséghez kell, és az az egy kill hiányzik az adott tagnak (két fős platoon össze tudja hozni a meccs közepére, ha meg nem, akkor lúzerek :D - ezt saját magamra is értem)
3) Ha egy platoonnak a Kritikus együttműködéshez kell (és az az egy tank hiányzik)

Persze, ezzel sokan nem foglalkoznak (pedig néha chatben is kérik az illetők a csapatot...), ami elég nagy bunkóság. Viszont tényleg gyakran megesik, hogy a kritikus lövés lepattan, és akkor viszont már nagy slamasztikában van az, akinek ki kéne lőnie. Ilyenkor ha tudsz segíteni, azt meg fogják köszönni. Én mindig meg szoktam :) Ugyanis egy medál sem ér annyit, mint a túlélő tank, és a legénység ami teljes XP-t kap.

Ja. Még akkor is igaz ez, ha a mi tankunk full HP-n van, és az ellenfél nem tudja kilőni egy lövésből. Dehogynem. Ilyenkor jön Murphy bácsi, és az Ammo rack találat...
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #2437 Írta: s2firestar
Na ez jó hosszú post lesz. Memnon, ez igaz, de support heavyvel egyszerűen nem lehet támadni, mert papírból van. Ott az IS-8 pl. Ha olyanja van, lepattog róla minden, csak az a baj hogy ritkán van olyanja. Ha vannak értelmes TD-k, akkor Support Heavyvel egyszerűen kicsalogatom az ellenfeleket eléjük. A spotért kapom az XP-t, kilőni nem tudnak olyan könnyen, mint egy scoutot, és még én is tudok sebezni. Mint lentebb láthatjátok, elég erős tankjaink vannak platoonhoz, szóval egymagunkban is tudunk csúnya dolgokat csinálni.

Mi platoonnal a következő felállásokat szoktuk használni (Az egyik IS-8 helyére lassan be lehet helyezni az IS-7-et, mert ma lesz meg).

1 BatChat 25t
T-92
IS-8

2 IS-8
IS-8
JgPzE100

3 IS-8
IS-3
IS-8

4 IS-8
BatChat 25t
Maus

5 IS-8
Maus
T-92

6 IS-8
JgPzE100
Maus

Ezekkel a csapat összeállításokkal elég sokat lehet játszani. Lássuk melyikkel mit szoktunk. Minden esetben van mindenkinél legalább 5 gold ammo. Más variációk is vannak, csak abban én nem vagyok benne (mivel 4-en vagyunk 3 fős platoonra, szóval ki mikor van fent). Azokat mindenesetre nem írom le.

1) Leggyakoribb. BC spotol SPG-nek, IS-8 vigyáz az SPG-re, ha noob a csapat, ha nem, akkor pedig támogatja a BC-t középtávról

2) Két IS csalogat, JgPzE100 gyilkol. Városban a JgPz oldalait védjük, amíg az blokkol egy sugárutat.

3) Bekerítősdi, egyenként rohanjuk le hárman az ellenfél tankjait. Nem sok esélyük van. 20 mp alatt ki lehet végezni egy Maust is.

4) BatChat csalogat, Maus mobil páncél az IS-nek. Városban IS-nek és BC-nek is mobil páncél. Ilyenkor egy egészen brutális, 3 csöves monstrummá válunk, aminek a bal oldala autoloaderes :D Nem nagyon tudnak minket olyankor megállítani...

5) IS spotol, Maus végzi a dolgát.

6) Ez városban az igazi, Maus és E100 két oldalt, közöttük figyel az IS. Megint csak egy három csövű megállíthatatlan borzalom. Mivel az IS fürge, ezért meg tudja védeni a csapat hátát, oldalát, és tud csalogatni. Szabad téren a Maus fedezékéből dolgozik, míg a JgPzE100 hátulról támogat.

Maus mellé nem szoktunk két másik Heavyt hozni, mert csak IS-eink vannak, és két IS nem tudja annyira hatékonyan végezni a dolgát, mint a 3, a Maus pedig nem elég gyors. Szabad téri pályán nem az igazi tapasztalat szerint.

A support, félre értés ne essék, nem azt jelenti, hogy az illető hátul maradhat campelni (kivétel El Halluf és Sand River), ahol a BC lemegy spotolni, a többiek meg irtanak. Azt jelenti, hogy az illető nem vezet támadást, nem megy sehol legelőre, hanem vagy második vonalból harcol, vagy ami gyakoribb, megpróbál az ellenfél oldalába kerülni. A support alkalmas arra is, hogy megforduljon és visszamenjen, ha otthon baj van, vagy gyorsabban átjusson a pálya másik oldalára. TD játékosként agyfaszt kapok attól, ha mellettem marad bárki is, aki nem TD, mert tönkre teszi a fedezékem, meg nem az a dolga. Mivel nekem is van TD-m, ezért tudom, hogy support heavyként hogyan tudom kiszolgálni. Jobb TD játékosok ezt észlelik is (a rosszabbaknak meg szólok, hogy most márpedig mi együtt fogunk működni :D) és általában erre lehet építkezni, ha egyedül vagyok.

Ez persze csak 1000+ effes csapattársaknál működik. 700 körüliekkel egyszerűen már nem lehet végrehajtani ezeket a dolgokat, mert vagy taktikmenek és tudják, hogy bénák, és meg se próbálnak segíteni, vagy egyszerűen leszarják, mert ők jobban tudják, mint én a ~1200 pontommal. Ilyenkor maradok campelni, mert nem érdemes kockáztatnom a tankomat támogató tűz nélkül. Még kellhet máshol.
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #2438 Írta: Memnon
Megválaszolva: Memnon
Ok. de ezek célirányosan összerakott szakaszok. De amikor randomban az összes top tier nehéztank úgynevezett support nehéztank, ami meg nem az, az 1 vagy 2 tierrel kisebb? Akkor ki a fene menjen előre, mert a Tigris az nem megy elvégre ő support.

Meg igazából lehet ezt ragozni, más az ha szakasz van meg tier 10-es csata. De alapvetően randomban és tier 6-7-8-as csatákban elsősorban a csapat összetétel a döntő. Bármelyik nehéz tank lehet support ha más nehezek 1-2 szinttel nagyobbak nála, és fordítva, igenis a Tigris a front tank ha nincs más top tier nehéz tank a csapatban.
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2439 Írta: GunnersHun
Megválaszolva: GunnersHun

Három kivétel létezik ez alól a szabály alól, ami inkább illem kérdése.

Én még a kigyújtás esetét tenném ide. Amikor szépen kiégne a tank és a kedves társad még rálő egyet és ezzel ki is lövi. Nem tudnám megszámolni, mennyi frag-et loptak el így tőlem.
Persze én meg vagyok olyan becsületes, hogy ilyenkor hagyom.
Vagy a másik kedvencem amikor egy célba már beleengedtem pár lövést és még egy kellene neki s akkor az eddig mellettem gubbasztó "csapattárs" hirtelen megvilágosodik és mivel eddig egy lövést nem engedett el, véletlenül pont amíg én töltök ő kilövi.
Persze a sebzés számít, de ilyenkor jól esne a megérdemelt frag.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: granatveto
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2440 Írta: SamRE
Megválaszolva: SamRE
Mindíg megéri rálőni, nincs kivétel. :evil:
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2441 Írta: s2firestar

Ok. de ezek célirányosan összerakott szakaszok. De amikor randomban az összes top tier nehéztank úgynevezett support nehéztank, ami meg nem az, az 1 vagy 2 tierrel kisebb? Akkor ki a fene menjen előre, mert a Tigris az nem megy elvégre ő support.

Meg igazából lehet ezt ragozni, más az ha szakasz van meg tier 10-es csata. De alapvetően randomban és tier 6-7-8-as csatákban elsősorban a csapat összetétel a döntő. Bármelyik nehéz tank lehet support ha más nehezek 1-2 szinttel nagyobbak nála, és fordítva, igenis a Tigris a front tank ha nincs más top tier nehéz tank a csapatban.

Na. Épp most vezettem le egy támadást IS-8-cal és rohadtul nyertünk 25% esély mellett :D mert a többiek nem fostak követni (top tier voltam, és hallgattak rám *.*) 8:3-ról fordítottunk.

A szakasz összeállításokat igazából tippként írtam le, hogy ha valakik kedvet kapnak hozzá, akkor nekünk ezek működnek. Lehet hogy erről majd nyitni kell egy új topicot, sőt biztos, hogy nyitni is fogok.

Gunners, igazad van. Engem is számtalan burn killtől és top guntól fosztottak meg. Amikor a light campel egész meccs alatt, aztán az utsó killhez odarohan. Ilyenkor van, hogy én meg kilövöm a lightot :evil: A topgunnak már úgyis mindegy, annyi meg belefér.

Burn killt amúgy ótvar nagy bunkóság lopni, és ki lehet számolni, hogy meg fog-e halni az illető.

Persze ugye nem mindig lopás, van amikor nagyon is számít, mert még tudna lőni az ellenfél, és az a 3 mp amíg kiég még egy társunk életébe kerülhet. De ezek jellemző helyzetek, lehet tudni, hogy mikor van ilyen, és mikor killsteal.

Akkor definiálgassunk egy picit :D

Support tank az, ami puha, de gyors (és esetleg még nagyot is üt).

Frontra való heavy az, aminek kemény a frontpáncélja, és nem lehet csak úgy szemből átütni. Ezek jellemzően lassúak, alkalmatlanok támogatásra.

Sniper az a tank, amivel a fél pályáról is le lehet szedni a futkosó AMX-et.

Jó meg az a sofőr, aki ezt felismeri, és ennek megfelelően játszik :D

Vegyük a konkrét példát. Az IS-8. A frontján van két óriási weakspot. Ha nekirongyolunk az E-100-nak szemből, abból általában nem jövünk ki jól...

Viszont alacsonyabb tierben ezek a határok még azért eléggé elmosottak. A Tigrisek pattogósak, utáltam is őket rendesen :D
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2443 Írta: s2firestar
Na nyitottam is egy új topicot Szakaszok címen. Tényleg érdekes lenne megvitatni a dolgokat :D
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2447 Írta: RAZERXX
Megválaszolva: RAZERXX
Hát no! most hogy volt ez az akció 4 x jártam úgy hogy 5 tankot kilőttem a többiek csak 1-1 tudják hogy ha hatot kilövök top gun 25000 kredit!!!
Egy sem hagyta néz má már csak egy kell neki hanem az utolsó 25hp leszedi róla ! Tehát no comment!
Ui. Én is megtehetem volna fordítva de mikor látam hogy öt volt neki inkább be álltam mőgé és segítettem és össze is jött a hat!!!
Nem régóta játszok de ha lesz még pár ilyen én is szarni fogok mindenkire!
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2450 Írta: simron78
Megválaszolva: simron78
Nekem is volt egy csatám vasárnap este, jagdpantherrel voltam 3 killel, egy IS-3 5 killnél tartott és egy kv-3 maradt csak ellenünk full hp-val. Kérte az IS, hogy hagyjuk neki, a csapatból kb 4-en visszajeleztünk, hogy az övé lehet. Odamentünk, becéloztuk és vártuk az is-t, aki szépen le is szedte 200 hp-ig a kv-t, majd egy 1 killes churchill, akinek kb 300 sebzése volt elvitte előle a top gunt. Hát nem mindenki toleráns.
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2451 Írta: RAZERXX
A toleráns egy szép szó erre szerintem!!! :)
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2453 Írta: Icebird
Megválaszolva: Icebird
Bocs, lehet, hogy csak én vagyok szőrösszívű, de nem igazán értem ezt a sok rinyát ... elvette a TOPGUN-t, stb stb... basszus, tanuljon meg mindenki úgy játszani, hogy a 8-9. tank kilövését nyúlják le előled, ne a 6.-at és akkor nem lesz miért sírni. Amíg, meg ez nem megy (én se vagyok se isten, se profi, nekem se megy, mégse sírok), addig örülj minden Topgunnak, de ne panaszkodj, ha nem jön össze, mert akkor nem a másik "szemét tolvaj" miatt nem jött össze, hanem azért, mert nem vagy elég jó. Szerintem ennyi a lényeg.
Téma zárolva.
12 éve 5 hónapja #2455 Írta: RAZERXX
Az is 3 lehet én voltam ! nem foglalt már véletlen az a tank amit kilőttek előlem?
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 2 órája 43 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 4 órája 14 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 20 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.