Na ez jó hosszú post lesz. Memnon, ez igaz, de support heavyvel egyszerűen nem lehet támadni, mert papírból van. Ott az IS-8 pl. Ha olyanja van, lepattog róla minden, csak az a baj hogy ritkán van olyanja. Ha vannak értelmes TD-k, akkor Support Heavyvel egyszerűen kicsalogatom az ellenfeleket eléjük. A spotért kapom az XP-t, kilőni nem tudnak olyan könnyen, mint egy scoutot, és még én is tudok sebezni. Mint lentebb láthatjátok, elég erős tankjaink vannak platoonhoz, szóval egymagunkban is tudunk csúnya dolgokat csinálni.
Mi platoonnal a következő felállásokat szoktuk használni (Az egyik IS-8 helyére lassan be lehet helyezni az IS-7-et, mert ma lesz meg).
1 BatChat 25t
T-92
IS-8
2 IS-8
IS-8
JgPzE100
3 IS-8
IS-3
IS-8
4 IS-8
BatChat 25t
Maus
5 IS-8
Maus
T-92
6 IS-8
JgPzE100
Maus
Ezekkel a csapat összeállításokkal elég sokat lehet játszani. Lássuk melyikkel mit szoktunk. Minden esetben van mindenkinél legalább 5 gold ammo. Más variációk is vannak, csak abban én nem vagyok benne (mivel 4-en vagyunk 3 fős platoonra, szóval ki mikor van fent). Azokat mindenesetre nem írom le.
1) Leggyakoribb. BC spotol SPG-nek, IS-8 vigyáz az SPG-re, ha noob a csapat, ha nem, akkor pedig támogatja a BC-t középtávról
2) Két IS csalogat, JgPzE100 gyilkol. Városban a JgPz oldalait védjük, amíg az blokkol egy sugárutat.
3) Bekerítősdi, egyenként rohanjuk le hárman az ellenfél tankjait. Nem sok esélyük van. 20 mp alatt ki lehet végezni egy Maust is.
4) BatChat csalogat, Maus mobil páncél az IS-nek. Városban IS-nek és BC-nek is mobil páncél. Ilyenkor egy egészen brutális, 3 csöves monstrummá válunk, aminek a bal oldala autoloaderes

Nem nagyon tudnak minket olyankor megállítani...
5) IS spotol, Maus végzi a dolgát.
6) Ez városban az igazi, Maus és E100 két oldalt, közöttük figyel az IS. Megint csak egy három csövű megállíthatatlan borzalom. Mivel az IS fürge, ezért meg tudja védeni a csapat hátát, oldalát, és tud csalogatni. Szabad téren a Maus fedezékéből dolgozik, míg a JgPzE100 hátulról támogat.
Maus mellé nem szoktunk két másik Heavyt hozni, mert csak IS-eink vannak, és két IS nem tudja annyira hatékonyan végezni a dolgát, mint a 3, a Maus pedig nem elég gyors. Szabad téri pályán nem az igazi tapasztalat szerint.
A support, félre értés ne essék, nem azt jelenti, hogy az illető hátul maradhat campelni (kivétel El Halluf és Sand River), ahol a BC lemegy spotolni, a többiek meg irtanak. Azt jelenti, hogy az illető nem vezet támadást, nem megy sehol legelőre, hanem vagy második vonalból harcol, vagy ami gyakoribb, megpróbál az ellenfél oldalába kerülni. A support alkalmas arra is, hogy megforduljon és visszamenjen, ha otthon baj van, vagy gyorsabban átjusson a pálya másik oldalára. TD játékosként agyfaszt kapok attól, ha mellettem marad bárki is, aki nem TD, mert tönkre teszi a fedezékem, meg nem az a dolga. Mivel nekem is van TD-m, ezért tudom, hogy support heavyként hogyan tudom kiszolgálni. Jobb TD játékosok ezt észlelik is (a rosszabbaknak meg szólok, hogy most márpedig mi együtt fogunk működni

) és általában erre lehet építkezni, ha egyedül vagyok.
Ez persze csak 1000+ effes csapattársaknál működik. 700 körüliekkel egyszerűen már nem lehet végrehajtani ezeket a dolgokat, mert vagy taktikmenek és tudják, hogy bénák, és meg se próbálnak segíteni, vagy egyszerűen leszarják, mert ők jobban tudják, mint én a ~1200 pontommal. Ilyenkor maradok campelni, mert nem érdemes kockáztatnom a tankomat támogató tűz nélkül. Még kellhet máshol.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...