Azért itt sok dologban tévedsz:D
Először is a 13 90 gyakorlatilag az egyetlen kivétel, amire nem igaz, mert az MM-je +2 (persze így is többször megy T10-be), ez nem is light tank szerepben kell hogy működjön, hanem damage dealerként.
Nem jobbak, csak más szinthez tartoznak, a T7-es lightok sokkal erősebbek mint, a T7-es medek, nem ezen van a hangsúly. Egy Bulldog sokkal gyorsabban leadja a sebzését, mint egy T8-med és mellette spotolni is tud aktívan.
Szvsz. a 13 90-en kívül a többi T8 light tank értelmetlen, mert a T9-es T10-es medek ugyan azt a szerepet be tudják tölteni, de pl. 7/54-es csatában használható a RU is.
A P88-nál a 13-90 sokkal jobb tank, ami a használhatóságot illeti, csak te még a játékkomfortot előbbre helyezed a taktikánál, mert a csatákat nem neked kell eldöntened:D
Az biztos hogy kellemesebb a P88-al játszani, mint a 13-90-el de ez utóbbi sokkal erősebb tank.
Itt most kiemeltél két kivételt, amire épp nem illik ez a sztori, de pl az awful panther, vagy a kínai lightok nem feltétlen jobbak mint egy egy tierrel fentebbi med.
A taktikába belemehetek randomba, sokszor meg is teszem, aztán amikor tényleg azt látom hogy a top tier heavyk és medek a bázist kempelik mert vagy hülék vagy afk-k akkor valahogy az egész értelmét veszíti és csak lövöldözök mert mert. A legutóbbi meccsemről egy kép:
Mindenki elmegy a térkép szerinti bal oldalra, velem szemben egy aufklarung, egy bulldog és egy WT auf e100.
Nem ilyen rossz azért a helyzet, sok más tank is jó egy szinttel alacsonyabbként is:
T7: - WZ-131, Bulldog, T37, ezek mind jók
T8: - RU251, 13-90, WZ-132, T54 light
De én tartom azt a megállapítást, hogy a T8 lightnak nincsen értelme, mert ezt a feladatkört a T10 med is betölti
Az Auflkarungspanzer tényleg nem annyira jó, de írtam róla elemzést, annyira azért nem is rossz (bár a T8 medek tényleg jobbak), de ez kb. minden régi light ágra igaz. Szerintem a Bulldog megjelenésével a T71 is "kiöregedett" a régi német light ág meg egyenesen szar:D
P88 videó Cleverlandtől, én nem bírom ezt a negédes nyávogós stílust, de a videóban szépen játszott (csak ez az agyonmodolt szar ne lenne):
https://tanks.gg/tank/chi-se