Néhány szó a Panther 8.8-ról, sokkal inkább a gyakorlati részéről, mint arról hogy milyen a tank (de azért írok erről is, mert tudom hogy ez is érdekel mindenkit).
Szerintem a tank JÓ, mert:
- pontos
- elmegy az átütése (bár szerintem ez összességében alacsony, pl. az IS3-mat ha mozog nem tudod stabilan átütni), a goldja meg kevés
- TÉNYLEG oda megy a lövés ahova akarod
- egész mozgékony, de azért nem lehet vele igazán flankelni
- jól hozza a pénzt és kevés aranyba kerül
- gyorsan lő (5.82), tehát jó a DPM-je
- összességében kellemes vele játszani
DE, ÉS EZ A LÉNYEG: ebben a játékban nem létezik olyan hogy long range sniper, egyszerűen nincsen ilyen funkció (egyébként sem, de ennek meg pláne), mert rossz a camod, kicsit sebzel és FOLYAMATOSAN látszol mindenhonnan. Azt veszem észre, hogy már a sokadik kört mentem a pályán és nem találok egy jó pozíciót, ahonnan lőni lehetne. Pl. a Serene Coaston hol van ilyen? Mindenki balra lemegy a sziklákhoz, ahol nincsenek bokrok, folyamatosan látszol. ÉS a tundrán? Ha nem érsz fel a hegyre, nincs hova menni (már pedig te nem fogsz). És a Karelián? A Dombra nem érsz fel. Városi pályák mind szopás, nincs mit csinálni rajta.
Ez a következők miatt van:
- gyors a játék, nincs időd snipeolgatni, a TD korszak elmúlt
- kicsi az alfád és nincs páncélod, tehát a HP trade nem működik vele
- nincs camod, de egyébként sincsenek borok ahonnan lőni lehetne
- rengeteg az arty
Ki cserélné el taktikailag a Panther 8.8-at egy:
- Borsigra
- egy ISU-ra
- egy Jagpanther II-re
Mert ezekkel kell egy kategóriában versenyeznie, fele akkora alfával (ráadásul a Borsig tornyos, azzal 2117 volt az átlagsebzésem, ezzel 1570)
Ha a nem sniper kategóriára gondolunk és med:
- Object 416
- T69
- Pershing
Ezek mind sokkal jobb tankok, érthető mi a probléma?
A fentiek eredője az, hogy a játék gyors, ezért két típusú tank tud dominálni:
- a gyors tank
- amelyik gyorsan adja le a sebzését (autoloaderesek)
- a szuperdomináns: gyors és gyorsan adja le a sebzését
Ezek alapján szerintem a legbrutálabb tankok jelenleg (T10-ben):
- AMX 50B, Batchat 25t
- orosz medek
Jelenleg nincs értelme mással játszani, ráadásul mivel te ezek ellen mész T8-as tankkal, ezek kitépik a szívedet és megeszik, ennyi.
Azért lehet vele jó köröket menni, de nehéz, én jelenleg iszonyatosan szenvedek ezekkel és ez durván látszik a statisztikámon is. Csak TD-vel, meg lassú tankokkal mentem és 300 csata óta nem bírok 2300WN8 fölé vergődni egyáltalán.
Panther 8.8 stat:
8 Panther mit 8,8 cm L/71 german medium tanks 58.82% 34 44.12% 1.53 0.91 1568 1.48 71.70% 2168.68 2404.04
Ez nem olyan szörnyű, na d 1750-től a WN8 unicum és nem tudok ekkora átlagsebzést csinálni? Röhej.
Azért ilyen köröket lehet vele menni:
https://tanks.gg/tank/chi-se