Nem mondhatnám, hogy megy az IS-8-al nekem olybá tűnik, mint egy kiherélt WZ-111-1-4, csak:
- a páncélja rosszabb
- kevésbé mobilis
- kisebb az alfája
Majd lehet írok egy IS-8 vs. WZ-111-1-4-et:D ha még mentem vele pár száz csatát.
Viszont a masteryt 4.8K-ra megadta, szóval más is rosszul játszik vele:D
Hát igen, jó lenne egy ilyen elemzés. Nagyon gondolkodom, hogy kipróbálom a WZ-t. Tegnap összekerültem 1 vs 1-ben eggyel. Mindkettőnk full hps. A játékos lila volt, úgyhogy ki-ki meccsnek ígérkezett.
Kemény menet volt, már pont legyűrtem volna, mire a lorraine szakasztársa beállt a hátsómba és megmentette.
- az IS8 mellet csupán annyi szól, hogy gyorsabban lő (kevésbé bosszulja meg ha hibázol) és pontosabb.
- WZ lassabb nem?
- Elvileg ugyanakkora a hull armor, de a WZ-nek klasszisokkal jobban van kialakítva
- csőlehajlása milyen az IS8-éhoz képest?
- 113 milyen tank?
Több jó játékosnak is csekkoltam a statját, és WZ-vel majdnem mindenki 400-500 sebzéssel többet tud kiosztani.
Én a WZ-t nem éreztem kevésbé mobilisnak, de ez ugye csalóka, de tesztszerveren kipróbálhatjuk, hogy bemegyünk gyakorlóba és megnézzük, melyik hogy gyorsul (meg jó is egy ilyen videó).
A WZ-nél 44.7/600 lőerő= 13,4 tonna/lőerő
Az IS8-nál 50,91/700 lőerő= 13,7 tonna/lőerő
Talajellenállás: IS8 WZ
Hard terrain resistance 1.10 0.90
Medium terrain resistance 1.30 1.00
Soft terrain resistance 2.00 2.00
Ebben jobb a WZ tehát kb. ugyan úgy mozognak.
A csőlehajlás ugyanaz, -5 fok, DE míg az Is8-nak a felső ás alsó testét is el kell rejtenie, addig a WZ-nek csak az alját, mert a frontja 240 effektívet ad nagyjából, plusz a válla kidobja a lövéseket szemből. Vagyis be kéne vezetni az effektív csőlehajlás fogalmát, ami azt mondaná meg, mennyire kell kitenni a tankodat az ellenséges tűznek, ebben a WZ jobb. A páncélja egyébként elég troll, néha fura lövéseket is képes benyelni, míg máskor kidobja a T10 TD-ket is, de T8-asok nehezen vagy sehogy nem lövik be (kivéve TD-k), míg az IS8-at mindenki szétlövi 200 pentől.
A WZ gyakorlatilag nem tud sidecrapelni, mert akkor a válllemez 90 fokban áll, az IS8-al tegnap halálba sidrescrapeltem két kis pennel rendelkező tankot (T54, meg egy AC 48).
WZ nek nagyobb az alfája és felfele dobál (550-600 nem ritka), míg az IS8 inkább lefele (néha be be csusszan egy 350, de volt már vele 500 fölöttim is), ez szerintem közelharcban előny, cserébe -1 másodperccel gyorsabban tölt, de ezt peek-a-boomnál nehéz kihasználni.
A 113-mat nem vettem meg, mert -3 csőlehajlás és Is8 alfája van (nem mertem és nincs is ilyen tankra szükségem, talán majd egyszer), az elég sokat elmond, hogy fényévenként egyszer találkozol vele (szvsz. szar) , de egy tesztszerverezést megér.
Összességében az IS8-nak nincs számottevő előnye a WZ-vel szemben, van róla Wotlabs elemzés egyébként:
wotlabs.net/art...-is-8/
ÖSszehasonlító oldal:
tank-compare.co...50I203
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."