Mindenki vegyen valamit a keze ügyébe(italra/ételre gondoltam, a slicc maradjon felhúzva), mert most egy hosszabb komment következik.
Csak az általad leírt dolgok nagy része ellen lehet védekezni. Aki hagyja magát lövetni egy sidescrapelő tankkal, az egy majom. Akkor ott kell hagyni, hadd sidescrapeljen és lealázni a többit.
Ha hagyja magát az illető, hogy 100-150 HP-ként lecsipegesd, akkor megint baj van a rendszerben.
A probléma az artyval, hogy nem lehet ellene védekezni. Nem tudod, hogy B3-t vagy F8-t célozza. Persze, mindig készüljünk arra, hogy a fejünkra tojik a clicker, csak míg medium tankkal TALÁN tudsz ellene tenni, addig próbáld meg heavy tankkal kimozogni. Remélem érthető a különbség.
Legalább annyira nehéz mint light tankkal jól játszani.
Ezt csak egy HAHA-val szeretném elintézni.
És még egy szösszenet. A kék és lila játékosokat örömmel szedegetem ki ha adnak rá lehetőséget, mert tisztelet a kivételnek (azért akad, főleg nálunk Fateroknál) mind hátul kempel amíg a fél csapatot ki nem szedik, aztán kezd bele a csatába, hogy neki több sebzése meg killje legyen. Na ha én artyval vagyok, akkor arra törekszem, hogy ezt a vágyálmát ne tudja beteljesíteni.
Ne haragudj meg, de erre meg csak annyit tudok írni, hogy merő faszság. Az esetek 90%-ban más a helyzet, szóval a kivétel az az, amit te írtál. Pont hogy általában a jó játékos megy előre, ő spotol, nem pedig hátulról próbál sniperkedni. Miért? Mert több XP jár, ha elöl vagy, mert nagyobb befolyása lehet a csatára. (Kivételek persze vannak. Tudjuk, hgy linkin is hátulról szokott lövöldözni és kajzoo statja is kiváló a T-54 lwt-vel, csak éppen meccsenként még 2-t sem spotol.)
Elég, ha csak megnézed az átlag spotokat. Neked 1,02 csatánként, Morphelonak 1, Jackalnak 1,26, Tivadarnak 1,13, nekem pedig 1,7, de medzellernek, aki baromi jól spotol T71-gyel, 1,87(!). Spotolni pedig nem hátulról szokás.
z egy csapatjáték szerintem, ahol ha IS7-el vagy, és még van 1-2 10-es heavy akkor igen is előre kell menni tolni a frontot, mert különben az az oldal el fog esni. Akkor is, ha így az arty veszélyt jelent rád is nézve.
Ha egyedül vagy heavy akkor más a szituáció ez is egyértelmű.
De az szerintem nem korrekt, hogy a nagyobb sebzés miatt a fél/háromnegyed csapatot beáldozod. Ők is játékosok, és várják, hogy a csapat együtt nyerje meg a csatát.
Morphelo sem azt írta, hogy hátul campel, amit te szeretnél belemagyarázni, hanem azt írta, hogy nem ő a legelső. Én mindig megszívom, mert megyek előre agresszívan, a hátul campelés rohadtul nem fekszik nekem, még TD-vel sem.
A komment második fele: szóval szerinted hasznosabb az, hogy a csapat jó(legjobb) játékosa meghal a többi noobbal/Average Joe-val együtt, mert így legalább hű de nagy a csapatszellem?
Szerinted az gáz, hogy a jó játékos a jó helyzetfelismerését felhasználva látja, hogy szar a szitu, ezért időben visszavonul, hogy egy jobb pozíciót vegyen fel, hogy onnan tovább tudja sebezni az ellenfelet, ezzel potenciálisan növelve a győzelem esélyét? Érdekes egy gondolkodás, valljuk be őszintén.
A másik ok amiért az elit játékosokra lövök én is első körben ha tehetem, kiszedem a jobb játékost, aki a csapatomra és rám is nagyobb veszélyt jelent, jelentősen növelem a győzelmi esélyeinket.
XVMsnipe confirmed. Ez kurvaundorító, a hate egyik alapja, hogy kapjuk a fókuszt. Average Joeként nem kapjátok, szóval nem is értitek meg, hogy miért fos. (Tegnap találkoztam sztirobiékkal (innen is hali, chatbannom van a skycancerek miatt). Csata elején viccelődtek, hogy majd lehozom a kört, vagy az arty engem. Két T10 heavy tankkal együtt tartottam a heavy dühöngő felé, ahol egyszerre kaptunk spotot én meg 900 splasht CGC-től. Mint mondtam, T9 tankban, T10 helyett...)
Azokról mi a véleményed akik 100-200 wn8 és 20000 csatával a hátuk mögött T10-es heavy-vel basecamp-et játszanak, vagy egyedüli spotterként egy ru251-gyel besorsolja a csapatodba, de ő nyílegyenesen egy szakadékba ugrik, vízbe hajt, vagy éppen nyom egy suicid rush-t? ők megbecsült játékosok, mert nem artiznak?
Nem.
DE nem is tudnak 2000-t lőni egy lövéssel vagy 1000-t splashelni

A probléma, hogy az arty
CSAK az RNG miatt hatalmas fegyver egy cirkuszi majom kezében is. Ezt is leírtam párszor.
4. Ez a "gyengébb képességes" duma, hót avétos, mert ha így van, az az igazi szégyen, hogy itt sírtok, mert egy "gyengébb" lealázott Titeket, ahelyett, hogy mentek és harcoltok! Tisztára, mint az oviban... "Óvónéni kérem, ez a ..."! 
Szégyen, hogy nem lehet megérteni: a piroska nem amiatt szedett ki, mert én voltam béna, hanem azért, mert két hatost dobott.
Szintén gumicsont. Arty van/volt/lesz és PONT. együtt kell élni vele, mind a jó mind a rossz tulajdonságai miatt is.
Sajnos/sajnos/sajnos. Ugyanakkor hiába kapálóztok az arty mellett, még a WG is tudja, hogy szar
Na mindenkinek elfogyott az enni/innivaló?
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...