Jelenleg

25
látogatónk van

A nagy kérdés: Mennyire játszható free to playben a WoT?

3 éve 3 hónapja #297010 Írta: KLC_KTE
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Üdvözlet minden kedves fórumozónak.

Mivel a Wotinfon nem áll elég tér az újoncoknak és a fejlődni vágyóknak a rendelkezésére, ezért egyeztettem Black_Sheep fórumtársunkkal és moderátorunkkal egy új blog elindításáról. Mivel a Wotinfora még mindig sok új regisztráció érkezik (nem csak troll reregek), ezért ez a blog leginkább nekik nyújtana segítséget, illetve arra a kérdésre is megpróbáljuk megtalálni a választ, hogy mennyire lehet érvényesülni a Wotban egy olyan játékosnak, aki egy centet sem költ a játékra. Nem egyszer olvasni olyan kijelentést, hogy semennyire, ezt igyekszem megcáfolni. Ennek céljából egy új accountot hoztam létre, amit a toborzóprogram keretében regisztráltam. A toborzóm Matt__Kirby, az ő segítségével fogunk egyre feljebb lépkedni a tierekben.

Az első tanácsom ez is lenne az újoncoknak! Ha még csak most ismerkedsz a játékkal, vagy úgy érzed elrontottad és újat csinálnál, akkor keress a fórumon, vagy a személyi ismerettségi körödből valakit, aki meghívna. A toborzóprogram rengeteg segítséget nyújt az újoncok számára! A toborzóddal szakaszban játszva eleve plusz kreditbevételed lesz, ami egy free to play játékosnak nem elhanyagolható. Emellett a 3 szakasz teljesítése után 1500 kötvény és egy Tier 6, vagy egy Tier 7-es prémiumtank is ütheti a markod. Mindezt ingyen, csak a játékkal játszva.

A játék egyébként az első belépéskor nem nyomja az ember arcába a Gyakorlóprogramot, azonnal lehet kezdeni random csatákkal is. De ezt senkinek sem javaslom. A Gyakorlóprogram ugyan véleményem szerint elégtelen, ami a segítséget és felkészítést illeti (max 40 perc alatt teljesíthető), de több jutalmat is ad, ami miatt mindenképp meg kell csinálni.
Az első csata Airfield pályarészletén játszódik, a legalapabb információkkal indul az újonc. Miután ezt sikerül teljesíteni az alábbi kép fogja fogadni a játékost.Egy nagyon fontos döntést már az elején meg kell hozni, ugyanis ez a későbbi terveket is érintheti! Folyt köv...
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bhalangir, bhaalhun, Rohamnyuszi, zics911, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297014 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Mint azt említettem, fontos döntést kell meghozni. A játék a kezdetek óta jelenlévő 3 nemzetet preferálja, és a kérdés a következő: Pz II., BT-2, vagy M2 legyen a garázsban, mint első Tier 2-es tank. Egy újonc valószínűleg érzelmi alapon dönt, de érdemesebb ezt félretenni, és megvizsgálni a lehetőségeket.
A játék tech-treeje a Wotinfon is elérhető: www.wotinfo.hu/...h-tree
A játékosnak sokkal egyszerűbb dolga van, ugyanis a Tech-tree nemrégiben nagy változtatásokon esett át, rengeteg tank kikerült, ami miatt pusztán kreditért is lehetőség vált megvásárolni olyan tankokat, amelyeknek a szintjén már van egy kifejlesztett tech-tree tank. Példának okáért, ha kifejleszted a BT-7-et, azzal feloldasz minden Tier 4-es (és értelemszerűen az alatti) gyűjtői tankot, amit a Boltban és a fejlesztési fából is elérhetsz. Ezeket is érdemes áttanulmányozni, de térjünk vissza a választásra. Ez azért különösen fontos, mert a játék adni fog egy Parancsnokot, akinek az 1. skillje 100%-os. Ez azt jelenti, hogy lehet választani 1 képességet, amit azonnal tudni fog a Parancsnok. Én a Hatodik érzéket javaslom mindenkinek. Ez azt fogja eredményezni, hogy egy lámpa a tudtodra fogja adni, ha lát az ellenség (felspotolt). Fontos tudnivaló, hogy a lámpa 3 másodperccel azután jelez, hogy villantál az ellenség számára. De az összes képesség elérhető ezen a linken keresztül, a Legénység menüpont alatt: www.wotinfo.hu/...p/wiki
Érdemes átolvasni, nem kezdőknek is, ahogy az összes többi menüpontot. Sok érdemi elméleti tudás meríthető innen.

Szóval választunk...

Spoilerezek természetesen, a könnyebb fejlődés érdekében. A Pz II. nem rossz tank, ahogy a Pz III E sem, de a későbbi járművek okozhatnak fejtörést. Viszont aki kifejezetten a legendás Tigrisre hajt, annak jó hírem van, egyenesen oda vezet az ág. Majd az E100-hoz, aminek kinéz egy buff a következő verziók valamelyikében. Viszont a Tier 4-es és 5-ös tankok medek. Könnyen elérhetőek egyébként a TD-k és a lightok is, de újoncoknak egyáltalán nem javaslom.
Az M2, majd M3 Stuart szintén 2 lehetőséget kínál, a M5 Stuartot, illetve a T6 Mediumot, ami egy újonnan bekerült közepes tank. A T6 Mediumból szintén 2 lehetőség lesz, a T1 Heavy, és a remek M4A1. Összességében nézve mindkét ág közepes erősségű, a nehéztankok kapnak majd némi buffot, a Patton pedig a Battle Pass 2. szezonjának egyik fő tankja lesz.
A BT-2, majd BT-5 viszont szerintem a legjobb választás egy újonc számára. A BT-2 (majd a BT-7) ugyan nagyon rossz tank, illetve nehéz vele jól játszani, de a BT-5 eléggé rendben van a szintjén. 2 ágyúval is használható, majd a T-28, vagy a BT-7 fele lehet indulni. A T-28-ból jön ugyan a játék egyik remek kezdő tankja, a KV-1, viszont a könnyűtank legénységét előbb mediumra, majd nehézre kell átképezni, ami extra xp veszteséget jelent. A BT-7-ből viszont a T-34 fejleszthető, ami ugyancsak medium, és utána csupa, a saját szintjén kiváló tank következik (T-34-85, T-54, Obj. 140, Obj. 430, Obj. 430U). És ami a legfontosabb érv a BT-2, BT-5, BT-7, T-34 vonal mellett, az az, hogy az összes Újoncoknak kiírt küldetés után megkapjuk egy 10 napos bérletre a T-34-85M-et. Ez azért különösen jó, mert minden közepes tankra képzett legénységi tagot büntetlenül bele lehet ültetni, és fejleszteni! Ugyanis a prémium járműnek prémium xp szorzója is van. Ha van időnk, nemcsak a T-34-hez, de a T-28-hoz is ki lehet húzni egy 1. skilles legénységet.
Nagyon fontos tanácsom ez is: Bármelyik ágat is válaszd, a Tier 3-as tankkal legalább addig játsz, amíg nincs meg az 1. skill a legénységen. Nem kell sietni sehova! Csak tanulni, és türelmesen játszani! A türelem később kifizetődik majd.
Folyt. köv. az első Tier 3-as random csatákkal, és azok küldetéseivel...
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bhalangir, bhaalhun, zics911, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297016 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Még mielőtt az első random elindulna, a kiválasztott tankkal tovább megyünk a programban. Abbey, Prokhorovka, Ruinberg és Mines pályákon ismerkedhetünk a tankunkkal, a fogyóeszközökkel, a legénységgel, a modulokkal. Nagyon felületesen mutatja be, de végigcsinálható, nagyon egyszerűen. Az utolsó csata is egyszerű, nagyon nehéz kilövetned magad. Miután ezeken túl vagy, kapsz 500 aranyat és 3 Prémium napot is.


Az eligazítás küldetéssorozat következő küldetései már éles random csatákban kerülnek teljesítésre. Az első egyetlen győzelmet kér, II-X(!!) tankkal. A következő küldetés egy új modul kifejlesztése, majd megvásárlása, majd harmadiknak következik a lőszerek elosztása. Új, free to play accounton szó szerint TILOS prémiumlőszert lőni, mivel minimálisak a bevételek, a prémium lőszer pedig drága! Szóval pár HE lőszer is bőven megfelel.


Mint látható egyébként, a játék nem finomkodik, a 17 BT-5-ös csata alatt egyszer találkoztunk Tier 2-vel, a többség Tier 4-ben ment. Statpadderek sealclubber tankkal rendszeresen jelentkeznek, a Pz. B2, Valentine II, SU-76I, Pz II j, FCM36Pak40 tankokkal nem érdemes foglalkozni, én sem tettem. A BT-5 el tud menekülni ezek elöl, és itt nem szégyen a futás, csak taktika! Én a táras ágyúval használom, de azt gyakorlatilag csak 100 méteren belül érdemes használni, a nagy szórás miatt. Kezdőknek a top ágyút javaslom, a 45mm 21-KMT-t. A küldetésekkel közben szépen lehet haladni, a negyedikben egy modult kell eladni a depóból, majd 2500 free xp-ért, és egy matricáért cserébe 5 csatát kell menni fogyóeszközzel. A játék egyébként nagyon jófej, mert a 6. lejátszott csata után Harci felderítésnek feldobja az alábbi ablakot:


Nem csodálom, hogy sokan azt gondolják, hogy X játékos térkép nélkül játszik, a legkisebb, és minimális információt közlő térképpel kezdjük, (amin nem látható a már spotolt, de jelenleg spotolatlan ellenség sem...) mindent át kell állítani a beállításokban, de egy újonc nem biztos, hogy tudni fogja, mi mit jelent. Kár, hogy 6 csatát várt vele a játék, de nagyon hasznos, hogy feldobja! A matrica megszerzése után azt természetesen fel is kell rakni, cserébe egy álcahálót kapunk (ne csodálkozzunk az álcahálós nehezeken... :D ) , majd 10 csatát kell lejátszani, immár Tier 4-ben, felszereléssel. Szóval a BT-2 legénységét 10%-os tudásvesztés árán beültettem a BT-7-be (a BT-5 legénységét a T-34-re tartogatom), és egy szerszámosládával, egy álcahálóval, és 58 mm-es pennel nekiindultunk a Tier 4-gyel járó Tier 5-ös és Tier 6-os ellenségeknek. Előre szólok, nem lesz könnyű...
Kis kiegészítés, a játék azonnal ad minden nemzethez egy kis füzetet, ezt célszerű a már 1 teljes skillel rendelkező parancsnokra és legénységére költeni. Illetve az alábbi linken lehet majd követni az account útját:

wot-life.com/eu...83333/
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bhalangir, bhaalhun, zics911, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297025 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
A tegnapi nap is folytatódott a grindelés. Az első BT-7 csaták után el kellett kezdeni a a Kampányokat is, a Stug IV-es német páncélvadászhoz.


A Kampányok fülnél mindegyik tankosztálynál (könnyű, medium, nehéz, páncélvadász, tüzérség) külön el kell indítani a küldetéssorozatokat. Nem szükséges sorban haladni, 1-14-ig tetszőleges sorrendben teljesíthetőek a küldetések. Ezt azért tartom fontosnak, mert a küldetések mindegyike ad jutalmat, ami lehet kredit, fogyóeszköz, free xp, de akár garázshely, prémnap, vagy felszerelés is. Emellett az 5 tankosztály 15. küldetése a tank "alkatrésze" mellett 1-1 női legénységet is ad, ami egy free to play játékosnak hatalmas jutalom. A tank grindelése a szakaszban való játék és az indításként kapott 4 prémiumnap miatt remekül haladt, az A-20, és a T-34 kifejlesztése is megtörtént, utóbbi meg is lett vásárolva. Az 1. Tier 5-ös tank kifejlesztését egyébként 100 arannyal honorálja a játék.

A T-34 megkapott a BT-5 3 legénységi tagjából 2-őt, míg a maradék 2 helyre 2 75%-os legénységi tag került, 40000 kredites díj fejében, illetve ugyanennyi volt átképezni a 2 BT-5-ös tagot. A hatodik érzék miatt volt erre szükség. Viszont a tankot csak később próbáltam ki, mivel az utolsó küldetés még hátra volt. Nevezetesen 5 csatát kellett menni boostert (harci tartalékot) használva...
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bhalangir, bhaalhun, zics911, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297053 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Az 5 csatát a BT-7-tel lejátszva húztam még pár százalékot a legénységen (97%-ról lesz folytatva), majd befejeztem az Eligazítás küldetéssorozatot. Az utolsó küldetés 3000 free xp-t, 5 db 10%-os 4(!!) órás kreditbónuszt, illetve egy T-34-85M tankot adott, 10 napos bérletre. Ezért volt fontos az elején, hogy a szovjet ágat válasszuk, és azon belül is inkább a medek felé induljunk, mert lehetőséget kapunk arra, hogy egy prémium tankban legénységet képezzünk. Ezért nem mentem előtte a T-34-gyel sem. Az Eligazítás küldetéssorozat egyébként egy tokennel zárul, ami lehetőséget ad arra, hogy ingyen a miénk lehessen egy Tier 6-os normál tank. Megjegyezném, hogy nem csak a Tech Treeből, hanem a Gyűjtői tankok közül is választhatunk.Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a T-34-85-öt választottam, de kicsit gondolkoztam a KV-2, KV-85 nehezeken is, mégpedig a KV-1 valamelyik top ágyúja reményében. De maradt a 85-ös.Így adott volt a feladat, a T-34 és a T-34-85 legénységét is fel kell tornázni 10 nap alatt olyan erősre, amennyire csak lehet. Annyi előnyöm még volt, hogy a T-34-85M 100%-san kapott legénységét 90%-ra butítja csak a játék 75% helyett, így ők kerültek a mezei 85-be. Illetve kapott még egy lövegkezelőt a 85M, mivel valakinek mennie kell a T-34 4 tagjával is. A szombati napot így zártam:


13 85M, 11 BT-7, 1 T-34-es csata került be a grindbe, külön kiemelném a kifarmolt kredit mennyiségét. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 1 kivételével mind a 9 felszerelés felkerüljön a 3 T-34-re. Kis érdekesség, prémium lőszert összesen 2-őt lőttem el, mindkétszer egy M4 Jumbora. Mindkétszer be voltam szorítva, és csak frontból dolgozhattam.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bhalangir, bhaalhun, Sezamme, Bulcsu

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297057 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Vasárnap 1 órát tudtam az accounttal játszani, azt természetesen kreditfarmolásra és xp grindre fordítottam. A T-34-85M volt a főszereplő, de a T-34-gyel is mentem 2 csatát. Utóbbin most még a 76mm S-54 ágyú van fent, mivel az alap átütése és az alfája is magasabb. Természetesen át lesz cserélve az 57 mm ZiS4-re, de még várok vele pár csatát, minimum az A-43 kifejlesztéséig. A T-34-85M jól állta a sarat, és hiába a sok bottom, a prémium lőszer teljes mellőzése és a 100%-ot sem elért legénység, ~3000 WN8-at tudott hozni (eddig összesen 19 csata-2608 WN8, 84% WR) tegnap.

Siegried Lineon támadtunk, Tier 8-as tankokkal is meg kellett küzdeni.

Ugyanezen csata jelentése. Az M44 megtalált a csata végén.


A jó teljesítmény magával hozta a Stug IV medes küldetéseinek a folyamatos teljesítését, gyakorlatilag minden csatában sikerült megcsinálni az aktuális követelményeket, már a 11. küldetés fog következni. Ennek hála 423k kredit profittal zártam a napot, aminek köszönhetően a T-34-85-re is felkerült a távcső, ami az utolsó felszerelés volt a 3 T-34-hez.Nem szeretnék reklámozni és szerencsejátékra felbujtani, de (egy bónuszkód felhasználásával sikerült hozzájutnom 5 kreditboosterhez is) egy Free to Play acc jól járhat a WoT Matchday tokenjével is. Úgy tudom egyébként, hogy ez +18-as tartalom, de javítsatok ki, ha nem így van. Amennyiben mégis, és Jacktor és/vagy a moderátorok úgy ítélik meg, hogy ennek megemlítése nem fér bele az oldal arculatába, kérlek töröljétek az utolsó bekezdést. 4 tokennel rendelkeztem, amikor a játék küldött nekem egy Harci Felderítés ablakot a játékon belül. Mivel szeretem a német focit is, így éltem a lehetőséggel, és az előző forduló utolsó 3 mérkőzésére még tudtam tippelni. A helyes tipp küldetést is ad, amit én nem vettem észre ingame (100%, hogy ott volt, de nem figyeltem), csak láttam a Matchday oldalon, illetve helyes tippenként 8 barakkhely, 1 prémium nap, és 5 Nagy elsősegélycsomag is ütötte a markom. Szóval gazdagabb lettem 24 barakhellyel (16-tal kezded a játékot), 3 prémium nappal ( összesen már 7-et adott a játék, INGYEN) és 15 Nagy EÜ csomaggal, amiből már több, mint 25-öt gyűjtöttem össze. Ezt már akár fel is használhatnám, de 250k kreditért el is adhatnám. Free to play játékosnak utóbbi is jó opció, én még tartogatom őket későbbre.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bhalangir, bhaalhun, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297082 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Tegnap is folytatódott a grindelés. Ám mielőtt elkezdeném az összefoglalót, elmondanék egy érdekességet, amit mindenki kezeljen úgy ahogy látja. Az első belépéstől számítva 10 óra alatt jutottam el Tier 6-ba, ahol ugye már Tier 8-as tankok ellen is helyt kell állni. Persze ennek java részét a toborzómmal szakaszban játszottam, de jóval tovább is maradtunk Tier 3-ban, mint azt a megszerzett xp indokolná. A késés a legénység fejlesztése miatt volt és nem tudom kihangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos egy free to play játékosnak a játék elején. Lehet, hogy csak 2 tag ment át a T-34-be, de ennyivel könnyebb volt a másik kettőt felhúzni a 85M-ben. Szóval Tier 6-ba gond nélkül el lehet jutni ~10 óra játékkal.

Ami a tegnapi napot illeti, ismét a 85M volt a főszereplő. 0 gold lőszert felhasználva, Hatodik érzék nélkül futottam egymás után a plusz 60-70 ezres bevételű köröket, nem mellesleg a Stug IV-es küldetéssorozat medium részeiben már a 15. küldetés fog következni. Egy ponton, a 14. küldetés teljesítésekor (3 frag) bizony eléggé hibásnak éreztem magam. Hiába a közel 110 ezres profit, a Tier 8-ban összelőtt 2k sebzés és 4 frag, bőven maradt hiányérzet. Nem véletlen nem lett Tank Ász sem.


bodzy.wot-recor...ccount
Itt a replay, a rengeteg kihagyott helyzettel. Minimum Top Gun, de talán a Radley is összejöhetett volna. Mint tudjuk, a legénység még az 1. skillsort sem teljesítette, és érezni a tankon, hogy nincs se BIA, se teljesítményjavító skillek. A kép alapján jónak tűnik a csata, pedig nem volt az. Cromwell el nem találása közelről, majd lecsúszás a fragről, Bret.Panther elleni folyamatos pattogás, majd a frag lerablása (köszi Matt :D ) alfa alatti hp-ról nem adta be a 85-öt, láncon lőttem a 40 hp-s artyt, IS-2S-t nem tudtam beütni többször, M40-ről lekéstem, IS-3A-ról szintén... :) Hiába a jó térképolvasás, a folyamatos jó helyezkedés, nem várhattam ki a teljes szűkülést sok esetben, ami a még képzetlen legénység velejárója, másrészt ugye ezáltal kapkodóbbnak tűnik a játékom, pedig nem volt az. Lehetne mondani, hogy "ezért kell használni goldot", ámde ha megnézitek a replayt, minden esetben gyenge pontra céloztam, amire az AP is elég lett volna. Illetve ennek hála csak összejött 110k tisztán, ami egy F2P accon nagy eredmény lesz a későbbiekben.

A legénység képzése jól haladt ezúttal is, a boostereket folyamatosan használni kell, amíg van 85M. A kredit is szépen szaporodott, emellett bizony "csalt a WG", mert nem hagyott veszíteni! Bizony ilyen is van! Nyugodtan oda lehet tenni azok mellé a kommentek mellé, miszerint "nem enged nyerni a játék". Hát bizony enged... A 85M egyébként 36 csata után 86%-os WR-rel rendelkezik. Biztos vagyok benne, hogy ez fog esni, de ez sem lenne annyi, ha nem ilyen szinten játszanék. Annyi előnye pedig van az ellenségeimnek, hogy még Hatodik érzékem sincs, így ők előbb lőhetnek rám, minthogy én érezném a veszélyt.
Tegnap kereken 3000 WN8 jött össze, így a 85M overallja is 2776-ra lett növelve.


Felhívnám a figyelmet továbbá a tisztán kifarmolt 1430000 kreditre is. Ez később nagyon jól fog jönni, amikor a garázsmenedzsment el fog kezdődni. Nagyon fontos lépés ez is Free to Play accnál.

A végére még megosztanám ezt az anomáliát...


A nap ezzel a csatával zárult, végig bujkálnom kellett (mivel a városba senki sem jött), de a végén levadásztam mindhárom artyt egy Dumitruért cserébe, illetve az egyiket kis is gyújtottam, amivel elhárult az utolsó akadály is a Stug 15. küldetésért folyó grindelésben.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bhaalhun, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja - 3 éve 3 hónapja #297104 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
A tegnapi játéknap viszonylag eseménytelenül telt. Némiképp próbált 50% felé húzni a játék és nem mondom, voltak érdekes meccsek. A WN8 mindössze 2128 lett, az előző napokhoz képest ez visszaesés, de még mindig rendben van. A lényeg továbbra is a grindelés és a kreditgyűjtés.


A sok csatának hála a T-34-85 legénysége hamarosan eléri az 1. skillsort, utána visszakerülnek a T-34 legényei, akik (a parancsnok kapott 1. skilljét leszámítva) az 1. skill 60%-nál tartanak. Még van pár nap a bérlésig, GM szempontjából 61%-on állok. Sajnos az assist kicsit kevés... :/

Kredit szempontjából továbbra is remekül állunk, tegnap 12 csata alatt 780k jött össze tisztán, amivel már közelítünk a 2,5 millió kredit felé! Ajánlatos addig megszedni magunkat, amíg van 85M, mert utána tech tree tankkal, sima felhasználói fiókkal jelentősen csökkenni fognak a bevételeink!
Persze ezt lehet maximalizálni, a játék nemrégiben bevezetett újítása, hogy gyakorlatilag havonta lehet prémiumtankot ingyen szerezni, mindössze játszani kell érte. Gyakorlatilag maratonnak tekinthető, mivel Tier IX-X tank nem lévén, nekem naponta minimum 20 csatát kell menni (nem minden nap természetesen), hogy elérjem az utolsó követelményt, 3000 pontot. A maraton végén 3 prémiumtank közül lehet választani, a Tier 6-os Thunderbolt amerikai medium, a brit Tier 6-os Sherman Firefly VC, illetve a Tier 7-es Steyr WT német páncélvadász közül. Egy későbbi alkalommal megpróbálom összehasonlítani őket, ami az előnyöket, illetve a hátrányokat illeti. Persze a tankokhoz való eljutás során más jutalmakat is bezsebelhetünk!
1. jutalomként új, F2P accként egyértelműen a 2x 7 boostert kell választani.
A 2. akadály leküzdése során ugyan csábító, (és a nagy accomra valószínűleg azt is választanám) de álljunk ellen a pótkajáknak. A garázsmenedzsment során nagy szerepe lesz a felhalmozásuknak, és kreditet is tudunk szerezni az eladásukkal (már amit úgy sem használnánk), de még nagyon az elején vagyunk. Így a Célzásgyorsító, Távcső kombinációra szavazok. Ezeket 1 millió kreditért tudnám beszerezni, ami lássuk be, ilyen feltételek mellett nem kevés.
A Tier 3-as jutalmaknál könnyű a dolgunk. A tervrajzok ugyan értékesek, de mivel már nincs bent a régi jutalmazási rendszer, ezért jóval kevesebbet lehet beszerezni közülük. Akkor miért nem azokat választom? Mert se nemzeti, se univerzális töredéket nem kaptam még. És mivel a tervrajzok nyelik az értékes free xp-t is, ezért nem tartom célszerűnek ezek választását (ez persze csak f2P, viszonylag friss, pár ezer csatás accokra érvényes.) Így marad a 3x 15 prémium fogyóeszköz, ha már a pótkaják nem jöttek, akkor ezeket lehet halmozni! A megvásárlásuk egyébként 900k kreditbe fájna...
A Tier 4-es jutalmaknál jelenleg még tanácstalan vagyok. Igazából mindhárom megéri, nincs köztük rossz választás. A 25x 5-ös szorzó hatalmas plusz tank grindelésénél, főleg Tier 8-tól felfele lehet érezni a hatását, amikor modult kell húzni. A 3 prémium nap és a 3 garázshely szintén prémium tartalom, garázshelyből eleve nem vagyunk túltöltve, míg a prémium napot nem kell bemutatni. A Szerszámosláda-nagy kaliberű töltésgyorsító talán a leggyengébb ajánlat, mert az általam játszott tankokra, és a maraton nyereményeire sem ilyen kell, de ugy előbb-utóbb úgy is lesz olyan tankunk, amire ez fog kelleni. A döntést valószínűleg helyben fogom meghozni. Addig is nekilátok a Tier 1-es jutalmak felé vezető útnak. :)
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bhaalhun, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297133 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Dübörgünk tovább az úton. Az első értékelhető eredményt sikerült máris felmutatni, lévén tegnap ismét jól ment a játék. Több fontosabb esemény történt, ezek közül a legfontosabb, hogy kitüntetéssel sikerült máris teljesíteni a Stug IV 15. medes küldetését.A csatáról replay is készült, igaz, ez is csak 1. osztály, de a térképet figyelve könnyen olvasható, hogy mit miért csinálok. Kommentárt épp ezért nem is fűznék hozzá, a replayt megnézve jobban meg lehet érteni.
bodzy.wot-recor...ovideo

A női legénység még a szabadnapjait tölti, jelenleg fogalmam sincs, hogy hova kellene kiképezni. Ha már legénység! Tegnap sikeresen befejezte az 1. skillsort a T-35-85 legénysége. Így őket felváltja a T-34 legénysége, ők 70%-ról folytatják a kiképzést. Ne kérdezzétek, hogy a Lövegkezezlőn miért álca van javítás helyett, mert fogalmam sincs. Tegnap vettem észre, de igazából mindegy is, mert a megfelelő xp elérése után úgy is átképzem BIA-ra. A T-34-85 stockosan bement pár csatára, sokmindent még nem tudtam hozzátenni, de majd alakul ez is.

A T-34-85M-hez kapcsolódik, hogy meglett az 1. GM. Remélem lesz időm a maradék kettőre is. :) Remek kis csata volt Minszken. Hamarabb is meglehetett volna, de az assist sebzéssel nem haladok túl jól.Ennek a csatának is köszönhetően, a tegnapi nap 15 csatája 3381 WN8-at hozott, 67%-os WR mellett! Plusz ismét jól ment a kreditfarmolás, 1,1 millió profitot sikerült kitermelni, amivel átléptük a 3,5 milliós határt! :)

Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, bhaalhun, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297170 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Mivel tegnap nem érkezett poszt a csütörtöki nap játszhatatlansága miatt, ezért ma duplán írok. A csütörtöki napom egy szóval jellemezhető: SZ*R. 6 csatára volt életerőm, de az elsőtől kezdve meredeken zuhantam a letargiába. Mind a 6 csata Tier 8-ban volt, mind a 6 vereség, 1 kivételével mind 5-15-nél nagyobb arányban.Hamar rájöttem, hogy nem érdemes ezt tovább folytatni, azt az egy prémnapot sajnálom, a T-34-85M 1 bérleti napjával együtt, de felesleges lett volna erőltetni.

Így inkább merengek egy kicsit arról, hogy melyik tankot miért érdemes kiválasztani a Tankrewards maraton végén. Tudom, messze van még, lehet meg sem lesz, de azért gondolkozok rajta, hogy ne a végén kelljen dönteni.

A Steyr WT kilóg a sorból, Tier 7-es is, páncélvadász is, nem pedig egy 6-os med. A tankon a legendás 88-as ágyú található, a 203-as alap átütés és a mellé járó 6,9-es alap töltésidő igazából elég jó párosítás. A páncélvadász nagy előnye, hogy a tornya teljesen körbeforgatható, míg a célzási sebessége kiváló. DPM-mel nincs nagyon eleresztve, ahogy HP-val sem. Repeszlőszerrel biztos, hogy nagyon könnyű bontani. Az adatok alapján a mozgékonysága is elég gyatra, bár a forgása egész korrekt. Na nem mintha az ellenségnek szüksége lenne arra, hogy leforogja a tankot. Az álcája és a látótávja a jobbak közé tartozik, egyértelműen erre kell építeni! Kreditfarmolásra talán ez a legalkalmasabb a 3 tank közül, ami fontos szempont egy F2P accnál, és ha a játékos érdekelt is a német TD ágon, akkor ezt kell választani.
Ami az EU szerverstatokat illeti: a 19 Tier 7-es TD közül mindössze a 17. helyen szerepel a birtoklási listán, magyarán csak 2 tank szerepel kevesebb garázsban. Szóval elég ritka, ahhoz képest, hogy bármikor megvehető aranyért is, csatát is csak átlag 80-at mentek vele. A játékosok átlagsebzése 805, ami szinte pontosan a tank HP-ja, ez a 13. helyre elég, a prémium TD-k közül mindössze a Super Hellcattet előzi meg, viszont mögötte van a JPanther-Sturer Emil duó is. A WR mindössze 48,73%, ami narancs kategória, és a mezőny utolsó harmadába tartozik. Akárcsak a WN8, ami 1034, közel 300-400-zal elmaradva az etalon TD-ktől (T28 HTC, SU 122-44, E25)
Szóval csak akkor javaslom ezt a tankot, ha német legénységet akarsz húzni (magasabb tierben csak a Borsiggal kompatibilis), és kreditet farmolni egy bokorban ülve. Másra sajnos nem teszik alkalmassá a képességei.
+: korrekt ágyúkarakterisztika, teljesen körbeforgó torony, jó látótáv/álca kombináció
-: alacsonyabb DPM, gyenge mobilitás, repeszlőszerek hatékonysága a papír testen, gyenge EU statisztikák.

A Thunderbolt és a Firefly VC annyiban egyezik meg, hogy mindkettő tier 6-os med és mindkettő egy Sherman variáns. Itt sincs gyakorlati tapasztalatom, csak a TT verziókkal egy minimális.
Az ugye nem titok, hogy a Sherman változatainak alacsony az alfája (115).A Firefly verzióké sem sokkal nagyobb (150). A jenkiknek az átütése is (128), ellenben a Firefly VC a maga 171 mm-jével osztályelső. A Thunderbolt ágyúja picit kompenzálva van, de így is csak a testvérei töltenek nála gyorsabban(3,16-3,45), a többi med lassabb ennél. A Firefly verziók (VC 4,31) a mezőny hátsó részébe tartoznak. A célzási sebesség viszont pont ennél a 2 tanknál a legjobb, kiegészülve a mezei Firefly-jal (2,01). Pontosság tekintetében a középmezőnyhöz tartoznak, viszont pontosabbak, mint a többi Sherman variáns. Magyarán a Thunderbolt 3 tizeddel lassabban tölt, mint a többi Sherman, cserébe gyorsabban szűkül és pontosabb is.
Páncélozottság tekintetében a Thunderbolt a No.1, a 123 mm-es frontpáncél bő 20 mm-mel több, mint az E2-é. A torony már nem ilyen jó, a szovjet és német riválisok is felülmúlják. A Firefly pedig még 6-os tankokat se nagyon fog pattintgatni... Mobilitás terén sem tartoznak a krémhez a tankok az 500 (M4 T.), illetve 425 (F. VC) lóerős motorok meg sem közelítik a bivalyerős német és brit modelleket. Álcázás terén is inkább lefelé lógnak ki, bár kicsik a különbségek, míg látótávban a standardnak mondható 370 métert kapták.
Eu szerverstatok: 28 tier 6-os medium szerepel a nyilvántartásban, így elég nagy a mezőny. Mindkettő tank a ritkábbak közé tartozik, a Thunderboltot 43000-en, míg a Firefly VC-t 100000-en játszották. A Thunderbolt értékénél csak a népszerűtlen AC 4, a nemrég különválasztott lengyel Rudy, illetve az eddig mindössze 2-3 alkalommal kapható Loza féle Sherman tud kevesebbet felmutatni. A lejátszott csatákban messze utolsó a F. VC az átlag 17 csata arra enged következtetni, hogy kevés embert fogott meg a tank. A Thunderbolt 73-mal áll, ami már barátibb, de szintén a hátsó harmadhoz tartozik. Érdekes, hogy a lengyel Rudy 205 csatával a 3. helyen áll...
Sebzésben viszont mindkettő tank TOP10-es, (F. VC 3., 683, M4 T. 8., 638), messze lehagyva a többi tier 6-os Sherman variánst (Firefly 15., 576, Fury 17., 568, Loza 21., 532 M4E2 22., 527, E8 27., 486). WR-t tekintve is TOP10 mindkettő, a Thunderbolt egészen a 4. helyig tört előre a maga 51,96%-os WR-jével, de 50 felett van a VC is (50,72). WN8-ban szintén 4. a Thunderbolt, 1218-cal, míg a VC a 9. 1128-cal. A statisztikák szerint a saját tierjében jóval használhatóbb mindkettő, mint a Steyr WT.
+ (M4. T): tierjében kiváló frontpáncél, közelharcra kiváló, verekedős ágyú, remek gundep, TOP8-as EU szerverstatisztikák, az M48-at kivéve végig kompatibilis a legénység (ott is kiesik 1 ember, ami a kevésbé rossz lehetőség)
- (M4 T.): alacsony alfa és átütés, korlátozott mobilitás, kevésbé jó farmoló

+ (F. VC): kiváló átütés, jó célzási és forgási sebesség, TOP10-es EU szerverstatisztikák, remek legénységhúzó és kreditfarmoló
- (F. VC): gyenge mobilitás, választható a toborzóprogramból is, szóval ha mindenképp ő kell, akkor van alternatíva, a közelharcra sem a páncélja, sem a mobilitása nem teszi alkalmasság, a távolsági harcra viszont nem elég pontos és nem elég jól álcázott

Alapigazság persze, hogy amelyik ágat húzod, arra válassz prémtankot, szóval ha német TD-t húzol, akkor a Steyr WT-t válaszd, ha brit medet, akkor a Firefly VC-t, ha jenkit, akkor meg a Thunderboltot. Tier to tier életképesebb a 2 med, viszont kreditfarmolásban a Steyr a nyerő. A 3 ág közül egyébként én az amerikait tartom a legjobbnak, ráadásul a Battle Pass 2. szezonjának egyik tankja pont a M48 Patton lesz.

Fontos kiegészítés!! Továbbra is helyén kell kezelni az általam leírtakat, mert KIZÁRÓLAG a száraz statisztikára tudtam hagyatkozni játéktapasztalat hiányában. Amennyiben bárkinek van érdemleges tapasztalata a 3 tankról (1700+ WN8 minimum 150 csatából, vagy minimum 2 GM bármennyi csatából), úgy kérem ossza meg velem privát üzenetben. Amennyiben replay, vagy videó is van, az is jöhet és egy új posztban közzéteszem. :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, bhaalhun, Sezamme, Bulcsu

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297171 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
És akkor jöjjön a tegnapi játéknap története, 2 videóval. 18 csatát tudtam beletenni a grindbe, a T-34-85 és a 85M volt főszerepben. Tegnap végig enerváltan játszottam, nem voltam ott eléggé fejben a pályán és ezt görgettem magam előtt végig. Mindig többet és többet akartam, ami miatt persze rágörcsöltem, és ezzel együtt természetesen romlott is a teljesítményem. Volt pár csata, ami jól sikerült, de sajnos rosszabbak is becsúsztak. A 61%-os WR messze jobb, mint amire érdemes lettem volna, a 2016-os WN8-am nem épp a legjobb. A fragek és a sebzés is hiányzott, némiképp magyarázat erre a rengeteg turbó csata, de emberi mulasztása is van a dolognak, ezt el kell ismerni. A tierleosztás is nagyon jó volt pedig, 1, vagy 2 csatát mentünk mindössze Tier 8-ban. Persze akadtak pozitívumok bőven, rögtön a belépéskor megkaptam a segélyt. :)640k kredit bevétel, mondanom sem kell, mennyire örültem neki. A csaták szintúgy jól hoztak (még), illetve az Excalibur 1. Uniós küldetése is hozott párszázezret. A mai napon véget fog érni a prémium fiók, kereken 1 hetet tudtam ingyen kivenni. Tartalmas 1 hét volt, az biztos!

Ez talán a legjobb csatám tegnapról. A játék elején már tudtam, hogy nem megyek fel a klasszik medsorra, mert az ágyú semmit nem fog eltalálni. Így középre hajtottam, ahol vártam egy kicsit, de az ellenség csak nem akart jönni. Ezt látva úgy döntöttem, hogy akkor megyek én. Mint később kiderült, ez lett a kulcsa a jó csatámnak. Annyin múlott, hogy a legjobbkor reagáltam a helyzetre és a legjobb döntést hoztam. Persze az RNG is mellém állt, mert a félstock ágyúval gyönyörűen sikerült sorra eltalálni a 350+ méterre lévő ellenfeleket mi több, beütni azokat! Mindenkit biztosítok, ez elég gyakran nem így van és nem így lesz... Meg ugye majdnem sikerült felborulni mikor le akartam rammolni a Jacksont. :) De végül egy korrekt 3,5k+ kombináltat sikerült összeszedni, ami az eddigi legjobb a félstock 85-től. Ekkor még a fejlesztett lánc sem volt rajta...

bodzy.wot-recor...ideo_2
A csata tanulsága, hogy nézzétek a térképet amilyen gyakran csak tudjátok, és gondolkozzatok! Ha nem ott megyek fel, hanem a búvóhelyemről kivágok nyílegyenesen, akkor meglát a Cromwell, belém lő vagy 2x, majd lefarmol az E25 és garázs. Ha jobbról megyek, a SuperHellcat szaggat szét (egyébként ő spotolt fel), az eredmény ugyanaz. Az is látható, hogy nem kell mindig a goldot lőni, mind a 17 ellenfelet eltaláló lövés át is ment, 126-os pennel. (Nyilván olyan is van, hogy 16-ból 3 megy be, szintén tegnap történt meg, csak sérült a replay, így nem tudtam felrakni)

A másik csata egy Naydin medált tartalmaz, illetve a posztom elején említett frusztráltságot. Az első 2:30 arról szól, hogy MIT NE CSINÁLJ!, ha top tier vagy, és nem úgy megy a játék, ahogy szeretnéd, hogy menjen. Az odáig még rendben van, hogy vártam a francia Párducot, de az se lett volna kis hp veszteség. Így legalább tudtam lőni egyet egy T-34-be. Utána megint megzavarodtam, kapkodtam, és csak azért is beleálltam a Jgpz IV-be, pedig tudhattam, hogy engem fog lőni, nem a 2 mögöttem állót. Az arcoskodás vége -630 hp lett, így 181 hp-ról folytathattam a csatát. Ugyanaz történt, mint az azelőtti 3-4 csatában. Még semmit sem csináltam, és mindjárt vége. A kínai T-34 lelövése után rendeződtek fejben a dolgok, onnastól már sima volt, igaz, hogy kapkodtam valamennyire, de már legalább jó döntéseket hoztam a mapot nézve. A végén az M10-nek hagytam, hogy kiszedjen, mert elmenekülni ugyan nem tudtam volna, de ha nem engem lő, akkor kivégzem a TOP Gunért. De a Chaffenek kellett a cap a kampányhoz és esélyt akartam hagyni. Pontosan tudom, hogy milyen szar érzés, amikor azt kéri a játék, hogy capelj, és te utálod azt tenni. És a csapatod is utál érte. Jobb túllenni rajta minél előbb.

bodzy.wot-recor..._medal

Végül a tegnapi napot is majdnem 1,1 millió profittal zártam, ezzel túlléptem az 5,5, millió kreditet! :)Ha a játék is partner lesz ebben, és elkerül a hétvégi horda, akkor egy 30-35 csatás sessionnel zárom a prémfiókos hetemet. Utána elkezdődik a sima account és a vele járó hátrányok élvezete. :)
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, bhaalhun, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme, Cpt_Spydrex

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297186 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Véget ért a prémium fiók... Ezzel a mondattal indítanám a tegnapi összefoglalót. Persze készültem B tervvel. A "céllövölde" elnevezést kapó küldetéssorozat prémium napokkal jutalmaz, ha megcsinálod a küldetést. Az előző 2-3 napban 7 Levaslaiho, 2 Dumitru és 1 Naydin medál is beesett, de mivel mind szakaszban, ezért nem értek. Sebaj, tegnap egyedül mentem végig, 3 prémiumnapért megéri, aztán választok még 1 teljesítmény alapút. Persze a Tankrewards 30 elvárt csatáját is meg akartam csinálni, hogy a számomra maximális 160 pontot bezsebeljem. Na ehhez képest teljesen mást kaptam, mint amire számítottam. De komolyan, én ilyet még nem láttam. Emlékeztek még a statisztikákat közlő cikkre? Hogy milyen keveset (3%) megy a Tier 6 Tier 4 ellen, és milyen sokat Tier 8-ban?
Emlékeztetőül: www.wotinfo.hu/...ikacio

Na ehhez képest a 30 lejátszott csatám alatt 1 kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor mentem 8-ban. Alig! A 2 tieres csaták sem voltak gyakoriak, maximum 8 bottom csatát mentem össz-vissz, illetve pár olyat, amiben 7-6-5 volt a tierleosztás. A maradék jó 16-18 csatám Top Tier volt, vagy full 6-os. Így nehéz kilőnöm nálam nagyobb szintű járműveket. :D Annyira azért nem bántam, korrigálva lesz majd ez a későbbiekben, így ki kellett használnom a lehetőséget. Szépen ment egyébként a grindelgetés, a T-34-85 elérte a teljesen kifejlesztett állapotot, míg a T-34 legénységének 5% hiányzik az 1. skillsor befejezéséhez. Sokkal kiegyensúlyozottabb voltam egyébként, extrán jó csatát nem mentem, de rosszakat se. Egy tank ászt sikerült összehozni a 85-re, nem értem mire fel kaptam ennyi xp-t, még top tier is voltam

bodzy.wot-recor..._extra
A cím tökéletesen jellemzi a videót. Csak mozogtam és lőttem. A feleségem erre az egy csatára segített és persze, hogy pont ez lett a legjobb. Mindig a térképet nézi, és egyébként nagy segítség! :)

A nap végére természetesen elfogyott az utolsó prémnap is, viszont mind a 30 csatát a Top 10-ben fejeztem be, amivel megkaptam a Tankrewards plusz 30 pontját. Az utolsó 4-5 csata már nyűg volt egyébként. 5 óra kellett hozzá, de ez nem tiszta játékidő, gyerekfürdetés és altatás, megvacsorázás, vasalás is volt ebben az 5 órában. A kedvező MM-nek hála a kredit és a WN8 is szépen termelődött, 3269-es WN8 jött össze.

A játékidő közepén kimaxoltam a Stug IV medes küldetéseit is, valamennyi kitüntetéssel lett meg.


Lefotóztam a raktáramat is, eddig ennyit sikerült felhalmozni:


És végül a tegnapi nap összegzése. 1150000 kredit bevétel, illetve 59 kötvény és 3000 free xp.


Kicsit amúgy bajban vagyok, ugyanis ma elég esélyes, hogy meglesz a 30k xp jutalom, amit a hétvégi küldetés ad. Ezt nem szeretném elpazarolni a T-34-85-re, amivel mindenképp játszanék még, viszont a T-43 xp mennyisége aligha jön össze prémium küldetések hiányában. A T-28 free xp-s átugrásához még 5000 xp kellene, aminek a kitermelése még free xp booster segítségével is macerás, pedig a KV-1-ben elférne a 30k xp. Megvehetném a tankot, de 6 75%-os legénnyel kellene nekimenni kb. 10 csatának ( lehet így lesz). Marad a német TD ág, vagy az amerikai med ág. A francia lightoknak nem merek nekimenni még, az AMX 40 komoly visszatartó erő. :) Bármelyik opció is valósul meg, a női legénység arra az ágra fog menni.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bhaalhun, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297202 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Jajj a tegnapi nap... A D-napi küldetések fődíja, a 30k xp bizony komoly fejtörést okozott. Mivel az első 2 csatámban helyből kilőttem 8 tankot, ezért úgy nézett ki a dolog, hogy 2 kilőtt tank, és 3 győztes csata után kapom az xp-t. Na most ebből végül az lett, hogy megvettem a T-28-at, amibe ugye nem volt legénység, így fejenként 20k kreditért toborozni kellett. Igen ám, de kellett még jó 4k xp a KV-1-ig, mert a T-28-ra nem mehetett az ajándék. Úgy kellett kifarmolnom 4k xp-t, hogy nem lőhettem ki tankot, és úgy kellett nyerni, hogy lehetőleg ne legyek TOP10. Az első csatában kapásból kigyújtottam egy Matildát, ami persze szépen le is égett..... A boosterek pörögtek, hogy legyen esélyem, és egyszer sikerült úgy nyernem, hogy pont 11. lettem. Elárulom, nagyon nehéz úgy játszani, hogy minden fragelhető tankot figyelmen kívül hagyj, és lehetőleg ki is lövesd magad, de azért ne túl hamar, mert akkor meg nincs xp. Végül 5 csatából sikerült elérni a kívánt xp mennyiséget, és megvenni a KV-1-et. Persze legénység ide sincs. :)


A 86-os átütés az első csatában nagyon poénos volt, Hetzerekkel és Pz III. J-kel vívtam késhegyre menő csatát. Meglepő módon 4 frag is összejött. Ahogy elcsodálkoztam azon is, hogy a játék ad egy kis oktatóvideót a KV-1-ről! Érdemes megnézni, nekem tetszett!


A 2. csatának már 83%-os legénységgel mentem neki, illetve minden modul fent volt, viszont amíg nincs 100%-os a legénység, addig a trollgun használata mellett döntöttem. A top löveg sem a legpontosabb kategória, és a gyenge legénység ezen még tovább rontana. A 122-es legalább sebez valamit, ha eltalálom a célt, viszont nagy tévhit az, hogy ezzel nem kell célozni! Nagyon is kell! Ugyanis nem mindegy, hogy 450-et sebez a repesz, vagy 130-at! És aztán malmozol 10 másodpercig. Persze 100 méteren belül érdemes csak a célzással foglalkozni, azon túl már nem igazán működik a dolog, pláne ilyen legénységnél. A 2. csatának Ensket kaptam (3x is megkaptam a 13 KV-1-es csatámban), és elég jó volt a leosztás. A videó tökéletesen bemutatja, hogy mennyire használható a 122-es, ha odafigyelsz rá, illetve azt is, hogy mehet el egyetlen lövésen a csata...

bodzy.wot-recor...csatat

Itt lehet megtekinteni. A nagyobb hibákról. A KV-1-et tesztelni akartam, hogy AFK-e. Az volt, de a 2. sebző lövést már talán nem kellett volna. Másodjára, és ami a legnagyobb hiba volt, elmisseltem az IKV-t. Ezen ment el a csata, bár ha nem rammolom le a Valentine AT-t, hanem inkább az IKV fele fordulok, talán még lett volna esélyem. A Leopard általi kigyújtás már nem osztott-nem szorzott. Arról van szó, hogy bármilyen szar is volt a csapatom, ez a csata rajtam ment el. A 83%-os legénység persze nagy hátrány volt, de az IKV el nem találása végzetes hiba volt. Haragszom miatta magamra, mert a Leopard 1v1-ben már nem bírt volna el velem, még akkor se, ha a Valentine nem hal meg, de az IKV igen. Az AFK KV-1-ért meg elmehettem volna... Akárhogy is nézzük, egy Kolobanov-Radley duó ment itt most el. És láthattuk a 122-es előnyeit és hátrányait is. Az ágyú prémium lőszere elég érdekes, ugyanis egy 140-es átütésű, 370 alfás HEAT. Itt kicsit csalok, ugyanis 5-öt magammal viszek. Szükség esetén érdemes bevetni, mert hiába drága, ez inkább alternatív lőszer, és a 140-es pen azért nem olyan nagy, hogy bármit átüssön frontból, célzás nélkül, és ez is ugyanúgy 10 másodpercig tölt.. Párszor használtam tegnap, és fogom is még.

Tegnap már végig prémium nap nélkül játszottam, de így is jól hoztak a csaták.


760k profit, plusz néhány Stug IV-es heavy küldi. Jó eredmény a 3208-as WN8 is. Plusz meglett ismét a 160 Tankrewards token.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Black_Sheep_01, Bhalangir, bhaalhun, Rohamnyuszi, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297230 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Mivel hétfőn nem volt időm játszani (kemény 3 csatára volt időm), így tegnap nem érkezett bejegyzés. Mondjuk a 3 csata egyike remek leosztást, és vele együtt egy remek csatát hozott, ezt meg is osztanám.
bodzy.wot-recor...elment

Full tier 5-ös leosztás, így irány a Heavy dühöngő. A 122-es ágyú itt előnyben van a 85-sel szemben, és kb. hasonló sebzésre képes. A csiki-csuki miatt nem feltétlenül lehetne kihasználni a jóval gyorsabb töltésidőt, emellett a 122-es töltésideje alatt van idő stratégián gondolkozni is. 13:20-13:00-ig volt egy rövidzárlatom, 2 elkapkodott lövéssel, de azt leszámítva rendben volt a dolog. Látható, hogy az 518 méterre lévő francia M10-et is eltalálta az ágyú (persze nem erre való :P )
A csata kulcsa itt is az volt, hogy olvasni kellett a térképet, és amint az utolsó, minket figyelő tank is kénytelen volt oldalra nézni, meg kellett indulni.Ha az ott nincs meg, nem lett volna ilyen egyértelmű a vége. A videó azt is bemutatja, hogy mikor és miért éri meg használni az alternatív lőszert. 5-ös heavyket sem lehet vele mindenhol beütni, és ha nem célzol és nem sebzel, az végzetes hiba is lehet. Az elején célozhattam volna trackre is, de az ellenséges, 122-essel felszerelt KV-1-ek gyorsabb lövést kívántak meg. Így is összejött 1034 assist. :) Kiemelném továbbá, hogy a Pz V/IV hatalmasat játszott. Nagyon kellett a teljesítménye!

A boosterek is szépen gyűlnek, erről csináltam is egy screenshotot.


És akkor térjünk át a tegnapi napra. Két részletben játszottam, mivel osztottam-szoroztam, ha megvan az a 20 pont, akkor a hétvégén elérhetek a Tier 2-es rewardokhoz. A tankszerzéshez is közel leszünk, ha a hétvégéken meg tudom csinálni a 30 pontos küldetést, akkor nem lesz gond!
A játék küldött is egyébként egy emlékeztetőt, hogy megvagyok a Tier 1-gyel, de akkor már ki volt váltva.

A csaták tegnap nem mentek jól. Vagyis voltak olyanok. Sajnos olyan csatáim is voltak, ahol a csapattársaim szándékosan tettek azért, hogy meghaljak, vagy éppen ne tudjak lőni... Leginkább a KV-1-gyel fordult ez elő. De azért voltak jó csaták is! Az egyik ezek közül Malinovkán volt, ahol bizony ha nem mi lettünk volna ott, akkor valószínűleg veszít a csapat.
bodzy.wot-recor...op_gun
Az első 3 perc a vándorlásról szól, azt át lehet ugrani. Utána kezdődtek az események, és bizony a KV-1- kilövésénél jól jött volna a 85-ös ágyú. Több, mint 20 másodperc alatt mindössze 156 sebzés... 1 lövés a 85-sel. Viszont utána a szebbik arcát mutatta a löveg! Arty ellövése 557 méterről, bázisvédés 520-ról (pont kampányküldi volt), 2 frag 340 hpról... Izgalmas, jó csata volt, sokat nevettünk közben. :)

A tegnapi naphoz tartozik továbbá, hogy a T-34-85M-mel elválnak útjaink. Még utoljára meghajtottam, ami alatt a T-34 legénysége eljutott a 2. skillsor feléig. Voltak vele remek csaták, holnap lehet töltök is fel belőle. 102 csata, 1333 sebzés, 2807 WN8. A GM mindössze 80%, ez a kevés assistnak tudható be. Plusz lehet, hogy végig 2 skilles legénységgel játszva tovább jutok, de ez most nem erről szólt. :) De nem sokáig leszünk prémtank nélkül, 50 pont múlva teljesítjük a kiképzőprogramot. Utána az azzal járó bónusz kredit és xp is oda lesz, de legalább gazdagabbak leszünk egy prémium tankkal. Végül a tegnapi nap könyvelése.700k kredit bevétel, 71%-os WR, 2726 WN8 :)
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bhaalhun, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 3 hónapja #297261 Írta: KLC_KTE
Megválaszolva: KLC_KTE
Toborzóprogram teljesítve!

Az elmúlt napon befejeztük a toborzóprogramot. 12 nap és 224 csata kellett hozzá. Senkit sem biztatnék fel arra, hogy magának húzzon nyolcas prémtankot, de ennyi idő kell hozzá. Persze egy teljesen új, friss reg 2x ennyi csatából sem valószínű, hogy végig ér. De mindenképp így kezdjétek el a játékot!

A tegnapi nap 2 szakaszból állt, egy délelőttiből és egy délutániból. A délelőtti az acc eddigi legrosszabbja volt, az első 4 csata 4 bukó, de olyan minősíthetetlen leosztással, hogy nem lehetett mit tenni. Az 5. csata remekül sikerült, 7 fraget szedtünk össze ketten, amivel lehoztuk a csatát, illetve 44 pontot kaszáltunk egyetlen csata alatt! 55 kellett a nap elején. Utána rögtön a következő csatából kidobott a játék.............. Jól van, vettem a célzást, tovább ne erőltessük. (A replay valamiért megsérült, pedig túléltem a csatát.) Bosszantó, mert jó kanyar volt. Munka után viszont már be kellett fejezni,

Hazaérve, este 11-kor még 1 órára volt erőm. Az alatt meg kellett lennie a Tankrewards 10 csatájának is, még 6 kellett. Jól mentek a harcok, 499 pontnál jött az utolsó csata, ami az alábbi ütközetet hozta.
bodzy.wot-recor...sataja

Na ez nem 15-1-es csata volt! Végig izgalmas, szoros, taktikus csata. Mindenkinek ajánlom megtekintésre, lévén Tier 7-ben mentünk a Tier 5-ös heavykkel. A 122-es löveg ismét a szebbik arcát mutatta, a 85-sel lehetetlen lett volna ilyen csatát menni. Az egyetlen ellőtt HEAT mellett további 5 repeszlőszer ért el átütő találatot, dőlt is a sebzés és a kredit. Csak elsőosztály lett, és a végén rimánkodtam is az artynak, de jól játszott vele a csapattársunk, és megcsinálta a decapet.

Viszont a csat végén meglett a maradék 1 pont és lehetett választani.
A választható tankok: Tiger 131, Dicker Max, Pz. IV S., Panther/M10, KV-122, SU-122-44, AT15a, Firefly VC, 1.9 millió kredit.


Tudom, nem ez a legjobb tank, a Tigris, a SU-122-44 és a Firefly is jóval jobb a tierjében és osztályában. De erre van szükségem a legénységképzés miatt. Kreditet ez is fog hozni, 31k-t hozott tisztán a 2. csatában, ahol 2500 körül sebeztem, az 5 goldot leszámítva viszont minden lőszert ellőttem, a repeszeket is. A vele kapott 100%-os legénység is jól jött, szerencsére van kredit könyvvásárlásra is, ha úgy adódna a dolog. De azzal még kivárok, majd felhúzom valahogy lámpa nélkül ezt a garnitúrát is, aztán mehetnek a KV-1S-be, majd tovább az IS felé. Az biztos, hogy a KV-122 nem fog porosodni a garázsban, mivel az IS-7 és az Obj. 277 is szerepel a kihúzandó tankok listáján, és a felbuffolt IS-4 sem tűnik rossznak, de azt majd előtte kipróbálom az eredeti accomon, ott csak meg kell venni. Plusz ott van az IS-3, ami megtartós... 3-4 legénységre szükség lesz... :D

A kiképzők egyébként az alábbi ajánlatokból választhatnak. Köszönöm Matt__Kirbynek a képet.


Végül így jött össze a tegnapi 13 csata


235k bevétel, ami nem sok, de mostmár még kevesebb lesz, ugyanis a toborzóprogram boostere többé nem jár... :) A gyalázatos délelőtti session ellenére 62%-os WR, és 2360 WN8 jött össze.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, 759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8, bhaalhun, Tank_szemelyzete, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Bulcsu, Cpt_Spydrex

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.