Jelenleg 275 vendég és egy tag online

2020. március 25. 07:30

[1.9] Az érkező új egyensúlyozásokról

Írta:
Értékelés:
(57 szavazat)
115 hozzászólás

Jelenleg a következő, az Új Balansz legutóbbi eredményein és következtetésein alapuló legsikeresebb megoldásokon dolgozunk:

 • HP és lőszerrekesz-kapacitás növelése az alacsony szintű járműveknél.
 • Fejlesztési-fa változtatások
 • Gyűjtői járművek

A visszajelzések alapján a fenti változtatásokkal kapcsolatos reakciók általánosságban pozitívak voltak, és a teszteken tapasztalt eredmények összhangban voltak az elvárásainkkal. Célunk, hogy ezeket az új megoldásokat bemutathassuk a közelgő 1.9 frissítés keretében. Vessünk egy pillantást külön-külön is az új funkciókra.

HP és lőszerrekesz-kapacitás növelés

A HP és lőszerrekesz-kapacitás növelése az alacsony szintű járművek keretében az előző Sandbox teszt során, növeltük az HP-t minden jármű esetében. A teszteredmények alapos vizsgálatát követően úgy határoztunk, hogy finoman módosítjuk az új HP értékeket az 1-6 szintű járműveknél.

A HP módosítások az alacsony szintű járműveknél lehetővé teszik az alábbiakat:

 • megnövelt általános teljesítőképesség
 • hatékonyság és túlélési idő az alacsony és közepes szintű meccsek során, ezáltal élvezhetőbbé téve azokat
 • kényelmesebb továbbhaladás a magasabb szintű járművek irányában
 • következetesebb fejlődési lehetőség az egyes szintek között
 • az új játékosoknak lehetősége lesz többet tanulni az egyes csatákból, illetve segíti őket, hogy gyorsabban érhessenek el jobb teljesítményt a játékban.

Továbbá arányosan növeljük az érintett járművek lőszerrekesz-kapacitását, annak érdekében, hogy ellensúlyozzuk az általános HP növekedést.

Fejlesztési-fa módosítások

A fejlesztési-fa kezelőfelülete sokkalta inkább felhasználóbaráttá válik, tiszta és egyszerűen átlátható lesz, főként az új játékosok számára. A vizuális fejlődést, valamint az alacsony szintű járművek áthelyezését követően mindenki számára egyszerűbb lesz eligazodni, valamint kiszámítani az optimális haladási útvonalat a fejlesztés során.
A központi ág lesz a legtisztább és legegyszerűbb – ez lesz a nehéz tankok fejlesztési vonala. Innen lesznek átmenetek a közepes tankok, valamint a tankvadászok irányába. A tüzérek a felső, míg a könnyű tankok az alsó részén lesznek elhelyezve a fejlesztési fában. Vess rá egy pillantást.

previous arrow
next arrow
Full screenExit full screen
previous arrownext arrow
Slider

Gyűjtői járművek

A Sandbox-tesztekkel kapcsolatos visszajelzések nagy része a gyűjtői járművekre, valamint az ezekkel kapcsolatos kompenzációra vonatkozott. Lévén ezek voltak a közösség által vitatott legforróbb témák, beszéljünk egy kicsit a részletekről.

Szeretnénk újfent hangsúlyozni egy fontos dolgot: mind a 92 jármű, amely áthelyezésre kerül a fejlesztési fából, beleértve a 9-10 szintű járműveket (bővebben lent), továbbra is a játékban marad. A „Gyűjtői járművek” opció megjelenését követően, minden gyűjtői jármű a garázsban marad, illetve a frissítést követően bármikor elérhető lesz. Tekintsd meg.

 • A gyűjtői járművek, általad elérhető maximális szintje azon alapul, hogy egyes nemzetek esetében milyen szintet fejlesztettél ki. Például, egy kifejlesztett 5 szintű jármű esetében a francia ágon, minden francia gyűjtői jármű elérhető számodra az 5. szintig.
 • A gyűjtői járművek megvásárlásához csupán kreditre lesz szükséged – XP nem kell majd – ami egyszerűbb és kényelmesebb lesz mind az új, mind a tapasztalt játékosok számára. A vásárlási és eladási összeg nem fog eltérni a jelenlegiektől. Továbbá sokkal egyszerűbb lesz elérni az Elit státuszt a nem-prémium járműveknél, lévén nem kell kifejlesztened a következő járművet a fejlesztési fában.
 • Az alap fejlesztési szint minden jármű esetében elérhető lesz, így a vásárlást követően elkezdheted a modulok fejlesztését, miként az általános járművek esetében is megszokott.
 • A gyűjtői jármű nem fog különbözni a korábbi verziótól. Továbbra is lehetővé válik az Elit státusz megszerzése, amely ezt követően jóval könnyebb lesz.

Az 1-8 szintű járművek mellett, a következő 9-10 szintű járművek áthelyezését tűztük ki célul:

 • X 113
 • X T-62A
 • X AMX 30 B
 • IX AMX 30 1er prototype

Ezen kívül néhány jármű más szintre, vagy akár más osztályba kerül. Végezetül, néhány vadonatúj jármű, amely elsőként kerül a játékba. Járművek listája:

Más szintre kerülő járművek (összesen 12)

 • II Cruiser Mk. I - a 2. szintről az 1. szintre
 • III Cruiser Mk. II - a 3. szintről a 2. szintre
 • II Cruiser Mk. III - a 2. szintről a 3. szintre
 • III Cruiser Mk. IV - a 3. szintről a 4. szintre
 • IV. Valentine - a 4. szintről a 3. szintre
 • III. Valentine AT - a 3. szintről a 4. szintre
 • V. Crusader- az 5. szintről a 6. szintre
 • IV Covenanter - a 6. szintről az 5. szintre
 • III BT-7 - a 3. szintről a 4. szintre
 • V KV-1S - az 5. szintről a 6. szintre
 • IV A-20 - a 4. szintről az 5. szintre
 • III SU-76M - a 3. szintről a 4. szintre

Más osztályokba sorolt járművek (összesen 5)

 • V Crusader (közepes -> könnyű)
 • IX T54E1 (közepes -> nehéz)
 • V VK 30.01 (H) (nehéz -> közepes)
 • VI VK 30.01 (P) (közepes -> nehéz)
 • III Type 97 Chi-Ha (közepes -> könnyű)

Újonnan bekerülő járművek (összesen 3)

 • BT-5 – 3 szintű szovjet light tank.
 • T6 Medium – 6 szintű amerikai közepes tank. Egyszerűen fogalmazva: a híres Sherman ami megfelelően teljesít.
 • Cavalier – 5 szintű angol közepes tank.

A gyűjtői járművek bevezetése számos nemzet ágát teszi egyszerűbbé és könnyebben megérthetővé. Ugyanakkor továbbra is élvezheted a garázsodban található széles tankgyűjteményedet. Ezen felül bevezetésre kerülnek a gyűjtői járművek feloldásához kapcsolódó medálok, melyeknek köszönhetően tovább bővítheted a játékon belüli elismeréseid listáját.

GY.I.K.

Mi történik azokkal a járművekkel, amelyek áthelyezésre kerülnek a fejlesztési fából? Továbbra is a játékban maradnak?

Mind a 92 jármű, amelyik gyűjtői státuszt kap továbbra is a kliensben, illetve a játékosok felhasználói fiókjában marad (amennyiben a frissítés pillanatában azok már a garázsban vannak). A „Gyűjtői járművek” megjelenését követően az összes tank megvásárolható lesz és nem kell XP-t költeni a kifejlesztésükre.

Hogyan szerezhetek meg egy gyűjtői tankot?

A Gyűjtői járművek minden nemzet fejlesztési fájához kapcsolódóan megvásárolhatók lesznek, annak függvényében, hogy melyik a legmagasabb kifejlesztett szint az adott fejlesztési fában. Például, ha már kifejlesztetted a Tiger II tankot a német fejlesztési fában, akkor a Jagdpanther II, illetve minden alacsonyabb szintű gyűjtői jármű rendelkezésedre áll majd, hogy megvásárolhasd.

Mi a lényegi különbség a „Gyűjtői járművek” és az általánosan fejleszthető tankok között? Át kell képeznem a legénységeket amennyiben a „Gyűjtői járművekben” szeretném használni őket?

A lényegi különbség abban van, hogy miként lehet megszerezni őket – nem kell XP-t költened a „Gyűjtői járművek” kifejlesztésére. Minden más játékban található jellemzőben (gazdaság, legénység átképzése, stb) az „átlagos” és „gyűjtői járművek” megegyeznek.

Hol tudom megvásárolni a gyűjtői tankokat?

A játékban található „shop” egy szeparált részében lesznek elérhetőek. Könnyedén elérheted a fejlesztési fából, vagy kiválasztva a „Gyűjtői járművek” fület a „shop”-ban. A kredit-kedvezményeket sem fogod elveszíteni, melyeket korábban szereztél, például az előző „Holiday Ops” esemény során.

Mi fog történni a „Technical Engineer” és „Tank expert” kitüntetésekkel?

A „Technical Engineer” adott nemzetnél, illetve a „Senior Technical Engineer” kitüntetések csak az általánosan kifejleszthető járművekre vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy megszerezd az adott nemzethez kapcsolódó „Tank Expert” kitüntetést, továbbra is szükséges, hogy minden a fejlesztési fában megtalálható járművet megsemmisíts, beleértve a gyűjtői darabokat is.

Emellett célunk, hogy új kitüntetést kínáljunk azoknak, akik minden „Gyűjtői járművet” megszereznek a játékban, illetve 11 egyedi kitüntetést azoknak, akik minden „Gyűjtői járművet” megszereznek az adott fejlesztési fákban.

Mennyibe fognak kerülni a „Gyűjtői járművek”?

A vásárlási és eladási ár változatlan marad a normál verziókban feltüntetett értékekkel.

Történhet egyensúlyozás a „Gyűjtői járművekkel” kapcsolatban? Várhatóak a jövőben a teljesítményre vonatkozó vizsgálatok?

A gyűjtői járművek ugyanolyan fontosak, mint normál társaik, ezáltal ugyanazok az újraegyensúlyozási szabályok vonatkoznak rájuk is.

Mi történik a „Gyűjtői járművek” felszerelésével?

A gyűjtői járművek a modulokkal együtt kerülnek áthelyezésre, így továbbra is lehetőséged lesz kiválasztani, hogy mely modulokat szeretnéd használni a tankon. Például a Sherman Jumbo esetében továbbra is választhatsz a 76mm-es löveg és a HE-t preferáló löveg között.

Gyűjtői járművek áthelyezési mechanizmusa

 1. Amennyiben egy adott jármű (8-as szintig) áthelyezésre kerül a „Gyűjtői járművek” fül alá, úgy a +1 szintű jármű, illetve minden alacsonyabb szintű jármű automatikusan kifejlesztésre kerül*. Ez érvényes akkor is, ha megvásároltad a járművet és akkor is, ha nem.
 2. Minden ki nem fejlesztett járműhöz kapcsolódó tervrajz töredék átváltásra kerül megegyező számú univerzális és nemzeti töredékre, az adott jármű szintjének megfelelően. Például egy 4 szintű jármű tervrajza kompenzálásra kerül 1 nemzeti és 4 univerzális tervrajztöredék által.
 3. Amennyiben már kifejlesztetted az áthelyezésre kerülő 9-10 szintű járműveket ( 113, T-62A, AMX 30 B, AMX 30 1re prototype), úgy azokat az 1.9 frissítést követően bármikor megvásárolhatod a „Gyűjtői járművek” fül alatt tekintet nélkül arra, hogy kifejlesztettél-e más 9-10 szintű tankot.
  Példa: csupán két kifejlesztett 9-10 szintű járműved van a francia nemzetnél, az AMX 30 1er prototype és az AMX 30 B. A frissítést követően bármikor megvásárolhatod őket a „Gyűjtői járművek” fül alatt, akkor is, ha a francia fejlesztési fában csupán 8-as szintű járművet fejlesztettél ki egy másik vonalon.
 4. Minden játékos, aki fejlesztésbe kezdett a következő 10-es szintű tankok irányában (113, AMX 30B, T-62A) de nem fejlesztette ki őket és megállt a 9-es szintű járműveknél (WZ-111 model 1-4, AMX 30 1er prototype, T-54), és más 10-es szintű járművet sem fejlesztett ki, hozzáférést nyer a 10-es szintű járművekhez ezen nemzetek vonatkozásában a „Gyűjtői járművek” fül alatt a frissítést követően.
 5. Minden játékos, aki fejlesztésbe kezdett a következő 9-es szintű tank irányában (AMX 30 1er prototype), de nem fejlesztette ki azt és megállt a 8-as szintű tanknál (Batignolles-Châtillon 12t), és más 9-es színtű járművet sem fejlesztett ki, hozzáférést nyer a 9-es szintű tankokhoz (+1 szint) a francia nemzet vonatkozásában a Gyűjtői járművek” fül alatt a frissítést követően.

*Mivel rengeteg jármű található a fejlesztési fában, van pár kivétel ezzel a szabállyal kapcsolatban. Például az 1-es szintű angol járművek esetében csupán az új 1-es szintű angol jármű kerül kifejlesztésre. A 2-es szintű japán járművek mindegyike kifejlesztésre kerül a modulokkal egyetemben. Emellett van pár további kivétel melyeket az elkövetkezendő teszt során fogunk megosztani veletek.

A kompenzációra vonatkozó szabályok abban a pillanatban kerülnek érvényesítésre, amikor az 1.9 frissítés megtörténik az „élő” szervereken. A fent vázolt kompenzációk meglehet még nem lesznek elérhetőek az 1.9-es frissítés általános tesztje során. Természetesen előzetesen tájékoztatni fogunk benneteket az elérhetőségükről, amint minden szükséges részlet a rendelkezésünkre áll.

GYIK

Kifejlesztettem a T-62A tankot a T-54-en keresztül, de még nem váltottam ki. Jelenleg is van még XP-m ezen a tankon. Mi fog történni ezzel?

 • Amennyiben van már kifejlesztett 10-es szintű tankod a szovjet fejlesztési fában, úgy várj a frissítés megérkezéséig. Ezt követően megszerezheted a T-62A tankot anélkül, hogy XP-t költenél rá és megvásárolhatod az általános 10-es szintű tank áráért.
 • Amennyiben nincsen 10-es szintű kifejlesztett tankod a szovjet fejlesztési fában, úgy felhasználhatod ezt az XP-t, hogy kiváltsd az Object 140-et és ezáltal automatikusan elérhetővé válik a T-62A is.
 • Amennyiben már megvan az Object 140, a T-54 elit státuszt szerez és a meglévő XP-t kedved szerint felhasználhatod.

Ez a példa vonatkozik bármely gyűjtői jármű esetében. Akkor is megszerezheted a járművet amely érdekel a frissítés után, amennyiben nincs elegendő időd rögtön kifejleszteni, anélkül hogy XP-t kellene költened rá.

Hozzáférhet 10-es szintű járművekhez egy új játékos?

Nem, lévén ahhoz, hogy egy 10-es szintű gyűjtői járműhöz hozzáférhess, ki kell fejlesztened egy 10-es szintű járművet az adott fejlesztési fában. Nyilvánvalóan ebben az esetben nehezen lehetne kezdőnek nevezni.

Amennyiben kifejlesztettem a Jagdpanther II-t az 1.9 frissítés előtt, de a következő jármű, a Jagdtiger még nem került kifejlesztésre, mi fog történni?

Amennyiben a Jagdpanther II már a garázsodban van, úgy az ott is marad. Amennyiben nem, úgy bármikor megvásárolhatod a játékban a „Gyűjtői járművek” fül alatt. Ebben az esetben a Jagdtiger automatikusan kifejlesztésre kerül.

Lesz bármilyen korlátozás a „Gyűjtői járművek” kapcsán az egyes játékmódok, tornák, események kapcsán?

A gyűjtői járművek kapcsán semmiféle korlátozás nem lesz az általános járművek viszonylatában, szóval ne hezitálj használni őket bármely létező játékmódban.


A fordításért köszönet Rohamnyuszinak!

Utoljára frissítve: 2020. március 25. 07:51
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Seneca · 4 hónapja
  A Covenanter jelenleg 4-es szintű. Hogyan kerülhet a 6. szintről az 5. re???
  "IV Covenanter - a 6. szintről az 5. szintre"
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bandras32 · 4 hónapja
   Elírták. Gondolom 4-ről megy az 5-re.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tnt79 · 4 hónapja
  Üdv!! Nekem az lenne a kérdésem, mivel vagy nem olvastam jól vagy nem is volt ilyenről szó, hogyha nekem ki van húzva a T-62-es, és a helyére kerül az object 140 akkor azt újra ki kell húznom vagy megvehetem kreditért?! A T-62-es nincs a garázsban, nem is szeretném megvenni de az object 140 érdekelne, előre is köszi a választ ha valaki képben ezzel kapcsolatban.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kuon · 4 hónapja
  Sziasztok!

  A hibrid ágakkal mi lesz?

  Pdl Firefly medium tankkal megszerezhetem a challangert TD-t (28000 kell). A Churchill GC TD-el amit a (heavy ágon unlockoltam) meglehet az AT7. (még csak unlockolva van de nem vettem meg)
  És ott a Tiger P-él a ferdinand. (unlockoltam a tiget I-et meg a vk 45.02öt)

  A példa ami a cikkben van az egy adott TD ágról szól. De ezek amit írtam nem egy tanktípus ágon mennek. A tiger p meg nem lesz kivéve, de a lehetőség ott van, hogy így is unlockold a ferdinandot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KamizZa · 4 hónapja
  Tesztszerveren màr kipróbálható az újítások!
  Minden nemzetből kb 15 20 tank lett kivéve (Orosz,Brit,francia,Német,Amerikai) nagy része Tier 2-6 közötti tank. Van 7es orosz arty is kint.
  Japànoknál 7
  Kína 3
  Svéd 2 (Tier 2-3)
  Kv-1s Tier 6 lett.
  T62A tankot az obj 140 veszi át T-54 után.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  viktorianusok · 4 hónapja
  Sziasztok. Hol tudom letölteni a teszt játékot? Köszi
  Illetve mikor lehet tesztelni?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kikice5 · 4 hónapja
  Inkább az artykat tegyék meg gyüjtői daraboknal
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AzoxisTobin · 4 hónapja
  Érdekes, hogy eddig a alig játszott valaki a T62Aval,mert milyen rossz jármű! Most meg mindenki szüttyög, hogy neki is kell! Attól jobb lesz a játék, ha ez meg van? Nekem meg van rég, nem rosszabb mint a testvére,szerintem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 4 hónapja
   Megnéztem teszten ezt a tankot.Annyira nem rendelkezik szar paraméterekkel.
   Agyú jó, páncel van. Mozgékony.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Look1 · 4 hónapja
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, ha ki van fejlesztve és megvéve a szovjeteknél az IS7, akkor megkapom gyűjtői tanknak a T62A-t? vagy az csak úgy működik, ha a med line-on van meg egy 10es szintű tankom?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 4 hónapja
   Ha van IS7-ed, akkor nem "megkapod" (tehát nem kerül a garázsodba!), hanem elérhető és megvásárolható lesz számodra a T62A is. Nem számít, hogy milyen osztályú tankod van, csak a nemzet és a tier (ez esetben az orosz és a tier10), amivel te rendelkezel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Look1 · 4 hónapja
    Szuper, köszi szépen!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kolumbusz · 4 hónapja
    És hol tudom majd megvenni ?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 4 hónapja
     A boltban lesz majd egy külön fül neki.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.