Jelenleg 352 vendég és 6 tag online

2018. december 13. 07:36

Visszatekintő és összefoglaló: Morphelo Emlékverseny és Bajnokság

Írta:
Értékelés:
(42 szavazat)
4 hozzászólás

Morphelot (Ronit) 2016-ban veszítette el közösségünk, egy autóbaleset miatt, melyben vétlen résztvevő volt. Akkor határozta el közösségünk, hogy szeretnénk méltóképpen megemlékezni arra az emberre, aki emberiességével, szorgalmával, tenni akarásával akár példaképet is állíthatna a mai rohanó világunkban.


III. MORHELO EMLÉKVERSENY

Idén is sikerült megrendezni - az egyéni felajánlók jóvoltából immáron harmadik alkalommal - a Morphelo Emlékversenyt. Ezúton is szeretném megköszönni minden egyéni felajánlónak a támogatást, mert Nélkületek ez nem jöhetett volna létre! Az idén 11 prémium tankot, 39.000 aranyat, 270 nap prémium fiókot és egy Gamer fejhallgatót tudtunk kiosztani segítségetekkel! Ezeknek összértéke meghaladta a 220.000 Ft-ot!

Jó ötletnek bizonyult, a versenyszámokra történő nevezések feltételeit egyszerűsíteni, érthetőbbé, átláthatóbbá tenni. Ezt bizonyítja a beérkezett több mint 1200 nevezés, amely 70 %-kal haladta meg a 2017-es nevezések számát.

Őszintén bízom benne, hogy a segítségetekkel 2019-ben a IV. Morphelo Emlékversenyt ismét színvonalasan tudjuk majd megrendezni!


II. MORPHELO BAJNOKSÁG

Már az év közepétől kezdve nagy erővel kezdtük meg a szervezést. Bár több tényező is hátráltatta eredeti elképzeléseinket, végül sikerült egy nívós eseményt megalkotnunk. Az első Bajnokság tapasztalatait levonva idén már két csoportba osztva hirdettük meg az eseményt. Az első csoportba, melynek a Tarczay nevet adtuk, a fejlődni kívánó játékosoknak adtunk esélyt arra, hogy megmérettethessék magukat egy ilyen eseményen. A másik csoportba, mely a Pool nevet viselte, ide azon játékosok tudtak nevezni, akik már a játékban magasabb szinten állnak. A két csoport szétválasztására a játék Személyes értékelési rendszerét vettük igénybe, azaz a Personal Rating-et. Azok a játékosok, akik ebben az értékelésben nem haladták meg a 7000-es értéket, a Tarczay csoportban tudtak indulni, míg a Pool csoportba 7001-es érték felett lehetett jelentkezni. Mindkét csoportba 16-16 csapat jelentkezhetett. Utólag bevalljuk, hogy a csapatok számát hiba volt maximalizálni a csoportokban, jóval nagyobb volt az érdeklődés, mint vártuk. Ezt a korlátot jövőre valószínűleg el fogjuk törölni.

Sokan kétkedve fogadták hogy két csoport lesz, nem tartották jó ötletnek, arra hivatkozva, hogy a verseny színvonala sérülni fog, a kezdő játékosok külön döntőbe hozatalával. Azonban kijelenthetjük, hogy ők szerencsére tévedtek. A Tarczay döntőbe jutott csapatok élvezetes csatákat vívtak, sokszor az utolsó másodpercig nem lehetett megjósolni ki fogja nyerni az adott csatát! Erre legjobb példa az arany meccsen - melyet a headHUNterz és az [ESPADA] vívott egymással – az első Mines csata volt, ahol a győztest csak a visszajátszásnál sikerült kideríteni.

Sok kritikát kaptunk, hogy a két csoport díjazását azonosra vettük, úgy gondolták a Pool csoport döntőseit nagyobb juttatásba kellene részesíteni. Ezzel két okból sem értettünk egyet. Az első ok, hogy a kezdőknek ugyanolyan nehéz a szintjükön eljutni egy ilyen döntőbe, mint azoknak a játékosoknak, akik magasabb szinten űzik ezt a játékot. A másik ok, amit direkt nem hirdettünk ki a játék kezdetekor, hogy a Pool döntő végén, a Pool döntőt játszó hat játékos részt vehet a Brandstore kupán is. Ez a kupa 1v1-ben fog zajlani köztük és a győztes egy Iphone SE mobillal térhet haza. A verseny várható lebonyolítása valószínűleg 2019 januárjában lesz.

A két döntőn kiosztottunk 660.000 aranyat, 2 darab Defendert, 7 db Gamer headsettet, 1 Gamer billenytyűzet+egér kombót, 2 db ASUS ajándékcsomagot, 6 db Gamer csuklótámaszt, 45 nap prémium fiókot, 21 db Tankos bögrét, 19 db Tankos pólót és Star Wars asztali lámpát. A nyeremények összértéke megközelített így az 1.000.000 forintot. Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönve felsorolni a szponzorok támogatását, akik nélkül a bajnokság nem jöhetett volna létre:

 • ASUS Magyarország, Caseking Hungary,Brandstore, videojatekbolt.hu. Wargaming, OXXO, dogcedula.com

A Tarczay Csoport győztese a headHUNterz (tbence99, edlanders, zsombi00007) csapata lett:

A Pool Csoport győztese a TRIGGR (QYUN1QUE0, DDeziigner, Dani2999) csapata lett:

A Brandstore kupán történő indulás jogát a TRIGGR csapata mellett a MASNI (potzlevente, Pici_Maci, matemato) csapata vívta még ki:

Szervezői különdíjban részesült, mind az életben, mind a játékban tanúsított küzdeni akarásával az APCR (Tr2_Anonymus, gpiz, Colomann) csapata:

Az esemény színvonalát mi sem jellemzi jobban, mint hogy olyan WOT-os körökben ismert és elismert személyeket tudhattunk sorainkban, mint:

Mars1991 @ rosszpenz:

Goodbad, Cleverland, Gyurmo, Starkpanzer, AHajdu, Paradicsom, NomaxXx, BmMáté:

A Pool döntőt tovább színesítette, hogy a TRIGG klán a döntő idején játszotta a 10. CW szezon Globál Map elődöntőjét, ahol végül a nagyon szép 4. helyet szerezte meg. Óriási teljesítmény! Kis WoT-os magyar közösségünk igencsak büszkélkedhet ezzel az eredménnyel, ráadásul a klán csak magyar játékosokból áll!
Szakmai részről az esemény közvetítését a TRIGG klán stratégája Balozs_DaRude segítette, aki profi szinten tudta kommentálni klánjának csatáit Marssal karöltve:

Érdemes megemlíteni, hogy a Global Map-os csatához, az induló 15 játékos közül 7 klán tag a Morphelo Bajnokság döntő helyszínéről csatlakozott a csapatához. A verseny helyszínén igen jó volt a hangulat, az éppen nem játszó játékosok vagy a pihenőben konzolokkal múlatták az időt vagy a verseny alakulását figyelték feszülten.

Az esemény fényét tovább emelte, hogy a díjakat Szabó Róbert, Morphelo édesapja és Dia Morphelo húga adta át a nyerteseknek.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy mindkét esemény jól sikerült, magas színvonalat képviselt. Mindenképpen meg kell említenünk, hogy a legnagyobb olyan esemény volt ez egész Európában, melyet nem a Wargaming szervezett.

A következő évi előkészületeket már elkezdtük, hogy ismét egy hasonlóan nívós rendezvényt biztosíthassunk számotokra.

Végezetül, megköszönöm a szervezők, lebonyolítók fáradságos munkáját, a játékosok nevezéseit, valamint mind az egyéni, mind a céges támogatók, segítségét!

Bodzy & Wotinfo Team

Utoljára frissítve: 2018. december 13. 08:36
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PiciMaci · 1 éve
  Jó vótt a program Bodzássy uram!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 1 éve
  Nézd már sütő hogy vigyorog... ja amúgy a versenyautót nem tudja úgy terelgetni mint a tankokat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Serious_Threat · 1 éve
   kifogás.txt #22:
   Nem kontrollerhez vagyok szokva Nagyszerű élmény volt srácok, profi lebonyolítással. Gratulálok még egyszer minden érintettnek.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 1 éve
    "Nem kontrollerhez vagyok szokva"
    Lopom, köszi!

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.