Jelenleg 266 vendég és 2 tag online

2012. június 6. 11:44

A német tankok gyengítéséről... Vajon megéri a Wargaming-nek?

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
9 hozzászólás

A hivatalos és egyéb fórumokat olvasgatva is azt látom, hogy a német tankok következő verzióban tervezett további gyengítése (E szériában előre kerül a váltó / JT akkora lesz mint a KT, ami eleve nemrég lett megnövelve / KT váltója 2x akkora lesz mint volt / stb.) sokaknál most már végérvényesen kicsapta a biztosítékot. Elgondolkodtam azon, hogy ez üzleti szempontból vajon miért érheti meg a fejlesztőknek, illetve hogy a játékosok valóban erősebbnek, könnyebben játszhatónak tartják-e a szovjet tankokat. Nem tettem mást, mint hogy összehasonlítottam a szerver statisztikákat, azon belül is a játékszámokat az egyes nemzetek járműtípusaival. Jöjjenek először az orosz szerver adatai:

És az európai szerver adatai:

Fentiek alapján nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, tegye ezt meg mindenki maga, mindössze néhány számadattal kiegészíteném még a grafikonokat:

 • az orosz szerveren 51%-kal több csatát játszanak le szovjet járművekkel, mint a németekkel
 • az európai szerveren mindössze 27%-kal több csatát játszanak le német járművekkel, mint a szovjetekkel
 • a francia tankokkal vívott csaták aránya az összes nemzethez viszonyítva (RU/EU): 14%/13%(azaz szinte azonos, pedig az oroszokra sok minden mondható, de hogy francia barátok lennének...)
 • az amerikai tankokkal vívott csaták aránya az összes nemzethez viszonyítva (RU/EU): 21%/24%(kis túlzással ez is azonos)
 • az EU szerveren 7%-kal vezetnek a németek a szovjetekkel szemben, míg az orosz szerveren ugyanez az arány 13% a szovjet tankok javára
 • az előbbi 6%-os előny a szovjetek javára márpedig nem is olyan kis különbség, hiszen az orosz szerveren eleve több mint 3,5x annyian játszanak, mint az európain.
 • Az orosz szerveren a Tiger II átlagos winrate-je nagyobb mint az IS3-é (47,88% / 47,54%)

Nos, vajon miért nerfelik "lelkiismeret furdalás" nélkül még tovább a német tankokat és miért nem félnek a játékosszám drasztikus csökkenésétől?

Utoljára frissítve: 2012. június 11. 08:55
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  chevyv8 · 7 éve
  Tigrissel ami nem okoz gondot szemből: amcsi heavy,t-29,32,34...ha csak a torony látszik a t-34 a legkönnyebb a 3-om közül..oroszban szemből is-3,is,is-2,kv-kv2-t-150,könnyű falat még a kv-3 is..
  A type 59-is könnyen kilőhető szemből..egyedül akkor van gond ha a félteniszlabda torony látszik ki a ruszkiknál az rosszabb mint az amcsi torony szerintem..
  amúgy a maus,-e-100,jpz-e100 kivételével mindent visz oldalról...meg pár ruszki ami még gáz oldalról is de ezek eléggé nem egy kategóri
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gyula · 7 éve
  Szia
  Ajánlom figyelmedbe a 90-es években készült tank rang listát. A Tigris még mindig benne volt az első 5-be, míg az amerikai tankok nem kerültek bele. Orosz, Izraeli, Francia, és két Német tank került be ebből az egyik a Tigris. Amúgy lehet, neked sikerül, de én nem tudom kilöni sem az orosz, sem az amerikai tankokat szemből ők meg 2-3 lövés és végem. Stug III-as 75 mm-es löveg,
  Pz III/IV, Pz IV -es 75 mm-es, Panter 75 mm-es, Vk 3601,Vk3001(P) 8.8-as löveggel. Ezekkel a tankokkal
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  chevyv8 · 7 éve
  Nem tudom miért csodálkoztok azon hogy egy Tiger I..nem pali egy is-4-el,vagy Egy objectel..
  Hiszen a Tiger I. már akkor elavultnak volt majdnem tekinthető mikor elkészült..csak a lövege,de inkább ami fontos az az optikai célzórendszere volt igazán penge...mint minden német tanknak.

  A sniper mód nem azt jelenti hogy mindig telibe találsz,vagy a német az 100-ból 100-at célbalő 520m-en..csak annyit hogy én az E-50-el kb 70-80%-ban találatot érek el szinte fél vagy nem teljesen besz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  chevyv8 · 7 éve
  Viszont szinte minden német tankot kivétel nélkül megszerettem és egyiket sem cserélném le semmi másra..jók azok..csak olyan mint egy házsártos asszony nagyon rá kell érezni az ízére..

  A játékra egy javaslatom van..ki lehessen választani mondjuk 2 módot:
  Tier rendszerűt és egy történelmi vonalat..
  A történelmi vonal ne kategóriákat hanem gyártási vagy szolgálatba állítási idő alapján rakja össze a tankokat..pl max 3-5 éves kategórián belül...
  Gondoljátok végig hogy a
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  chevyv8 · 7 éve
  Ó bocsánat a dupla post miatt..
  Eszembe jutott valami..egy érdekes variáció..

  Ahogy figyelem alapvetően más jellegű a probléma mint a német tankok gyengesége..
  Én II.vh németfan és egyben "netnáci" vagyok..akinek ez nem tetszik annak csókolom..
  Egyáltalán nem érdekel,mit tud egy orosz vagy bármi más tank..próbáltam sokat elmondom nem csodafegyver egyik sem..mind kilőhető bizonyos kereteken belül...

  Az effem pont ezért rossz mert rengeteg gépet kipróbáltam leg
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  chevyv8 · 7 éve
  Másodlagosak...igen??
  Van aki már utalt nekik pénzt ? Prémium..prémiumtank?
  Össze kellene szedni egy nagyobb aláírás mennyiséget...nem 100 db gondolok..1-2000db-ra
  És kilátásba helyezni hogy nem vásárolunk többet..
  Tudom hogy karcsú az 1-2000 és a magyar fizetőképesség meg főleg, a hírős magyar összeállás egy ügy érdekében...az meg végképp reménytelen.

  A történelmi sérelmeket meg jobb lenne kihagyni...hiszen az angol -franci gyarmatosító kutyák miatt tört kii a h
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 8 éve
  Az EU szerver és játékosai másodlagosak, sajnos...

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.