Jelenleg

15
látogatónk van

2017. június 14. 08:09

T26E5 - Elemzés

(57 szavazat)
49 hozzászólás

Bevezetés

A T26E5 az új, sokak szerint OP prémium trió egyike (T26E5, Liberté, Defender), de lássuk, hogy igazuk van-e!

Történelmi háttér

A feljavított páncélzattal rendelkező M4A3E2 tank sikeres harctéri alkalmazása arra ösztönözte a döntéshozókat, hogy hasonló specifikációval rendelkező M26-os tankot hozzanak létre. A Chrysler 1945-ben kezdte el a jármű gyártását. A tesztek után rájöttek, hogy csökkenteni kell a sebességet annak érdekében, hogy a felfüggesztés ne sérüljön. Összesen 27 járművet gyártottak.

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra egy 90 mm-es T7E1 ágyút kapunk, ami így a 90 mm hallatán nem nagyon tűnik ütősnek egy nehéz tankon, de az átütése már-már kiemelkedőnek számít ezen a szinten. Ez számokban: 230/259/45 átütéssel és 240/240/320 (APCR/APCR/HE) sebzéssel rendelkezik.

Ezzel az alap átütéssel a távolabbi célpontokat is biztosan át tudja ütni a saját szintjén, bár egy 400 méterre álló IS-3 vagy T32 ellen már nem árt a biztonság kedvéért betölteni a prémiumot.

70 db lőszer fél a tankba, amiből szinte lehetetlenség kifogyni. Én 50/20/0 arányban osztottam el a lőszereket, viszont aki szeretne, az nyugodtan rakhat bele 2-3 HE lőszert is, ha esetleg a bázist kellene visszalőni vagy papír tankkal találjuk szemben magunkat. Ami nagyon lényeges, hogy az alap lőszerünk és a prémium lőszer is APCR, ami azt jelenti, hogy a minkét típusú lőszer sebessége 1021 m/s.

Menet közbeni pontossága elég RNG függő, 200 méter felett kb. 30% az esélye hogy távolabbi célpontokat menet közben eltalál, de a gyors töltési idő miatt bátran lehet ezekkel a lövésekkel kísérletezni.

Töltési ideje BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor használta mellett 5,89 mp. A DPM így 2446, ami szintén kiemelkedő és bátran le lehet állni 1v1 szituációkba Tier 8 as tankokkal, mert mi fogunk kijönni győztesen. A Defender esetében pedig ha nekimegyünk (dogfight), akkor mi pont tudjuk majd lőni a kupoláját, míg ő csak a testünk tetejére lát rá, amit ha nem tölt prémiumot akkor csak nagy nehezen fog átütni.

Célzási időnk 2,11 mp, míg a pontosságunk 0,35/100m. A lövegkitéríthetőség -10/+20, ami miatt kifejezetten jól lehet vele hulldownozni.

Torony

A torony papíron 190/114/127 mm, aminek elején egy vastag lövegpajzs található, mely a legvékonyabb ponton is 279 mm páncélzattal rendelkezik, de hála az üreges páncélnak még a JG.Pz. E100 se üti be ezt a lövegpajzsot. A torony páncél tehát biztosítja hogy ezzel a tankkal is lehessen tornyozni, nem véletlenül amerikai.

Viszont van rajta két gyengepont is. Az egyik a sokak által ismert kupola, ami 204 mm átütés felett már átüthető, de ezt ember legyen a talpán aki el tudja találni, mert elég kicsi célpont és még egy kis toronyforgatással szinte lehetetlenné is tehetjük ezt az ellenfél számára. Míg a másik, a torony jobb oldala, amit kevesebben ismernek, de ott már 230+ átütéssel bontható. Ha itt találat éri, akkor tapasztalataim alapján nagy valószínűséggel a lövész sajnos elhalálozik. És mivel a tank tornya szemből nem teljesen szimmetrikus, így szerencsére a bal oldalon nem lehet beütni ilyen könnyedén a torony oldalát.

Látótávolságunk 390 méter, ami egy nehéz tankhoz képest átlagosnak mondható. A torony fordulási sebessége 26 fok/másodperc, ami pont annyi mint az IS-3-nak és csak 1 fokkal jobb mint a T32-nek. 

Felépítmény

A testpáncél papíron 152/76/51 mm, ám ez a gyakorlatban sokkal erősebb szemből.

A 152 mm az alsó lemezre vonatkozik. A felső páncéllemez 200-210 közötti páncélértékkel rendelkezik. A géppuskafészek kivételesen nem gyengepont!

A test közepének a tetején van egy kiálló pont, amit sokáig én is gyengepontnak hittem, de miután megnéztem, rá kellett jönnöm hogy ez a pont 220-230 mm közötti védettséget élvez. Mivel az ellenfél elég gyakran lövöldözi ezt a részt tévedésből, ezért itt sok lepattanóra számíthatunk.

Egy kis beforgatással már a gyengébb pontokon is 220 mm-re növekszik a páncélzatunk, viszont egy IS-3 ellen már óvatosan lépjünk fel, mert elég könnyedén át fogja ütni az oldalunkat.

Tankunk elég érzékeny a lőszerrekeszére ha szemből vagy oldalról találnak el minket. A legények közül a vezető szokott néha elhalálozni, de ez sem szokott sűrűn megtörténni.

Itt pedig 2 képet láthattok arról, hogy mennyi különbség van álcázás terén az álcafestés nélküli T26E5 és a gyári festéses Patriot verzió között:

Felfüggesztés

Forgási sebessége 31 fok/mp, ami nem egy rossz érték. Ha a torony forgási sebességhez hozzáadjuk a test forgását is, akkor elég kevés olyan tank lesz ami büntetlenül körbe tudna minket szaladni. A tank lánca nem elég vastag, ezért a sidescrape-pel - mondjuk egy IS-3 vagy Defender ellen - csak extrém esetekben próbálkozzunk. Más, kevesebb mint 210 mm átütésű kis kaliberű tank ellen pedig már felesleges a sidescrape, hisz a frontunkat ezek úgysem nagyon ütik át. Tapasztalataim szerint a repeszromboló lövedékeket (O-I, O-Ni) a lánctalp nagyon jól fel tudja fogni.
Talajellenállási értékei nem valami kiemelkedőek:

 • Kemény talajon: 1.15
 • Közepes talajon: 1.34
 • Laza talajon: 2.59

Motor

Motor terén kapunk egy Continental AV-1790-1-et, ami 704 lóerővel hajtja tankunkat. 47 tonnánk mellé ez 15 LE/t fajlagos teljesítményt jelent, ami elég karcsúnak tűnik, de nehéz tankhoz képest nem is olyan rossz érték. Maximum sebességünk 40 km/h, amiből a 35-öt minden gond nélkül el is éri egyenes talajon.

A tűz esélye 20%, 200 csata alatt talán ha 1x gyulladtam vele, tehát akár pótkajával is használhatjuk.

Ajánlott játékstílus

Amióta bejött a játékba az új MM, azóta ez a tank egy kivégzőosztaggal ér fel. A tier 8-as tankokat minden gond nélkül semmisíti meg.

Érdemes az első lövéssel lelőni a láncot, majd a gyors töltés miatt simán ott is tudjuk azt tartani, nem egyszer megtörtént velem hogy lelőttem egy tank láncát és visszalőni se tudott rám, miközben én minden gond nélkül lőttem őt ki.

Tier 9-es és tier 10-es tankok ellen már nem olyan kiemelkedő a teljesítményünk, de ha az oldalukba tudunk kerülni, akkor elég kellemetlen meglepetést tudunk okozni nekik.

Alap lőszerünk még tier 10-ben is megállja helyét, csak akkor kell az arany lőszerhez nyúlnunk, ha beforgatott tankokat látunk, bár az a +29 mm nem fog sokat számítani egy beforgatott E 100 torony vagy egy JG.Pz. E 100 esetében.

Ha a lista aljára kerültünk és nincs semmi esélyünk egy face to face párharcban a nagyfiúk ellen, akkor próbáljunk meg kihasználni a jó toronypáncélunkat és egy domb mögül hulldownból lövöldözni. A torony elég megbízható lesz még ilyen szinten is, bár az említett gyengepontok miatt már elég könnyen beüthetik a nagy kaliberrel rendelkező TD-k.

Ezt a tankot legjobban a T32-vel tudnám összehasonlítani annyi különbséggel, hogy ami a T32-ből hiányzik, az ebben a tankban meg van: kis profil, nagy átütés, DPM. A T32-nek talán csak a tornya jobb mint nekünk, ebből is látszik hogy mennyire OP tankot hozott létre a WG. A másik tier 8-as prémium amerikai nehéz tank, a T34-es pedig már közelébe sem ér ennek a szörnyetegnek, az ő javára csak a nagy átütése hozható fel.

CW/SH

A tank ebben a formában teljesen alkalmas több pályára is CW-n illetve SH-n is. Az IS-3 és a Defender méltó ellenfele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Nagy tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék / BiA / Ezermester / Javítás
 • Lövész: Javítás / BiA / Pillanatkép / Mesterlövész
 • Vezető: Javítás / BiA / Sima utazás / Kuplungégető
 • Rádiós: Javítás / BiA / Helyzetfelismerés / Álcázás (utóbbit csak azért raktam fel mert nem láttam hasznosabbat, de ide akár tűzoltást is rakhattok)
 • Töltő: Javítás / BiA / Biztonságos elhelyezés / Adrenalin roham

Bevétel

Az olcsó lőszer miatt az egyik legjobb tier 8-as farmoló tank. Egy 2200+ sebzéses körben prémium nélkül 45-50 ezer között kereshetünk vele, de ez a spot sebzés függvényében is változhat (plusz ugye ide jön az is, ami a láncolások miatt is összejön).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó toronypáncélzat
 • Megbízható testpáncélzat
 • Jó DPM
 • Hatalmas kreditbevétel
 • Jó ágyúsüllyedés
 • Kis profil
 • És nagyon FUN vele a játék :)

Hátrányai

 • Viszonylag lassú
 • Az ágyú távolra megbízhatatlan
 • A torony jobb oldala egy nagy gyengepont

Kiknek ajánlott

Mindenkinek, aki szereti az olyan nehéz tankokat, amikkel le lehet tolni egy oldalt vagy éppen megállítani az ellenség előrenyomulását. Farmolásra kiemelkedően alkalmas és miért másért venne valaki prémium tankot? A legénység 5 fő, itt lesz +1 ember aki fölösleges ha a T110E5-be vagy a T57 Heavy-be képeznénk legénységet, de ez szerintem megbocsátható.

Ez a tank a FUN és a Farmolás gyönyörű szerelemgyereke!

Videó


Az elemzést írta: kev560boys

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zsoltuska
  • Tankos
  · 2 éve
  Alaposan utána olvasta, megvettem, kár volt. Mai meta alaposan túl járt rajta.Sherman M4a1-en nevelkedtem (cc 1600 csata) tudom mi a hull down.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  werz
  • Tankos
  · 4 éve
  Megvettem. Az első csatát megnyertem vele a többit mind elveszitettem. nagyon fasza.. mindenről pattogok..még a weakpointról is... ugyanígy jártam az fv2002-vel is... tele a hócipőm, kiadok egy rakás pénzt egy rakás.... :??
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   werz
   • Tankos
   · 3 éve
   Tovabbra is egy fos tan. 30% győzelem..alig van találat. fuck
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FleiszG
    • Tankos
    · 3 éve
    Szia!
    Szerintem olyan tankokért ne adj ki pénzt, amit meg lehet szerezni toborzói programból. (FV-t és a T26E5-t is benne van a programba)
    Itt a lista amit jelenleg elérhető tankokról:
    112
    AMX M4 49
    T26E5
    jagdtiger 8.8
    Fv4202
    T92
    AMX cda
    Panther 8.8
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BlondSzi
  • Tankos
  · 5 éve
  Nem kell elhinni amit írnak róla.Enné sokkal jobbak is vannak és nem kell érte semmit se fizetni. Magyarán egy nagy kalap @ar.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Syddal
   • Tankos
   · 5 éve
   Ez egy prémtank és szerintem az egyik legjobbak közűl. lehetne nagyobb az alfája, de igy is jó nagyon!!! Hozama is kitünő!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jociboy
  • Tankos
  · 6 éve
  Ez 1 kiba...t szar tank! 10-böl 9, Xtier-be rak! gold szinte kötelezö! és ugy kell vele játszani mint 1 med!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Syddal
   • Tankos
   · 5 éve
   Egyáltalán nem kell gold bele. 230 átütés nagyon is szép. Szerintem tanúlj meg vele játszani!!! Nem is rakhat annyiszor T10be, ne túlozz!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grande__Reagel
  • Tankos
  · 6 éve
  Pilsenen, Kharkovon meg pláne vannak jó hulldown pozik. Az, h a med vonalra mész nem baj, pont ezéet univerzális heavy, ugyanis megállja a helyét a heavyk között, top tierként a teste is elégséges, a tornya pedig bottomként is jó. Bottomként kifejezetten jó a med line, ahhoz jó a páncél, elég a mobilitás. A heavy linera viszont szuper a mobilitása. Tudsz vele flankelni, illetve nagyon jó taktika, ha csspattárs HPjável osztod a dpm-et, mert abban jó. Hiába a gyenge alfa, az összes heavybe belelő 2t, míg ők egyet, valamelyikbe 3at is.

  A trollgunos szarok meg az artyk kinek esnek jól?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KUF
  • Tankos
  · 6 éve
  Véleményem szerint ez a legkevésbé használható a „színes” tankok közül. Hogy OP lenne?
  Semmiképpen.
  Ennek a tanknak a tornyán és a jó alap átütésén kívül semmije nincs.
  A Super Pershinghez tudnám hasonlítani játékstílus szempontjából.
  Amiben jobb az SP-től: tornyon kevesebb gyengepont, és mobilisabb.
  Amiben rosszabb: Nincs plusz páncél, főleg a test nagyon gyenge.
  Igazából ennek kéne mednek lennie, az SP-nek meg heavynek.
  Ebből kifolyólag én kerülöm messzire a városi heavy dühöngőket, és azokat a helyeket, ahol nem lehet rejteni a testet. Emiatt inkább a medek vonalát preferálom(a sebessége elégséges ehhez), ahol általában több a domb,a bucka, és lehet tornyozni. Mert abban nagyon jó, a torony eléggé megbízható, Skorpion G, IS7 nem egyszer pattant már róla, gold lőszerrel is. Igazi hulldown tank,10 fokos csőlehajlással, ez az erőssége.
  Amit viszont nem szeret, az a troll gun és az arty. Az előbbit még hulldown pozícióban ki-ki lehet játszani, de az artyt nem, márpedig a med-lineon és a tipikus hulldownos helyeken általában nincs fedezék az arty elől. Elég sokat is tudnak bele sebezni, és általában visznek magukkal egy legénységi tagot is, nálam főleg a lövész szeret elhullani. Ha kimozdítják a hulldown pozícióból, csak másodpercek vannak hátra a garázsig, mert a test, főleg az oldala kartonpapír, instant lőszerrekesz és legénység halálozás ha meglövik. Ha egyedül maradunk ezt általában hamar meg is lépi az ellen, a kis 240-es alfával nem vagyunk valami nagy visszatartó erő.
  Ami még a tank halálát jelenti az artyn kívül, az full városi pálya(Ensk,Pilsen,Kharkov, etc..) ahol a kis alfával nem ellenfele az igazi heavyknek megfelelő hulldown pozíció nélkül. Itt a medek is könnyedén szétkapják.
  A kredit hozama nagyon jó, 2500dmg+párszáz assistra, 2-3 bekapott lövés miatti javítás után is kijön a nettó 50 ezer kredit(prémfiók nélkül). Prémlőszert nem nagyon kell lőni vele, ez is jót tesz a hozamnak.
  Összességében jó kis tank, az SP-től mindenképpen jobb, viszont nem univerzális a használhatóságát illetően. Hulldown vagy garázsmenet nagy vonalakban.
  Szerintem a felsoroltak miatt mind a Defender, mind a Liberte használhatóbb, mint nehéztank mindenképpen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ergil
  • Tankos
  · 6 éve
  Közben megtaláltam: Patriot dombharc 4.6k damage, 2k felfogott
  http://wotreplays.eu/site/4059104#stats
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ______Pistike______
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok. "Ez a tank a FUN és a Farmolás gyönyörű szerelemgyereke! " ...mielőtt megvettem volna ezt a tankot ,rengetek lejátszást néztem és azt sohasem álmodtam volna hogy 225.000(kettőszáz huszonötezer ) kreditet lehet farmolni egy csatában .[img]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=611shot_018.jpg[/img] .Mindenfele képen igazat adok Leon Silver elemzésének de azok játékosoknak is melyek nem ereztek hangoltságot ehhez a tankhoz .Miért ? Nem vagyunk egyformák . [url]http://wotreplays.eu/replays/0.9.21/a/a/c/c/15133564012274_usa_A117_T26E5_Patriot_eiffel_tower_ctf.wotreplay[/url] .Jó bulit tovább is ,sziasztok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ergil
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="ticsungg"]Én a Patriotot vettem meg, nagyon meg is bántam. Erre a karácsonyi csomagban Type 59 helyett ezt nyitottam.... Illetve a T26E5-öt egészen pontosan. Most már 2 hulladék tankom van.... 230 átütés harmatgyenge, és mostanában bárkivel összefutok golddal lő.... Igaz Heavy-val nem vagyok pró.... De két szinte teljesen egyforma tankra nincs szükségem....[/quote]
  Az hogy kétszer is megvan a tank az szívás.
  Azért még barátkozz egy kicsit vele, esetleg nézz streamet (Scheff is most húzza), mert jó a creditszorzója és sok sebzést lehet belőle kitolni. A 230-as átütés elég jó érték egy VIII-as tankon - Tier X-ben úgysem feladatod, hogy a X-es heavy-k frontját lődd. Trackelheted őket, tornyoddal meg pattinthatod is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg
  • Tankos
  · 6 éve
  Én a Patriotot vettem meg, nagyon meg is bántam. Erre a karácsonyi csomagban Type 59 helyett ezt nyitottam.... Illetve a T26E5-öt egészen pontosan. Most már 2 hulladék tankom van.... 230 átütés harmatgyenge, és mostanában bárkivel összefutok golddal lő.... Igaz Heavy-val nem vagyok pró.... De két szinte teljesen egyforma tankra nincs szükségem....
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.