Jelenleg

22
látogatónk van

2017. április 10. 10:01

Kiegészítés: A WOT +13 játékos típusa, akiket nem feltétlen kedvelünk... (by Volvo_elcsap)

Írta:
(46 szavazat)
83 hozzászólás

A néhány napja publikált A WOT 12 játékos típusa, akiket nem feltétlen kedvelünk... című írás folytatása következzék most, nagy részben a Ti (olvasók) ottani fórum-kiegészítései alapján, megjelölve természetesen az ötlet gazdáját is minden esetben:

12+2. BÚVÁR KUND: Csata elején egy rosszul bevett kanyar után, vagy csak simán nem ismerve a terepadottságokat, a kelleténél mélyebb vízbe szalad, és megfullad. Jellemzően lightok és artyk hajtják ezt végre legtöbbször, főleg Erlenbergen. Pedig a WG igyekszik gyerekbiztossá tenni a pályák vizes felületeit... (Idézve Ynnegaf-tól.)

Kiegészítés by Volvo_elcsap: ilyenkor gyakran megjelennek az önjelölt Baywatch-sztárok is, egy megmagyarázhatatlan belső késztetést érezve a fuldokló után ugrani - a baj ott kezdődik, hogy ezt meg is teszik gondolkodás nélkül, hátha tudnak segíteni... a pozitív végkifejlet azonban nem igazán jellemző :)

12+3. DOGMA: Szigorúan ragaszkodik a szabálykönyvhöz (noha nem jutott túl az Előszón). Számára kőbe vésett igazság, hogy a HT dolga elől lenni, és fogni a sebzést (az mellékes, hogy te AMX 50 100-zal vagy), a LT dolga meg spottolni (még az AMX 40 esetén is). Ha nem ennek megfelelően viselkedsz, akkor reportol, chat-en különféle kedves jelzőket aggat rád, rosszabb esetben beléd is lő. (Idézve Ynnegaf-tól.)

12+4. A SZERENCSECSOMAG (ÁGYÚ-TÖLTELÉK): Ő itt most az abszolút kakukktojás, mivel egyáltalán nem utáljuk, inkább csak sajnáljuk, de mégiscsak igen gyakori jelenség. Az a szerencsés delikvens, akit az arty szeretetcsomagja olyan szinten telibe trafál, hogy a megszokott leláncolás + hp vesztés + legénységsérülés kombó mellé még benyel egy ammoracket vagy egy kigyújtást is... Senki se higgye azt, hogy a 4 levelű lóhere a St. Patrik nap miatt került be a játékba. (Forrás: Malek.)

Kiegészítés by Volvo_elcsap: nemrég szerepelt egy négylevelű lóherés emblémával felvértezett IS-7 a TŐGY-ben: csata elején full hp-ról ammorack-et lőtt neki egy Grille...

12+5. A VAK MESTERLÖVÉSZ: Aki top tankjával legalább 300 m-es távolságból lövöldöz, esetenként minimum 0,5-es szórású troll lövegével a szélrózsa minden irányába, de elsősorban valamelyik csapattársa felé, akit miután szerencsésen telibe trafál, a „sorry lag” üzenettel próbál nyugtatgatni. A csapat győzelméért bármilyen áldozatra hajlandó. Generálisi képességeit is csillogtatva - bizonyítva, hogy a hályog nem csak a látását homályosította el -, még a kék színt is bevállalja, hogy ha úgy véli, a közte és az ellenfél között lévő csapattársak rohama lanyhulni látszik. Ekkor a „don't camp” szöveggel egyértelműsíti, hogy most a találatai szándékosak voltak. Ténykedése akkor válik igazán meseszerűvé, amikor úgy dönt, hogy a kezdőponttól mégis eltávolodik néhány száz métert. Gyenge látása dacára, feltétlenül ütközik legalább egy csapattárs tankjával, akit akár a kilövésig is képes maga előtt tolni. Amennyiben „kasztjukból” a csapatban többen is jelen vannak, a Hegylakóból megismert „csak egy maradhat” legenda valósággal megelevenedik. Azonnal egymásnak és az okvetetlenkedő csapattársaknak esnek, ezzel megfosztva attól az ellenfelet, hogy jelentősebb damage-re vagy frag-re tegyen szert, mielőtt akár egy tankunkat is spottolta volna. (Idézve Vagabond-tól.)

12+6. MONSTER TRUCK HT: Bármi akadály kerül elé, ő a nagy, lánctalpas szörnyeteg, akinek mindenen és mindenkin át kell tudnia gázolni. Rendszerint kilőtt tankok roncsait tologatja valamelyik szűk utcában, abban a reményben, hogy előbb-utóbb áttör rajta, és mehet tovább harcolni. (Szó szerint idézve Ynnegaf-tól.)

Ezen játékostípus egyik alfajára Ace of spades hívta fel a figyelmet, most tőle idézek: Hiányolom azon nehéz tank játékos kategóriát, aki a másikat kitolja a fedezék mögül az ellenség elé, hogy utána percekig alibizhessen leadott lövés nélkül, úgy totyogva előre-hátra, mintha tudná, hogy mit csinál...

12+7. I'M THE BEST: Az a játékos, aki egész meccs alatt lő minimum 20-at, de abból 2 talál és 0 megy át az ellenséges tankon. Miután véget ért a csata, a top 3-ban lévő emberekre ráír, hogy mekkora retardok, mivel ők tudtak sebezni. Természetesen a replay elküldése a Supportnak mindig hasznos. (Idézve silean2-től.)

12+8. A CHEATERŰZŐ: Ritka, de annál kitartóbb típus. A játékos aki minden egyes random csatát a "fucking WG, don't support the cheaters!/This game is full of cheaters/Kill our XY, he is a cheater" mantrával kezdi és vallásos hevülettől fűtve üldözi az általa csalónak vélt játékosokat, legyen az csapattárs vagy ellenfél (általában mindenki, aki nem ő). Speciális képessége, hogy már a csata kezdete előtt megállapítja az xvm színskálája alapján, hogy ki az a saját csapatból (illetve régebben az ellenfél csapatából is, lásd: később), aki szerinte csaló modot/programot/hacket/ráolvasást használ, és ezt közli is a chatben. Ítéletében megingathatatlan, a kételyek/kérdések/ellenvélemények úgy pattannak le megcáfolhatatlan konteókból összeedzett hitvallásáról, mint a lövedékek a beforgatott Maus oldaláról. Tippek: Ha az ellenfél csapatában van és egy jól irányzott blindshottal/szerencsével kilőjük, jó fedezék/páncél használattal pattintjuk a lövéseit vagy egyéb kezdő-haladó technikát vetünk be ellene, bizton számíthatunk a reportjára + opcionálisan küld a WG felé egy ticketet - csatolva hozzá a replayt - amiben feljelent minket csaló játék miatt, de ez bennünket ne izgasson, mert:

  1. A játékban már egy ideje nincs közös chat random csatában, így alanyunk már nem tudja ezt közölni velünk (pedig szerette ezt tenni, amíg lehetett).
  2. A WG supportja nem képes megbirkózni a bullshitáradattal, ami elönti (és nem is akar).

Ha a saját csapatunkban van, igyekezzünk elkerülni a figyelmét: tetessük idiótának magunkat, halálozzunk el hamar öngyilkos lightként, menjünk ki toptier nehéz tankkal a mező közepére, stb., így elkerülhetjük szégyenteljes "cheater" megbélyegzését és megúszhatjuk a jóval enyhébb és hátbaveregetőbb "retard noob"-bal.

Noha úgy tűnhet, hogy a cheaterűzők száma az idők során csökkent, ez valójában nem így van, hiszen soraikat az újonnan regisztrált játékosok táborának nem csekély része táplálja, nem is beszélve a harcedzett veteránokról, akik játékbeli működésük során inkvizítori hozzáértésre tettek szert a csaló hordák üldözése közben, és ennek eredményeképpen - bár a játék jelentős frusztrációt okoz számukra - itt maradtak, hogy prófétái lehessenek a WoT csalásoktól mentes szent ügyének. (Apróbb módosításokkal LazarusShield-től idézve).

12+9. A RED-LINE CAMPER (alapötlet: Hunti, kisebb módosításokkal Buzz Lightyear írása következik): NÉMET HT, MT SZNÁJPER - Amikor 0-ra ugrik a meccs elején a visszaszámlálás, már előre röhögök a VK 36.01-en, Tiger (P)-n, VK 30.01-en (P,D,M), Panther-en és társain. Rohanás a piros vonalra, a legsarokba a domb mögé, 600 m-re a tényleges harci cselekménytől, de lelkesen tili-tolizva mintha csinálna is valamit (közben meg mégse). Ha diszkréten rákattintasz a térképen a négyzetre, ahol mindentől távol előre-hátra hokizik, 1 mp múlva a cseten már érkezik a válasz: "ájem sznájper!". Attól, hogy az artyk háta mögött kempel, az ellenfél lightja anélkül szétszedi az artykat, hogy akár egyet is rálőne, rosszabb esetben a semmittevés mellé bőszen elkezd segítséget kérni. Utóbbi teljesítményével egyértelműen kiérdemelte a megtisztelő ARTY-VÉDELMEZŐ-címet is. (Alapötlet: Hunti.)

Vagy a csata elején a Tigerben feszítve kitolja a Hetzert/Stugot a tipikusan TD-hely bokorból, hogy onnan tudjon "mesterlövészkedni". A következő alfaj létezésére Filler1 hívta fel a figyelmet, amit kiegészítettem néhány gondolattal: mi spotterbokorban reszketve ülünk a lightunkkal, folyamatosan felvillantjuk az ellenséges tankokat, de a mögöttünk lévő, pálya szélét jelző piros vonalat kétségbeesetten átlépni próbáló HT-játékos bennünket lő, nem az ellenséget..."sorry, lag"

12+10. A SZEREPZAVAROS HT-JÁTÉKOS: Rendszerint a felderítő/páncélvadász szerepét próbálja felvállalni. Előbbi esetben az 1 perces szabálynak megfelelően játszik, utóbbi esetben igazi lesipuskás, horgász, aki csak a kapásra vár a kezdőkör közelében. Aztán ha lerohanja 3-4 ellenség, akkor meg kiakad, hogy egyedül védi a bázist, és senki nem segít. (Idézve Ynnegaf-tól.)

Utóbbi típus részletezése REJTETT TARTALÉK megnevezéssel, szó szerint idézve Hunyadi_Loveszdandar-tól: A spawn helyet maximum 50 méteres sugarú körben el(nem)hagyó játékos, aki mindentől függetlenül kitart amellett, hogy a bázist nem szabad védtelenül hagyni. Valószínűleg az egyik első csatái között volt, hogy egy már majdnem megnyert csatát elveszíthetett, mert befoglalt az ellenfél. Na ez akkora sokkot okozott ennél a típusú játékosnál, hogy megállt a növésben és 20-30k csatával később is védi a bázist. Mert csak! Tipikusan német tankban lehet velük találkozni. Kedvencük a Maus és Löwe tankok.

12+11. AZ ARTY-IRTÓ (kisebb módosításokkal ArtieCsoka-tól idézve): Amióta ismertté vált a leendő SPG módosítások ténye, ezen egyedek száma nagy mértékben megnövekedett: jellemzően csaták elején egy bizonyos indokkal lövik ki a nem túl szerencsés csapattárs tüzért, de az is előfordul, hogy simán szó nélkül leölik őket. Egy konkrét eset: csata elején, amikor békésen cammogtam (G.W. Tiger - nem a sebességéről híres) a "helyemre", egy arra járó IS-4 rám lőtt, azzal az indokkal, hogy utálja az artykat, majd keresett egy tavat és belefulladt. Legalább én túléltem 60 hp-val. Ő meg kíváncsi volt a halakra.

12+12. AZ ARTY-IRTÓ 2. (by Volvo_elcsap): Jellemzően küldetés-lázban égő, epic könnyű tank játékosokról beszélünk (tipikus járműve: M5 Stuart, Leopard), akik csata elején azonnal felmérik a játékosállományt, és ha akárcsak 1 db artyt is észlelnek, azonnal, célirányosan megindulnak annak vélt helye felé. Ezen akciójukért gyakran megkapják a felderítő plecsnit is, mivel homlokegyenest az ellenséges bázisra törnek be. Jobb esetben sikerül 1 db sebző találatot leadniuk, de nem ez a jellemző. Hősként halnak meg, és ha számon kérné őket bárki is a csapatból, ők mossák kezüket, csak az arty-irtó küldetést próbálták teljesíteni... Rosszabbik változata az a típusú játékos, akinek fogalma sincs arról, hogy mi is az az arty, és ha van tüzér, ha nincs, ő biza berongyol a pirosok bázisára vérfürdőt rendezni...

12+13. LOW-TIER WARRIOR REROLL (alapötlet: Horgony1, írás: by Volvo_elcsap): Néhány ezer/tízezer csata után rájön, hogy szalajt a bringa, nem is kicsit, ő meg általában fél perc után lezúg róla és megüti az okos buksiját. Arra nem veszi a fáradtságot, hogy fejlődjön, utánanézzen a dolgoknak, vagy ha mégis, akkor is csak odáig jut el, hogy T67-tel és alacsony tierű lightokkal sznájperkedve kell sokat játszani. Azonban mindennek már nem lesz látványos következménye a statisztikáját illetően, a magas csataszáma miatt. Ilyenkor jön a reroll, bár bizonyos technikai nehézségek miatt jóval egyszerűbb egy 2. fiókot csinálni, és csak ilyen jellegű tankokkal/stílusban tolni. Élvezi csapkodni a fókákat tier 1-2-3-ban, nem is fog sokkal magasabb tierekbe menni, a csúcsot a fent említett T67 jelenti számára. Nem is menne fentebb, mert ott már a játékosok nagy része látná az alacsony csataszámhoz köthető, túl frankó statisztikát, így ő válna az elsődleges célponttá mindenki számára, mint "pathetic reroll". Ezen típusú játékosok szívét rendkívül nagy mértékű öröm és boldogság járja át abból a tényből kiindulva, hogy legalább a kezdő játékosok ellenében tudnak érvényesülni. Kb. mint a 14 éves Pistike, aki még mindig képtelen megtanulni biciklizni, így a két oldalsó segédkereket visszarak(at)ja, kiérdemelve ezzel "az óvodások koronázatlan királya" megtisztelő címet.

12+14. A PROVOKÁTOR HASZONLESŐ (alapötlet: Ace of spades, haszonleséssel kiegészítve by Volvo_elcsap): A lassú, nehézkes, egyenes vonalban haladó heavy tankunk elé a gyors, jól manőverezhető kicsi tank bevág, jól megkoccan, aztán megsértődik: belénk lő, villog (általában csetel is). Nekünk kellene megállni, mert neki van elsőbbsége, legalábbis szerinte. Ha belénk lő, gondosan ügyel arra, hogy ne sebezzen bennünket, mert az neki kreditlevonással járna, csupán jól felcukkol bennünket. Amennyiben elég jól páncélozott a tankunk, mi meg sem fogjuk érezni az ütközést, ellenben ő nem kevés hp-t fog veszíteni, amiért jár a "zsíros" kompenzáció csata után. Sőt, ha elborul az agyunk és visszalövünk rá, akkor még további extra bevételhez is juttathatjuk szűkös kis költségvetését.

Utoljára frissítve: 2017. április 10. 10:23

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi
    • Moderátor
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Buzz Lightyear"][quote name="Rohamnyuszi"]Ehelyütt formálnék igényt (egy következő ihletett állapot esetén) egy rajzra amennyiben megtisztel az idejével, tehetségével.

    Régi vágyam egy nyúl, szivarral a szájában, amolyan jelenlegi (profilkép) mimika mellett, amint egy tankos/katonai sapkával a fején virít és nagy lazán játssza a menőnyulat.

    De az iránymutatás mellett, természetesen teret adok a művészi szabadságnak.

    Előzetesen is hálás köszönetem.[/quote]

    Szia Rohamnyuszi,

    remélem valami ilyesmire gondoltál:

    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/13/927Rohamnyuszi.png[/img]

    ha priviben dobsz egy e-mail címet akkor a nagyobb felbontású eredetit is átküldöm.[/quote]

    Apám... :w00t:

    Azt a leborult szivarvégit.

    Még most is a répát keresem ami kiesett a számból a nagy álmélkodás közepette.

    Nem semmi tehetséged van.

    Hálás köszönetem, tökéletes :beer2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Buzz Lightyear
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Rohamnyuszi"]Ehelyütt formálnék igényt (egy következő ihletett állapot esetén) egy rajzra amennyiben megtisztel az idejével, tehetségével.

    Régi vágyam egy nyúl, szivarral a szájában, amolyan jelenlegi (profilkép) mimika mellett, amint egy tankos/katonai sapkával a fején virít és nagy lazán játssza a menőnyulat.

    De az iránymutatás mellett, természetesen teret adok a művészi szabadságnak.

    Előzetesen is hálás köszönetem.[/quote]

    Szia Rohamnyuszi,

    remélem valami ilyesmire gondoltál:

    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/13/927Rohamnyuszi.png[/img]

    ha priviben dobsz egy e-mail címet akkor a nagyobb felbontású eredetit is átküldöm.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tóth Zoltán · 7 éve
    [quote name="Ynnegaf"][quote name="genet"][quote name="zoltan61"]Mindenki volt kezdő, még a nagy arcúak is, van belőlük bőven a játékban és itt a fórumon is.
    Mindenki valamilyen szinten játszik, függ a képességeitől; a játékban eltöltött időtől, a pénztárcától is.
    Sorolhatnám még, de a lényeg az, aki a játékban bent van, csak játszik, időt tölt, mert ez egy játék!
    12+15. Aki belelő a csapat társaiba az egy mocskos disznó....
    A muja játékos is a játéktudása legjavát adja, még ha kurvára bosszantó, idegölő is, szeretne ő többet adni, de sajnos nem megy neki, ezt is figyelembe kellene venni.
    Aki kitolja a csapattársát, vagy belelő (belém lő), az az igazi ganaj disznó, mindig megkeresem vagy felveszem a listámra. Előbb utóbb megtalálom........volt már precedens értékű találkozás[/quote]
    Sajnos volt részem a ki tolásnak,egyböl szétkaptak,,,,,soha nem folyamodnék ehhez,szerintem is mocskos,aljas húzás... :-)[/quote]
    Töredelmesen bevallom, én már toltam ki csapattársat. Mondjuk rá is szolgált.[/quote]

    Nem írok véleményt, mert igen csak csúnyára sikeredne, meg van a véleményem a kitologatós, lövöldözős csapattársakról!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi
    • Moderátor
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Buzz Lightyear"]Előljáróban annyit, tiszteljétek a művészetet melynek oltárán áldozunk most!
    Az itt zajló értelmetlen trollkodás és shitstorming eredményeképp ihletett állapotba kerültem.

    A képen Vér István látható amint a WotMP fórumán elszenvedett sérelmekért kis szobája takaros zugában az egyetlen elérhető módon bosszút áll [b]dobilacin[/b]!

    A kép címe: [b]Mehhhalsz dobilaci, hahh!!![/b]

    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/11/234V_r_Istv_n.png[/img][/quote]

    Magának igencsak szemrevaló tehetség adatott fogantatásának szakramentumában.

    Gratulálok

    Ehelyütt formálnék igényt (egy következő ihletett állapot esetén) egy rajzra amennyiben megtisztel az idejével, tehetségével.

    Régi vágyam egy nyúl, szivarral a szájában, amolyan jelenlegi (profilkép) mimika mellett, amint egy tankos/katonai sapkával a fején virít és nagy lazán játssza a menőnyulat.

    De az iránymutatás mellett, természetesen teret adok a művészi szabadságnak.

    Előzetesen is hálás köszönetem.

    [quote name="Buzz Lightyear"]
    Annyi rendes, jól kereső polgári szakma helyett amit tanulhattam volna én grafikus lettem.
    Mivel vidéken élek nem is tudok benne dolgozni. [/quote]

    Azt hiszem egy (pár) sör mellett lenne miről kellemesen eltársalognunk, igaz én a grafika helyett a kreatív szövegírás felé orientálódtam.

    Mondjuk esetemben annyival könnyebb az élet, hogy főként külföldre dolgoztam, illetve a fővárosban élek, ergo tudok hódolni a szenvedélyemnek.

    Viszont magamat ismételve, nagy kár lenne a tehetségedért.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Buzz Lightyear
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Volvo_elcsap"]Hogy a halhatatlan humorista-császárt idézzem: "Te figyelj haver" - ezt most komolyan te rajzoltad? :yk: Csak ámulok...[/quote]

    Annyi rendes, jól kereső polgári szakma helyett amit tanulhattam volna én grafikus lettem.
    Mivel vidéken élek nem is tudok benne dolgozni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Celebúr
    • Kiképző
    · 7 éve
    Hogy a halhatatlan humorista-császárt idézzem: "Te figyelj haver" - ezt most komolyan te rajzoltad? :yk: Csak ámulok...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Buzz Lightyear
    • Tankos
    · 7 éve
    Előljáróban annyit, tiszteljétek a művészetet melynek oltárán áldozunk most!
    Az itt zajló értelmetlen trollkodás és shitstorming eredményeképp ihletett állapotba kerültem.

    A képen Vér István látható amint a WotMP fórumán elszenvedett sérelmekért kis szobája takaros zugában az egyetlen elérhető módon bosszút áll [b]dobilacin[/b]!

    A kép címe: [b]Mehhhalsz dobilaci, hahh!!![/b]

    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/11/234V_r_Istv_n.png[/img]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Toydolls2"][quote name="Grande__Reagel"][quote name="Volvo_elcsap"]
    [s]És egy kis ON: az aktuális TŐGY-be még szükségem volna néhány frankó replay-re, ezért akivel vicces eset történt játékon belül, nyugodtan küldje el nekem pm-ben a linket. MINDENKITŐL szívesen várok anyagot, köszönöm.[/s] most kaptam egy valaggal e-mailben, de aki mégis úgy érzi, ne habozzon! :shaking:[/quote]

    Tegnapi nagy kirohanásomban töröltem az összes replay-emet, epdig volt, ami kifejezetten ezért tartottam [/quote]

    A kukából is törölted?[/quote]
    Jó kérdés... Szerintem igen, de majd megnézem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Toydolls2
    • VIP
    · 7 éve
    [quote name="Grande__Reagel"][quote name="Volvo_elcsap"]
    [s]És egy kis ON: az aktuális TŐGY-be még szükségem volna néhány frankó replay-re, ezért akivel vicces eset történt játékon belül, nyugodtan küldje el nekem pm-ben a linket. MINDENKITŐL szívesen várok anyagot, köszönöm.[/s] most kaptam egy valaggal e-mailben, de aki mégis úgy érzi, ne habozzon! :shaking:[/quote]

    Tegnapi nagy kirohanásomban töröltem az összes replay-emet, epdig volt, ami kifejezetten ezért tartottam [/quote]

    A kukából is törölted?
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.