Jelenleg 252 vendég és 2 tag online

2017. április 3. 08:42

A WOT 12 játékos típusa, akiket nem feltétlen kedvelünk... (by Volvo_elcsap)

Írta:
Értékelés:
(60 szavazat)
115 hozzászólás

1. A MINDENÁRON MEGSZÁLLÓ: A csata elején vagy később, de egyértelműen nyerő helyzetben befoglaló, 0-t sebző harcipracli - nála jobban már csak az összes többi csapattársat szeretjük, akiknek eszük ágában sincs resetelni. Persze mi is megtehetnénk, de hát azért van ott a többi kérődző, hogy mindezt megtegye helyettünk... Megrögzött skót származású pacifista, aki mindenáron megpróbálja a csatát leadott lövések nélkül befejezni, összekötve ezzel a kellemeset a hasznossal - kedvenc könyve a "Spórolás és béke". Ha pedig saját csapattársunk vállalja magára a foglalás nehéz és hősies feladatát - persze csata elején vagy nyerő szituban - az utálat a tetőfokára fog hágni irányába, ha még be is pötyögi a chat-be az alábbi két bűvös karaktert: GG... Ez a negatív érzés azonban teljességgel jogszerűtlen, mivel kétségtelenül az adott játékos hozta le a csatát, ráadásul nem ritkán kevesebb, mint 3 perc alatt :) Tipp: ha csapattárs szeretne megszálló-plecsnit kapni egyértelműen indokolatlan helyzetben, egyszerűen toljuk ki a körből (nálam a Type 4 Heavy az a tank, amely mind legénységi képzettségeivel, mind felszereléseivel erre a nemes célra lett optimalizálva).

2. A SZERENCSÉS: A játékos, aki 65-tel száguldozva, 400 méterről a Mausunkra aranylőszert lő, és nem elég hogy eltalál, még be is adja neki a lövést (maximum közeli alfával persze). Magyarázat: a sebzést és a nagy alfát csupán azért hozhatta össze, mert 2 napig megállás nélkül imádkozott Serb reszelőjéhez. Ami pedig az aranylőszert illeti: mégis mit vártunk, talán nagy számban felénk repülő, mosolygó, szívecskés, "I LOVE YOU" feliratú plüssmackókat? Fordított esetben mi is gyakran alkalmazzuk a drága lőszertípust, de az más. Nekünk úgyse fogja beadni, még az ellenséges tank közelébe se érhet a lőszerünk annak mágikus aurája miatt.

3. A MESTERLÖVÉSZ: A játékos, aki szintén 400 méterről 2x lő zsinórban lőszerrekeszt. Ilyenkor általában vagy grátisz 2x-es töltési idő a jutalmunk (egy profinak ez nem lehet akadály a továbbiakra nézve), vagy egy nagy ívben tovaszálló torony látványa fog beégni az idegbajtól már véreres, kiguvadó szemgolyónk előtt található megfáradt retinánkba. Fordított eset itt is előfordulhat, de erről sokszor még csak visszajelzést sem kapunk (esetleg édesanyánk régóta tartó, hangos csuklása adhat némi okot a gyanakvásra).

4. A MESTERLÖVÉSZ TANÁRA: A játékos, aki kritikus pillanatban pont azt a modult és/vagy legénységi tagot lövi ki, amire és/vagy akire épp a legnagyobb szükségünk volna. Lehet, hogy fordítva is megesik, de az más. A Serb reszelőjével való közeli intim viszony itt már több, mint sanszos.

5. A TÜZÉR: Az artysta, pusztán azért, mert ördögi járműve a világon van. Persze magunkat nem utáljuk, pedig többségünk szintén szokott légitámogatni. Primary target - ha meglátjuk, azonnal próbáljuk meg kiiktatni. Nem-nem, félre a bűnös gondolatokkal: csapattárs artyra ez NEM vonatkozik :)

6. AZ OP ÖDÖNKE: A 40k csatás, csakis a repeszt ismerő (ismerő?), így folyamatosan azzal puttyogtató vérvörös zsenigyerek, hiszen amikor neki mindent bead, és a hülyebiztos Defenderével full hp-n 4 killel végigtolja a csatát, mi még csak sebezni se tudunk a minimum két kiválóság-jelű papír tankunkkal (amit Ödön persze vánsotolt még a csata elején).

7. AZ EGYPERCES RAMBO (nem összetévesztendő Chuck Norris-szal, és testvéreivel: Chuck Berry-vel, Csák Mátéval és a törvénytelen Nemcsák Károllyal): A csapattárs, aki instant elhal 1 percen belül - ennek az időtartamnak lélektani hatása lehet, mert mindig "Gone in 60 sec" :). Ezután először rojtosra klikkeli a már megfáradt bal-egérgombjával a minimapot, majd miután egerét kicserélte a tartalékra, látván a tömeges érdektelenséget - a még élő társai aktív ekézésébe kezd (földműves a lelkem, na), ami általában csata végéig eltartó, hosszadalmas, idegesítő és fárasztó folyamatot eredményez. Tipp: kérdezzük meg tőle nyilvánosan, vajon mennyit sebzett az adott ütközetben. Ezzel kissé letörhetjük a szarvait.

8. MAPPIKUSZ SZPAMMIKUSZ: A fenti Rambo-típus egy másik jellemző, túlszaporodott alfaja, aki nem feltétlen alkalmazza az 1 perces elhalás szabályát, azonban olyan szintű tudáshalmazra tett szert az elmúlt évek alatt a háború művészetének témájában, hogy kötelességének érzi az összes játékos (ez alatt értsd: minden más emberke, aki tőle eltérő személyazonossággal rendelkezik) taktikai (ki)oktatását a fent említett folyamatos minimap-pingeléssel és egyéb, rendkívül hasznos jó tanácsokkal látja el csapattársait, a csata minden egyes másodpercében. Mindezt persze teljesen önzetlenül, nonprofit módon teszi, ezért teljesen jogosan tiszteletet, köszönetet és megbecsülést várna el hálátlan diákjaitól. Tipp: mivel egészségi állapotunkra igencsak káros hatással van mindkét fent említett egyed, igyekezzünk tiltólistára helyezéssel visszaállítani megzavart lelkünk hőn áhított nyugalmi állapotát. Megjegyzés: folyamatos pingelés közben ez nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.

9. A MAGÁNYOS SZINGLI: A marha, aki minden egyes csata után ismerkedő-jellegű párbeszédet kezdeményez a garázsban egy-egy arra érdemes, rendkívül szerencsés egyénnel, különféle nemi- és egyéb betegségeket kívánva neki, majd intim együttlétre ösztönzi az illetőt saját tulajdon legközelebbi felmenő női rokonával. Megoldás: az átküldött jókívánságok udvarias megköszönése, hasonlókat kívánva az üzenet feladójának, majd rávilágítás a tényre: jó eséllyel ő maga és a kiválasztott is azonos nemű, ráadásul a WOT-ozásnak sem a párkeresés az elsődleges célja, így sajnálatos módon nem látni sok esélyt az élethosszig tartó, boldog, békés és harmonikus, utódokkal nagy számban megáldott párkapcsolat kialakítására.

10. A PROFI CSAPATJÁTÉKOS: Az állandóan, csata elejétől kezdve kitartóan segítségért rimánkodó csapattárs, aki olyan szinten nyomkodja az F7-et, hogy fürge kis ujjacskájának állandó haverja lett egy csinos kis hólyagocska (a nyakán is van egy, de az egy másik történet). Majd miután kisegítettük a bajban, belénk lő egy laza 700-ast, mondván: galád módon leloptuk előle a killjét. Igazából megmentettük a hátsóját a biztos garázsmenettől, de ez ilyenkor mellékes és persze nem igaz: mi ténylegesen kitoltunk vele, ez csupán nézőpont kérdése. Reportoljuk magunkat sportszerűtlen játékért, ez a minimum. És kérjünk tőle elnézést. 

11. A PÁRBAJOK CARIUSA: A játékos, akivel 1v1-ben harcolva sosem kerülhetünk ki győztesként: nekünk mindig kis alfát ad be az RNG (ha egyáltalán képesek vagyunk sebezni), neki meg persze csakis szigorúan maximum-közeli értéket. Így ő 10 hp-val túléli a párharcot, mi meg örüljünk annak, hogy a saját csapattársak csak sebzés nélküli kritikus találatot tudtak belénk lőni, amikor még élt a tankunk. Sebaj, legalább sikerült leláncolniuk, ez is valami... Fordított helyzetek nincsenek :) - vagyis vannak, de azok a szituációk instant amnéziát okoznak az agyunk megfelelő részében, minden esetben.

12. A TAKTIKUS HŐS: A kemper heavy-tank, aki előre megfontolt, aljas szándéktól vezérelve beáll lövöldözni a bokorból éppen passzív spotot végző light-tankunk mögé, persze szigorúan úgy, hogy minden őt becélzó lövés csak és kizárólag bennünket találjon meg. Alaptalan az utálatunk, mivel valójában nem is alantas célok lebegtek a periszkópja előtt (igen, az álcaháló mellett ez a másik legfontosabb felszerelése): ő csak taktikusan fedezék mögé bújt... mi voltunk rossz helyen, ez nem vitás :) 

12+1. A TROLLSZAKASZ: Azon nagytudású, rendkívül tapasztalt játékosok hirtelen összerittyentett halmaza, akik képesek csordába verődni a Pz. I C + Hetzer + Löwe összetételű OP szakaszukkal (könnyűtank + TD + egy igazi rejtett német tartalék: mi ezzel a baj?), bevállalva így a nem megfelelő szakasz-összeállítás által fellépő XP-levonás következményeként megjelenő, szívbemarkoló és kegyetlen krokodil-könnyeket. Ők a WOT hétköznapi hősei. Sőt, nem csekély önfeláldozást bemutatva még egymást is képesek 0-ra leamortizálni már a csata legelején, megelőzendő a tier X-es járművekkel érkező morcos csapattársak csatavesztést előidéző teamkill-jeit. A vérvörös Löwe-tulaj ezután szívesen lövi a kis hp-s szövetséges tankok hátsóját, mert időközben rájött, hogy ott könnyű belőni őket, és mivel távoli rokona az 1. pontban szereplő pacifista alfajnak, ő is az értelmetlen vérontás mielőbbi befejezéséért száll síkra (küszöbön a Nobel-békedíj). Esetleges elhalása után pedig azonnal aktív "noob"-ozásba kezd a chat-en, okosabb, taktikusabb és megfontoltabb játékra ösztönözve ezzel amatőr csapatársait. Végül megkéri apukát, hogy legyen már oly kedves és vásároljon neki egy másik, jóval erősebb prém-tankot, mert a Löwe általában túl hamar ki van lőve - a 200. csatáját már azzal szeretné indítani.

PS: Emberünk a neten olvasta, hogy a kék játékosok már átlag fölötti erőt képviselnek a WOT berkein belül, ergo megnyugvással veszi tudomásul, hogy bizony ő is bekékült...

Utoljára frissítve: 2017. április 3. 08:57
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Yanee77 · 2 éve
  [b]13+1[/b] A [i]KÖCSÖG[/i] kimaradt, amely a csata indulását követően folyamatosan lövöldözve a földbe, házakba, csapattársakba végigront a TD-k illetve a tüzérek közt lökdösve, lövöldözve őket. Ennél szebb csak a [i]PLATOON KÖCSÖG[/i] amely szakaszban érkezik, s a TD.ket a szakadék széléről együttes erővel taszigálják le, vagy a saját tüzérüket, illetve gyengébb tankkal rendelkező csapattársukat vadásszák le.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Volvo_elcsap
  • Kiképző
  · 2 éve
  Idéznék egy Offspring-számból egy részletes, mindenre kitérő, mégis lényegre törő vélemény-nyilvánítást: "Well f*ck you!" :trollol: :shaking:

  Illetve nem a témába vág, de mégis ideírom. Fizetetlen + egyben kéretlen reklám következik:
  Az aktuális heti TŐGY tagfelvételt hirdet arra érdemes, TŐGY-érett replay-ek számára. Csapatunk (azaz én) heti 10-11 percnyi visszajátszásnak tud ingyenes tárhelyet biztosítani, kihasználtságunk jelenleg kb. 85%-os. Jelentkezz bátran, ha elmúltál 6 éves, a többit rád bízom. A fiatalabb korosztály képviselői jogorvoslatért az ombudsmannhoz fordulhatnak.
  Sorry for spam :troll2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi · 2 éve
  [quote name="Volvo_elcsap"]
  Ha elegendő plusz-t kap ez a HSZ, akkor el is küldöm Jacktornak :P :happy:[/quote]

  Likewh*receleb :troll2:

  (Azé' belájkoltam, ha már egyszer én futtatlak :d2: )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Volvo_elcsap
  • Kiképző
  · 2 éve
  Ööööö...megírtam a folytatást, nagyrészt az itteni hozzászólásokból szemezgetve (plágiumot elkerülendő, a forrás minden esetben meg van jelölve). Ha elegendő plusz-t kap ez a HSZ, akkor el is küldöm Jacktornak :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Varacskos · 2 éve
  [quote name="dobilaci"]
  Konteo, az... En kek vagyok es 10-bol 9-szer engem lo az arty mintegy milyen tankkal vagyok es milyen tierben. Bar erdekes, hogy konteonak hivod majd a hozzaszolasod masik reszeben pont az xvm-fokusz hasznossagarol gyozkodsz.
  :[/quote]

  Az azért gondolom megvan hogy kb mindenki azért sír mert xvm fókuszt kap, függetlenül attól hogy csillámpóni hupilila vagy vérpistike a 600 as wn8 ával (és a köztesek , szóval kb mindenki), holott baromi egyszerű a dolog , az arty akit meglát és valamiért könnyű célpontnak itéli, lassúság vagy bokorból való kempelés vagy vérpistike halottnak tetteti magát , vagy bármi miatt az már sokadrendű , de hidd el ha most téged az arty egy lightba/medbe bármilyen 30km/h feletti vasba menet közben eltalál akkor az nem téged célzott. Szóval a felsoroltak közé nyugodtan fel lehet venni 12+x nek az artyfóbiásokat....

  [quote name="Thothem"]Nyuszi: +1

  Századossal beszélgettem régebben. Ennek a beszélgetésnek hatására (igaz, nem szedtem le a XVM-et, de) a csatában MINDEN statisztikai dolgot kikapcsoltam magamnak. A hatása érezhető. A fun és happy faktor nőtt, nem az ellenfelek színével foglalkozom, csak magával az ellenféllel. Pontosabban azzal, hogy ott van, de nem kellene ott lennie. Ha valamit elb_szok, az miattam van, mert én csinálom. A másik csak helyzetet használ ki. A legjobbat próbálom kihozni magamból, azt' maj' meglátjuk...[/quote]

  Mielőtt félreértés lenne én is csak annyira használom hogy azt az átlag 2-3 kiemelkedő játékost(vagyis inkább a tankját) megjegyzem magamnak az ellenfélnél akikkel óvatosabban kell bánni mert vsz nem fogja feleslegesen ellőni magát egy sidescraping ra vagy egy hull down positions ra mikor 99% hogy nem üt át.
  ui: a nyerési esély tényleg hülyeség az ki is van kapcsolva mert "a fele sem igaz".
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Thothem
  • Tiszteletbeli tag
  · 2 éve
  Nyuszi: +1

  Századossal beszélgettem régebben. Ennek a beszélgetésnek hatására (igaz, nem szedtem le a XVM-et, de) a csatában MINDEN statisztikai dolgot kikapcsoltam magamnak. A hatása érezhető. A fun és happy faktor nőtt, nem az ellenfelek színével foglalkozom, csak magával az ellenféllel. Pontosabban azzal, hogy ott van, de nem kellene ott lennie. Ha valamit elb_szok, az miattam van, mert én csinálom. A másik csak helyzetet használ ki. A legjobbat próbálom kihozni magamból, azt' maj' meglátjuk...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sztyepan65 · 2 éve
  XVM! Ahhhhh....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi · 2 éve
  Érdekes, de nekem sosem jutott eszembe wn8 alapján priorizálni az ellenfeleket, amikor még xvm-el játszottam. Szerintem teljesen helyzetfüggő, hogy épp kit támadsz és kit ignorálsz. Gyakran megesik, hogy egy páfrány nagyobb veszélyt jelent adott helyzetben, mint egy póni.

  Elég példának venni egy öntudatlanul kóricáló páfrányt, aki épp a spot bokrod felé próbálja értelmezni a "bal klikk - piros izék" relevanciáját.

  Most belegondolva magam sem tudom minek volt fent az xvm. :scr:

  Talán eleinte még abban a hibás vélekedésben használtam, hogy más játékstílust kíván meg egy "eleve páfrányokkal" tarkított csapatban játszani.

  Mára ezt a hibás predesztinációt sikerült levetkőznöm, így teljes meggyőződéssel kijelenthetem, hogy semmi haszna az xvm-nek. Sőt...sok-sok idegeskedést spórol meg.

  Mindazonáltal szép emberesen elkanyarodott a témavezetés a kezdeti irányvonaltól. :troll2:

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.