Jelenleg 473 vendég és 2 tag online

2012. máj. 31. 12:58

Június hónap tankja: PzKpfw IV

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
1 hozzászólás

A hónap tankja a Wehrmaht zászlóstankja, a német Tier 5-ös PzKpfw IV-es, vagy ahogy legtöbben ismerik, a Panzer IV-es közepes tank (+10% kreditet kap egész hónapban), ami szerintem simán a legszebb tank ami létezik (nagyításhoz klikk a képre)...

Ezen a linken látható a júniusi eseménynaptár, de ebből szokás szerint nem sok részletet tudhatunk meg, azonban a lényeg már kiderül a megjegyzésből: a Pz IV kredit hozamát egész június hónapra 10%-kal megnövelik!

A Panzerkampwagen IV vagy közismertebb nevén a Panzer IV-es képezte a német fegyveres erős gerincét a II. Világháború alatt. De nem csak ettől különleges; ez volt az egyetlen német tank, melyet az egész háború ideje alatt gyártottak és mintegy 9000 darab készült el belőle (a Magyar Királyi Honvédség is kapott belőle 84 darabot).

Kezdetben a Pz IV-est mint gyalogsági támogató tankot akarták használni a Pz III-asok helyett, de mivel a hadviselés útjai kifürkészhetetlenek, így ez végül nem így alakult. Sokoldalúságuk miatt a Pz IV-esek végül a rendelkezésre álló német tankok több mint felét tették ki a nyugati fronton, egészen a szövetségesek normandiai partraszállásáig.

1945-ig a tank sok változtatáson esett át (növelték a páncélzatát, korszerűbb fegyvert kapott) és egészen az Ausf J verzióig jutott (lásd fenti képen). A legfontosabb változtatást '42 májusában hajtották végre az F2-es modellen, ami megkapta a legendás hosszú 7,5 cm L/43 KwK40-es ágyút.

Ez egy különleges tank volt, amit a britek csak "Mark IV Special"-nek hívtak. Egy ideig a Panzer IV volt az egyetlen német tank, amely képes volt felvenni a harcot az orosz T-34-essel és KV-1S-sel.

A tank magyar Wiki oldala.

Utoljára frissítve: 2012. június 6. 13:28
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DAVE555 · 8 éve
    Szerintem is a legszebb tank (no meg persze a Párduc ) .

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.