Jelenleg 371 vendég és 7 tag online

2013. január 28. 10:06

WN6 - Az új XVM formuláról (tesztelés alatt)

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
35 hozzászólás

Az új 3.3.2-es – jelenleg teszt fázisban lévő – XVM mod (csak az xvm-stat-1.2.0.zip-pel működik!), már egy új számítási módszerrel kiszámított teljesítmény mutatót (WN6) jelez ki mindenkinél és ez alapján színezi a játékosok neveit:

A WN6 képlet

(1240-1040/(MIN(TIER,6))^0.164)*FRAGS
+DAMAGE*530/(184*e^(0.24*TIER)+130)
+SPOT*125
+MIN(DEF,2.2)*100
+((185/(0.17+e^((WINRATE-35)*-0.134)))-500)*0.45
+(6-MIN(TIER,6))*-60

MIN(TIER,6) -> az átlag tier felső határa 6, tehát az ennél nagyobb értéket is maximum 6-ként veszi figyelembe
MIN(DEF,2.2) -> az átlag védő pont felső határa 2,2, tehát az ennél nagyobb értéket is maximum 2,2-ként veszi figyelembe

Egy 65 oldalas komoly vita folyt az új képlet kialakításáról, mely összességében egy 10 fős csapat munkája, melyből 4-5 fő statisztikai szakértő is egyben.

Értelmezés, súlyozás

Kill, sebzés

Az új formula azonos súllyal veszi figyelembe a kilőtt tankok számát és a kiosztott sebzést. E két tényező teszi ki a teljes pontszám mintegy 40%-át. A sebzés mértéke szorosan kötődik az átlag tier-hez, azaz egy 7-es átlag tier-rel rendelkező kiemelkedően jó játékos ugyanannyi pontot kap, mint egy 9-es átlag tier-rel rendelkező ugyanolyan játékos (annak ellenére, hogy értelemszerűen az előbbi alacsonyabb tier-ben kevesebb sebzésre képes). Emellett a kilőtt tankok számát annyiban korrigálja, hogy a tier 1-3-ban szerzett kill-ek száma kisebb súllyal számít bele a pontszámba.

Spotolás

Statisztikai elemzések kimutatták, hogy a felderítés igen fontos összetevője a győzelemnek: a magasabb spot átlaggal rendelkező játékosoknál magasabb a győzelmi arány is. Azonban a winrate-et lejjebb már beépítettük a formulába. Emiatt a spotolás nem kap akkora hangsúlyt a WN6 pontszámban, ezáltal is szeretnénk kiszűrni az öngyilkos spotolásért járó irreális pontszámokat. A régi Efficiency képletben egy 10 tankot felderítő öngyilkos befutásért is 2.000 eff pont járt, ami vérprofi szintnek számított, szóval ezt mindenképp korrigálnunk kellett. A WN6 ugyanezért a teljesítményért 1.250 pontot ad, ami egy átlagos pontszámnak felel meg, szóval ha átlagon felül akarsz teljesíteni, akkor ezen felül sebezned is kell/killt is kell szerezned.

Védelem

A bázisvédelem is ad némi pontot, de ez csak a teljes érték 5%-át teszi ki. Hogy a védelmi pontok farmolását kiküszöböljük, ezt a pontszámot 2,2-ben maximalizáljuk, azaz csak az ez alatti pontszámnak van hatása.

Foglalás - 0%

A foglalási pontokat egyáltalán nem vesszük figyelembe az új képletben, mivel a statisztikák azt mutatták, hogy az esetek 99%-ban a foglalók valójában nem járulnak hozzá a végső győzelemhez.

Győzelmi arány

Végezetül van egy winrate tényezője is a képletnek. A 48%-os winrate értéke 0 pont. Ez a tényező valójában egy S-görbe, mely a 48% feletti győzelmi arányt jutalmazza. A winrate sok készség együttes mérőszáma: alkalmazkodás, tudatosság, csapatszellem, stb. Ez 0-8%-át teszi ki a végső WN6 pontszámnak.

Összegzés

A WN6 pontszámot lehetetlen farmolni és ezáltal sokkal reálisabb eredményt ad, mint az Eff pontszám, hisz utóbbinál például magas foglalási pont nélkül nem lehetett igazán jó eredményt elérni, bármilyen jó játékos is vezette a tankokat. Az Eff pont túl nagy mértékben függött a foglalási pontoktól és ezáltal lehetőséget adott a célzott Eff pont farmolásra illetve unfair módon büntette ezáltal azon játékosokat, akik szívesebben vadásztak az utolsó tankra, mintsem hogy beálljanak a foglalókörbe. A WN6 ezzel szemben egyszerre nagymértékben függ a sebzéstől és a győzelmi aránytól, azaz egy jó pontszámhoz nem elég önző módon csak minél több sebzést kiosztani, a csapat érdekeit is figyelembe kell venni és küzdeni kell a végső győzelemért is.

Kategóriák

WN6 pontszámod lekérdezése. (fent írd be a neved)

Frissítés az új formulára

Az 3.3.2-es XVM-et innen tölthetitek le és az xvm-1.2.0.zip fájl tartalmával lehet majd indítani. Telepítési útmutató ennek megfelelően. Az új értékek kijelzéséhez az XVM szervernek még frissítenie kell az adatokat, erre lehet hogy pár napot még várni kell.

Míg teszt fázisban van az új képlet és XVM, addig a MODS/ADD-ONS menüpontban nem frissítem a letölthető verziót.

Eredeti angol topik.

Utoljára frissítve: 2013. február 5. 10:02
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  jampi4 · 6 éve
  Sziasztok.Nekem még nem írja ki az új vagy régi WN értékeket. Vajon miért,
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Spagolcs · 6 éve
  Mit szóltok, kijött a WN7 is, mely lejjebb viszi a kompenzációs szintet level 5-re. Szerintem értelmesebb, s ezzel végre magasabb lett a WN7-em, mint az effim :)

  WN7-ről:
  http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/215956-welcome-to-wn7/page__hl__%2Bformula__fromsearch__1
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jose · 6 éve
  [quote name="GAgyiXyXy"]És még sem száradt a tinta a wn6-on, már itt is wn7....így aztán már-már teljesen áttekinthetetlen a sok-sok "fokmérő" alapján ki milyen.[/quote]
  Az én statom mindegyiken ugyanaz! Erős közepes!
  A régivel voltak gondok a sok farmolós bázisfoglalósokkal! Ismerek párat! 1230 effis csávó visszaesett 890re :)
  Sokat tett a csatáért! Azon kívül, hogy elkempelgetett s amikor a többiek kipucoltak egy rész beállt foglalni! Vérnoob :O
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GAgyiXyXy · 6 éve
  És még sem száradt a tinta a wn6-on, már itt is wn7....így aztán már-már teljesen áttekinthetetlen a sok-sok "fokmérő" alapján ki milyen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT · 6 éve
  Bocs, nekem úgy tűnt egyszerre frissül mind a kettő. Ha a sajátom érdekel megnézem noobmeter.com-on. Másoké meg akkor se ad több információt ha egy héttel frissebb. Az lenne az igazi, ha az utolsó 1-2 heti adott tankkal elért WN6 teljesítménye lenne kiírva. Nem igazán érdekel mit alkotott az illető Leichttraktorral fél évvel ezelőtt 1000 csatán keresztül, ha most az új MAUS-ával kepesztet előttem. Ilyen verzió nincs még?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 6 éve
  Ő a játékban is látható számokra gondol, amit egy külön, saját adatbázisból olvas ki az XVM. Na ezt régen talán hétfőnként frissítették, mostanában viszont nem tudom megmondani.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT · 6 éve
  Üdv.

  noobmeter.com -on pénteken este vagy szombat hajnalban. Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy mindenkinek egyszerre változik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jose · 6 éve
  Sziasztok! Azt tudja valaki melyik napon frissül az xvm?

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.