Jelenleg

36
látogatónk van

2015. április 27. 10:13

M4 Sherman - Elemzés

(35 szavazat)
22 hozzászólás

Bevezető

Az M4 Sherman a II. Világháború idején az Amerikai Egyesült Államokban gyártott és a szövetséges hadseregek által nagy számban használt közepes harckocsi. Nevét William Tecumseh Sherman után kapta. Az egyik legelterjedtebb és legsokoldalúbb tank, amit a II. Világháborúban és az után is sokáig használtak.

Paraméterek

Ágyú

Az M4 Sherman egyik legjobb tulajdonsága, amiért én annó megszerettem, hogy multifunkciós az ágyúk terén és nagyban befolyásolja a játékstílusát is, hogy éppen melyik löveget szereli fel az ember.

A kifejlesztését követően az M3 Lee-ről örökölt 75mm-es GUN M3 ágyú áll rendelkezésünkre. Az elődhöz viszonyítva a tűzgyorsasága 15,79 lövés/percre, a célzási ideje pedig 2,10 másodpercre romlik, viszont az átütése kicsivel javul 92/127/38 mm-re, míg a sebzése változatlan marad 110/110/175. A változások nem annyira eget rengetőek, így ez az ágyú arra bőven elegendő lesz még ezen a szinten is, hogy a következő ágyúra való tapasztalatot összegyűjtsük.

105mm M4

Az elsőként kifejleszthető "troll" löveg a 105mm M4-es, ami 53/101 mm átütéssel rendelkezik és hozzá párosul 410/350 sebzés. Ez 2734/2334 DPM-et eredményez, amitől a Pz.Kpfw. IV Ausf. H teljesít jobban a maga 3075 DPM értékével. Ennek az ágyúnak a használhatósága igen korlátozott, mivel az alacsony 0,55m pontossága és az alacsony 472/381 m/s lőszersebesség miatt meglehetősen pontatlan. Ha mégis távolabbra kell lőni, akkor figyelembe kell venni azt is, hogy a lőszernek nagy az esési íve is. A jobban páncélozottabb tankoknál előfordulhat, hogy nagyon keveset sebez a repeszromboló, a kevésbé páncélozott vagy a nyitott tankokat pedig egy lövéssel elteheti, éppen ezért a DPM véleményem szerint erősen függ az ellenséges tankok összeállításától. De azt azért meg kell hagyni, hogy ezzel a löveggel valamennyit mindig lehet sebezni.

Alap értékkel 9,00 másodperc a töltésideje, ami 6,67 lövést jelent percenként, míg a célzási ideje 2,50 másodperc. Ezen értékeket Elit alakulattal, töltés- és célzásgyorsítóval, illetve szellőzéssel szépen le lehet csökkenteni, pl. a töltési idő 7,43 másodpercre csökken, ami 8,07 lövést eredményez percenként. A célzás ideje is jócskán javul, konkrétan 2,06 másodpercre, pontossága pedig 0,5 m/100m lesz. 

Lőszerből 46 db fér el a tankban, amit én 40-6 (HE/HEAT) arányban szoktam felosztani. Arra oda kell figyelni, hogy a HEAT-et mikor lőjük el, mert elég sokszor, meglepő helyzetekben szokott pattanni (pl. KV-1 hátuljáról), de ha betalál akkor előfordul, hogy nagyobb sebzést képes okozni mint a sima repesz romboló. Azt meg kell jegyezzem, hogy HEAT-et én csak nagyon ritkán használok, úgy gondolom az alap repeszromboló mindenre elég és igazából nem is éri meg a prémium lövedéket használni, az ára miatt: 53/4000 kredit.

76mm GUN M1A1

A másik kifejleszthető löveg a 76mm GUN M1A1. Az igazat megvallva ezzel az ágyúval nem sok tapasztalatom van, keveset használtam, mert én a kezdetektől fogva a 105 mm-es löveget alkalmaztam, mivel az jobban illik a tank karakterisztikájához. 

A másik löveghez viszonyítva itt jóval barátságosabban hangzik a 128/177/38 mm páncél átütés és a hozzá tartozó 115/115/185 sebzés, ami percenként 1437/1437/2312 DPM-et eredményez. A DPM ezen a szinten majdnem hogy a legrosszabb, ettől csak a T-34-nek kevesebb (pontosan 1210 a 76mm-es löveggel), de a Tier 5-ös közepes harckocsik között ennek az ágyúnak van a legnagyobb páncélátütése.

Alapból 4,80 másodperc az újra töltési ideje, ami 12,50 lövést eredményez percenként. Az ágyú pontossága 100 méteren 0,43, célzás ideje pedig 2,30 másodperc, amiből az következne, hogy az ágyúval távolabbról kellene mesterlövészkedni, támogató stílusban, amire alkalmas is lenne, de a kis kaliber és nagy szórás miatt igazi szerencsejáték a lövöldözés. Tapasztalataim szerint sajnos ennek az ágyúnak nagy hátránya, hogy akár közelről, akár távolabbról lövöldözünk, vagy mellé megy a lövedék vagy csak simán pattanni fog, hiába van nagyobb átütése. Bár a tűzgyorsasága kompenzálja ezt és lövés után szinte azonnal újra próbálkozhatunk.

Kihúzott állapotban, azaz Elit alakulattal, célzás- és töltés gyorsítóval illetve szellőzéssel a tűzgyorsaság 3,96 másodpercre csökkenthető, amivel 15,14 lövést adhatunk le percenként, míg a célzás 1.9 másodpercre javítható. Ez konkrétan annyit jelent, hogy az ágyú előbb beszűkül lövés után, mint ahogyan újra lőni tudnánk. A szórása is javul és egy sokkal elviselhetőbb 0,39m-es érték lesz, de a gyakorlatban én nem úgy tapasztaltam, hogy sokat változott volna. Ezekkel az értékekkel már 1740/1740/2800 DPM-et éri el.

Lőszerből 90 db-ot cipelhetünk magunkkal, amit én 69/20/1 arányban osztottam fel. A kis kaliber miatt szükségtelen sok repeszt tenni bele, inkább AP-t vagy APCR-t. Az APCR lövedék csak végső esetben ajánlott, olyankor amikor pl. egy beforgatott KV-val vagy Churchill-lel találjuk magunkat szembe. Tanácsos csak 1-1 lövés erejéig betölteni, mert könnyen előfordul, hogy a tűzgyorsaság miatt észre sem vesszük mennyit ellőttünk és csata végén dobunk egy hátast a hatalmas mínusz miatt. Azt azért meg kell hagyni, hogy ennél az ágyúnál olcsóbbak a lőszerek is, 96/2800/68 kredit.

Torony

A Sherman másik leglényegesebb része a torony. Az alap torony a D51066 ami ránézésre semmi különlegeset nem tartogat számunkra. Azt tisztázzuknn már itt az elején, hogy ettől a toronytól a tank sokkal könnyebb lesz, amitől a mozgékonysága is növekszik, cserébe viszont 60-nal kevesebb HP van, pontosabban 400 és a 76 mm-es ágyút sem lehet felszerelni. Most bizonyára felmerül bennetek, hogy akkor ezt miért is emelem ki ennyire? Hát azért mert a páncélzata ezen a szinten, átlagon felüli 76/50/50 mm, ami első ránézésre kevésnek tűnhet, ám nem az, mert a torony front lemeze, a lövegpajzs mellett és mögött enyhén döntve van és a torony oldala is le van kerekítve, így ezek miatt kiválóan alkalmazható „hulldown“ pozícióban. A Tier 4-5-ös szintűek lefognak pattanni, de megesik, hogy a 6-os 7-esek is. Látótávolsága 330 méter, ami se nem rossz, se nem jó, de arra elég lesz, hogy lássuk amit lőni kell. A torony forgási sebessége 39 fok másodpercenként, ami az 5-ös közepes harckocsik körében átlagosnak mondható el és arra bőven megfelel, hogy senki ne tudja leforogni.

A másik, egy sokkal jobban gömbölyített torony, a D51072 ami minden oldalon megegyező páncélzattal rendelkezik: 63/63/63 mm. Ez gyakorlatilag a Tier 4 és az alatti tankok ellen nyújt csak némi védelmet, a magasabb szintűek viszont röhögve belövik, akár a lövegpajzsot is ami 89 mm vastag. A gyengébb páncélzat és a kupola miatt nem annyira lehet „hulldown“-ban használni, mint a másikat, ráadásul ezzel a toronnyal növekszik a tank súlya is, ami a mobilitásra lesz kihatással. Ez keveset javul hogy, ha a 76 mm-es löveg van felszerelve. A másik toronyhoz viszonyítva a látótávolsága 370-re növekszik, a torony forgási sebessége pedig 37 fok/másodpercre csökken, ami inkább elviselhető érték, mintsem rossz lenne. Az életerőpontja szintén emelkedik 460-ra, ami elegendő, ha mi vagyunk a top tankok, de még 6-os szinten is elviselhető, 7-es szinten pedig már borzasztóan kevés, akármelyik torony van fent.

A csőlehajlás negatív irányba -12 fok, pozitív irányba pedig 25 fok, ami kimagaslóan jó az 5-ös szintű közepes harckocsik körében és ezáltal megfelelően alkalmazható dimbes-dombos terepeken és nem kell attól félnünk, hogy nem tudunk rálőni valakire. Egyébként ezen a szinten csak a Matilda IV-nek jobb a csőlehajlása egy kevéssel.

Felépítmény

Nagyjából ugyanaz mondható el a felépítményről is, mint a fejlesztett toronyról, azaz hogy tier 4-es illetve kisebb tankok ellen hatásos lehet, de efelett nem nagyon lehet számítani arra, hogy bármi védelmet is nyújtson ez a páncélzat. A jármű páncélzata 51/38/38 mm, amin kis beforgatással lehet javítani, bár nem érdemes erre bármiféle taktikát is alapozni, de aki kísérletezni kíván vele, annak oda kell figyelni arra is, hogy ne legyen túlforgatva, mert akkor az oldalát könnyűszerrel belövik. 

Tüzérségi találat esetén, ha az oldalát vagy a tetejét találják el, akkor nagy az esélye, hogy az egész életünket lekapják, de ha mégsem, akkor a lőszerrekesz illetve a motor ami könnyen és gyakrabban megsérül. A legénységi tagok közül legtöbbször a töltőt, a vezetőt illetve a célzót lövik el.

A páncélzatán kívül az álca értéke sem túl fényes, rendesen átlag alatti, bár lehet első ránézésre nem tűnhet túl vészesnek, mert álló helyzetben 12,50%, mozgás közben 7,50%, míg tüzelésnél 3,25%. Ezen a szinten a közepes harckocsik között a Matilda IV-nek van a legjobb álcája, a legrosszabb pedig a Sherman III-nak. Az M4 Sherman hátulról a harmadik helyen áll. Szerintem nem éri meg bajlódni ennek a javításával, maximum álcafestéssel és/vagy álca skillel, amit minél később érdemes az emberekre tenni, mivel az alap értékek nem túl fényesek, így nem sokat javítanak rajta. Az álcaháló pedig teljes mértékben fölösleges.

Felfüggesztés

A fejlesztett lánctalppal való forgás egy átlagos 37 fok másodpercenként, de nem kell attól tartani, hogy egy gyorsabb könnyű vagy közepes harckocsi leforogna minket. A talajellenállása a forgáshoz hasonlóan átlagos és néha hajlamos NAGYON lelassulni, ha közepes vagy nehéz terepen (Swamp) megyünk és fordulunk vele. A talajellenállási együtthatója puha terepen 1,70, közepes terepen 1,10, míg kemény terepen 1,00. Ennek ellenére a futómű jól bírja a strapát, és nagyon sokszor fordul elő, hogy csak kritikus találatot kap a lánctalp.

Motor

A 32 tonnás Sherman-t egy 460 lóerős Wright Continental R-975C4 motor hajtja, ami 15,29 lóerő/tonna arányt jelent és 48 km/h-val képes előre haladni. A végsebességet gyorsabban eléri az alap toronnyal, vagy pedig a fejlesztett toronnyal, 76mm-es ágyúval felszerelve. A sebessége a Tierjében szereplő közepes harckocsikhoz képest átlagosnak mondható el és arra bőven elegendő lesz, hogy eljussunk A-ból B-be és hogy ne maradjunk le semmiről. Sajnos a tűz esélye elég nagy, pontosabban 20% és ráadásul rengetegszer előfordul, hogy a tank elejét ért találatok következtében megsérül a motor vagy a váltó és ennek következtében így sokszor ki is gyullad.

A sérülékeny és könnyen gyulladó motor miatt a II. Világháborúban a németek öngyújtónak és Tomy sütőnek csúfolták.

Ajánlott játékstílus

A Sherman egy nagyon különleges tank, mert többféleképpen lehet felszerelni, aszerint, hogy kinek melyik stílus fekszik, vagy hogy melyik összeállítással megy éppen jobban a játék. Én például mindig a 105mm-es löveget használtam az alap toronnyal, amivel így egy mozgékonyabb járművet kaptam, de mostanában a több életért cserébe inkább a fejlesztett tornyot használom a 105mm-es löveggel a mobilitást feláldozva. Nyilván előre nem tudhatja az ember, hogy milyen csatát fog kapni, de a kicsivel több élet valamelyest jobb Tier 6-7-ben, mint a nagyobb páncélzat, amit ilyen szinten már így is úgy is belőnek. Egyértelműen ennek a tanknak ez a legnagyobb pozitívuma, nevezetesen hogy variálható az összeállítása, ezen felül a saját szintjén élvezetes vele a játék és pénzkeresésre illetve statisztika javítására is kiválóan alkalmas.

Az a véleményem, hogy a 105mm-es löveggel érdemes bemenni közelre, az első vagy a második vonalba, mert messzebbről ritkán fogunk eltalálni vele mást, a pontatlansága és a lassú lövedék illetve a lövedék esése miatt. Persze nálam sokszor előfordult, hogy meghazudtolta saját magát az ágyú és 300-400 méterről is eltaláltam az ellenséget, de manapság ez már elég ritkán fordul elő.

Saját szintünkön lehet agresszívabban játszani, nyomulni előre, a kisebb szintűekkel nem sokat törődve, mert egy lövéssel elpakoljuk őket az esetek nagy többségében. Érdemes a könnyű tankokat illetve a papír TD-ket (Pz.Sfl. IVc) célozni, mert trollgunnal az instant halál számukra az esetek 98%-ban garantált. Egyedül ne támadjunk meg KV-1, Churchill vagy más nehéz tankokat, mert előfordul hogy szerencsétlenül keveset sebzünk rájuk, ők viszont 100%, hogy befognak elsőre lőni és a maximális sebzést fogják bevinni. Szokás szerint..

A dimbes-dombos pályákon ki kell használni a jó csőlehajlását és a kinéz-céloz-lő-visszahúzódik taktikát használni.

Városi pályákon vagy szűkebb helyeken lehet próbálkozni a tank beforgatásával, mert így van kis esély a pattintásra, de figyelni kell, hogy kb. csak 20 fokig hatékony, utána már belövik az oldalát.

Magasabb szinten inkább engedjük előre a nagyobb páncélzattal rendelkező tankokat és azok mögött megbújva támogassuk őket, néha-néha kibukkanva belelőve az ellenségbe, illetve meglehet próbálni az ellenség mögé kerülni és onnan megküldeni őket egy-két ajándék csomaggal.

A 76mm-es ágyúnak az igazi stílusa erősen az MM-től függ. Saját szintjén az első sorba való, aki visszaszorítja és nem engedi tovább az ellenséget, szintén a kisebbektől nem tartva, egy adott oldalt nyomni előre vagy megtartani. Magasabb szinteken, a csata kezdetén hagyni kell, hogy a jobban páncélozott csapattársak menjenek előre és felvegyék a harcot az ellenség főerőivel, nekünk pedig biztonságos távolságból kell támogatni őket.

Ezzel az ágyúval már lehet távolabbról is lövöldözni, mert ez alkalmasabb mesterlövészkedésre is és kiváló tűzgyorsasága miatt több próbálkozásra is van lehetőség, de ahogyan azt már mondtam a kis kaliber és nagy szórás miatt igazi szerencsejáték a lövöldözés. 

Szerintem a legjobb stratégia mindig a második vonalban maradni és innen támogatni a csapattársakat, vagy a mobilitást kihasználni, az ellenség oldalába vagy hátuljába kerülni és onnan osztani az áldást. A kevésbé páncélozottabb torony miatt nem lehet annyira jól „hulldown”-ban játszani mint a másikkal, de a lövegsüllyedést itt is ki lehet használni és ki is kell a dombosabb pályákon.

Összességében félig nehéz, félig közepes tankra jellemző harcmodort kell kialakítanunk, mennünk kell előre, de szükséges a fedezet is, mert enélkül hamar megesznek minket. Ha esetleg az ellenség a másik oldalon túlerőbe kerül, oda is hamar oda lehet érni, és besegíteni egy kis extra tűzerővel. Egyedül mindenképp jól boldogul és megállja a helyét több ellenséggel szemben is, de egy Sherman szakasszal röhögve be lehet darálni akár az egész ellenséges csapatot (főleg ha mindenki a 105mm-es löveget használja :)

Fejlesztési fa

Először mindenféleképpen a lánctalpat, majd pedig a 105mm M4 nevezetű Howitzer-t kell kifejleszteni, mert ezzel az ágyúval gond nélkül össze lehet szedni a többi modulhoz szükséges tapasztalati pontot, illetve ez megfelelően alkalmas a pénzkeresésre is és még élvezetes is vele játszani. Megfelelően képzett legénység nélkül az elején kicsit szenvedős lehet, de kitartónak kell lenni, mert ha már megvan a második sor, akkor már jó kis jármű kerekedik belőle.

A 105mm-es után javasolnám a motort és a végére a fejlesztett torony és 76mm-es ágyú kifejlesztését. Aki nem szeret 105mm-essel játszani, az persze fejlessze előbb ki a 76mm-es löveget, bár szerintem a 105mm-es sokkal élvezetesebb és az is benne van, hogy azzal szinte mindig lehet valamennyit sebezni. Már ha persze eltalálunk vele valamit...

A rádiót nem kell kifejleszteni, mert az elődnél nagy valószínűséggel már ki lett fejlesztve.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Célzásgyorsító
 • Ventilátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automatikus tűzoltókészülék
 • Kis javítókészlet 
 • Kis elsősegélycsomag

Azok akik pénzkeresésre használják a tankot és gyors reflexekkel rendelkeznek, elegendő lehet a kis tűzoltó is, hogy minél kevesebb legyen a veszteség, ha kigyújtanak. Én nagyon sokáig így használtam.

Ajánlott legénységi képzettségek

Úgy gondolom, hogy jobb ha előrébb van az Elit alakulat, mert korábban (pár frissítéssel ezelőtt, talán a 9.3) sokkal gyorsabban töltött a 105mm-es löveg és ezt nagyon lenerfelték, aminek következtében sajnos most már sokkal lassabban tölt be. Így aki Elit alakulattal kezd, akkor gyorsabban fog kicsivel tölteni, illetve az javít a célzáson is valamennyit. Persze aki inkább fordítva preferálja a sorrendet az nyugodtan megcserélheti az Elit alakulatot a vegyes képzettségekkel. A vegyes képzettségeknél a vezetőhöz teljesen egyénfüggő, hogy melyik képességet részesíti előnyben, a legjobbak az Off Road vezetés, a kuplungégető vagy a megelőző karbantartás.

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség
Parancsnok Elit alakulat 6. érzék Javítás
Lövész Elit alakulat Pillanatkép Javítás
Vezető Elit alakulat Off Road vezetés vagy kuplungégető esetleg megelőző karbantartás Javítás
Rádiós Elit alakulat Helyzetfelismerés Javítás
Töltő Elit alakulat Biztonságos elhelyezés Javítás
  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség
Parancsnok 6. érzék BiA Javítás
Lövész Pillanatkép BiA Javítás
Vezető Off Road vezetés vagy kuplungégető esetleg megelőző karbantartás BiA Javítás
Rádiós Helyzetfelismerés BiA Javítás
Töltő Biztonságos elhelyezés BiA Javítás

Bevétel

A tankcompare szerint az átlag bevétele 5033 kredit, tapasztalataim szerint viszont egy átlagos körben 15-20000-ig lehet kreditet kapni, a komolyabb meccsekben pedig már simán meglehet keresni akár a 25000 kreditet is minimális veszteségekkel.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagyszerűen alkalmazható pénzkeresésre
 • Multifunkciós, azaz több féle játékstílust lehet vele játszani
 • Kiváló csőlehajlás
 • Jó látótávolság

Hátrányai

 • Kezdő legénységgel ez elején nehézkes
 • Kevés páncélzat 
 • Rossz álca

Kiknek ajánlott

Azoknak erősen ajánlanám, akik nem rendelkeznek prémium előfizetéssel vagy prémium járművel és nincs lehetőségük ezeket megvenni, mert nagyszerűen alkalmas akár rövid, akár hosszú távon is a pénzkeresésre és nehéz vele sokat bukni (kivéve, ha sok prémium lövedék fogy). Én közel 10000 csatáig az M4 Sherman-t használtam pénzkeresésre és csak azután vettem először 8-as prémium tankot, mikor már nem voltam képes a sok tank költségeit fedezni vele, mert addig tökéletesen elegendő volt számomra.

Akik most kezdő játékosok vagy csak most kezdenek neki ennek az ágnak, azoknak kellemes órákat fog okozni ez a harckocsi a sokoldalúsága és a magas élvezeti faktora miatt. Mert hát valljuk be, ki ne szeretne trollkodni más kisebb szintű tankokkal, akiket 1 lövéssel eltehet?

Ezeken felül nagyszerűen alkalmas a statisztika húzására is, mert sokszor összekerülünk olyan ellenfelekkel, akik csak egy lövésesek számunkra vagy csak annyira kezdők szegények, hogy nem tudják, hogy mit is kell csinálni.

A magam részéről kicsit sem bántam meg ennek a tanknak a megvételét, mert kitartó játékkal és sok-sok negatív illetve pozitív élmény után mára már igazi fun tankká vált számomra, aminek minden percét élveztem és még mindig jó néha-néha elővenni.

Videó


Az elemzést írta: Isty314

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rathagol27
  • Tankos
  · 5 éve
  Igazából ízlés kérdése. Tank ászt csak troll gunnal tudtam menni viszont a sima ágyú se rossz szerintem. Hangulatfüggően használtam őket. Sima ágyúval talán az átlagom is jobb. Ráadásul néha csúnyán meg lehet lepni az enemy-t ha nem figyel arra, hogy mekkora az ormányod.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BlaZe
  • Tankos
  · 5 éve
  Wotos karrierem legnagyobb hibája az volt, hogy anno kezdőként, mikor ezzel a tankkal játszottam fogalmam sem volt róla, hogy a troll ágyúja ennyire OP és FUN. Rengeteget mentem vele a másik puskával, mert baromi jól nézett ki és tetszett a játékstílusa, de ha időben tudom, hogy kizárólag a troll ágyúval kell menni akkor most giga lila statom lenne vele. Így sajnos csak átlagosan rossz: 847 meccs, 55,25 win ratio és 552 átlagsebzés.

  A valóság az, hogy tier 5-ben szinte mindenki 1 shot, de a kedvenc target a német lukas td - Pz..Sfl.IVc. Na ez 10-ből 10xer 1shot, bármekkora távolságból. Tierjében Min 800-1000 dmg. Tier 6-ban is simán megvan a 800 körüli átlag és totális fun faktor a gép. Tier 7-ben már se nem pattint, se nem tudsz annyit sebezni, de aki élvezni akarja a játékot kis szinten annak tiszta szívvel ajánlom a jó öreg M4 Shermant! Kizárólag troll ágyúval!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  viktor9421
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="rejkov"]Kezdő korszakom kedvenc tankja. Akkor még a 105-ös HEAT 150mm-t lőtt át, és sokkal olcsóbb volt. Prémiummal goldot spammelve sem volt veszteséges, ha nem sokat lőtt mellé. Mindenki menekült előle. Mostanra már kihúzták a méregfogát.[/quote]


  kicsit extrém eset, de nagyon jó kis tank ez, Pz IV H-t lealázza, szerintem ezen lehet tier 5-ben legjobban alkalmazni a howitzer ágyút (meg gondolom az angol verzión)
  http://wotreplays.com/site/1926267#self
  ez számomra egy egyszeri csata, de bizonyítja hogy ilyen csatát is ki lehet hozni belőle
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Samy70
  • Tankos
  · 8 éve
  A 105-höz egy kis info :lol: :lol: :lol:

  https://www.youtube.com/watch?v=F9OnQieKgH4

  Samy
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ygan111
  • Tankos
  · 8 éve
  Köszönöm a lövegekkel kapcsolatos megerősítést! A trollágyút szándékoztam használni ti. a Jumbon is ezt akarom majdan használni, szóval gyakorlás.
  De. A TD-ken nagyon jól tudtam használni a 128/115-ös gyorstüzelőt, ezért, miután kifejlesztettem, feltettem. De ez nem azaz ágyú ám. A Shermanra kerülő szériának ferde a csöve vagy tudomisén mi van, de nem oda és nem úgy lő, ahogy a td-ken megszoktam VAGY ahogy a karakterisztikája szerint minimum elvárható lenne.
  Egyébként jó a leírás, hasonló tapasztalataim vannak ezzel a kis tankkal, bár még tanulom a vele való játékot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsitrash
  • Tankos
  · 8 éve
  Eddig esküdni mertem volna, hogy a legjobb 5ös med a játékban...

  Most az angol verzióját tolom ,s elbizonytalanodtam. tényleg a trollgunnal jó? én a kis pici apró csövet raktam fel rá (qf 6).

  Picit olyan t34 lett tőle
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FLY_HUN
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote]Kezdő korszakom kedvenc tankja. Akkor még a 105-ös HEAT 150mm-t lőtt át, és sokkal olcsóbb volt. Prémiummal goldot spammelve sem volt veszteséges, ha nem sokat lőtt mellé. Mindenki menekült előle. Mostanra már kihúzták a méregfogát.
  [/quote] Arról ne is beszéljünk hogy nerfelték az újratöltését a pontosságát és a talajellenállását is. De még mindig imádom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov
  • Tankos
  · 8 éve
  Kezdő korszakom kedvenc tankja. Akkor még a 105-ös HEAT 150mm-t lőtt át, és sokkal olcsóbb volt. Prémiummal goldot spammelve sem volt veszteséges, ha nem sokat lőtt mellé. Mindenki menekült előle. Mostanra már kihúzták a méregfogát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tothgabor1977
  • Tankos
  · 8 éve
  Köszi az elemzést. Eddig utáltam az M4-et a kis megymagy köpködőjével ,a 105mm-es ágyút nem próbáltam. A cikk elolvasása után felraktam rá és rögtön egy Top Gunt csináltam vele :-) így már tényleg élvezetes a játék ezzel a tankal!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TivadarToth
  • Tankos
  · 8 éve
  Köszönöet az alapos és mindent lefedő elemzésért!

  Nem utolsó sorban azért jó az M4, mert ebből fejleszthető Jumbo és Easy 8 is! (Mindkettő nagyon brutál tud lenni, élmény tankok!)
Tovább a kategóriában: « T23E3 - Elemzés T95E2 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.