Sziasztok! Ide írom, mert nem igazán találtam alkalmasabb élő fórumot, és - gondoltam - hasznos lesz, ha megosztom a WG-gel kapcsolatos legutóbbi problémámat és annak eredményét. Főleg annak tanulságos, aki ajándékot vesz a WG-től fiának, barátjának, bárkinek...
Nos... Nagyobbik fiam megkért, hogy barátjának a szülei egy tankot szeretnének venni a srácnak a prémium shop-ból születésnapjára (egy angol tank, valami FV akárhányas, speciális ajánlattal, már nincs a shopban).
Mivel a szülőknek nincs alkalmas hitelkártyájuk, ezért a barátja kéri, hogy megvenném-e a tankot és akkor a szülei majd odaadják nekem kp.
Nem akartam rosszfej lenni, ezért bevállaltam

Na innen indultak a problémák.
És nem akarván a srác accountjában turkálni - valamint nyomot hagyni a az email címemmel és a Paypal hozzáférésemmel, ami jelszó-védett, de biztos-ami-biztos inkább azt választottam, hogy ajándékként veszem meg neki. Erre van lehetőség (as a gift), csak meg kell adni annak a felhasználónak a nevét, akinek szánjuk.
Meg is vettem, a pénzt levonták, a tank meg nem érkezett meg.
Vártunk néhány órát, azután meg egy napot, és írtam a WG-nek. És elolvastam az ide vonatkozó részt az oldalukon (support). Azt írják, hogy az ajándékozottnak el kel fogadnia az ajándékát, amit a "account mamangement" részben talál, belépés után.
(Gift not received. What should I do?)
No, hát ott nem volt semmi. (Én sem láttam, a fiú megmutatta skype-on az acc.-ját.)
Az ügy kínos volt, mert a szülők közben kifizették nekem a pénzt (majdnem 10e Ft-ot). Én aztán úgy döntöttem, hogy visszaadom nekik, nem a szülők tehetnek erről...
A WG két nap után méltóztatott válaszolni. Lényegében leírták ugyanezt: el kell fogadni az ajándékot, lépjen be az account management részbe. Beléptünk megint, és nem találtunk semmiféle ajándékot.
Végül elküldte a fiú a saját belépési adatait, és én magam beletúrtam. Vajon hol találtam meg? Az "Activate bonus code" alatt. Azután elfogadtam a nevében, és végül landolt a tank a garázsában.
Válaszomban leírtam ezt, mire a WG elnézést kért, és elismerte hogy igazam van. Na, gondoltam, ez is ritkaság
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...