Jelenleg 107 vendég és 3 Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 1 órával ezelőtt
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 10 órával ezelőtt
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 12 órával ezelőtt
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 18 órával ezelőtt
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 1 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 1 napja
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 1 napja
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 2 napja
Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 2 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 3 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 3 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 3 napja

Tankos Apukák Fóruma #3

7 éve 6 hónapja #270126 Írta: Samy70
Megválaszolva: Samy70
Klasszik gasztro!

A jól bevált pulyka... :) :) :)




Samy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Rallyefan81, Katjaton, Pocakovics, Lord_Loga, Sics, Sztyepan65
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270127 Írta: Katjaton
Megválaszolva: Katjaton

Hát hogy lehet bárpultnak használni azt a f@sza sparheltet? :blink: :silly:


... plusz egy csaj sem így közelíti meg, bepucsítva a piákat, még ha jól be is vannak b@szva... lábujjhegyen :) :beer2: :rofl: :rofl: :rofl:


..hm, lehet, hogy üres üveget keres épp, mert nagyon kell pisilnie.. :idea: - S "mitadisten" pont így érvényesül még jobban ez a remek futómű! :lol:

Most, hogy mondod, Kátya, tényleg van ott egy sparhelt... :yk: :beer:


Mert te bizonyára elsőre a kávét próbáltad felspotolni! :idea: ;) :kiss:

Egyébiránt a sparhelt veszélyes dolog. Nekem már többször sikerült összetűzésbe kerülnöm vele. :whistle: Hogy csak az egyiket említsem:
Figyelem: Spoiler!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: treffhetes10, Szete58, sandorati, Rallyefan81, Apa1972_hu, Leopardusz, JackassJana, Sztyepan65
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja - 7 éve 6 hónapja #270128 Írta: Leopardusz
Megválaszolva: Leopardusz
De hát a fás kályhának szokott lenni egy fémcső kerete (ahogy a képen is van), hogy lehet az mögé nyúlni...? :woohoo: :silly:


S Samy, a pulykacomb nem szálkás? :wine:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorati
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270129 Írta: Katjaton
Megválaszolva: Katjaton
Az enyémnek nincs ilyen keretrésze... - pedig már több hasonló balesettől megóvott volna. :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: JackassJana
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270131 Írta: Potrien
Megválaszolva: Potrien

Kérem szépen őrmester úr, a titok nyitja az, hogy az a különben békés egyetemi tanár, aki az azonosítást végezte teljesen megvadult.
Figyelem: Spoiler!


Folyt köv.

Igény esetén.


Alakul. :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Rallyefan81, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja - 7 éve 6 hónapja #270132 Írta: sandorati
Megválaszolva: sandorati

De hát a fás kályhának szokott lenni egy fémcső kerete (ahogy a képen is van), hogy lehet az mögé nyúlni...? :woohoo: :silly:


S Samy, a pulykacomb nem szálkás? :wine:


Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... shaking amúgy igen, a pulykacomb "inas" ;) viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal... :lol:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Leopardusz
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270135 Írta: Leopardusz
Megválaszolva: Leopardusz

Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... shaking amúgy igen, a pulykacomb "inas" ;) viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal... :lol:

Ahogy emlékszem, olyan szilás... :dry: :lol:

De akkor a szakembert kérdem, h hogyan kell azt eltávolitani belőle, másik kérdés h hogy kell a pulykacombot megkésziteni, pl a sütőben... ;)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorati
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270136 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10

... plusz egy csaj sem így közelíti meg, bepucsítva a piákat, még ha jól be is vannak b@szva... lábujjhegyen :) :beer2: :rofl: :rofl: :rofl:

Micsoda hozzáállás! :huh:
A hölgy természetesen egy hétköznapi háziasszony, akkor az előbb mosott fel. Sajnos az otthonkája is vizes lett, azt ledobta, hamarosan ki is fogja mosni.
Azért lábujjhegyen áll, mert még vizes a padló. És mint látható, éppen pálinkát főz a sparhelten a urának, aki nemsokára hazaér a munkából, azért a kissé kapkodó szituáció.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, sandorati, Leopardusz, JackassJana
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja - 7 éve 6 hónapja #270139 Írta: sandorati
Megválaszolva: sandorati

Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... shaking amúgy igen, a pulykacomb "inas" ;) viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal... :lol:

Ahogy emlékszem, olyan szilás... :dry: :lol:

De akkor a szakembert kérdem, h hogyan kell azt eltávolitani belőle, másik kérdés h hogy kell a pulykacombot megkésziteni, pl a sütőben... ;)


... nagyon szakember nem vagyok, mi jó alaposan lemossuk a combikákat, só-bors ízlés szerint, oszt be vele a sütőbe (mi más husit is teszünk mellé, pl. tarját) ...sütés után - ahogy lefejtjük a húst a csontról - kihuzigáljuk ezeket az inakat külön-külön, hál'Istennek nem sok van egy comb-ban, de ha az ember szájába kerül, elég kellemetlen, pláne ha lejjebb csúszik, könnyen odarókázik az étkezőasztal közepére... de mivel mindenre van megoldás, így készítik a profik :);

A PULYKA FELDOLGOZÁSA

A megtisztított pulykát pár napig hideg helyen vagy hűtőszekrényben tartjuk, így húsa porhanyósabb lesz. A pulyka aprólékából (nyak, fej, szárnyak, láb, zúza, szív) a húsleveshez hasonlóan levest főzünk. A mellehúsát a csontról lefejtve szeletekre vágjuk, besózzuk és kirántjuk vagy szalonnával megtűzdelve, egyben megsütjük és vékony szeletekre vágva, melegen vagy hidegen tálaljuk. Hátrészéből, combjaiból pörköltet készíthetünk. Legfinomabb azonban az egybesült pulyka. A pulyka combjában vastag inak vannak, amelyeket sütés előtt, harapófogó segítségével kihúzunk, így a combjai is puhára sülnek. A legjobb pecsenyét a teljesen kifejlett, hízott pulyka adja. A pulykát kívül-belül lesózzuk, és egy óra hosszáig sóban állni hagyjuk. Előbb fedő alatt 20 percig, kevés víz hozzáöntésével pároljuk, azután vajjal leforrázzuk, ráöntünk, sütőbe tesszük, és gyakori locsolgatás mellett, többször megforgatva pirosra sütjük. Sütési ideje két-két és fél óra. Szeletelés előtt állni hagyjuk. Felszeletelése hasonló az egybesült baromfiéhoz. A combokat két részre is vághatjuk. Ha még maradtak benne vastag inak, sütés után is kiszedhetjük. Mellehúsát a csontról lefejtjük, hosszában vékonyra szeleteljük, és az eredeti alakhoz hasonlóan összeállítva, burgonyapürére vagy rizsköretre rakjuk. A legkitűnőbb a bébipulykából (gyorsan hizlalt, legfeljebb 4-5 kilós pulykából) készült pecsenye: combjában nincs ín, húsa porhanyós.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, Katjaton, Leopardusz, Sics
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270140 Írta: sandorati
Megválaszolva: sandorati

... plusz egy csaj sem így közelíti meg, bepucsítva a piákat, még ha jól be is vannak b@szva... lábujjhegyen :) :beer2: :rofl: :rofl: :rofl:

Micsoda hozzáállás! :huh:
A hölgy természetesen egy hétköznapi háziasszony, akkor az előbb mosott fel. Sajnos az otthonkája is vizes lett, azt ledobta, hamarosan ki is fogja mosni.
Azért lábujjhegyen áll, mert még vizes a padló. És mint látható, éppen pálinkát főz a sparhelten a urának, aki nemsokára hazaér a munkából, azért a kissé kapkodó szituáció.


... én kérek elnézést :) nem vettem észre ezt a sok apróságot, mert pont szemből jött a napfény, és elvakított... :beer2: :) :P
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270142 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10
Nem a csőlátás a nagy sebességtől? :woohoo:
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270144 Írta: sandorati
Megválaszolva: sandorati

Nem a csőlátás a nagy sebességtől? :woohoo:


hogyne, lehetséges :spaz: :whistle: ...a mai világban már minden... :beer2:
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270145 Írta: Filler1
Megválaszolva: Filler1

Leo, azt nem szálkának, hanem inak-nak nevezik... shaking amúgy igen, a pulykacomb "inas" ;) viszont még inasan is az egyik legjobb pecsenye, ami sütőben sülhet, mi nagyon sokszor készítünk a családdal... :lol:

Ahogy emlékszem, olyan szilás... :dry: :lol:

De akkor a szakembert kérdem, h hogyan kell azt eltávolitani belőle, másik kérdés h hogy kell a pulykacombot megkésziteni, pl a sütőben... ;)


... nagyon szakember nem vagyok, mi jó alaposan lemossuk a combikákat, só-bors ízlés szerint, oszt be vele a sütőbe (mi más husit is teszünk mellé, pl. tarját) ...sütés után - ahogy lefejtjük a húst a csontról - kihuzigáljuk ezeket az inakat külön-külön, hál'Istennek nem sok van egy comb-ban, de ha az ember szájába kerül, elég kellemetlen, pláne ha lejjebb csúszik, könnyen odarókázik az étkezőasztal közepére... de mivel mindenre van megoldás, így készítik a profik :);
Figyelem: Spoiler!


Szerintem neked menne a strucc, de az emu comb is. :woohoo:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: sandorati
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja #270147 Írta: Filler1
Megválaszolva: Filler1

Nem a csőlátás a nagy sebességtől? :woohoo:


Vöröseltolódás, mert nem pislog. :trollol:


Figyelem: Spoiler!
Mellékletek:
Téma zárolva.
7 éve 6 hónapja - 7 éve 6 hónapja #270148 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10
Ahogy olvasom, igazi férfiembernek való kaja. Először fogóval kihúzzuk az inakat, majd spaklival felvisszük a pácot, forrasztólámpával süssük vagy három órát, végül flex-szel szeleteljük. Egészségünkre! :beer2:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Szete58, sandorati, Apa1972_hu, Katjaton, Leopardusz, Sztyepan65
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

    • máté.tóth profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Az mm pedig érzésre jobb lett, leosztások...
    • Írta: máté.tóth
    • 5 órája 43 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

    • RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 napja 6 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 6 napja 22 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 2 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.