Jelenleg 79 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Gratula hozzá. Minden ingyen megszerezhető ládát kiszoktam venni az ...
bazsikatoma 2 órával ezelőtt
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Nekem tetszik az ingyen ládából meglett az SFAC 105.
krazso 5 órával ezelőtt
Nem minden esetben. Nekem a kígyós eventnél 150 láda ...
Mikroby 13 órával ezelőtt
Neked köszönhetem, mivel magamtól elfelejtettem volna ránézni. Köszi!
Tas_Lee 22 órával ezelőtt
Akkor adja be ha nem vásárolsz eventen ládát. Én ...
máté.tóth 1 napja
Már rég befejeztem ezt a Waffenträger. Ez is olyan ...
Shunz 1 napja
Áááá, nem adja a harmincat.
Sixtyfeetofbridge 1 napja
A befejezéshez nem lehet köze, mert én is látom ...
21Megahertz 1 napja
Érdekes. Azután kaptam meg, amikor befejeztem a 20 szintet ...
PZoli 1 napja
Nem mindenkinek adja. Nekem nincs ilyen ajánlatom...
Shunz 2 napja
Látok egy ilyen egyszeri ajánlatot a shopban. Gondlom ti ...
PZoli 2 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 2 napja
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 2 napja
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 2 napja

Tankos Apukák Fóruma #3

8 éve 2 hete #251489 Írta: treffhetes10
Megválaszolva: treffhetes10
Gondolkodtam már róla, de soha nem csináltam ilyesmit, nem ismerem a technikákat. Aztán mivel Scheuermann -om van és emiatt bizonyos gyakorlatokat másképp kellene megoldani (pl. azt mondták emelnem nem igazán szabad, padra feküdve lehetne csak kinyomnom, meg ilyesmi) szerintem csak egy hozzáértő személyi edzővel menne. Bérlettel együtt gondolom már nem lenne olcsó mulatság. :dry:
Téma zárolva.
8 éve 2 hete - 8 éve 2 hete #251490 Írta: CrawlingChaos
Megválaszolva: CrawlingChaos

Gondolkodtam már róla, de soha nem csináltam ilyesmit, nem ismerem a technikákat. Aztán mivel Scheuermann -om van és emiatt bizonyos gyakorlatokat másképp kellene megoldani (pl. azt mondták emelnem nem igazán szabad, padra feküdve lehetne csak kinyomnom, meg ilyesmi) szerintem csak egy hozzáértő személyi edzővel menne. Bérlettel együtt gondolom már nem lenne olcsó mulatság. :dry:

Ugyanolyan dolog ez, mint a WoT - nem kell kvantumfizikusnak lenni hozzá, manapság már nem csak olvasnivaló, de számtalan bemutató videó elérhető, ahol bemutatják a helyes gyakorlatokat.
A Scheuermann-kór sem kivétel azok alól a mozgásszervi betegségek alól, amelyek tünetei egyébként pont az izomtömeg növeléssel enyhíthetőek. Ha súlyos az állapotod, akkor gondolom annak idején is javasoltak neked gyógytornászt. Ezt jó lett volna igénybe venni, de sosem késő. A gyógytornász eleve nem csak tornásztat, hanem konkrét útmutatóval lát el, hogy milyen testtartásokat, vagy gyakorlatokat ne végez. Egyébként egyre több személyi edző van, aki lelkismeretesen utána néz az edzések anatómiai hátterének. Én pl. olyan terembe járok, ahol több anatómiai rajz van, mint egy átlagos ortopédiai szakrendelésen. Ezzel együtt a lényeg, hogy ha tudod, hogy problémád van, mindig szakemberrel kell először egyeztetni, a személyi edző csak a 2. lépés. Scheuermann esetén például valószínű, hogy a deformitás helyétől és súlyosságától függően, de sanszosan el leszel tiltva haspadtól és lehet, hogy még a sima hasprés gyakorlatoktól is. De egész biztosan van több tucatnyi gyakorlat, amit végezhetsz. De egyébként, ha eltiltanak minden súlyzós edzéstől, még akkor is van sok alternatíva, akár pl. a jóga. A jóga esetében ugyanaz igaz, hogy egyes problémákra vannak javallt és vannak ellenjavallt gyakorlatok, tehát azt sem érdemes elkezdeni szakember nélkül. Ettől kár sajnálni a pénzt, mert nem kell évekig heti 3 alkalommal igénybe venni. Az értelmes emberek pár alkalom után megtanulják, hogy mit és hogyan kell végrehajtani, aztán elboldogulnak hónapokig egyedül is, aztán megint igénybe veszik, amikor tovább akarnak lépni.
Nekem van némi előéletem, így nagyon sok mindenről volt előképzettségem (értsd gyakorlati tapasztalatom), hogy kell rendesen csinálni, vagy mivel ártok magamnak, ha nem figyelek oda. Ezzel együtt pont most tervezem, hogy majd igénybe veszek segítséget, mert olyan izomcsoportjaimat szeretném dolgoztatni, amiknek nem "értem" a működését, és csak szenvedek velük, különösebb előrehaladás nélkül, és nem értem, mit csinálok rosszul.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: treffhetes10
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251491 Írta: Toydolls2
Megválaszolva: Toydolls2

Sziasztok srácok, csak jelzem, még élek, és ezt hétvégén nyomtam le. :)
Figyelem: Spoiler!

Édes öregem! Bocs, hogy ezt mondom, de ki nem néztem volna belőled ilyen teljesítmény! :applause: :applause: :beer2: :beer2: :)
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251493 Írta: CrawlingChaos
Beleolvastam a link alatti cikkbe, amit betettél, ez engem csak megerősítene a helyedben:

A betegség kezelése

Az izomerő növelése minden stádiumban szükséges. Az iskolai testnevelésóra alóli felmentés nem indokolt, csak fokozza a betegségtudatot.
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251495 Írta: Toydolls2
Megválaszolva: Toydolls2

Beleolvastam a link alatti cikkbe, amit betettél, ez engem csak megerősítene a helyedben:

A betegség kezelése

Az izomerő növelése minden stádiumban szükséges. Az iskolai testnevelésóra alóli felmentés nem indokolt, csak fokozza a betegségtudatot.

Lassan át kell nevezni a topicot, Tényleg Fáj Kötsög-re. :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: CrawlingChaos, Samy70, tiger, Szete58, DarkRaven73, 19287d58816f35754c4393db64367f89
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251496 Írta: treffhetes10
No, ezt nem láttam, már csak belekukkantottam a cikkbe. Ehhez képest mikor ez kiderült -szakközép első osztály- felmentettek tesiből és csak valami tessék-lássék gyógytorna volt meg heti egy úszás.

Akkor gondolom első lépés egy sportorvos kellene legyen, hogy kiszűrje mit szabad, mint nem? Aztán jöhet a hogyan..
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251497 Írta: Szete58
Megválaszolva: Szete58

Lassan át kell nevezni a topicot, Tényleg Fáj Kötsög-re. :D

Marha! Majdnem kiköptem a monitorra a kv-t! :nono: :P ;)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, Samy70, Katjaton, Sztyepan65
Téma zárolva.
8 éve 2 hete - 8 éve 2 hete #251498 Írta: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Megválaszolva: 19287d58816f35754c4393db64367f89
Gondoltam belinkelem nektek, mivel sokan hajókáztok errefelé. ;)

Hitler anyahajója

1.
htenger.blog.hu...hajoja
2.
htenger.blog.hu...ja_585
3.
htenger.blog.hu...anlo=1
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Szete58, Rallyefan81, Leopardusz
Téma zárolva.
8 éve 2 hete - 8 éve 2 hete #251499 Írta: CrawlingChaos

No, ezt nem láttam, már csak belekukkantottam a cikkbe. Ehhez képest mikor ez kiderült -szakközép első osztály- felmentettek tesiből és csak valami tessék-lássék gyógytorna volt meg heti egy úszás.

Akkor gondolom első lépés egy sportorvos kellene legyen, hogy kiszűrje mit szabad, mint nem? Aztán jöhet a hogyan..

Szerintem annak idején is, meg manapság is azon múlik, mennyire lelkiismeretes orvoshoz kerültél/kerülsz. Manapság is van, akinek egyszerűbb olyan javaslatokat adni, hogy "el vagy tiltva ettől, ne csináld azt, és ne is jusson eszedbe amaz".
Nekem annak idején a bokámat rúgták szét, először én is olyan "iskolát" végzett orvoshoz kerültem, aki a kímélő és hosszú pihentető rehab híve volt. Aztán egyre gyakrabban voltak bokaproblémáim, egy idő után már sima séta közben is kiugrált a helyéből. Akkor kerültem olyan ortopéd orvoshoz, aki elmagyarázta, hogy a hosszú pihentetéssel nem is csinálhatnék nagyobb hülyeséget, mert ahogy vesztek az izomzatomból, úgy veszek el minden támaszt és támogatást az izületemről. Na bravó.
A sportorvosok egy része alapvetően sebész. Ők nyiszálni szeretnek, meg varrni, és elégedettek, ha szépen hegesedsz. Szerintem ha megoldást akarsz, akkor orvosból olyat válasz, aki kifejezetten aktív rehabbal foglalkozik. De egyébként, ha nem akut a problémád, akkor szerintem egy gyógytornász is bőven elég lehet. Egy lelkiismeretes gyógytornász úgy is elküldd előbb kivizsgálásra, hogy leletekkel térj vissza, ha úgy gondolja, hogy az állapotod indokolja.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, treffhetes10
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251500 Írta: treffhetes10
Köszi a tanácsokat, ha újra járásképes leszek, akkor futok egy kört ez ügyben. Kicsit nehezen szoktam nekiindulni a dolgoknak -Pató Pál típusú vagyok :whistle: -, de erőt veszek magamon. ;)
Tavaly év vége óta egyre gyakrabban jönnek elő ilyesmi panaszok, valamit lépnem kell ami hosszútávú megoldást hoz.

A végére meg szét leszek gyúrva. "Kőkemény vagyok hallod, 'csög!" :applause:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, CrawlingChaos, DarkRaven73, Katjaton
Téma zárolva.
8 éve 2 hete - 8 éve 2 hete #251502 Írta: CrawlingChaos

A végére meg szét leszek gyúrva. "Kőkemény vagyok hallod, 'csög!" :applause:

Helyes! :applause:

Én a családra hivatkozva punyultam le, mert bebeszéltem magamnak, hogy a munka és a család mellet már nincs időm rá. Pár évig nem is volt gond, aztán egyszer csak minden megváltozott. Rossz vérkép, súlyproblémák, zéró állóképesség, fáradékonyság, itt-fáj-ott-fáj. Na ez volt az a pont. A legkisebb lányom még 3 éves, szeretném erőm teljében megélni, hogy nagykorú lesz, nem vágni már akkor a centit, hogy mikor tesznek tepsibe.
Újra járok edzeni, persze van, ami már nem megy úgy, mint 10, vagy 20 éve, de a fenét érdekli, mert egy csomó problémámra megoldás. Rá kellett jönnöm, hogy a családomra való hivatkozás csak duma volt: ha akarom belefér. Nekik is jó egy energetikusabb apa, mint aki csak nyöszörög nap végén, hogy ne ugráljatok rajtam légyszi...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, treffhetes10, Szete58, Leopardusz, 19287d58816f35754c4393db64367f89
Téma zárolva.
8 éve 2 hete - 8 éve 2 hete #251503 Írta: Szete58
Megválaszolva: Szete58
A gyerekeim már leszoktak arról, hogy ugráljanak rajtam, én már csak az Asszonynak nyöszörgök... :oops:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Samy70, tiger, treffhetes10, Katjaton, 19287d58816f35754c4393db64367f89
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251530 Írta: Samy70
Megválaszolva: Samy70
Én is ezért mentem el sportolni. 110+-os voltam. Fél év kondi -10 kiló, kis szünet és elmentem fallabdázni, Még -10 kiló. Lassan fél éve csinálom de nem bántam meg, hogy a héten egy nap fél tízre érek haza...

Samy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Rallyefan81, Morphus101
Téma zárolva.
8 éve 2 hete #251532 Írta: Rallyefan81
Megválaszolva: Rallyefan81

Én is ezért mentem el sportolni. 110+-os voltam. Fél év kondi -10 kiló, kis szünet és elmentem fallabdázni, Még -10 kiló. Lassan fél éve csinálom de nem bántam meg, hogy a héten egy nap fél tízre érek haza...

Samy

Sokszor -10, aztán elfogysz! :D
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Samy70, Szete58, Leopardusz
Téma zárolva.
8 éve 1 hete - 8 éve 1 hete #251544 Írta: gwr
Megválaszolva: gwr

Ballagj el egy rehab kórházba, keress meg egy csinos gyógytornász-Manuálterépiás leányzót és a köv évi wotra szánt költségeit fizesd neki. Aztán 1 év múlva térjünk vissza erre a témára. Gyógytornász nélkül még a cekkert se vedd a kezedbe. Üdv: Ankylosis
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Leopardusz
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• Kopasz0721 profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Hiányos a golyókészlet ... ettől minden...
    • Írta: Kopasz0721
    • 5 órája 22 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 2 napja 12 órája ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 4 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 5 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.