Írod, hogy a jövőre gondolva 450-500-ast vennél. Ugyanerről beszélek, mit nem értesz akkor? Nem a mostani gép centizi ki, hanem ha mindenből nagyobbat pakolsz bele később. Tápot 8-10 évre lehet venni ha normális minőség, akkor minek 2-3 évente cserélni mert teszemazt pont kevés? Egykét ezer ft per 100 watt az árkülönbség. Nyilván itt most használt fix konfignál pont ez van bent, nem hosszú távra vette aki ezt összerakta.
[MODERÁLVA]
arról beszélek, hogy akinek most nem telik uj gépre és használtat kell vegyen , az a jövöben sem fog költeni annyit fejlesztésre hogy a 350-es kilegyen centizve, mint irtam 1080ti 420w egy 7700k.-val.
tehát egy 7700k és 1060 böven elfut.
aki most nem költ 1050ti-nál erösebb vga-ra az nem is fog 1-2év mulva sem igy a fogyasztás sem nö,
tehát a 350w-os kifogja szolgálni, még 8év mulva is, mivel akkor sem fog költeni 1050ti-nál erösebb vga-ra.
érted?
az hogy én akinek számit a nyers erő 3d modelezés/animáció készités és további dolgok miatt, rászánok bármennyit csak gyorsan akadás mentesen menjenek ezek, nem jelenti azt hogy más is pont ugy ráfog szánni bármennyi-t. magambol kiindulva ha most vennék gépet 500w-os táp alá nem mennék, de mondjuk én 2.gen ryzen vagy 8.gen i7/i9+1080ti/titan v-alá nem mennék és ezeknek van energia igénye,
táppal viszont nincs igazad, ami fix egy gépnél amit 10-15év mulva sem kell cserélni az a gépház
táp legyen bármilyen minöségi 5év után cserés ezt ugy érsd, hogy ha 5év mulva veszel uj alkatrészeket teht uj platform stb, gépházba akkor nagyon érdemes tápot is venni egy 5éves tápra már pont annyira nem érdemes csatolni az ujkonfigot, föleg ha nem közel végtelen a ráköltendö összeg hanem fix minimális, ezek alol a minöségi 10év garis platinum 80+ -os tápőok kivételek de azt meg kell fizetni aki meg 140e ft-os árban gondolkozik az nem fog 40-50e ft-ot tápra költeni.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...