Jelenleg 368 vendég és nincs tag online

Mirny-13, avagy Halloween 2020

1 hónapja 1 napja - 1 hónapja 1 napja #299629 Írta: Tank_szemelyzete
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Mivel az idei Halloween esemény nem annyira egyszerű mint a 2018-as Dark Front (zöld trutyi gyűjtés), így gondoltam, írok ide egy kis összegzést az eddigi tapasztalatok alapján. A legtöbb tipp alapját a Halloween 2020 cikk alatti hozzászólások adják, amelyek így legalább egy helyre lesznek gyűjtve (és nem vesznek el a panaszok tengerében).

1) A csapat (majdnem) mindig tartson össze.
Figyelem: Spoiler! [ Kattints a kinyitáshoz ]


2) Tankok és fogyócikkek:
a) Hornet:
Figyelem: Spoiler! [ Kattints a kinyitáshoz ]

b) Kerberosz:
Figyelem: Spoiler! [ Kattints a kinyitáshoz ]

c) Góliát:
Figyelem: Spoiler! [ Kattints a kinyitáshoz ]


3) Stratégiai szösszenetek:
Figyelem: Spoiler! [ Kattints a kinyitáshoz ]

Vidám Percek Méreg Ellen: RanZar FV304 elemzése
Az evolúció jele: immár 8 tankon is megvan a 3 GM. És a WoT 1.0-át immár halvány, de azért kék WN8-cal köszöntöm.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jaffa, bhaalhun, PZoli, Rohamnyuszi, straubbazsi, Bitangocska

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

1 hónapja 1 napja #299631 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti

Tank_szemelyzete beküldte: 3) Stratégiai szösszenetek:

Figyelem: Spoiler! [ Kattints a kinyitáshoz ]


Ezt a kettő pontot javítanám és kiegészíteném:
d,
Az 1. kép illusztrációján a csillagok jelzései:
KÉK: Nem lehetnek rabbitok (luchsok, nyulak) az adott spawnon.
SÁRGA: Már 1x láttam az adott helyen nyúl csapatot.
PIROS: Már többször is láttam az adott helyen nyúl csapatot.
ZÖLD: Kevésszer keresztezett útvonalak, így kb semmilyen információm nincs róluk 3. és 4. körre. 2. körben nem lehetnek ezeken nyulak.

Ha valahol spawnolnak nyulak, akkor velük együtt vadászok (hunters) vagy sündisznók (hedgehogs) is spawnolnak egy szomszédos zónán.
Ha egy fázisban egyszer már találtatok nyulakat, akkor többször nem fogtok.
Ha egy nyúl leesik a pályáról (jobb alul), akkor annak lila hátralékát minden játékos látja, de felszedni senki sem tudja.

f,
1. körben nincs halhatatlan. Az 1. körös Magnusok mindig a város középpontjával egy vonalban, vagy az alatt vannak, ennek egy fontos oka van:
2. körben a halhatatlan MINDIG a város felett spawnol. Itt tanácsos kihasználni a Halhatatlan spawnját: érdemes kimenni egy csapatot megejtve a szélre (bal vagy jobb), ha lehet a magnussal ellentétes oldalra, majd körívesen lefarmolni a csapatokat (2. kép ezt hivatott illusztrálni, a csillag a halhatatlan).
3. körben a halhatatlan pont ugyanazon a helyen marad, ahol volt (és onnan követi tovább a csapatot), kivétel ha spottávolságon belül volt, mikor mindenki beért a magnushoz, ekkor a magnustól kb 300-400 méter távolságra teleportálja a halhatatlant a játék (melynek az iránya egyelőre még nem tűnik meghatározhatónak)
4. körben a 3.-hoz hasonlóan hajtódik végre minden.

Fontos: ha a városba kerül egy 3. vagy 4. körös magnus, azt nevezhetjük rossz szerencsének, mert biztos keresztezni kell hozzá a halhatatlant. Ebben az esetben tanácsos a szimpla "befutunk és kövi kör" hadművelet: nem lőttök le mindenkit a magnus körül, csak bementek a zónájába.

Játékbeli név: Tankpeti
Akinek segítségre van szüksége a játékkal kapcsolatban, szívesen segítek! (wotinfon privátban keress)
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jaffa, bhaalhun, PZoli, gONE_CLICKin, Rohamnyuszi, Tank_szemelyzete, straubbazsi, Bitangocska

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

1 hónapja 1 napja - 1 hónapja 1 napja #299638 Írta: straubbazsi
Megválaszolva: straubbazsi
@Tankpeti
Szép munka!
Én is valami hasonlót kezdtem el rajzolgatni tegnapelőtt, csak aztán igen hamar berekesztettem. : ) Mi már nem annyira vadászunk a nyulakra, de a boss spawn info mindenképpen hasznos volt ma! ;)

***

Harmadik nap, már az összes credit booster megvéve! Az eddigi tapasztalatok alapján gyorsan összeírom, hogy milyen fogyócikkeket és miért használok, használunk. (Aztán, talán holnap még összeszedek pár dolgot.)

A két light:
Szigorúan nagy gyógyítás, pajzs és újratöltés. (Emergency Repairs, Energy Shield, Born Ready).

A két med:
Szigorúan nagy gyógyítás, turbocharger, aztán ismét pajzsot javasolnék, de esetleg már szóba kerülhet a csapat gyógyítás is (Field Repairs).

A heavy:
Nagy heal, csapat heal, turbocharger.

*

Emergency Repairs:
Elengedhetetlen. 20k credit, de kötelezővé tenném a használatát, mert enélkül játszó csapattársat nagyon nem szeretnél magad mellé. Gyakori a modulsérülés, égés, és persze HP veszteség - ez jó mindenre.

Energy Shield:
Hét másodperc sok idő és tökéletesen passzol a játékmenethez! Nagyon közel kell menni a spawn pontokhoz, nehéz okosan felállni, ezzel pedig az egyik játékos azonnal berohanhat idő szűkében. Vagy felbukkan mögötted a mumus? Vagy már csak le kell adni a pontokat mindenáron? Vagy éppen kitárazott mindenki, amikor megjelennek a pörgettyűs bombák? Ezzel egy játékos simán eléjük gurulhat és felveheti a robbanásokat. Eloltja a tűzet is, ami nem egyértelmű elsőre.
A két lighton feltétlenül ezt választanám. Berohansz, megjelennek, shield, már az oldalukban/hátukban vagy, első tár, instant reload, második tár, haladjunk a következőre.

Born Ready:
Azonnali újratöltés táras tankokkal? Nem kell magyarázni szerintem.
Nem haszontalan a nehéztankon sem, de ha mindenképpen szeretnénk csapatot gyógyításból vinni, akkor nem kérdés, hogy inkább itt áldozzuk be. (Azonos igaz a pajzsra is.)

Turbocharger:
Magától értetődőnek tűnik, időre megy a játék, elég lassúak a medek is, oda kell érni, menekülni is kell néha. Csakhogy! Aztán kiderül, hogy mindamellett nem is ez az elsődleges felhasználása, hanem a sebzésosztás (meredek DPM növekedés)! Nem csak a heavy, de a medek is rengeteget rammolnak teljes sebességnél. Ráadásul, mi meglepően keveset sérülünk tőle! Ugyanakkor, az ilyen irányú használata ismét egy kiváló ok a pajzs megvételére medeken is. Azzal a kettővel aztán tényleg nem kell túlgondolni a kezdeményezést. A pontok gyors kitakarításával pedig sokkal több időt meg lehet spórolni, mint a pontok közötti ellövésével. Ha mindez nem lenne elég, akkor ennek a legkisebb az újratöltési ideje is. Gyakran, minden ellenfeles csoportra jut belőle egy. Tehát, ajándék 3k creditért.

Field Repairs:
Elméletben jól hangzik, de aránylag keveset gyógyít, hosszú a cooldown, rövid a range, és nem segít a modulsérüléseken sem. Persze, azért elfér belőle!

Emergency Kit:
Gyenge és "szituációs" a többihez a képest.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bhaalhun, PZoli, Rohamnyuszi, Tank_szemelyzete, Tankpeti, Bitangocska

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

1 hónapja 6 órája - 1 hónapja 6 órája #299652 Írta: Tankpeti
Megválaszolva: Tankpeti
Egy 3 csillagos meccs (saját, nincs kommentár):


A szemfülesek észrevehetik, hogy én taxoltam (végtelen ping a mapon), 5 fős szakasszal, mind ts-en kommunikálva közben.
A 2. fázistól kezdve a legvégéig kellemetlen Magnus pozíciókat kaptunk, a végeredményt nem lövöm le. :dancing:

Tippek 3. csillagosra:
- Ajánlott egy, és csakis egy AMX-et bevinni, hogy a golyókat (hedgehogs) ő intézze, mivel a kellemetlen szituációk legjavát azok okozhatják (lásd 4. fázis).
- HEAL: Saját heal és csapat heal továbbiakban is kihagyhatatlan.
- A videóban látható, hogy a heavy-ket turbóval játszuk, ám ezen a nehézségen már nem feltétlen ez a legjobb választás, a shield talán fontosabb (vagy a csapat healt lecserélve shield-re, vagy turbo helyett hozva a shield).
- Egy T49 hasznos lehet a papír (kukáskocsi, luchs, pershing) célpontok ellen, viszont nagyon sok ellenfél lő repesszel, tehát nem feltétlen prioritás hogy legyen.
- T-54 vagy Centurion: szerintem (és csapattársak szerint is) a T-54 jobb, de nem feltétlen kell hogy egyezzen a véleményünk.
- Függetlenül az egyéni teljesítménytől, ha sikerül egy 3 csillagost teljesíteni, a jutalom 2250 parancsnoki xp, ha valaki szorzót használ, akkor 4500 (így 27 token).

UI: Talán** a legjobb setupok:
1 AMX, 1 T-54, 3 M103
... vagy ...
1 AMX, 2 T-54, 2 M103

(** Az egyéni ötletek, és a saját véleményem jövőbeni megváltoztatására fenntartom a jogot)

Játékbeli név: Tankpeti
Akinek segítségre van szüksége a játékkal kapcsolatban, szívesen segítek! (wotinfon privátban keress)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: bhaalhun, PZoli

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!


KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.