Igazából a WoT egyszerű lenne, mint egy faék. Kő, papír olló elven kéne elosztani a különböző osztályokat.
Régen ez úgy ahogy megvolt. Akkor kezdett torzulni minden, amikor berakták a t10-es medeket, és td-ket, valamint megjelentek az "erősebb" könnyű tankok.
2011-12-ben el sem tudtam képzelni, hogy valaki majd top 3 sebző lesz könnyű tankkal. Vagy, hogy td-vel ő fogja lőni amit spotol

Nekem mindig is az volt fura, hogy a régi nehéz tankok - e100, maus, is7, is4, - ahhoz a korszakhoz lettek optimalizálva, amikor nem volt se gold lőszer, se t10 med, se t10 td. Ezeknek az együttes behozatalát azért erősen megérezték szerintem a t10-es nehéz tankok.
Ami nálam kicsapta a biztosítékot az a waffen e100 ág behozatala volt. 2-3 hónapig nem is játszottam, úgy felbosszantott. Nem tudta az ember felspotolni őket egyszerűen (kivétel a Tier X). Cserébe a Borsig 400 alap látótávval futkozott, és boldog-boldogtalan rávágta a periszkópot. Többször is volt, hogy light tankkal sem tudtam kispotolni, de nálam már villogott a körte. Ez ellen legalább tett a WG. Csak cserébe szívott a többi Tier X td is.
Én örülök a látótáv nerfnek azért, mert nem td-zek
Egy másik érdekes dolog számomra ez a mostani light tank buff/nerf dolog.
A WG elkezdte legyártani a jobbnál jobb light tankokat mondván, hogy gyengék voltak. Csak cserébe az elmúlt 1 évben kiherélték az összes pályát. El halloufot egy viccnek érzem már. Malinovka se olyan mint volt, és Murovanka pályán sincs már olyan fullos kis "tiltott rengeteg" alias varázserdő.
Cserébe van Kharkov, Sztálingrád, Havas Ruinberg, Winterberg. Lehet lightozni !!
Egyet értelmes pálya amit beraktak/átalakítottak szerintem Redshire - és ez sem ma volt.
Ma egyértelmű, hogy közepes tankokba kell fektetni, ha valaki jó tier10-es gépeket akar. Esetleg 50b, e5. Másnak nincs értelme. Nehéz tankok nem úgy funkcionálnak mint amikor behozták őket. Cserébe a medek köszönik szépen, de jól vannak. TD-k legtöbbje ordító negatívumokkal bír. Obj263, E3 aminek még értelmét látom.
A WG nehezen jön ebből ki, amibe beleásta magát. A sok egyensúlyozással azt érik el, hogy egyszer csak nem lesz értelmes tank osztály.
Battlefield 2D style