1ik el megy felderíteni, minden csatában van olyan aki azért elindul előre, legalább is én még nem láttam olyan csatát ahol mindenki a piros vonalat őrzi. Az hogy nem oda szpotolnak ahova te szeretnéd, lényegtelen, artynak a dolga az agyonpáncélzot tankot lőni, vagy a gyengébb oldalt támogatni ha nyerni szeretne.
Med meg véd az ellen felderítőitől, az jó akkor ha 1 medet kiveszünk a csatából mert artyt véd, ha a felderítő átjut a fronton akkor az az 1 védő med vagy elég hogy ne spotoljon az ellen vagy nem. Szerintem ez nem a legjobb megoldás és ugye a védő med is annyival kevesebbet sebez aminnyit arty védéssel tölt. Nem tudom kinek lehet célja hogy azért menjen csatába, hogy artyprotektor legyen.
A helyezkedés lényege pedig pont az, hogy nem oda állok artyval ahova mindenki, mert a spoter is ott keres és általában mindenki a pályán úgy helyezkedik, hogy a megszokott arty helyekhez mérten legyen arty árnyékban.
Én ritkán mentem szakaszban artyval mert a szakasz társak is azért mennek a csatába, hogy sebezzenek, márpedig ha a szakasztársak tudnak érvényesülni a fonton akkor az arty nagy többségében nem lesz eredményes. Artyinak az a jó ha álló háború alakul ki, jó szakasztársaknak ez nem kedvez.
(szerintem)
Úgy látszik, akkor te sokkal szerencsésebb vagy nálam. Én sajnos több csatát is megéltem, ahol könyörögni kellett, hogy menjenek spotolni a light-ok. Azt sem értem, hogy mire írtad, hogy "Az hogy nem oda szpotolnak ahova te szeretnéd, lényegtelen" Miért lenne az lényegtelen, hogy hova spotolnak? Amíg egy közepes tanknak vagy páncélvadásznak 2-3 lövés is kell, hogy kiszedjen egy ellenfelet, addig az artyknak sokszor egy is elég. Ráadásul az arty fedezék mögül is kitudják szedni az embert, amíg a többiek erre nem képesek.
Értelemszerűen nem arra gondoltam az arty védés alatt, hogy egy tankot kiszedünk a csapatból és mellé állítjuk, hogy őrizze, de sokszor amikor támadás éri az artyt a közelében lévők meg sem próbálják védeni, mert az artykat általában senki sem szereti.
Amúgy meg egy artynak az is nagy előny, ha előre tudja, hogy a szakasztársak hol fognak spotolni és időben elindul, nem csak akkor kezdi keresni a helyét, amikor már folyik a csata. Randomban meg elfoglal egy poziciót és vagy lesz spot vagy nem.
Számomra amúgy mindegy is, mert nem artyzok és szakaszba is csak pár csatám volt. Mindössze a "szakasszal milyen előnye van 1 artynak" kérdésre próbáltam reagálni érdemben.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...