Kíváncsi lennék erre a prohardware-es kitiltásos kísérletre:)
De Snoke-nek hiszek én is inkább...A
Mi alapján lehet egy gépet/felhasználót azonosítani?
- email cím .. azt 1 perc újat csinálni
- IP cím ... modem újraindítás is lehet elég, ráadásul vannak IP maszkoló szolgáltatások
- sütik ... azokat pár kattintás kitatakarítani
- MAC adress.. a gép hálózat kártyájának "fizikai" címe. Ez is maszkolható szoftveresen
- windows egyedi termékazonosítója ... ezt nem tudom mennyire lehet lekérni, gyanítom hogy ha nem a Microsoft teszi akkor bűncselekmény is ... meg kíváncsi volnék a "tört" windowsok mit mondanak magukról h mi az ő termékazonosítójuk ... valszeg ugyanazt.
- gépben levő hardware elemek vmi egyedi azonosítója ... ezeket legkérni izgalmasabb dolog... felteszem az alaplap gyártója tudja kb megtenni
Százados:
... még ha egy site minden fent felsorolt adatot le is kér ( valamiképp hozzáfér...) akkor is simán vissza tudsz sunnyogni: veszel egy új gépet(okostelefont akár), új oprendszerrel ... más szolgáltatóról mégy fel .. más email címet használsz .... semmi közös nem lesz az "új" és a "régi" regben ...
( Jó, egyszer fogtam én is érdekes embert: volt egy újságíró aki cikket írt a Lányok-Házak-Vendégek levlistáról ... akkor még levlista volt, a honlappá alakulás és elüzletisedés később jött ... ennek a cikknek a tagság ott nem igazán örült. Gyanítottuk hogy ki lehetett a fószer: melyik viszonylag új tag ... bejött, megfelelt az elvárásoknak... kicsit haverkodott .. és nyilván közben összegyűjtötte a neki kellő infókat. ... Kicsivel később feltűnt hogy valaki nagyon hasonló stílusban érkezett a magyar kézilőfegyver levlistára .. szóltam Szlayer mesternek ( Jacktor ottani megfelelője) ... egyből ki lett vágva a fickó
... viselkedés és stílus alapján simám beazonosítható volt .. ugyanúgy ahogy Százados úr azonosítgatja be a kvantumtroll újabb és újabb nickjeit
)
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...