Nem tudom feltűnt e valakinek, de a mostanában kitiltott troll regek mind frissek, max egy hónaposak. Ezért élnék a gyanúperrel, hogy egy, maximum két emberről lehet szó, akik visszajárnak.
FTUZKO regjéről is sejtettem, hogy kvantumfizikus reregje, ezért írtam JackThornak, hogy csekkolja le az IP-jét és lám, beletrafáltam.
A gond csak annyi, hogy ezzel nem egy nemkívánatos személyt teszünk ki, hanem csak egy regisztrációt és semmi nem akadályozza meg abban, hogy ismét visszatérjen. Most is tudnék vagy négy olyan friss reget mutatni Jacktornak, ami igen nagy százalék eséllyel ugyanannak az embernek a legújabb regisztrációi, de egyrészt nem akarok fölösleges munkát adni neki - habár szerintem nem nagy munka lefuttatni egy IP címet az adatbázisban -, másrészt ha kirakná, azzal megint nem vagyunk előrébb.
Ezért javaslom az örökös IP bant, ami nem tudom hogy működik, de valahogy csak megoldható, hogy ne tudjon xyz ember visszatérni ide. Mivel semmilyen szinten nem értek az informatikához, ezért csak szeretném azt hinni, hogy van olyan módszer, amivel ez kivitelezhető, talán Jacktor maga is említette már a területi IP bant.
Nem tudom, hogy használ e az oldal valamiféle szűrőt mint a Prohardver, de jó lenne, mert onnan ha egyszer kiraktak, többet nem mész vissza, ugyanis ott az összes új regnek megnézik a címét és ha van egyezőség a kitiltottakkal, akkor sokszor egy órát sem élt a reg. Igaz, ott fényévekkel nagyobb a moderátori team, bár maga az oldal is egy hatalmas lapcsalád. Plusz nem csak az üzemeltető képes szűrni, hanem maga a moderátori team is (asszem).
Gondolkodtam a jóváhagyásos regisztráción, de elvetettem az ötletet, mert nem lehetne hogy kivitelezni. Az, hogy Jacktor maga ellenőrizzen le minden új reget, senki nem kérheti tőle. Akkor írjanak levelet? A modiknak? Szóval nem találtam megoldást.
Esetleg működhetne az, hogy az új regisztrációk első X hozzászólása nem jelenne meg, csak moderátori jóváhagyás után és ha gyanús az illető, akkor menne a check. Vagy volt olyan oldal, ahonnan a trollt nem tiltották ki, hanem mások számára láthatatlanná tették a hozzászólásait, ő maga látott mindent, csak őt nem látták, így egy idő múlva lelépett magától.
Szóval valami kezdeni kéne ezzel. Szerintem.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...