Jelenleg

27
látogatónk van

2016. máj. 9. 11:10

Interjú egy unicum játékossal: DNASH (by MrScheff)

Írta:
(83 szavazat)
116 hozzászólás

Legújabb interjú sorozatunkban az unicum játékosoké a főszerep. Olyan kiváló, ám kevésbé ismert játékosokkal készült riportokat olvashattok a következő hetekben, amiknek köszönhetően remélhetőleg rengeteg hasznos információval gyarapodik majd a magyar WoT közösség, valamint megismerhetitek a legjobbak gondolatait, nézőpontjait a játékkal kapcsolatban.

Szia DNASH! Kezdésként mesélnél kicsit magadról?

25 éves vagyok és egy állami cégnél dolgozom, de magamról ennyi elég is, azt hiszem.

Jelenleg a FAME tagja vagyok, ahol field commanderként tevékenykedek néhanapján. Több ESL csapatban játszottam az évek során, legkedvesebb élmény viszont az elsőhöz, a Heat 'n' Run-hoz köt. Voltam magyar válogatott, többször nyertünk Go4wotot. Klán szinten a legtöbb, amit elértem az a ZWACK alapítása és a különböző kampányokban való szereplés volt, többször is megszorongattuk a legnagyobb klánok tökét és általában csak a WG mentette meg őket a kudarctól, hiszen ki ne tudná... minden kampányban kaptunk valamilyen ban-t, hol jogosan, hol kevésbé.

Mikor és miért kezdtél el WoT-ozni?

Ha jól emlékszem 2012 őszén csaptam bele a lecsóba egy barátom unszolására.

Mennyi időt játszol hetente? Mi motivál arra, hogy újra és újra elővedd ezt a játékot?

Napi 1-2 órát általában szoktam még ma is játszani, de ez attól függ, hogy éppen van-e jobb dolgom, néha hetekre elfelejtem inkább. Hogy miért veszem elő? Na ez jó kérdés. Számomra egyre kevesebbet nyújt maga a játék, inkább az itt szerzett onlány pajtik miatt ugrok fel és persze a FAME-ben mindig buli a játék. Sokat lehet tanulni és általában nem vereséggel zárul a dolog. Emellett kampányok során sokszor vezető szerepet vállalok és ilyenkor kicsit többet vagyok gép előtt.

Hogyan írnád le a játékstílusodat?

Akár random, akár csapat játékban elég agresszívan játszom, nem vagyok annyira türelmes, mint a nálam sokkal jobb statisztikájú játékosok, de általában CW-ken hozom azt a szintet, amit ők, ritkán kell szégyenkeznem. A vezetési stílusom is ilyen, nem nagyon emlékszem arra, hogy K2-ben kempelt volna a csapatom.. még anno a kőkemény betonkemp ESL érában sem.

Melyek azok a nemzetek/tankágak/tanktípusok, amiket kedvelsz és melyek azok, amiket kevésbé?

Régen a TDket szerettem nagyon, akkor még iszonyat fun volt egy F155 vagy egy 268, de akkora nerfet kaptak, hogy eladtam mindet. Manapság inkább a közepes tankokkal csapatom, de nem mondom, hogy kiemelkedő a teljesítmény. 3 gunmark inkább a heavyken és lightokon figyel, de annyit már nem játszok, hogy a többi tankra is felkerüljön. Az utóbbi héten inkább az artyzás kötött le.. imádom, ha nem én vagyok a céltábla. ;)

Unicum szemmel visszatekintve mi volt a legnagyobb baklövésed, amit kezdőként elkövettél?

Huhú! Még ma is csodálkozom, hogy a fenében lett lila statom a végére. Őszintén megmondom, azt se tudtam, hogy működik ez a játék, mikor elkezdtem. Akkoriban még nem nagyon voltak streamerek, videók, ha voltak is, nem néztem őket, klántársaktól, szakasztársaktól lehetett tanulni. Emlékszem, minden kör elején lőttem egyet-kettőt az enemy bázisra jól feltartott csővel, hátha ráesik valakire a skúló. Illetve batchattel máig se tudom kijavítani a régi játékomat, jó arc voltam és inkább csak spottoltam vele, mostanság ez nem divat.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a World of Tanks-ben?

Mikor az abszolút amatőr csapatunkkal megnyertük a Go4wotot először. Emlékszem, az elődöntőben Dyaebl-lel (jelenleg klántársam) 1v1-eztem és sikerült összehozni a győzelmet. Illetve volt még egy számunkra hihetetlen vicces történet.. amikor az egyik kampányban az RSOP-al harcoltunk az első helyért és a klánunk kapott 3 nap eltiltást, de valahogy kijátszottam a rendszert és behívtam 15 accountot, aztán mindenféle TigerII, IS6 és hasonló kombókkal a -akkor még nagy névnek számító- Babát vertük meg. De ugyanekkor az eufória közepette valami óriási failt is elkövettünk a térképen és így nem kaptunk semmit ezért a heroikus győzelemért, ezzel el is úszott az első hely.

Szerinted milyen hiányosságai és hibái vannak a játéknak? Ha tehetnéd, mit fejlesztenél vagy javítanál a WoT-on?

Jelenleg abszolút a modok jelentik számomra a legnagyobb problémát. Persze az XVM sem sokat segít, bár a klán név alapból árulkodó lenne (itt az xvm fókuszra gondolok, ami létező jelenség), de a mindenféle döntős modok, illetve aimbotok közt egyre kevesebb értéke van az agynak, ami szerintem az unicum játékos legfőbb fegyvere. Hogy tudjam, miről van szó, én is kipróbáltam ezeket a dolgokat.. eszméletlen miket tudnak és egy semmirekellő bot-ból, hogyan farag mindent eltaláló pusztítógépet. Hangsúlyozom, nem randomban és nem is csapatjátékban próbáltam ki, de látnom kellett, hogy mi az ellenség fegyvere. Jómagam már talán több, mint egy éve modok nélkül játszom és azt tanácsolom mindenkinek, hogy ők is tegyenek így, nálunk a FAME-ben ritka, aki bármilyen modot használ és az eredmény minket igazol Viszont iszonyat undorító, amikor pl. klán csatákban, stronkholdban a döntős modok adta előnyökkel a zsebben érdekes pillanatokban támad ki az ellenség, de persze okosan lehet counterelni is ezeket. Illetve az agyat nem helyettesíti a gépesített, nulla élmény nyújtó játék. Aki csak így képes valamit elérni, az gondolkozzon el és inkább hagyja abba, ezt azt hiszem mindenki nevében mondhatom. Illetve az, hogy nincs már egy olyan ütős klán a magyar körökben, mint anno a Huns volt vagy később a Zwack, ahol akár nemzetközi porondon is igazi eredmények voltak. Illetve nagy kár, hogy a játéknak nincs akkora megtartó ereje, hogy a top magyar játékosok folytassák ezt, hiszen visszagondolva a Cvekk első évére.. talán már a fele, ha játszik a húzóembereknek.

Van olyan játékos, akire felnézel vagy akitől sokat tanultál?

Természetesen. A legtöbbet egy olyan játékostól tanultam, aki már rég nem gurul az internet tenkekkel: CptHungarian néven futott.

Mit tudnál tanácsolni a feltörekvő játékosoknak ahhoz, hogy egy nap elérjék az unicum szintet?

Kövessék a különböző minőségi játékosok streamjeit, ma már jóval egyszerűbb elérni egy unikum szintet, mint sok évvel ezelőtt, amikor saját kútfőből kellett kitalálni, hogy mi merre hány méter.

Anno a HUNS néhány tagja csinált oktató videókat, talán még ma is hasznosak lehetnek, de egy átlagos FAME streamer játékában minden ott van, ami kell.

Milyen céljaid vannak még a játékban? Van még, amit el szeretnél érni?

Erre a szezonra be akartam jutni a WGL-be, ott is voltam az egyik csapatba, ami végül bejutott, de különböző okokból kikerültem onnan. Igazából úgy érzem, hogy ezen kívül már nagyjából mindent elértem, a jövőben már csak saját szórakoztatásomra játszok majd.

Köszönöm a válaszokat!

Utoljára frissítve: 2016. máj. 12. 06:32

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PanzerGunter
    • Tankos
    · 7 éve
    Ez a fórum is a társadalom szűk keresztmetszetű leképezése. Mire gondolok? Irígység elsősorban. Karosszékből való észosztás, de mikor sorban állt az ember, neki sem jutott túl sok, így abból a kevéskéből próbál osztani, ami láthatjuk mire elég. Lustaság: az emberek egy része (talán a többség) várja, hogy a sültgalamb a szájába repüljön. Itt most a nép arra várt, hogy megkapják a Szent Grált és az interjú után mindenki unicumivá válik? Sokat nem tesz hozzá, de várja, hogy majd xy megmondja mit mikor és hogyan. Ez még rendben is van, sokunknak szüksége van pár infóra, amivel jobbá válik (válhat), ezáltal a játékban is többet hozzá tud tenni a csatához, meglövi min. a saját HP-t és ezzel elősegíti (remélhetőleg) a győzelmet. De van sok olyan dolog, ami nem tanulható.

    A kérdezű szerintem egy üdvözölendő próbálkozása az interjú-sorozat. Ha a legtöbb ember csak negatívan kritizál, az nem fogja előremozdítani a dolgot. Ha kulturált formában megfogalmazzuk mit szeretnénk, talán Scheff is megnézi és tanul belőle. Senki sem úgy kezd bele egy új dologba, hogy profi benne. Mindig a negatív hullámok... Soha semmi nem jó, vagy nem elég jó. Előkerült itt állítólagos arany és prémium visszaélés. Ha így is volt, van itt bárki, aki életében nem sumákolt még valamiben, hogy neki egy picit jobb legyen?

    Zárásként még annyit: várom a folytatást és köszönöm mindenki munkáját, aki hozzátett az oldal fejlődéséhez, akik régebben segítettek, de már csak olvassák, mert tele a hócipőjük. Hajrá!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    · 7 éve
    kaszas200! Ha már meglettem emlitve! a wotreplaysról soha a rohadt életbe nem töltöttem le anyagot én csak is a wotinfo közösségének az anyagát csinálom. Nem kommentelek de ezt már kifejtettem párszor, de látom nem nagyon olvasod az oldalt, így leirom neked megint:
    1. nem olyan a háttér hogy zajok nélkül megtudnám csinálni !
    2. van aki sokkal de sokkal jobban ért a kommenthez, és nagyobb is ebben a tudása mint nekem.
    3. nem mindenki igényli, hogy kommentelve elemezve legyen a csatája, van aki csak egy jó hangulatos kört szeretne bemutatni
    4. nézetem az hogy mindenkinek jár 15 perc hírnév.
    5. mit adtam én a magyar wot világához hozzá:
    - 450 videó
    - 2 tankelemzés
    - 5 nyereményjáték
    - kb 10 000 kiosztott gold jó pár nap prémium fiók
    - pár db prémium tank
    - aktivan részt vettem egy egyre jobban elismert clán létrehozásában ahol az emberi érték a legfőbb mérvadó
    Mindezt a saját időmből, pénzemből, nem vagyok milliomos 5 gyereket neveltem, ezt pusztán a közösségért teszem, sokszor még köszönetet sem kapok.
    Na de akkor nézzük Te mit tettél a magyar wot világához hozzá.... max a saját WN8-dat !
    Gondolkozz el ezen, mert volna min !!!!
    Nekem szerencsére nem a Te hozzáállásod a mérvadó és vagyunk ezzel még egy páran így, nekem az számit amikor kapok egy üzenetet : - köszi bodzy f..a lett hálás köszönet !!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DrGoodBad
    • VIP
    · 7 éve
    [quote name="Samy70"]Hozzátenném, hogy Bodzy a szabadidejében csinálja nekünk a videóit. Gondolom volna másra is ideje...
    Viszont nem érdemli meg, hogy lefikázd....[/quote]

    a szomorú az benne ,hogy tényleg a szabad időnk megy el rá,nekem például az első két nap olyan azt sem tudom milyen újítás van,egy kör,hogy legyen replay amin próbálhatom a mod-omat,nézd meg hányan köszönték meg,ennyi letöltésből,
    [img]http://kepfeltoltes.hu/160511/2016-05-11_225220_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
    de nekem így is jó mert tudom ennyi embernek pici örömet szereztem vele,meg hát hajt a buhera
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 7 éve
    Nyogodtság van ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Samy70
    • Tankos
    · 7 éve
    Hozzátenném, hogy Bodzy a szabadidejében csinálja nekünk a videóit. Gondolom volna másra is ideje...
    Viszont nem érdemli meg, hogy lefikázd....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DrGoodBad
    • VIP
    · 7 éve
    [quote name="kaszas200"]Magyar Wot hírességek:
    -Ph3lan, MrScheff, Bodzy, Cleverland, Jacktor, Mars1991, Karvalyka


    Ph3lan éppen játszani nem tudott, esl szakkommentátorként legalább annyira érvényesült, mint játékosként, CC-nek viszont jó, viszont vele van már egy pár Q&A
    Scheff nem fogja magát meginterjúzni úgy érzem, kissé irracionális lenne
    Bodzy wotreplaysról letölt egy replayt, vagy kap egyet, shadowplay-el felveszi, majd tölti fel youtubra, mindennemű alábeszéd nélkül...kérlek
    Cleverland már lejáratta magát párszor...
    Jackor...egy olyan ember aki modokat ollóz össze, most mi érdemleges pluszt adna nekem?
    Mars jöhet, jó videós, rá kíváncsi lennék
    karvalyt meg inkább ezer méterről kerüljük, elég kárt tett már a fejlődni vágyó játékosokban.[/quote]

    Húúú de meg mondtad,te mihez értesz? küldök egy egyszerű mod-ot és honosítsd légyszi,nem nagy dolog csak fordítani kell,lássam mikor több órát guvasztod a szemed a képernyőn akkor is ekkora legény vagy? Vagy életedben próbáltál egy fórumot vezetni,úgy hogy annak több ezer állandó tagja legyen,és meg is tudd tartani őket? Életedben egy MP3-as csengőhangot össze ollózni a telefonodra? Ja vagy nyálat verni könnyebb igaz,a nevedhez ezen a világon hozzá van rendelve valami? Bármilyen dolog lehet,mutassál egy maradandó alkotást a te neved alatt....aztán verd a nyálad itt!

    [quote name="kaszas200"]Jacktor rész nyilvánvalóan szarkazmus volt, valami vicceset kellett írjak, a többi szó szó helytálló[/quote]

    Most láttam ,észre vetted ,hogy kinek szóltál be,és még ezt sem vállalod föl? Fasza gyerek vagy.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Samy70
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Diarmand"]Cleverland hogy égette le magát? Kissé felvidítanám magam :P[/quote]
    Szerintem köze van ahhoz a viideohoz amit felraktam a prémium harckocsik fórumra. Abban volt emlíítve a neve de nézd meg és hátha vidámabb leszel...

    http://www.wotinfo.hu/index.php/kunena/jarmuvek/9-premium-harckocsik?start=9135#189558
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kaszas200
    • Tankos
    · 7 éve
    Jacktor rész nyilvánvalóan szarkazmus volt, valami vicceset kellett írjak, a többi szó szó helytálló
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Diarmand
    • Tankos
    · 7 éve
    Cleverland hogy égette le magát? Kissé felvidítanám magam :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 7 éve
    Ez nem rólam kell szóljon, illetve nyilván sokan kíváncsiak hogy jutottunk idáig, de ez az interjú sorozat a játékosokra fókuszál, nem a körítésre. Ettől függetlenül legalább a nevemet leírhatta volna helyesen.
    Interjút amúgy már én is csináltam egyszer, gondolom emlékeztek rá (JacxuelineX ([url]http://www.wotinfo.hu/index.php/item/761-jacquelinex-interju[/url])), bár mondjuk azzal nyilván nem ugyanaz volt a célom mint pl. Scheffnek, hogy bemutassa vagy legalábbis némi betekintést engedjen abba a világba, ahol kupákat, bajnokságokat nyernek, nemzetközileg sikeres klánokat vezetnek győzelemre, stb. Mert hogy neki az.
    Míg nem játszottatok igazán kemény meccset egy igazán kemény ellenfél ellen, addig nem tudjátok hogy igazából az FC az Isten, mindent neki(k) köszönhet a klán.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.