Jelenleg

24
látogatónk van

2015. szeptember 18. 08:22

T110E3 - Elemzés

(59 szavazat)
31 hozzászólás

Bevezetés

A T110E3 (vagy ahogy én hívom a Bulldózer) az amerikai torony nélküli páncél vadász ág tier 10-es harci járműve.

A tank a TS-31 terv alapjaira épülő új harckocsi lett volna. Fő feltétele az volt hogy elférjen a Berni alagútban. Több változatot is terveztek de a projectet leállították.

Paraméterek

Ágyú

Ez a jószág egy igen szép 155 mm AT Gun T7E2 ágyúval lett ellátva, ami nagyban hasonlít a T95 lövegéhez, de felülmúlja azt mind átütésben, mind pontosságban.

  AP APCR HE
Átütés 295 mm 375 mm 90 mm
Sebzés 750 hp 750 hp 1.100 hp (3,78 m robbanási sugár)
Lőszer sebesség 870 m/s 1.088 m/s 870 m/s
Lőszer ár 1.650 kredit 13 arany 1.120 kredit

Ehhez társul 0,36-os pontosság, ami alkalmassá teszi távolsági harcra is vagy gyenge pontok belövésére, ha épp szükség lenne rá.

Az ágyú percenként 3,53 lövés leadására képes, de ezt tovább növelhetjük töltésgyorsítóval, szellőzéssel és BIA-val egészen 4,23-ig.

Átlagos töltési idők:

T110E3 T110E4 Object 268
14,03 mp 16,1 mp 16,5 mp

Célzás ideje 2,50 mp, amit célzásgyorsítóval, BIA-val és szellőzéssel 2,06 mp-ig csökkenthetünk.

Az ágyú kitéríthetősége függőlegesen: -8°/+16°, vízszintesen pedig: -8°/+8. A jó ágyú süllyedés sokban segít a dombos területen folytatott harcok esetén.

Felépítmény

A T110E3 2.050 életerővel rendelkezik, amihez párosul egy remek 305 mm-es frontpáncél. Szemből a tankot igen trükkös megsebezni, de nem lehetetlen. A parancsnoki kupolát - ami inkább csak nézőke, mivel nem domborodik ki a tank vonalából - egyetlen egyszer sikerült normál lőszerrel belőni közvetlen közelről, viszont ha szembe áll az E3, akkor kicsit jobbra célozva a kis ablakoktól az IS-4 golddal jó eséllyel beviszi.

A gépágyú a tetején egy beugratós kis csali, mivel az E4-gyel szemben ezt nem lehet belőni, max. ha mázlisan (lefelé) pattan le róla a lövedék és így a tetőpáncélt üti át.

Hasának inkább a két szélét érdemes célozni ha van rá mód, valamint ha lefele meg van dőlve (így a tetőlemez is), akkor a tetejét simán be lehet lőni a döntött résznél.

A lövegpajzs ennél a tanknál hatalmas és masszív és az ide érkező találatokat elnyeli vagy lepattintja.

A 152 mm-es oldalpáncélt megfelelő beforgatás mellett képes lepattintani a lövedékeket, de azért ne alapozzunk erre. Az oldalát érő találattal nagy az esély arra, hogy vagy legénységi tag vagy valamilyen modul sérülést kap. Külön kiemelném a lőszerrekeszt, aminek relatívan nagy az esélye hogy sérülést kap.

Elérkeztünk a tető páncélzatához. Ez ezen is csak azért van, hogy ne essen be az eső vagy a hó. Ha tüzérséggel játszol, akkor próbáld meg az E3 tetejét vagy a hátulját célozni (már ha ez lehetséges), mert ott a páncél csak 38 mm vastag. Ha ezt belövöd, abban az esetbe szép kis károkat tudsz okozni, esetleg ki is gyújthatod. Bár én nem tapasztaltam hogy az arty 1 lövésezte volna ezt a tankot, de nem is szeretném :)

A motort védő páncél  38-40 mm vastag, ami azt jelenti, hogyha valakinek sikerül megkerülni téged, az szinte 100% hogy belövi a hátulját. Ha lehetőség van rá ne kóborolj el egyedül, illetve próbáld meg mindenáron megakadályozni hogy mögéd vagy melléd kerüljenek (mint minden TD-vel), mert ha ez megtörténik akkor nagy valószínűséggel neked a játék véget is ér.

Álca értéke a tier 10-as társakhoz viszonyítva átlagos:

Ez az érték elég jó, de még fel lehet kicsit tuningolni azért. Álcahálóval, 100% álcázási képzettséggel, álcafestéssel és elit alakulattal felvihetjük 31,45/14,08/7,07%-okra (álló/mozgás közben/lövés után), amik már igencsak jónak mondhatóak. Emellett ha még be is állunk egy bokor mögé, tovább növelhetjük értékeinket. Hozzáteszem ez is csak addig működik jól, amíg nem lősz!

Látótávolsága 390 méter, ami jónak számít, de ha valaki ledobja az álcahálót és felrak egy periszkópot, akkor 500 méterre, vagyis maximális értékre növelheti azt. Megjegyezem én egyiket sem használom.

Felfüggesztés

Felfüggesztés terén kemény 24°-os fordulást kapunk másodpercenként. Ez pont 8°-kal jobb az T95-nél. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ne menj el egyedül sehova, ha ez lehetséges. A lánctalp mögött elhelyezkedő test csak 44 mm-es, így a lánctalpat érő találatok a testet is beüthetik. Nem egyszer fordult elő nálam hogy a lánctalpat érő találat megsebezte a tankot és még a lőszer rekeszt is.

Lassan mozgolódik mocsárban, de nedves talajon és hegymenetben sem nagyon jeleskedik.

Motor

A motor esetünkben egy Continental AOI-1940, ami sokkal jobb mint a T95 Ford GAFM2A1-ese volt. Bár ezzel sem fogunk gyorsulási versenyeken indulni/nyerni, de a 24 km/h sebességhatár így is fényévekkel jobb mint elődéé. Míg az T95-nél 440 LE jutott 86 tonnára (5,1), itt már 845 LE jut 78 tonnára (10,8).

A motornak 20% a gyulladási esélye, ezért ajánlott az Automata tűzoltókészülék használata.

Ajánlott játékstílus

Ez a tank leginkább közepes távra lévő és közeli célpontok támadására alkalmas (de sniper módban is megállja a helyét). Az E3-mal ezerrel mehet a buldózer stílus és simán legyalulhatod ellenfeleidet, de persze ész nélkül ne rohanjunk be a tömegbe, mert azzal hogy megöleted magad, nem segíted a csapatod.

Ne engedd hogy melléd vagy mögéd kerüljenek (ahogy más TD-vel se)!

Az E3 ha egyszer elindul valamelyik irányba, onnan nemigazán van visszaút. Ha épp gyorsan oda kellene érni máshová... hát csekély az esély hogy időben megérkezel. Nem egyszer előfordult olyan helyzet, hogy vagy rossz irányba indultam vagy épp elesett a másik oldal és nem, vagy csak épphogy visszaértem védeni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Én Töltésgyorsítóval, Célzásgyorsítóval és Ventilátorral használom nekem ez bevált.

Aki nem akar kísérletezni annak ezt ajánlom:

  • Töltésgyorsító
  • Szellőzés
  • Repeszpáncél (ajánlott használni a célzásgyorsító helyet, mivel az arty azért szereti dobálni az E3-at és az FV TD is csak 3-400-akat tud a frontba lőni így HESH-sel)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Nagy javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség
Parancsnok Elit alakulat 6. érzék Álcázás Sasszem
Lövész Elit alakulat Javítás Pillanatkép Álcázás
Vezető Elit alakulat Javítás Kuplungégető Álcázás
Rádiós Elit alakulat Javítás Helyzetfelismerés Álcázás
Töltő Elit alakulat Javítás Biztonságos elhelyezés Álcázás
Töltő Elit alakulat Javítás Álcázás Előérzet

Bevétel

A tank-compare.com szerint ennek a tanknak az átlag bevétele: -12.187 kredit. Hozzátenném - mind minden tankkal - itt sem lehetetlen a profit és a csatáim több mint felében legalább 1000 kredit pluszban voltam. Íme egy példa:

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • OP frontpáncél 
  • Pontos ágyú 
  • Jó lövegsüllyedés
  • Van visszatartó ereje és/vagy összezavarja az ellenfeleket (van olyan eset hogy inkább mást lőnek mint téged, mert nem tudják hogy hol kell lőni vagy nincs lehetőség gyenge pontra célozniuk)

Hátrányai

  • Gold mágnes (ha megunják hogy nem tudják simával átütni, akkor jön a gold, több kevesebb sikerrel)
  • Lassú forgási sebesség 
  • Lassú mozgás (hegymenet megfogja)
  • Gyulladási veszély 20%

Kiknek ajánlott

Mindenkinek aki szeretne egy igen jól páncélozott TD-t.

Aki játszott már akár AT 2-vel vagy akár E 100-zal, vagy valamelyik hasonlóan jól páncélozott és lassú tankkal, annak ez szintén egy jó választás lehet.

Pontos lövegének köszönhetően a hátulról lövöldöző játékosok is megbarátkozhatnak vele vagy ha netán ki is megy a célpont a löveged hatósugarából, fordulás után akkor sem kell évekig céloznod mire ismét lőhetsz az ellenfélre.

Videó


Az elemzést írta: Lordi999_Hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    _tothjanos_
    • Tankos
    · 4 éve
    Azért némi "hátulról belenyúlós" történetnek kell lennie a haslemez mint gyenge pont biztosításában, mi több van egy adag dezinformáció is a páncélértékekben mert mint a lentebbi ábra is mutatja (tervrajz!!), illetve a fentebbi tanks.gg ábra is,az orr-páncél felső és hasi része is 152mm, valamint egyforma szögben vannak döntve! De, míg a felső része biztos pttintó felület, az alsó egy - nyugodtan nevezhetjük - barom nagy gyenge pont!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    avsk
    • Tankos
    · 4 éve
    Valóban képes jókat pattintani HA ismétlem ha nem látják a hasát. Mert bár igaz, hogy jó páncélja van annak is de viszonylagos nagy gyenge pontja miatt a gold simán átviszi. És ez a gond manapság , hogy a IX,X. tierben mindenki goldot használ ( najó az artynak nem kell ). Így én addig nem tartom optimálisnak egy jó pár pályán amíg nem kezdenek valamit ezzel a gold lőszer mizériával.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    turoskeksz
    • Tankos
    · 5 éve
    Megvan a tesója,az e4 is,de ez jobb.Sebzése brutális,és pattintos küldikhez szerintem a legjobb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BlaZe
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="Juhász László"]Sziasztok!
    Mielőtt kifizetek több mint 6 millát érte megkérdezném hogy a T95 után, amit imádok, őt is fogom szeretni?
    Kifejlesztettem már de nem mertem rányomni a "vásárlás" gombra!
    Köszi előre is! :thx1:[/quote]

    Nem, hogy szeretni fogod de egyenesen IMÁDNI!! Én gyűlöltem a T95-öt, az én időmben még a játék leglassabb tankja volt, legtöbb csatám vele úgy ért véget, hogy még pozícióba se tudtam kerülni Tudom már buffolták a sebességét azóta, a páncélja továbbra se rossz, de az E3 SOKKAL élvezhetőbb játék élményt nyújt hidd el! Ha nagyot akarsz oda pörkölni és tier X-es csatát is élvezni akkor az E3 az egyik legjobb választás! Minden pattog rólad, Te meg csak gyilkolsz )
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Juhász László · 6 éve
    [quote name="m528"][quote]Sziasztok! Mielőtt kifizetek több mint 6 millát érte megkérdezném hogy a T95 után, amit imádok, őt is fogom szeretni? Kifejlesztettem már de nem mertem rányomni a "vásárlás" gombra! Köszi előre is![/quote]
    Szeretni fogod, de lehet nem annyira...
    Az oldalát leszámítva, ahol sokkal gyengébb, minden másban érezhetően jobb, viszont az ellenfelek is, mind a technikát, mind a tőlük "elvárható" tudást tekintve, és ez így együtt, némileg ronthatja az eddig "megszokott" sikerélményt.[/quote]

    Köszönöm!

    Gondoltam én is hogy tier X szinten azért már lesznek nagyobb falatok is ... de úgy gondolom bele kell kóstolnom ... még ha vasba harapok is!
    Ha csalódott leszek néha még ott a T95-ösöm!
    Bízom a technikában, magamévá teszem!
    :thx1:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    [quote]Sziasztok! Mielőtt kifizetek több mint 6 millát érte megkérdezném hogy a T95 után, amit imádok, őt is fogom szeretni? Kifejlesztettem már de nem mertem rányomni a "vásárlás" gombra! Köszi előre is![/quote]
    Szeretni fogod, de lehet nem annyira...
    Az oldalát leszámítva, ahol sokkal gyengébb, minden másban érezhetően jobb, viszont az ellenfelek is, mind a technikát, mind a tőlük "elvárható" tudást tekintve, és ez így együtt, némileg ronthatja az eddig "megszokott" sikerélményt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Juhász László · 6 éve
    Sziasztok!
    Mielőtt kifizetek több mint 6 millát érte megkérdezném hogy a T95 után, amit imádok, őt is fogom szeretni?
    Kifejlesztettem már de nem mertem rányomni a "vásárlás" gombra!
    Köszi előre is! :thx1:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    sanyipictures
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="csokiscsiga"]Sziasztok!

    Nekem olyan kérdésem lenne milyen, hogy milyen felszereléssel lenne jó használni a tankot? Mert az írás elég régi és nem vagyok biztos benne, hogy megfelelő amit fent írnak.[/quote]

    Bár régi a kérdés, de jogos:

    2 fő játékstílust érdemes vele tolni:

    egyiknél: 200m távolságból támogatod a csapatot, ilyenkor töltésgyorsító, fok.szellőzés, repeszpáncél.
    másiknál: 0-150m ig face-to-face harcban töltésgyorsító, javítókészlet, legénységnek 100% javítás, testvériség, a harmadik felszerelés pedig opcionális.
    Ha méggyorsabb töltés, pontosság, és javítás kell, akkor fokozott szellőzés, de ha jobban félsz a repeszektől, akkor rá lehet rakni a repeszpáncélt.

    Más felszerelésnek nincs értelme, ezzel (és a T-95el is) vétek hátul campelni, ahhoz sokkal jobb egy svéd 10es, vagy grille.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    csokiscsiga
    • Tankos
    · 6 éve
    Sziasztok!

    Nekem olyan kérdésem lenne milyen, hogy milyen felszereléssel lenne jó használni a tankot? Mert az írás elég régi és nem vagyok biztos benne, hogy megfelelő amit fent írnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    paracletos
    • Tankos
    · 8 éve
    Nagyon szépen köszönöm!

    Azt hiszem akkor vissza veszem a T95-öt, hogy kihúzzam az E3-at (majd íratok fel nyugtatót)
    Végül is már mindegy, hogy 2 vagy 3 tier 10-es TD lesz a garázsban..

    Én alapvetően random csatázom szakaszban vagy egyedül, de valószínűleg eljön majd az idő, amikor cw-re is fogok menni.
    Random csatákban nem szeretek gold-ot használni. Ezért is félek az E100-at kipróbálni, kevesleném a pen-t.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.